Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
2mm-re állítottam a clearence szabályt, ezért 2mm-re van minden egymástól, ahol nem piros vagy kék ott közelebb van valami mint 2mm. Kisebbre vehetem, 1mm-re mondjuk ezen a feszültségen elég lesz ennyi is.
OK a kondikkal majd telerakom. Ezek tényleg csak finomítások, megcsinálom, de már nem teszek fel ujabb képet róla. HEstoreban sajnos 3 tételem várakozik beérkezésre, de az egyik a P-s fet, ezért nem tudom mikor tudom teszteli az eredményt.
A hidegítő kondiból vegyesen a 3 fajtát, vagy egyiket(a legkisebbet, a legnagyobbat) tegyem be a szabad helyekre ?
A fetekhez legközelebbi helyre 100nf-t tennék, a következő helyre 1uF, utána végig 10uF.
Megcsináltam a változtatást. Az egymás feletti fetek 1+mm-re vannak egymástól, a jobb és bal oldaliakat 3mm-re húztam össze 6-ról. Levettem trafó kivezetéseitm a felső oldali bottom és top
drain területet megnöveltem felfelé az ottani bekeötéshez. Tehát a mostani 3 féle hidhítő kondi után 1-1 100nF-1µF-ot, és sok-sok 10µF-ot (ami kifér). Elko-t ne is rakjak, csak hidegítőt ?
Tehetsz rá elkót is. Ha messzebb van a tápegység, akkor mindenképpen ajánlott.
0.95 vagy 1.15 ohm legyen az ellenállások eredője 4r7-el ?
Sziasztok! Egy Co hegesztőt kéne életre bírnom elment bent négy IGBT csak nem tudom mi lenne helytte jó mert ez csak kínában kapható mi bent van Tudna valaki segíteni mivel helyettesítsem?
K40b65H2A GN8N1A
"Egy Co" helyett akár a pontos típusát is megadhattad volna a hegesztődnek! ..meg a kínai linkeket.
A "csak Kínában" is tévedés! Pl.: Ez sem ott van! A másik számról meg sehol sincs infó...vagy elromlott a guglim? A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2022
Köszi! Én csak az aliexpesszen találtam..
A másik "számról" is? (De mégis mi volna ez...dióda?)
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2022
A másik szám az alatta van . Eldurrant mind a négy ,de mást nem találtam mi szakadt vagy zárlatos lenne. Valószínűleg a beszívott vágokorong fémes pora miatt lehetett
a zárlat,de nem láttam semmi égést..Bővebben: Link
Akkor mégegyszer!: Hol a ali-s link a másik számú alkatrészről!?
Valamint kérdeztem!: De mégis mi volna ez
Szerintem félreérted, nincs másik alkatrész. A második számsor is az IGBT-n van, gyártói kód lehet.
Köszi...valóban az az IGBT gyártási kódja!
Ezért jó egy képet mellékelni (5-6 hozzászólás meg sem született volna!)... (Reméljük nem fog ahhoz is ragaszkodni a kérdező) Persze, ott azért még az IGBT-ken kívül több más alkatrész is meghibásodhatott...
Igen így van! Más nem hibásodott meg ezen csodálkozom.. Szerintem egy zárlatos lett és vitte magával a többit is..Ha valaki esetleg javított ilyet szívesem veszem a tapasztalatait!
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2022
Szia erről a hegesztőről van kapcsolási rajzod? Esetleg a vezérlő Ic típusát megadnád? Köszi.
A terv szerint oldalanként a top oldalon van a 100nf, a bottom oldalon van a 1µF és 10µF közel a sorurce lábakhoz. A + helyeket a bottom oldalon alakítottam ki az 1u és 10u után.
Utána csak 10µF-ost rakhatok ?
Sajnos nincs rajzom hozzá! A vezérlést egy külön panel végzi nem egy kis mikrokontroller.
A képen jelölt IC-t is vitte magával a FET zárlat. Meg még mást is, valószínűleg túlfeszültség kerülhetet a meghajtáson keresztül a félvezetőkre.
Miből gondolod? A fölső részén lévő sérülésnek látszó valami, az egy lakkcsepp, nem az IC-ből hiányzik egy darab.
Nem igazán..Azért én sem ma kezdtem..Az egy lakréteg amúgy.Csak idedobták mézzem meg ha egyszerű akkor megér egy próbát ha nem donor lesz..Kap négy IGBT-t azt kiderül..
Valóságban nyilván jobban látszik. A többi majd kiderül.
Nem csak 10µF-ost rakhatsz, de ha van, inkább azt, hogy növelt a kapacitást és csökkentsd az egy kondin folyó áramot. Persze ha nincs, akkor ami van, abból gazdálkodj.
Most 10µF-ból lett több oldalanként 6db elfért belőle, a 1µF-ból tudnék 1 párat rakni, de 100nF-ból csak összesen van 2db-om még.
Patexati ha nem sikerül a művelet engem érdekelne a gép.
Szia !
Megjött az alkatrész. Már csak még egy fólia kondit kell szereznem, mert csak 1-et kaptam, de a többi kész.
Végre van eredmény is, 3 mag: 2 kisebb mag 2 gate-el. A nagy sárgás 1.1cm2-es mag 4 gate-el
Elsőre kis 0.3cm2-es zöld mag:
A fehér 0.5cm2-es mag 0.1T majd 0.2T-ra tekercselve:
Végül a nagy mag 4 gate-el:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |