Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Tudod ebben az a rettenetes, ennyi év után pont úgy ülnek a poénok.
Mert hogy tulajdonképpen semmi nem változott a közéletben...
Ha igaz lenne amit írsz, akkor nem a közélettel van a baj, hanem a fejekkel. Mondom ezt minden sértési szándék nélkül. Azóta sok információ látott napvilágot, ami elgondolkodtató. No persze ezt csak én látom így, szerintem.....
Szia!
Teljes száradás után a következőket tapasztaltam. A lemezre felkent ragasztót közepes erővel lehet leszedni, ragasztásnyomot hagy a lemezen. A hungarocell darabkát erős mozgatással sem lehet eltávolítani. A tégla stabilan megragadt a lemezen,a téglát megfogva erőteljes mozgatásra,rángatásra sem akar lejönni a lemezről . A hungarocellre felkent ragasztót közepes erővel le lehet szedni, a megszáradt ragasztó, apró darabkákat hoz magával, ez gondolom arra utal,hogy megragadt a felületen. Bocs, de amit írtál: „Simán, még erőlködnöd sem kell hozzá...” ezzel kicsit alulértékelted a ragasztást, hozzáteszem én sem tudtam mennyire lesz stabil ez a megoldás,de a mostani próbaragasztás után azt gondolom,a lemezhez és a tábla éleket egymáshoz ragasztva, és néhány helyen tárcsás műanyag szeggel megfogatva,üvegszálas hálóval körbefedve, nem fog leesni egyetlen tábla sem.Azt gondolom nem szükséges magyaráznom,hogy nem világkiállításra készül a hőszigetelés, fontos ,hogy ne legyen túl költséges, és azt is tudom,idővel majd esetleg fel kell újítani. Nem állítom határozottan,hogy ez a legjobb megoldás,de nekem most pont így megfelel.
Azért ne személyeskedj, mert voltak mások a tévében ilyen diplomával.....
Köszönöm hogy megosztottad a tapasztalatod, másnak is hasznos lesz (köztük nekem is)!
Milyen ragasztót választottál?
Ha tényleg szs vagy, akkor tudnod kéne, hogy egy ilyen fórumon nincs kötelező válasz, kötelező segítség nyújtás. Ha olyasmit kérdezel, amiben bárki valóban hasznos tanácsot tud adni, és éppen olvassa a kérdésedet, akkor a válaszokat valószínűleg meg is kapod. Ha nem kapsz választ, azt ne vedd személyes sértésnek, mert ezer oka lehet, és nem a fórumozókat kell emiatt kritizálni.
Ez egy ilyen műfaj, de ezt biztosan tudod te is, csak valami felzaklatott, ezért írsz ilyeneket.
Örülök,ha segíthettem. Ez a ragasztó az, de szerintem más gyártó hasonló tulajdonságú ragasztója is megfelel.
Sopro No.101
Akkor azzal szerencséd volt. Én kipróbáltam többfajta hasonló ragasztót is, egyik se volt jó. A telibe ragasztott táblát száradás után 2 ujjal levettem feszegetni sem kellett. Mondjuk ahogy nézem a lemez is elég oxidos, porózus, nem olyan sima fényes, lehet hogy az is segített.
Ha az első kép a nikecellről levett ragasztó darab, akkor azon azért látszik, hogy nem tapad hozzá. Ha tapadna, sosem szednéd le róla, inkább szakadna, tépődne az anyag. Faragasztóval ez úgy néz ki, hogy csak levésni lehet utána, persze nem maradék nélkül, mert a ragasztó az "örökre" ottmarad. Idézet: Én ugyanígy vagyok itt a mostani (nem szakmai) szócsatákon. „Senki sem érti, mi volt a probléma,”
De hát szó szerint ezt írtam én is, nem az a baj, ha nem kaptam választ.
Idézet: „NEM baj, hogy nem kaptam választ. Nem tudták, vagy csak nem volt idejük, rendben.” Azt tettem szóvá, hogy igazi segítség helyett kontárkodással (kontár: az a személy, aki feketén dolgozik és sokszor képzettsége sincs) lettem vádolva. Én csak hobbizni szerettem volna a segítségtekkel
Remélem ez a múlt idő nem végleges.
A hobbihoz nem kell papíron igazolt képzettség. Az majd jön a saját tapasztalatok, kudarcok, sikerek során. És sokszor előrébb is visz, mint egy pár éves iskolai kurzus.
Persze, hogy nem
Szoktatok segíteni, és nekem is sikerült már segítenem. Nem végleg lombozódtam le.
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Jön a tél.( Már most félek) Céges autóval járok, néha éjszaka is menni kell ha ügyeletes vagyok. A céges autóban se álló fűtés, se klíma nincs. Nézegettem a neten mivel tudnám leggyorsabban kiolvasztani a traktort(hunday h1). Mi a véleményetek a szivargyújtóra dugható fűtőventillátorokról? A másik megoldás amit találtam, az a Kínából jött csoda, Diesel álló fűtés kb.:150€.(ha működik nem pénz érte). Viszont azt nem tudom (nem találtam videót) mennyire bonyolult ezeket beépíteni. Azt sem tudom hogy ezek csak a kabint fűtik, vagy előmelegítik az olaj, hűtőrendszert is. Ja azt nem mondtam, utcán áll a traktor, hosszabbító, hősugárzó kizárva, a 10 perces járatás is kerülendő, tavaj a csökkent értemiségü szomszédom papucsban meg hálóingben jött (hogy nem fagyott be a kloálkája) kiabál a hülye hogy zavarom a csendet(ő volt az aki hangoskodott, de mindegy) Arra is gondoltam hogy ellopom a nejem régi utazó hajszárítóját az csak kb 300 Watt, van az autóban egy 300W-os inverter, de ha nem számolom a veszteségeket akkor is 25A -t szippant. Amiket néztem szivargyújtós fűtőventillátorokat azok is kb 300W-osak. Van valakinek ötlete? A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2021
A diesel álló fűtésre szavaznék.
Nem melegítik se az olajat, se a hűtővizet. (legalább is ebbe az árfekvésbe lévők nem) Nem bonyolult beépíteni.
Üdv!
Köszönöm a gyors választ, a nem bonyolult beépíteni mit jelent? Az elektromos része gondolom nem okoz problémát, bár én csak villanyszerelő vagyok, nem autó villamossági szerelő. Viszont az a kérdés mennyire kell megbontani az autót kb mennyi idő sacc per kb beépíteni egy ilyet.
Gondolom ilyen állófűtésre gondoltál, nem?
Hasonlóra, bár én az amazon-on kerestem.
Nekem az eBay meg Ali felejtős. A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2021
Ezekről nagyon sok videó van a beszereléséről.
Ha igényesen el akarod vezetni a kábeleket akkor nyilván több idő. Ha csak bedobod az ülés alá akkor kb 10 perc
Gondolom, nem munkaruhában töltöd az éjszakát. Egy leselejtezett akkumulátor, ami már nem tud indítani, megfelelhet a célnak? Reggelig csak kibírja, vagy legalább addig, amíg átöltözöl.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2021
Idézet: „Gondolom, nem munkaruhában töltöd az éjszakát. Egy leselejtezett akkumulátor, ami már nem tud indítani, megfelelhet a célnak? Reggelig csak kibírja, vagy legalább addig, amíg átöltözöl.” Ezt kifejtenéd bővebben? Hála istennek szabad hétvégém van ami azt jelenti "alkokoholos italt fogyasztottam" oszt nem értem mit szerettél volna mondani A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2021
Szerintem ebben a videóban megtalálod az állófűtésekkel kapcsolatos kérdéseidre a válaszokat. Annyit leszűrtem, hogy a beépítés inkább műhelybe, mint utcára való...
Szia, örök hitvita ez is.
Mivel olvasatomban nem a befagyott motort akarod "hőntartani", erre skandináv országokban, céges parkolóban szokott lenni minden parkolóhely elején konnektor. Az, hogy rádcsörögnek, és indulni kell, az szivás. Meg nem is programozható. Meg akkor te fizeted a villanyszámlát? Valamint ha sürgős, akkor gondolom nem sok idő van "bemelegitésre". Ha fázik a hátsód, akkor ülésfűtés (kollégám imádja). De a párát nem fújja le a szélvédőről. Egy kivénhedt 12 V 55 Ah-s akkuval meg nem fogsz hirtelen nagy meleget csinálni, már csak a matekozás miatt sem... Ha akkora hideg, meg hó van (ami mostanság igazán ritka, mert országunkban inkább tevét érdemes tartani, mint rénszarvast a klimaváltozás miatt), akkor szerintem lemész, beinditod az autót. Első szélvédő vakarásával kezded. Mire körbeérsz, addigra nagyjából leolvad. Ha közben pampog a szomszéd, meghógolyózod. De ezeket úgyis tudod...
Első szélvédő vakarásáról jut eszembe.
Én is nagyon sokáig vesződtem vele. Soha nem tudtam, hogy amikor kimegyek egy vékony letolható zúzmara, vagy makacsul az üvegre ragadó jégréteg vár a szélvédőn. Pár éve a LIDL-ben fillérekért lehetett kapni szélvédőre teríthető szigetelő fóliát, alumínium, meg szivacs réteg, talán ha 1mm vastag. A két első ajtóval lehet rögzíteni a füleit. Azóta nincs első szélvédő vakargatás. Bármi esik, rakódik le éjszaka, azt egy mozdulattal lerázom a fóliáról. Bekapcsolom a hátsó ablakfűtést, megvakargatom az oldalsó üvegeket, mire hátra érek onnan simán letolható. Apropó! Hol érdemes bébi tevét keresni? A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2021
Jó az is rá, de mi kartonpapírral (pl kidobásra ítélt doboz) csináljuk ezt. Az mindig van.
Az hogy bedobok éjszakára egy hajszárítót az utastérbe, az mennyire lehet hatékony? Mondjuk egy kapcsoló órával, belógatott hosszabbítóval?
Fél óra elég lehet neki? Vagy egy óra? Esetleg az ilyen talponálló fűtő cuccok? Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2021
Kolléga nem:
- tudhatja, hogy mikor riadóztatják. - vihet ki az utcára hosszabbitót.
Ööö.. Ezt én most magamnak kérdeztem.
Szerk.: most így visszaolvasva tényleg lehetett amúgy is érteni A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2021
Működő képes mikró jókora korrózió okozta károkkal. Javítható?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |