Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3325 / 3599
(#) Fats Domino hozzászólása Okt 14, 2021 / 1

Köszönet mindenkinek a hasznos hozzászólásokért.
Flexibilis csemperagasztót használtam próbaragasztásra a felesleges viták elkerülése érdekében. Egy ragasztás a hungarocell lapra, egy a hullámlemezre,(ott maradt, nem vált le egyelőre) egyet pedig felragasztottam a lemez oldalára, alátámasztás nélkül sem csúszik le,igaz ennek nincs is súlya. Felragasztottam egy egész tömör téglát is, ezt viszont alátámasztottam. Használható eredmény a ragasztó száradása után, talán holnap délután lehet,remélem autentikus választ tudok adni mindenkinek,akit érdekel,mert így talán egyértelmű lesz,működik-e ez a megoldás? 25 kg-os ragasztó 3.000 Ft, két zsák az egész garázsra elegendő lehet.
(#) jani1987 válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 14, 2021 /

Bocs a kései válaszért. Ez volt az.
(#) Fats Domino válasza tbarath hozzászólására (») Okt 14, 2021 /

Üdv! Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogyan lehetne egy páratartalom mérőt nem hajszálra,de kb. pontosan kalibrálni úgy ,hogy nincs másik mérőeszköz , amivel összehasonlíthatnám a mért adatot? Van esetleg ötleted erre vonatkozóan?

010.JPG

(#) Bakman válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 14, 2021 / 1

Keverj össze vizet és asztali sót. Annyi vizet adj a sóhoz, hogy a só csak nedves legyen, ne látszódjon álló víz, ellenkező esetben több sót adj a keverékhez. Ezt a keveréket rakd a páratartalom mérővel egy hermetikusan lezárt dobozba/tasakba és hagyd állni 12 órát. A zárt térben kb. 75 %-os páratartlamat kell mérned.

szerk.:
Ez a módszer nem kalibrálás, csak egy ellenőrzés egy adott ponton.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2021
(#) Fats Domino hozzászólása Okt 14, 2021 / 1

Szuper! Köszi! Máris megcsinálom.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 14, 2021 1 / 2

Hasonlót tippként én is tettem fel, nyomtak is izomből kettő negativot a ***, hogy miért segitek.
Többi részével hogy álltok?
Gyanithatóan van ott még bőven mit csinálni.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) Gabó válasza Gafly hozzászólására (») Okt 14, 2021 / 4

Mint ahogy előtted is megírták már neki ugyan ezt... De azért el kellett még vagy 2x ismételned...
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 14, 2021 / 1

Mire gondolsz?
(#) szalamandra válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 14, 2021 / 3

Jani, szerintem frissítsd az irányítószámod, különben a mesterek nem fognak segíteni és nem találnak majd oda.
(#) Gafly válasza szalamandra hozzászólására (») Okt 14, 2021 /

Vagy vedd le, ha titkos, mert akkor meg a régi helyen fognak keringeni és kérdezősködni.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2021
(#) mnyugger válasza Bakman hozzászólására (») Okt 14, 2021 /

Köszi. Hétfőn én nyitom a boltot.
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Okt 14, 2021 /

10 literről ír.
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 15, 2021 /

10 liter az hihető.
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 15, 2021 /

A garázsba találtam egy ugyanilyen vasat csak az már vágva volt. Nem figyeltem ők melyik típust használták előttem.
(#) Kovidivi válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 15, 2021 / 2

Jani, az információvisszatartás és félrevezetés mestere Senki sem érti, mi volt a probléma, de ha megoldódott, akkor jó!
(#) jani1987 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 15, 2021 /

Azt tettem amit mondtatok. És jó lett.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 15, 2021 / 2

Eddig is sokszor előfordult, hogy valakinek többen válaszoltak. Nekem is. Én sem értem ez miért probléma, ez lehet több segítség a kérdezőnek, a dolog több irányú megközelítése.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 15, 2021 / 1

Idézet:
„A garázsba találtam egy ugyanilyen vasat csak az már vágva volt.”

Szerintem tutira nem fórumtag volt, mert akkor talán nem a flexet veszi elő kicsomagolni a mosógépet.
(#) szalamandra válasza Gabó hozzászólására (») Okt 16, 2021 / 5

image.jpeg

(#) Gabó válasza szalamandra hozzászólására (») Okt 16, 2021 / 1

Igaz mondás, bár van akire ez jobban illene
(#) Ge Lee válasza Gabó hozzászólására (») Okt 16, 2021 / 1

Nekem is tetszik. Akkor mostantól senki ne írjon egyetlen betűt se egyik topikba se, hogy végre tanulhassunk.
(#) szalamandra válasza Gabó hozzászólására (») Okt 16, 2021 / 2

image.jpeg

(#) mek-elek válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 16, 2021 /

Szerintem, csak annyi, hogy a Láma uram tanító volt, nem tanár, vagy tanuló, ahol is az járja, hogy: ismétlés a tudás anyja, apja, de ez már kész kalamajka....
(#) szalamandra hozzászólása Okt 16, 2021 /

(#) mek-elek hozzászólása Okt 16, 2021 2 /

Szellemességnek ható politika, de hát ezt itt nem lehetne...
(#) mnyugger válasza mek-elek hozzászólására (») Okt 16, 2021 / 2

Melyikben látsz politikát? S melyik oldalét?
(#) szs hozzászólása Okt 16, 2021 / 4

Kár, hogy a "hobbielektronika fórum" ide fajult. Egymás b gatása zajlik, a segítséget annak köszönik meg, aki semmit nem mondott, a valós megoldás is kiderült, de azt összetévesztik 3 csavarral.

De ennél nagyobb baj is van már. Feltettem én is kérdést, hát NEM baj, hogy nem kaptam választ. Nem tudták, vagy csak nem volt idejük, rendben. Amikor saját szakállamra okoskodok, méregetek, és közzéteszem, hát ne azt kapjam már, hogy "némi aprópénzt karesnék", és ezért csinálgatom. Hát a francba, hobbifórumnak gondoltam én ezt!
Értem én, hogy processzor, de melyik? Peryze a visszakérdezésemre nem járt válasz, nehogy egy földönfutó megtudja már, mivel is nem tud mit kezdeni.
Talán vissza-vissza kéne gondolni arra, hogy hobbifórum, nem szakmai villogtatás-csillogtatás.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2021
(#) szs válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 16, 2021 3 / 2

Hoffmann Gézának előre a szájába adott "eszmefuttatásai" -szerintem.
Azé, aki ávósgardírozottként jutott a tv-re, előtte részeges vidéki színészként élt, és mindig közzétette, mennyire útálja a vidéki létet, és a vidékiként létezőket. Meg a munkást, aki úgy részeges, hogy mellé nem "művészúr"
(#) mnyugger válasza szs hozzászólására (») Okt 16, 2021 1 / 2

Konkurensed volt, hogy így fúúújjolsz rá?
Milliókat szórakoztatott, milliók szerették. Van aki értette. Ő szerette. Van aki nem. Ő nem.
Nekem mai napig az első a humoristák közt. Mint a zenében a Beatles.
(#) szs válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 16, 2021 1 / 2

Nem, nem volt konkurrensem, nem vagyok humorista. (De ő sem)
Mindig útáltam, ha valaki a konkurrenciát szidja.
Nem milliók szerették, csak jó volt a PR.
Igen, pontosan úgy első, ahogyan a Beatles. Kb annyira lényegtelen az emberek többségének, csak aki azt szereti, szereti azt is hinni, hogy olyant szeret, amit mindenki.
És minden igaz, amit írtam róla, sőt, ő maga dicsekedett vele.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2021
Következő: »»   3325 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem