Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3304 / 3599
(#) szs válasza pucuka hozzászólására (») Aug 14, 2021 /

Mondjuk én nem pont erre, hanem a szoftvertelepítésre vonatkozó kérdésre gondoltam, arra sem sok konkrét választ, annál több pótlékot, helyettesítő megoldást kapott.
De az utazásával kapcsolatosan is eléggé "Vajha mester" módon történt sok minden
(#) pucuka válasza szs hozzászólására (») Aug 14, 2021 /

Manapság egy okostelefonhoz, hogy használni is lehessen, alapfeltétel az internet hozzáférés. Pl a T -nél ezért minden csomaghoz alapból jár minimális mobilinternet. Otthon általában nincs is probléma, de ha kimozdulsz, már a pontos GPS -hez is kell mobilinternet.
A telefon oprendszeréhez illeszkedő áruházban egyszerűen letölthető, sajátmagát telepítő alkalmazás elérhető.
A Vár megközelítése, még egy budapestinek is lehet probléma aki nem jár mindennap arra, tekintettel a "különleges" kívánságokra.
(#) szs válasza pucuka hozzászólására (») Aug 14, 2021 /

Idézet:
„ha kimozdulsz, már a pontos GPS -hez is kell mobilinternet.”

Dehogy kell. Évekig navigált engem a laptopom (USB-s GPS antennával, iGo PC-vel, ha úgy volt kedvem a Mapfactor PcNavigator-ral), az internet-stick nem is mindig volt nálam, nemhogy rádugva (az egyik laptopon pláne nem, mivel csak 1 USB csatlakozó volt.)
Mindig pontosan odavitt, ahová kellett.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2021
(#) Gafly válasza pucuka hozzászólására (») Aug 14, 2021 / 1

Pótlóhajó.
Egyre többe kerül nekem ez az ingyen ebéd.
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Aug 14, 2021 /

Nem hajózunk!
Keleti, M2, Batthyányi tér, 19-es villamos, Sikló.
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 14, 2021 /

Melyik vonattal szeretnél jönni?
Bár lassan blogot is indithatnánk, szerintem ne untassuk a kollégákat a továbbiakban...
(#) szs válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 14, 2021 / 1

Sikerült az iGo telepítés azzal a módszerrel, amit mutattam?
(#) granpa hozzászólása Aug 14, 2021 /

Mi ez az idegen nyelvű szemét a keresztreferencia témánál?
(#) Bakman válasza granpa hozzászólására (») Aug 14, 2021 /

Hol, merre?
(#) mnyugger válasza szs hozzászólására (») Aug 15, 2021 /

Minden OK! Köszi.
(#) FIGIRI hozzászólása Aug 15, 2021 /

Elhunyt Nagy Vilmos, a terényi Magnómúzeum alapítója.
(#) Gafly válasza FIGIRI hozzászólására (») Aug 15, 2021 /

Nyugodjon békében, jó ember volt.
Reméljük a múzeumnak lesz gondos szerető gazdája.
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Aug 15, 2021 /

Minap olvastam egy bejegyzést, ami csúfondároskodott, hogy "kezet szorítani" szeretnének veled sokan.
Amikor ilyen dolgoknak utánajársz, akkor egy valódi kézszorítást nem helyeznének kilátásba?

Én köszönöm, nekem hasznos.
(#) granpa válasza Bakman hozzászólására (») Aug 15, 2021 /

Tranzisztorok helyettesítése témánál, a keresztreferenciákra kattintva jön valami spanyol/román(?) zagyvalék, amitől nem lehet előbbre jutni.
(#) Bakman válasza granpa hozzászólására (») Aug 15, 2021 /

Nálam angol mindkét oldal. Sütik, gyorsítótár törlése stb. szokott segíteni.
(#) zolika60 válasza granpa hozzászólására (») Aug 15, 2021 /

Nekem normálisan működik, bár angol nyelvű.
(#) granpa válasza Bakman hozzászólására (») Aug 15, 2021 /

Nálam is angol volt. Tegnap vettem észre, hogy valami újlatin nyelven, nem tudom mit akar. Like, sütik, nálam azonnali továbblépés.
(#) ftirius hozzászólása Aug 17, 2021 /

Üdv!
Érdeklődnék, hogy milyen értelmes!! (vagy akár értelmetlen?) felhasználása lehet az évek alatt felhalmozódott, bontásból származó csavaroknak?
Persze jó hogy van mihez nyúlni amikor szükséges, de szerintem egy idő után mindenkinél túlnövi a még tolerálható határt a mennyiségük. Meg sem tudom tippelni mennyi lehet kilóban az enyém.
(#) sargarigo válasza ftirius hozzászólására (») Aug 17, 2021 / 1

Én például ilyenkor elteszek belőle valamennyit hogy "jóleszazmég", a többit meg felkínálom hogy vigye akinek szüksége van rá!
(#) Egri Frédi válasza ftirius hozzászólására (») Aug 17, 2021 / 1

Hát, a MÉH telepet nem ajánlom, mert a benzin többe kerülne, mint amit kapsz érte ...
(#) nedudgi válasza ftirius hozzászólására (») Aug 17, 2021 / 1

Bontáskor kell szétválogatni. Utána már macerás.
Az utóbbi 6 év alatt már kétszer is felhasználtam a gyűjteményből.
(#) Egri Frédi válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 17, 2021 / 1

Hasonló helyzetben vagyok ...
Ha nincs otthon ~60kg mindenféle csavar ( M1.5 - 16 mm, lemez, műanyag, ászok, tiplihez, kapupánt, stb ... ), akkor hazudok. A zasszony nagyon haragszik érte, mert mozgatni nem bírja, kerülgetni nem szereti. És hiába ez a nagy bőséges választék, ha csinálni kell valamit - amihez kell 6 db. csavar, anyával, alátétekkel - gyorsabban megvan, ha lemegyek megvenni az utca végén lévő Praktikerbe, mintha hozzáfogok összeválogatni. Pedig zsír új, használatlan csavarok.
( A rozsdás, használt csavarokat már egyszer egy nagy levegővétel után kidobtam . A szemetesek utánna alig bírták elvinni a kukát . )
(#) mek-elek hozzászólása Aug 17, 2021 / 1

Nálunk az asszony köt, varr, én meg öttusázok, ha jól számoltam. Van vagy 200 kg ez az a gardróbba.
nem tudnám megmondani mért tartogatom az upa nagyítómat, a nagyítási kellékeket, a régi építéseimet, telefonos emlékeket, rádiótelefonokat, stb... A sarokcsap, a gégecső, egyéb vizes dolgokat még talán meglehet magyarázni, de más biztos találna ezek között kidobni valót.
Mi pedig, a múltkor elővettem egy ládát, mondván ez így nem mehet tovább. Nem volt könnyű, odahívom a párom.... Gyere mond meg mi kell ezekből. Talán 10 százalék került a szemétbe, mivel hol Ő, hol én tettem vissza a dolgokat, hogy ezért kár lenne. Megbántam, hogy belefogtam, mert ez az akció csak elfárasztott különösebb eredmény felmutatása nélkül.
Az olyan háznál ahol semmit sem csinálnak könnyen lehet rendet tartani. Aki szeret olvasni, zenét hallgatni, annak a lakása vonzó lehet a kutúra szimbólumaitól.
Azonban aki javítgat a ház körül, és még sok mindenhez is ért, no meg család is akad hozzá, annak csak álom lehet a rend fenntartása, és kénytelen a káosz Tarzanja lenni.
(#) Egri Frédi válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 17, 2021 /

Hát igen ...
Gyáraink eladása után az új vezetés kidobatott egy nagy csomó - egyébként sok, valóban felesleges - dolgot, alkatrészt. Elvinni természetesen nem lehetett - volna - semmit, de azért mi - akik tehették - ujrahasznosítottunk pár dolgot. Így jutottam egy nagy cukros zacskónyi tranzisztorhoz - jó pár 2N3055, BD241/242, MJ11xxx - és legalább ennyi kis teljesítményűhöz - BC109/148/149/556/557, 2N2905, 2N2222 - hogy csak az ismertebbeket említsem. Amég élek nem fogom elhasználni, gondoltam kidobom. Aztán egyre több információ jut az ember fülébe, hogy már a félvezetőket is hamisítják. Ezen alkatrészek még a 80' -as években készültek, "bennük van az anyag" ! A 2 "csatornás" galván kádamhoz a táp oldalanként 1 - 1db. BD250 -est tartalmazott. Volt olyan hétvége, hogy 18 órán át nyögte a 20 - 23A -t. ( Csak azért ennyit, mert a trafó nem bírt többet. )
Próbáld már ki ezt egy mai darabbal ! Dehogy dobom ki, inkább elcserélgetem másféle dolgokra. Majd, ha megtérek őseimhez - mondtam a zasszonynak -: Dobjátok mellém, de ne a derekamhoz ! Ne törje az oldalam, ha rá találok fordulni ...
(#) jani1987 hozzászólása Aug 17, 2021 /

Nálam az évekig gyűjtött panelok okoznak gondot mert ezekről bontott alkatrészek már válogatva lettek de a panellal nem tudok mit kezdeni. Autó nincs és ha megtudom, hogy van a közelben lerakat isten biza elviszem de csak a hétvégén ha valami csoda folytán itthon vagyok. Több alkatrésszel ugyanez a helyzet.
(#) Bakman válasza Egri Frédi hozzászólására (») Aug 17, 2021 /

Idézet:
„Próbáld már ki ezt egy mai darabbal !”
Nem kell ennyire túlmisztifikálni a régi dolgokat, túlterhelésre azok is dobtak egy hátast. Meg kell nézni az adatlapokat és ki kell számolni, milyen terhelhetőségű alkatrészre van szükséged, majd azt meg kell venni biztos helyről.
(#) Egri Frédi válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 17, 2021 /

Vegyes tüzelésű kályhában/kazánban a gyanta kötésű NYÁK lap kiválóan ég ! ( Igaz, kicsit kormol a kémény ... )
(#) Bakman válasza Egri Frédi hozzászólására (») Aug 17, 2021 / 1

Jó ötlet, kár elvinni az elektromos hulladékosba a nagy valószínűség szerint ólmot is tartlamazó lapokat.
(#) Egri Frédi válasza Bakman hozzászólására (») Aug 17, 2021 /

Manapság mi a biztos hely ? Minden kereskedő a legolcsóbb helyről szeret vásárolni és a lejobb haszonkulccsal túladni a terméken.
(#) Bakman válasza Egri Frédi hozzászólására (») Aug 17, 2021 /

Szerencsére ez így nem igaz. Vannak kimondottan megbízható alkatrészboltok ahol a vevő elégedettsége az elsődleges, ami hosszú távon igen kifizetődő nekik.
Következő: »»   3304 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem