Fórum témák
» Több friss téma |
Azért azt hozzá szoktam fűzni, hogy van "kiskapu", amiről írtam is korábban:
Bővebben: Link Bővebben: Link A PAE emlékeim szerint nem csak a windows-ok, hanem linuxok alatt is használható, tehát nem csak 32bites windows, hanem 32bites linux rendszer is kezelhet több mint 4Gb RAM-ot.
Köszi, ezt nem ismertem, mondjuk ennek akkor van értelme inkább, ha 4GB-nél több RAM-ot szeretnél 32 biten, 4GB esetén a kompatibilitás miatt talán mindenki inkább lenyeli, hogy az csak 3,5GB.
Találkoztam már olyan programmal (pl. az Asrock lapok mellé adott X-Fast RAM), ami a fennmaradó, kihasználatlan memóriatartományt is tudja hasznosítani RAM drive-ként: ha pl. 8 GB van 32 Bites rendszerhez, akkor a maradék 4+ GB-ot. A Pentium Pro óta támogatott a processzorokban a PAE (Physical Address Extension, 36 Bites címzéssel), amit több Linux disztró és pl. a Win Server egyes verziói is ki tudnak használni megfelelő hardverkörnyezet esetén, az Asrock programja pedig ezt az átlagos felhasználók számára is elérhetővé tette.
Szerk.: Látom, hogy Skori megelőzött. A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2021
Win 7 nél megoldható a 4GB feletti memőria kezelés. W 8-10-ben is?
Valószínűleg igen: Bővebben: Link
De szerintem ott már mindenképpen jobb áttérni a 64 bites verzióra, más szempontból is jobban jársz. Mi lenne az előnye a 32 bitesnek?
Hát megnéztem hogy mit is kell csinálni és elég problematikás. Ez csak azoknak jó akiknek többnyire 32 bites program van és rengeteg problémával jár hogy újratelepítés után a meglévő programokat visszategye és beállítson mindent.
Idézet: Abban benne van a 16bites alrendszer, s így a nagyon régi programokat is tudja futtatni. Igaz már megoldható 64bitesen is a 16bites programok futtatása (kicsit macerás, de működik), így ez se nagy előny „Mi lenne az előnye a 32 bitesnek?” Idézet: Win7 x64 -en is lehet valahogyan régi 16bites programot futtatni? Jelenleg, ha nagy ritkán kell, akkor virtualbox-on, XP-vel oldom meg, de ha van ennél egyszerűbb mód az érdekelne... „...Igaz már megoldható 64bitesen is a 16bites programok futtatása (kicsit macerás, de működik)...”
Win7x64 alatt nem próbáltam, csak Windows Server 2016-on, de azon sikerült és működik a dolog.
Bővebben: Link Azért annyira nem volt egyszerű, nekem MS Access alapú programhoz kellett és ott szenvedtem vele, mire minden összeállt... A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2021
Sziasztok.
Tanacsot szeretnek kerni . Vodafone tv-t pc-n nezzuk viszont a hd adasok akadnak illetve valamikor kesik a kep. A hardver: Intel Core2 duo proci 2.93 Ghz,4 gB ram. Nvidia geforce 210 1gB os vga. Win7 64bit op . rendszer. Illetve most probaltam,hogy a Youtubon a full hd/60 fps videok is akadnak. Mit kellene bovitenem?
Ez több mindentől is függhet. Milyen neted van? A HD műsor sokkal nagyobb adatmennyiséggel dolgozik, mint az SD. Lehet hogy a gép gyenge. Ezt úgy tudnád kizárni, hogy letöltesz egy HD minőségű filmet, és megnézed a gépen a merevlemezről. Ha az is akad, akkor gyenge a gép. Ha akkor nem akad, akkor a neted nem elég jó.
Szia
Feladatkezelőben nézd meg, hogy mi tűnik kevésnek, processzorhasználat, és Ram. Hardveraprón pár ezer forintért lehet kapni (3500Ft) Core2 Quad processzort, meg kellene nézni, hogy az alaplapod támogatja-e, valószínűleg fogja.
Szia…a letoltott 1080-as videok szepen futnak.
500mbites a net azt hiszem. A kabelre gyanakodok most ha jobban belegondolok,mert ezen a gepen ugyanaz a torrent letoltes 4-5 Mb-al jon ami egy masik helysegben levon 40 korulivel.
Szia.
Masik gepbol betettem meg 4 giga ramot es jonak tunik. Szerkesztve:ugyanugy akad Viszont a processzorhasznalat nem megy 90% ala. Elozo kommentemben irtam,hogy lehet a kabel a ludas. 3Pc-n nezzuk viszont felujjitas miatt egy uzemel aztan a tobbin nem volt meg lehetosegem kiprobalni hogy fut. A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2021
Én egy ilyet tennék bele.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2021
Ha megrendelnék, mindenképpen az AliExpress Standard Shipping szállítást kell választani. Így a Magyar Posta kimarad a szállításból. Sok bosszúság megtakarítható.
Egy hardveres HD dekóder kártya, ami tehermentesíti a processzort. Meglepően gyenge gépeken is problémamentesen játssza a 1080p-t.
Most egyebkent nem tudom eldonteni,hogy a netem gyenge vagy a hardver.
Letoltott full hd-s videoknal nem megy fel a cpu hasznalat 20% fole. Viszont ahogy irtam a tv online nezesekkor 90 ala sem megy. Nem ertem
Netes TV-zésnél a netet is ki kell szolgálnia, plusz nem mindegy, hogy milyen konténerben, milyen kódolással érkezik a tartalom, amit le kell játszania.
Próbáld ki egy izmosabb kódolású, 15-20 GB méretű *.mkv film lejátszásával! Ha azt is problémamentesen viszi, akkor nem a processzorod a gyenge láncszem. Idézet: Lehet erőlködni de a proci gyenge. Nem tudom, hogy az Nvidia geforce 210 mennyire tud hardverből dekódolni, de fillérekért kapható olyan VGA ami jó FullHD-re. Viszont a proci lehet, hogy akkor is kevés lenne. „...Intel Core2 duo...” A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2021
Nos A javasolt 40gigas mkv video is akad..
Igaz a kivagott trailert inditottam csak de mar ott latni lehetett.
De ez egy laptop, nem? Abban nehezen cserél VGA-t.
Nem tudom, de sehol nem olvastam, hogy laptop lenne.
Nem laptop…asztali gep
Hp compaq 6000 pro a masik ket gepem is hasonlo kategoria. Kapott mindharom egy gigas vga-t mert a horizon go igy futott rendesen,plusz 4gb ramot,viszont most valtas van vodafon tv-re es igy mar nem elvezheto. Bar azt hozzateszem,hogy a hd adas sokkal tisztabb mint a horizon idejen. Utannaolvasok tamogatjak -e az alaplapok a quad processzort aztan az egyikbe kicserelem proba kepp.
Valahonnan az ragadt be, hogy laptop.
Milyen felbontású a monitorod? FHD monitoronként 2 GB vRAM erősen ajánlott a jó nézési élményhez. 4K monitorhoz 4 GB vRAM, 2 db 4K monitorhoz 8 GB vRAM, stb.
Próbáld meg ugyanezt Linux alatt! Ha akkor is akadozik, akkor nem úszod meg a hardvercserét.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |