Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3329 / 3599
(#) jani1987 válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Jó ha 12-szeresen írtam a lemezeket anno.
(#) Suba53 válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Írási sebességet lehet állítani az író programban. De amikor nagy méretű állományt olvasol róla, akkor megy ami a csövön kifér.
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Kivéve akkor, ha lassítóprogramot használtál hozzá Amikor elkezdtek csillámporrá válni a lemezek, akkor jött be olyan program, ami direkt visszavette az olvasó tempóját. Nekem az LG 52x-es olvasóm a Read Alert 2 játékom szovjet felét vitte el... Először volt egy furcsa süvítő hang, majd hatalmas durranás az intro közben, s végül füst szállt fel az olvasóból.
(#) Kovidivi válasza bbb hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Emlékszek, nekem meg az első cd meghajtóm csak olvasni tudott, azt is valami párszoros sebességgel, azt hiszem, 10x-essel csak.
(#) Egri Frédi válasza vision61 hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Nézz szét kicsit a környéken is. Nem biztos, hogy a legjobb technológiát használjátok. Igazából nem akartam válaszolni, mert meddő vitának nézünk elébe, de ...
Pont most nézem a TV -ben a BMW gyár speciális autókról szóló "ismeretterjesztő" adását. Csak azért válaszolok, mert elhangzott az " üvegek közt a polikarbonát " rétegeket használunk mondat.
Ha ők hazudtak, nos akkor én is ...
(#) Egri Frédi válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Igazad lehet. Én is találkoztam "törhető ( dirib-darabra)" CD -vel. De ahány gyártó, annyi alapanyg lehet. Tudod, te is van : R+, R-, RW+ és RW- tipusú CD/DVD. Nem feltétlenül mindnek ugyan az az alapanyaga.
(#) vision61 válasza Egri Frédi hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Miért feltételezném rólad, hogy hazudtál? Ezt írtam:
Idézet:
„Ilyennel még nem találkoztam, pedig elég sok golyóálló üveget daraboltunk...”

Úgy tűnik a szövegértéssel van némi gond.
Nekünk sem a helyi üvegező hozott ilyen munkákat, hanem nagyobb biztonságtechnikai cégek, mert nem tudták megoldani az utólagos méretre vágást, vagy ablak kivágását a készterméken.
(#) Egri Frédi válasza Gafly hozzászólására (») Okt 19, 2021 2 / 3

Nem a birkapásztoroknak válaszoltam, hanem a hozzáértőknek ...
Én sem csak a TV -t nézem ...
(#) vision61 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Nem sok ehhez hasonló gép volt akkoriban az országban.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2021

Elnézést, én nem piszkálni akartalak, miért tenném, csak a
Idézet:
„Remélem vision61-sem.”
mondatodra válaszoltam.
Amint látom kaptál is érte egy mancsot.
(#) mnyugger válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Meghajtóban robbant szét, milliónyi darabra a CD.

Ezen a területen én már átadtam a stafétabotot néhány éve a fiataloknak, de a gép még működik, megnézhető, bár ma már nem számít annyira kuriózumnak, mint 20 évvel ezelőtt. Az üveges ingyen adott nekem az előszobába egy falitükröt, amikor beállítottam hozzá egy tükörből kivágott Magyarországgal.
(#) sargarigo válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Idézet:
„Meghajtóban robbant szét, milliónyi darabra a CD.”

Felteszem ez kérdés akart lenni. A válasz, hogy nem, manuálisan feszültség levezetés céljából törtem el. Princo márkájú DVD-R volt, amit anno olcsóbban lehetett beszerezni nagyobb tételben. Kár volt.
Szerk.: Az említett pernye a hordozó fólia volt, ami tükrözi a lézert. A lemez maga pár darabra tört ha jól emlékszem, és szilánkosra. Szintén ha jól emlékszem
(#) mnyugger válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 19, 2021 /

Nálam robbant szét. Az egyik tanári gépben.
(#) Egri Frédi válasza vision61 hozzászólására (») Okt 20, 2021 /

Ha jól látom, ez egy "vízvágó" CNC. Jó kis szerkezet és majdnem olyan szép vágási felületet ad mint egy "Lézer vágó". Viszont előnye a lézeressel szemben, hogy mindent lehet vele vágni aminek a víz nem árt. Pl. gumit is, amit ugye a lézerrel nem lehet vágni ...
(#) Topi válasza Egri Frédi hozzászólására (») Okt 20, 2021 /

Kb. 1.5mm-ig lehet lézerrel is nagyon jól gumit vágni (nem teljesítmény okán, hanem szenesedés okán). Gumi szigetelő lapok, tapadás fokozó felületek, stb. Nagyon hasznos, hogy kis mennyiségben olyan formájú gumi formát tudsz vágni, amilyet csak akarsz. És ha megvan a végleges forma egy protónál például, csak akkor kell stancszerszámot gyártani.
Egy baj van csak a gumi lézervágásával, hogy kellemetlen szagú. De nem büdösebb mint az ABS
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2021
(#) Transztyuszeres hozzászólása Okt 20, 2021 /

Sziasztok itt az OFF-ban!

Nekem moderátor/adminisztrátor segítsége kéne:
Változott a telefonszámom jó ideje, a 30/3****13 már nem az enyém.
Használtam a hiba jelentése funkciót, majd írtam a techsupport-ra, nem hozott eredményt.

Köszönöm előre is!

tel.jpg

(#) nedudgi válasza Transztyuszeres hozzászólására (») Okt 20, 2021 /

Jobboldalt: Saját menü / Beállítások útvonallal próbálkoztál már?
(#) Frankye válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 20, 2021 /

Ott módosítani nem lehet. Az "Ellenőrzött felhasználó" státuszhoz szükséges a telefonszám megadása, ez csak saját magunknál jelenik meg. (Még a moderátorok sem látják a felhasználók telefonszámát, csak a tényt, hogy az ellenőrzése megtörtént-e.)
A gyakorlatban ezen felül más jelentősége nincsen, nem jelenítődik meg sehol. (Kizárólag a saját menüben, a "Beállítások" alatt látható.)
Szerk.:
Jeleztem az oldal üzemeltetője felé.
(#) Transztyuszeres hozzászólása Okt 20, 2021 /

Megoldódott!

Köszönöm, aki intézte!

tel új.jpg

(#) Transztyuszeres válasza Frankye hozzászólására (») Okt 20, 2021 /

Köszönöm!
Lehet nincs nagy jelentősége, de szerintem így korrekt, ha ténylegesen jó szám van ott megadva.
(#) vision61 válasza Egri Frédi hozzászólására (») Okt 20, 2021 /

Igen az. A vágási felület minősége függ a sebességtől, abrazív anyag mennyiségétől, illetve részben a víz nyomásától. Majdnem mindent lehet vele vágni, vágtunk vele faintarziát, bútorlapot, vastag kartonpapírt is, ha a munkadarab alsó része nem érintkezik közvetlenül a kádban lévő vízzel, ezek sem áznak el, mivel a vízsugár nagyon rövid ideig éri a vágott felületet. (Akár 2 szeres hangsebesség fölött is lehet a sebessége.)
Viszont pl. a néhány mm vastag keményfém lapkát már ezzel sem lehet darabolni.
Ami inkább előnye a lézerrer szemben, hogy nincs hőbevitel a vágás során, illetve sokkal vastagabb anyagokat is lehet vele vágni vetemedés nélkül.
(#) bbalazs_ válasza vision61 hozzászólására (») Okt 20, 2021 /

Porcelánt, illetve a padlólapok mázas részét viszi könnyen?
Vagyis az égetett kerámiákat milyen minőségben vagy vastagságig vágja?
(#) vision61 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 20, 2021 / 1

Szépen vágható és gyorsan bármilyen kereskedelemben kapható burkolóanyag, gránit, márvány. Rengeteg ilyen jellegű munka volt rá. Ez egy ajándékba készült "kép", többféle lapból vágva. A legnagyobb hasonló intarzia kb. 12 x 4 m-es volt.

kutyus.jpg

(#) Egri Frédi válasza vision61 hozzászólására (») Okt 20, 2021 /

És cm -enként mennyiért vágtátok az anyagokat ?
(#) vision61 válasza Egri Frédi hozzászólására (») Okt 20, 2021 /

Óradíj (percdíj) volt, illetve tudtommal most is az van.
Anyagtól, azok vastagságától függ a vágási sebesség, illetve a kért felület minőségétől. Pl. egy 3 mm vastag alumínium, titán lemez 800-900 mm/perc sebességgel vágható, ugyanez 20 mm vastagságban 150-200 mm/perc.
(#) antiktelefon válasza Topi hozzászólására (») Okt 20, 2021 /

Közben megnéztem, 0.6-1.5mm vastag ami elférne a műszerben, érzésre és repedés mozgatására szonos anyag, mint az LCD-k fresnel lencséje. (Illetve nagyobb monitorokban egy ugyanilyen átlátszó réteg is volt régebben). Esetleg tudsz valami forrást, ahol kis méretben tudok ilyesmit szerezni? Kb egy RAM méretű darab kéne.
(#) Topi válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 20, 2021 /

Kiskereskedelmi mennyiséget / méretet a legegyszerűbben a Panton boltban tudsz venni (igen Panton [panton.hu], nem Pantone). Célszerű elugrani hozzájuk élőben válogatni, sokféle csoda van náluk. Nagy mennyiségben pedig A-plast.
(#) jdani hozzászólása Okt 21, 2021 /

Üdv. Valamiféle csiszoló eszközt keresek gerenda lecsiszolására.
Vannak régebbi piszkos gerendáim, amiről a felső réteget le akarnám marni-csiszolni.
Hirtelen ami eszembe jutott, valamiféle csiszoló korong flexre.
Van itthon rezgőcsiszoló, amire dörzspapírt kell tenni. Nem jó, mert csak rezeg, gyenge a hatás, és csak betapad a papír.
Nem szépen kell a gerendát lecsiszolni, nem díszgerendának megy, tetőn lesz. A felületét akarom csak ,, letakarítani,, hogy le tudjam aztán alapozni rovar ellen.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2021
(#) nagym6 válasza jdani hozzászólására (») Okt 21, 2021 / 1

Lamellás csiszoló sarokköszörűbe, ami a csatolt képeden is van alul. Gyorsan viszi, nagy felületekre jó. Szép felületet nem igazán lehet vele, de nem is az kell neked. Minél durvább szemcsézetű lesz oda jó.
Következő: »»   3329 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem