Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez a videó segíthet?
Mondjuk it a fonást az üveg nyakánál kezdte.
Kösz, de gyerekkoromból úgy emlékszem, alul kezdték a fonást. Tény, így is lehet.
Alulról kell kezdeni. A kellő számú bordadrótot két kereszteződő (lapos) kötegbe rendezni az alján, az üvegen csak körben lekötni (rögzíteni) a 4 pászmát. Aztán a duplán vett kezdőfonallal a keresztezett részt körül kötni, váltakozó bújtatással. Előbb 2-3-asával, aztán végül (ha már jól közé fér) egyesével. Ha már eléggé megvan a kosárfenék, lehet szétosztani a vezérszálakat az üveg felületén. A nyakrésznél ugyanígy kell összeszűkíteni. Ha átjössz (hozod az anyagot), megmutatom.
Idézet: „Ha átjössz (hozod az anyagot), megmutatom.” Szines drótot tudok adni, már ingyen vihetőbe sem kell senkinek...
Mivel nekem itt (Zugló) semmi ilyesmim nincs, csak hozottból tudnám megmutatni.
Hozd el Paksra. Átveszem. Van egy demizsonom be kéne fonni.
Üdvözlet!
Tavasszal kellene majd egy kétszárnyú utcafronti vaskaput készítenem. Semmi különös igény nincs, 2x2m egy-egy szárny. 40x40x2-esből tervezem, átlós merevítéssel. Majd deszkát szeretnék kívül, szorosan. A kérdés az lenne, hogyan érdemes festeni? Fekete zománcot szeretnék kívülről. A zártszelvényen ugye az a fekete, koromszerű passziváló van - ahol hegeszteném, ott fémtisztára csiszolnám. Innentől szeretnék ötleteket. Előre is köszönöm.
Azt hiszem szívatod magad.... Ha most lefested és rápakolod a deszkát - később nem tudod újrafesteni, csak ha leszerelgeted a deszkákat, majd vissza, de ha sok a szabadidőd... Vagy leszinterezteted, de akkor előre nem árt kifurkálni a lukakat, mert ha azt utólag fúrod meg, akkor meg a lukaknál kezd rohadni. Én egynemű anyagból csináltam inkább az egészet. Azt egyszerre lehet csiszolni festeni, újracsiszolni, festeni. Én haidekker hálóra cserélem nemsokára az enyémet. Nem is drága és dekoratív is.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2021
Átlátszatlannak kell lennie. A hullámlemezt viszont a szél zörgeti. Az volt az első ötletem.
A kérdés arra vonatkozott: mivel fessem, le kell-e azt a fekete kormot dörzsölni, oldani,stb. Szerintem ehhez az életben nem nyúlnak többet.
Hammerite festéknél nincs jobb. Ezelőtt 25 évvel azzal festettem 2 réteggel az acél zártszelvényből készült motorcsónak utánfutót. Ezzel a futóval történik a sólyázás is, most kezd itt - ott ismét rozsdásodni.
Köszi a választ. Az mindjárt mehet a koszos zártszelvényre, oda is, ahol fémtiszta és oda is, ahol hegesztett?
Én mezei zománcfestéket adtam neki, mindenféle dörzsi nélkül. Annyi hogy a nagyon retek részt le kell szedni ami magától is lejönne. Erre feltettem a kerítésléceket amiket előre lefestettem. Tavasszal átfestem őket hogy ne szívja a vizet, de a vashoz nem fogok nyúlni.
Elméletileg igen, de jobb a béke: tisztítsd le (kosz, zsír, etc.). Nem kell "gyöngytisztának" lenni azért.
Egyet értek. Nem olcsó, de hosszú távon a legkifizetődőbb. És mehet rozsdás felületre is. És ez nem reklám !!!
Én meg a keritést.
Sajnos kicsit már bemattult a 25 év alatt.
Olajos -sokszor erősen- az új zártszelvény, azt először le kell tisztítani. Olajra semmi festék nem tapad, Hammerite sem. Én nitrohigítóval mostam dörzsöltem le az olajat.
Sziasztok!
Épp nosztalgiázok, eszembe jutott hogy pár évvel ezelőtt ( kb. 10) a pic microvezérlők érdekeltek. Akkor a "PIC kezdőknek" topicban nagyon sok segítséget kaptam "watt" kollégától. Közben elfordultam a PIC-től, nem követtem a témát. Ma rákerestem, azt látom 79 hónapja nem jelentkezett be. Nagyon remélem hogy csak más "nick" neve van. Valaki tud róla valamit?
Akkor mit takart az olajfesték kifejezés? Mondjuk szemben a vízfestékkel?
Ha így állsz hozzá, kár belefogni. Ahhoz, hogy érjen is valamit, bizony meg kell izzadni. Akkor inkább vegyél egy olcsó, buta aktivitásmérőt, és lengesd a kezed a karfa mellett. Ha elég hosszú a film, virtuálisan elég messze eljuthatsz. De ha mégis a lábaddal akarsz üresen tekerni, bármelyik megfelel. Egyébként a szalagfékes is pont ugyanazt csinálja, mint a mágnesfékes, csak a surlódás miatt valamivel hangosabb.
Félreérthető voltam biztos! Csak arra gondoltam hogy ne kenődjek fel a kormányra! Ha valami olyasmi élmény lenne mint egy rendes bicó, akkor már okés (az igazi bringát nem hoznám be, ez nem egy csarnok azért). Apáméknak van egy régi, annak ha erősebben odaléptem, akkor "szalajtott". Ez mennyire általános?
Nem tudom, de az biztos, hogy minden féle festéknek legoptimálisabb a tiszta anyagfelület. Érdemes a plussz munka -tisztítás-, biztosan sokkal tartósabb lesz. Zártszelvényt sokszor veszek a munkámhoz, néha szinte folyik rajta az olaj, amit korrózió ellen kennek rá gyárilag.
Festők azt mondják, kissé rozsdás vasra szeretnek festeni, jobban rátapad. Nekem ez nem vált be, nagyon enyhe rozsdát hagytam, egy év múlva ledobta a festéket -Trinát. Utána rozsdamaróval háromszor bőségesen lekentem, hogy legyen elegendő anyag a kémiához. Mindig majdnem száradás előtt az új rozsdamaró kenés, húsz éve jó, szintén Trinát. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2021
Én próbáltam jobb fajta szalagfékest, ott menet közben változó volt a fékerő, a súrlódási tényező nem pontosan azonos minden pillanatban. Kismértékű ez a változás, de zavaró volt.
Ránézésre van tuti módszer a mágneses és szalagfékest beazonosítani? Meg hallottam olyat is hogy lendkerekes. Ez csak a mágnesesnél van, vagy mindkettőnél?
Az akkor van, ha nem központos a dörzskerék. Gyártási hiba. Elvileg nem lehetne...
Tehát mágnesesnél ilyen elő sem fordulhat jól gondolom?
Vagyis mindegy milyet veszek csak mágneses legyen..
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2021
Szerintem nem, mert nincs kényszerkapcsolat. De ezt csak gondolom, csak szalagfékesem van. Az is minek... Anyám rendelte a tv-shop-ból anno. Élete végéig sem használta.
Sziasztok.
Virágfölddel kaptunk egy kis meglepetést is, gyümölcslégy/muslinca, pici legyeket. Rengeteg van belőlük, egyesével támadnak, és természetesen mindig az orrlukba szállnak bele. Mivel kell a virágok földjét öntözni, hogy elpusztuljanak? Látszik, hogy ott rakják le a lárvájukat. Köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |