Fórum témák
» Több friss téma |
Jó vagy Te! Nemcsak szimultánban, minden dologban.
Nem indul a szivattyú, vagy ha igen félfordulaton megy valamiért, ha ezek egyike sem akkor nem nyomósik át a differenciál membrán ami a főégőnek adja a gázt.
Oka 100, berohadt a rúd, megszorult, betonra keményedett a gumimembrán, vízkövesek a csövek a membrán két oldalán stb.
Köszönöm megtisztelő szavaidat ... de azért Te sem panaszkodhatsz, sokoldalú műszaki tudással és érzékkel rendelkezel.
A képeken látható állító szerekezetről beszéltem volna, hogy az hol leledzik, mert nem a fehér kupakokkal kell a köröket beszabályozni, azok termo vagy zóna szelepeknek volna meghagyva. ... és az állítása Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2021
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Saunier Duval Condens 24 kazánunk van. Melegvíz tökéletesen működik. A fűtés is megy, viszont sokszor ledobálja közben a lángot. Újragyújtás harmadjára sikerül, aztán megint fűt 1-2 percig és ismét ledobja a lángot. Hibára még nem futott, de nem is szeretném megvárni. Mi lehet ennek az oka? Köszönöm!
Szia!
Nálam hasonló probléma volt, radiátor nem ment. Az osztó előre menőnél az elzáró csap iszaposodott be. Lezártam a radiátor és az előre menő csapot, majd oldottam az előre menő vezetéket, és a csap kinyitásával kimosattam az iszapot. Majd visszacsavartam és működött, mert a csapnál tömődött el. Üdv. Bálint
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Az alany egy beretta super exclusive 24 cai a hiba a következő: A fűtés tökéletesen megy viszont a hmv vételezésekor először forró víz folyik majd hideg és langyosvíz váltakozva végül a kazán leáll 07-es hibával, mikor elzárom a melegvizet(ami ilyenkorra már hideg) a hiba megszünik a kazán 95 fokot mutat ami szinte azonnal visszamegy 65 re. Nyári álláson ugyan ez a jelenség. A szivattyút szerelő cserélte egy hete, mivel az beszart és se melegvíz se fűtés nemvolt, akkor megengedte a melegvizet kb fél percig és jó is volt.A hőcserélöt kisavaztam, valami dugulásra gyanakszom ezért szeretnék támpontot kérni, hogy merre indulhatnék el, ha nem muszáj nem hivnám most vissza a szerelöt, persze ha ti azt mondjátok akkor az lesz a vége. Köszönöm szépen a segítséget! Szép napot!
Szia! Hibás lehet a fűtési NTC. Szürke vezetékek csatlakoznak rá ott fent a hőcserélőnél.
Sziasztok!
Ariston CLAS kombi cirkó. A jelenség, hogy elindul a láng, a vízhőmérséklet pillanatok alatt felszalad a beállítottra, ekkor a láng leáll, mega keringetés, amíg le nem hűl olyan 30 fokra, amjd újra begyújt és kezdődik előről. Ebből adódóan a radiátorok csak langyosak. Mire számíthatok? Koszos hőcserélő pl?
Köszönöm Szépen! Hétvégén cserélem és jelentkezem az eredménnyel
ONE, EVO, melyik típus? Sok típus van ezekből. Csak fűtésnél van ez a jelenség? Mintha nem lenne elegendő keringtetés. Talán: A keringtető szivattyú előtt közvetlenül van egy nyomáskapcsoló, nyomásérzékelő, azt lenne célszerű ellenőrizni.
Bocsássatok meg,hogy ilyen kéréssel fordulok hozzátok! Nimbusz Eurotherm 23 KE kombikazánom összes rajza,leírása elveszett saját gondatlanságom miatt(nem raktam vissza a dossziéjába..) Kérném,ha valaki rendelkezne velük - ossza meg velem,ha lehetséges. előre is köszönöm!
Köszi, közben meglett a hiba. Clas 24FF a típus. Azt gyanítottam, hogy nem elgendő a keringés és nem tudja kivinni a hőenergiát. Végül meglett a telepítési kézikönyv, azt vévinézve már gyanítottam, hogy dugulás lehet. Van benne egy szűrő a fűtéskörben a keringető előtt. Viszonylag egyszerű kiszedni. El volt dugulva. Kipucoltam és most tökéletes. Meg ha, már ott voltam a hőcserélőt is átmostam, abban is elég sok kosz volt.
Szia! Teljesen mindegy milyen kazánról kell hibát megállapítanunk. Jelen esetben túl gyors felmelegedést írtál. Okok: (fő) nincs megfelelő tömegáram. Okozhatják, (mint, írtad szivattyú (jellegzetes hiba Aristonoknál) vagy vízkövesedés a hőcserélőben, vagy a hozzá tartozó bekötő csövekben. Mindenképpen nézd át, hogy a víz áramlása megfelelő-e. Más nem okoz ilyen hiba jelenséget.
Sziasztok! Hermann kéményes gázkazán termosztát bekötése szét lett szedve az elektromos dobozában, és nem emlékszem hogy hogy volt?! Tudna valaki segíteni, rajzzal, fényképpel?
Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2021
Sziasztok, segítséget kérek, Westen 240i kazánom van (kb. 2007-es). Az a nyűgje, hogy ha indítóparancsot ad neki a termosztát, akkor a középső piros led villog kb 3-4 percig, aztán elindul, fűt. Amikor a termosztát szakít akkor megint egy darabig villog a led, aztán megáll.
Látszólag jól fűt, nincs alacsony teljesítmény. A doksi alapján ez vízmennyiség hiba, de van víz a rendszerben. 1,5 Bar nyomásra van beállítva. A kazánt csak fűtésre használjuk csak backup a HMV a rendszerben. Van valakinek tanácsa, mi okozhatja a hibát? Üdv, Dreamer
Segitségre lenne szükségem.westen energy 240i kazánom állandóan újraindulgat,elkezd fűteni majd láng kialszik de a szivattyú tovább dolgozik.Kis idő elteltével begyújt fűt egy darabig majd megint lekapcsol.Hmv vételnél nincs ilyen hibajelenség.
A biztonsági hőkapcsolóra gyanakodtam de nem az.Nem szakitja meg az áramkört.A vizhőfok kb.50 foknál lekapcsol.Tehát még nem is az hogy megszalad a vizhőmérséklet és letilt a hőkapcsoló. Azt nem értem hogy akkor mi tilt le ha a bizt.hőkapcsoló nem,az NTC? a kazán modulálja a lángot. A rendszerben megfelelő a nyomás,a tágulási nem lukas,leüritett kazánnál 1 barra fújvaHhelyes fázis bekötés,NTC jó kimértem,szivattyú(ups 15-60)kondi cserélve a gyári előirt 2µF-osra,szétszedtem de teljesen rendben van.Füstérzékelő is jó,nincs leoldva. Viszont a szivattyú forró,mintha nem áramlana megfelelően a viz benne.A kazán tavaly volt teljesen kitakaritva(nem hivatalosan savazva),csövek preszosztát minden.A fő hőcserélő nincs eldugulva. Melyik csőben lehet esetleg dugulás?Mert szerintem valami akadályozza az áramlást. V.szinűleg el van állitva a P3 és P4 potméterek is Mit szabályoznak ezek? Ezeket is jó lenne beállitani. Valaki segitsen mert már az őrületbe kerget.
Szia! Az ufón lévő mikrókapcsolót nézd meg, hogy kapcsol e. HMV-nél kitolódik, fűtésnél behúzódik a rúd miközben a kapcsoló karját állítja (?).
A szivattyú az maxon megy, III álláson van?
Szia.
A rudazat teljesen jól működik.Fűtésnél behúzódik teljesen,hmv vételezéskor kitolódik.A szivattyún nincs lehetőség állitani a fordulatot(szerintem). Egy Grundfos UP15-50 van benne.De vettem egy donor kazánt,már azt is cseréltem,de semmi javulás.
Nem lehet hogy csak össze kellene hangolni a a P3 és P4 potikat?
A szivattyúról leszedtem a műanyag házat.Lehet kotyogása a a szivattyú lapátnak tengely irányban?kb.1.5 mm. A két képen talán látszik hogy mennyi a kotyogás. Ha esetleg a szivattyún levő légtelenitő nem működne,akkor is produkálhatna ilyen hibát?
Azt írod, hogy a szivattyú az forró. Ez arra enged következtetni, hogy kis körön keringeti a vizet vagy nagyon levegős a rendszer a kazántestben. Az automata légtelenítőnek mindig nyitva kell lennie a szivattyú tengely végénél lévő nagy fényes csavart pedig ki kell csavarni és akkor kevés víz távozásával feltömörödik benne a víz (majd visszazárni) a többit az a utomata ki kell hogy ürítse. Először ezt kellene megcsinálni vele. A beépítette szívattyútípus nem szokott tönkremenni, kiböjtöli a kazánt.
Kazán feltöltéskor,inditáskor ott szoktam kieengedni a levegőt,amikor már viz jön akkor visszacsavarom.Feltölteni is szép lassan szoktam,ahogy le van irva.
Érthetetlen.A P3 és P4 potikknak kb.milyen állásban kell lennie? A venturi tisztasága gondolom nem produkálhat ilyen hibát mert akkor a hmv vétel se lenne tökéletes. A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2021
Ja, már venturi is van, mert, hogy "240i"-t írtál nem "fi"-t. Azt nem tudom, hogy a ventilátor fordulata az mennyiben változik az két üzemállapotban az edott teljesítménynek megfelelően de a fűtés az lassú gyújtással és részteljesítménnyel indul. Ha ehhez alacsonyabb ventilátor fordulat társul, akkor nagyon is van köze a nyomáskapcsolójának a leálláshoz. A HMV az teljes terheléssel indul és csak a beállított hőmérsékleten fog lemodulálni a főégő. Ha ez a presszosztát lenne a probléma azt a próba idejére rövidre kell kötni, hogy kiderüljön a leállás oka.
Bocs VIM.azért irtam venturit mert a robbantott ábra szerint a 82-es alkatrésznek ez a neve:
HYDRAULIC VENTURI ASSEMBLY De a kazán az tényleg 240i
Akkor ez nincs. Ott fenn a sarokban ég a tűz .... ha gondolod koppints rá és olvasd el az üzenetet.
A kazánod akkor pont olyan típus, mint amit első hozzászólásod előtt eggyel írt Dreamer?
Az általad említett venturi hibája bármilyen furcsa, de igenis okozhat ilyen problémát, a hmv hiába jól megy, de a fűtési kört befolyásolhatja. Ennek a jó működését én ellenőrizném, kizárási okok miatt is.
Szia!
Igy van,ugyanaz.Kiszedem megnézem. Hátha.
Sziasztok!
Az alábbi problémával fordulok hozzátok, remélem tud valaki segíteni: Vásároltunk egy lakást, és egy Saunier Duval Renova Star F24 E BT kazán van felszerelve,rádiós termosztáttal ellátva. A fűtés tökéletesen működik, viszont melegvizet csak akkor állít elő ha a termosztáton a hőmérsékletet a meglévő fölé állítom,ekkor ugye begyújt,és a fűtéssel együtt ad melegvizet, de úgy is elég csekély mennyiségben, a csapot kb félig megnyitva jön csak magasabb hőmérsékletű. Ha csak simán megnyitom a csapot, a kazán be sem gyújt, el sem indítja magát. Ha valaki tudja mi lehet a baj,nagyon hálás lennék az infóért. |
Bejelentkezés
Hirdetés |