Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3327 / 3599
(#) nedudgi válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 17, 2021 /

Hatékony lehet a talponálló fűtő, bár erősen esélyes, hogy nem találsz olyan helyet az autóban, ahova biztonságosan lerakhatod. (50-60 cm távolságra éghető anyagoktól.
Akkor már inkább ülésfűtés, kormányfűtés, meg egy nagykabát.
(#) nagym6 válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 17, 2021 /

Idézet:
„Az hogy bedobok éjszakára egy hajszárítót az utastérbe”
Nem merném felügyelet nélkül. Láttam már pár összeolvadt hajszárítót, közel a kigyulladáshoz. Leáll a ventilátor, a hőkioldó már régóta rossz.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2021
(#) nedudgi válasza szidom hozzászólására (») Okt 17, 2021 /

Az olajat kell melegíteni, akkor könnyen indul a motor. Szélvédő és az oldalsó (első) ablakok fóliával, vagy kartonnal letakarva, zokni a visszapillantó tükrökre. Havat partvissal a leggyorsabb letakarítani.
Nem tudom mennyi időd van indulásra, ha ügyeletes vagy. De a motorolaj utólag beépített fűtése távvezérléssel is indítható, egy kis barkácsolással.
(#) Ge Lee válasza szidom hozzászólására (») Okt 17, 2021 /

Az vajon mit jelenthet, hogy kiolvasztod a traktort? Miből? És miért? Nehéz a kérdésből kihámozni, de ha arra irányult hogy hogyan lehet a leggyorsabban és a legbiztonságosabban elindulni, akkor fólia a szélvédőre, ezt letéped, az oldalsókra egy flakonból langyos (nem meleg) víz és már lehet is menni. Kb. 2-3 perc az egész. Már ha jó a motor, és pöccre indul.
Az autó saját akkujáról semmit nem lehet táplálni mert nem fog elindulni, ha nincs hálózat a közelben akkor marad az üzemanyagos állófűtés ami elég drága és macerás is bekötni a motor hűtőkörébe. Cserébe nagyon jó, már meleg motorral tudsz elindulni.
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 17, 2021 / 1

(#) nedudgi válasza Gafly hozzászólására (») Okt 17, 2021 /

Egy céges dízel furgonban ritkán használnak 55Ah akkumulátort, ugyanígy az akkucserét sem mindig halogatják a végsőkig. Ha a kolléga mégis ilyen helyen dolgozik, ideje körülnéznie másik munkahely ügyében.
(#) SzervízMacska válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 17, 2021 1 /

Azt sem értettem, hogy egy céges autónál miért a dolgozónak kell a munkafeltételeket megteremteni, amazonról rendelt vackokat belehebrákolni.
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 17, 2021 /

Idézet:
„Az olajat kell melegíteni,”
A hűtővizet illetve fagyállót kell, az mindent melegít. Az olaj csak a karter aljában van lent, és kockázatos ezzel kapcsolatos barkácsolás.
(#) nedudgi válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 17, 2021 / 1

Például, ha a munkáltató nem ért az autóhoz, és nincs, aki elmagyarázza neki, hogy mit, miért, és hogyan kellene.
(#) nedudgi válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 17, 2021 /

Igen, ez precízebb, mint én elképzeltem.
(#) szidom hozzászólása Okt 17, 2021 /

Üdv mindenkinek!
Köszönöm szépen a sok segítő hozzászólást, nagyon hasznosak voltak.
Az éjszakai indulás ügyeletben nem vészes, van időm kávézni is, nem indulok el félálomban.
A probléma hogy egy 13 éves h1 elég hangos, lakóparkban nem igazán lehet 10 percet járatni.
A motor pöcc röff indul, viszont mint írtam klima nincs, kell neki majdnem 10 perc hogy valami langyos levegőt tudjon fújni. A szélvédőt hiába takarom le az csak arra jó hogy nem kell vakarni, de beülök és belülről fagy rá a lehelletem.
Ötleteket azért kértem mert egy 13 éves autóba nem fog a főnök gyári állófűtést venni, lehet hogy többe kerül mint az autó. Viszont ha van valami épkézláb megoldás azt meg lehet vele beszélni. Nem nekem kell megvenni hozzá a cuccot.
(#) Ge Lee válasza szidom hozzászólására (») Okt 17, 2021 /

Ülésfűtés jó szolgálatot tesz, néhány ezer forintos tétel. A szélvédő külső része a lényeges, belül már az is elég ha hideg levegőt fúj rá a fűtőventilátor, az már elég ahhoz hogy a leheleted ne fagyjon rá. Dízel lassan melegszik, ha meg olasz dízel lenne még lassabban. Német benzines vackok pillanatok alatt felfűtik a kis vízkört.
Régi dolog, ugyanazon napon és időben, Fiat Croma 1.9 TdiD vízhőfoknak kellett 15km út, míg egy 1.5-ös benzines 1-es Golf-nak 4km.
(#) nagym6 válasza szidom hozzászólására (») Okt 17, 2021 /

Régi autókban gyakori a termosztát hibája miatti lassú felmelegedés. Mindig engedi a hűtőbe is valamilyen mértékben a vizet, hidegen nem kellene. Pár ezer forintos valami.
(#) Kovidivi válasza szidom hozzászólására (») Okt 17, 2021 /

Ha tényleg csak magadat akarod melegíteni, akkor én beraknék egy nagy méretű lithium-ion akksipakkot, hozzá jó erős fűtés, és mehet! Pár perc alatt már be is fűtheted a légteret. Az akksi lehet hordozható is, kiszámolhatod (tesztelheted), mekkora kapacitás kell ahhoz, hogy gyorsan bemelegedjen minden, ehhez pedig ha lithium-polymer akksit használsz, akkor marad a kis méret és a nagy terhelhetőség, tehát ha 20perc alatt koppig lemeríted az akksit mondjuk 1kW-tal, akkor se történik semmi. Ha jól értettem, mit szeretnél. Talán több értelme lenne egy jó nagy, 20-30Ah-nyi 12V-os akkupakknak, ami még simán hordozható, cserébe akár az ebédszünetben is fűthetsz vele (esetleg hazaúton, induláskor), plusz tölthető a későbbiekben a szivargyújtóról is (buck-boost töltővel).
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 17, 2021 / 1

János, ingyen vihetőben kapsz működőképes mikrosütőt akár.
Ebből meg csináljál ponthegesztőt, defibrillátort, postaládát (ja arra nem jó, mert kiesnek alul a levelek)...
(#) bbb válasza szidom hozzászólására (») Okt 17, 2021 /

Saját kertben áll, vagy utcán? Mi ha nagyon hideg van, s van idő elindulni, akkor előfordul, hogy a mezei kis hősugárzót rakjuk be hosszabbítóról járatva, ajtó rácsuk és kész (a kéder mindig enged annyit, a hyundai h1 meg tuti fog annyit engedni). Negyed óra nem kell neki, hogy odabent meleg legyen
(#) sargarigo válasza bbb hozzászólására (») Okt 17, 2021 /

Na ez érdekelt engem!
Az ablakokról le tudja dolgozni a ráfagyott párát? Feltételezem van az az idő..
(#) bbb válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 17, 2021 /

A párát lazán. A vastagabb jég is lejön. Negyed órát szokott kint lenni max., az alatt csinál olyan meleget, hogy kényelmesen le lehessen tolni a ráfagyott jeget az ablakról.
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 18, 2021 /

Adok én neked egy Panasonic mikrót.
(#) BarnaPili válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 18, 2021 /

Fagyos időben egy tárcsás időzítőről kapcsolom a kocsiban elhelyezett ventilátoros hősugárzót. Az autó egy Ford Transit connect. Kb fél órát, max egy órát jár benne. Az ablakok leolvadnak, páramentesek, a beltér kellemesen meleg. Telente ezzel komfortosítom a reggeleket. Ha neadj Isten elfelejtem, kellemetlen a sötétben a hideg autót vakarászni. Az autó az udvarban áll a garázs mellett.
(#) jani1987 válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 18, 2021 /

Hosszú az út fejér megyéből. Plusz van egy másik tartalékba.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 18, 2021 3 / 7

Embert próbáló feladat neked jót tenni.
(#) Remci válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 18, 2021 /

Javítható persze. Tedd át a belét egy másik dobozba.
(#) sargarigo válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 18, 2021 /

Na ezt ki fogom próbálni! Esetleg egy képet tudnál mutatni hogy milyen fajta a melegítőd (legalább kb?)
(#) jdani hozzászólása Okt 18, 2021 /

Üdv. Keresem a kulcsszót, a nevét annak az eszköznek, ami:
Itthon egy ilyennel fogom a falu WiFi netjét. Ebből az antennábol egyenesen már a lan kábelen jön a net. Keresem ennek a SIM kártyás változatát. Tehát egy ilyesmi antenna, amibe SIM kártyát teszek, az a mobil hálózat netjére csatlakozik, és azt adja tovább ugyanúgy lan kábelen.
Mi ő?
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 18, 2021 /

Tudom. Főleg ha sorban jönnek a problémák. Most például a sarok szelepet kell cserélni csak nem tudom a méreteket. A külső átmérő 20mm míg a másik 16. Nem vagyok víz szerelő de tanulok tőletek.
(#) madzagos válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 18, 2021 / 1

Viszed magaddal a boltba és ilyet kérsz. 1/2"-3/8"-os sarokszelep.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 18, 2021 2 /

Érdekes ám megfigyelni, hogy ki nyom zsigerből negativot, meg ki az aki próbál is segiteni...
(#) gkari válasza jdani hozzászólására (») Okt 18, 2021 /

Mobil Wifi a neve, mindegyik mobilszolgáltató árulja. Nekem pl. a Vodától van, nyáron sokat használtam a Római partra való "kitelepülések" alkalmával.
(#) Kovidivi válasza Gafly hozzászólására (») Okt 18, 2021 / 5

Szerintem csak megcsúszott az ujjuk, és pipát akart mindenki adni. Ha telefonról írnál, nem tudnád megnézni, hogy ki pontoz, így nem is idegesítene. Én pl. sosem tudom (a pozitívot sem), de ahhoz meg lusta vagyok, hogy odaüljek a laptophoz csak azért, hogy megnézzem, ki negatívozott le.
Következő: »»   3327 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem