Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Codefon kaputelefon
Sziasztok !
Szeretnék egy ki segítséget A házunknál a képen látható érintőgombos kapucsengő van felszerelve... A gond az hogy ha rámászik egy nagyobb bogár az érintőgombra, becsenget... Nagyon idegesítő hogy éjszaka megszólal. Eddig melléraktuk a beszélőt estére, de jó lenne valami ötlet a megoldásra... Lehet valahogy szabályozni az érzékenységét ??? Nagyon köszönöm ha segít valaki !!!!!!!!
Szia.
Nem lehet, de a bordó plexi már nagyon csereérett!
Sziasztok. Lehet hű***e kérdés.
codefon rendszer van házban, és szeretnénk lakáskészüléket cserélni . A kérdésem az lenne hogy ehez bármilyen készülék jó? A meglévő sima 2 eres bekötéssel van. Köszönöm előre is.
Elvileg csak hozzávaló készülékre cserélhető, de ha értesz hozzá valamennyit, akkor egy Neked tetsző lakáskészülékbe át lehet szerelni a dekóder panelt. A hallgatót és a mikrofont meg kell vizsgálni, hogy illeszkedik-e az újban lévő a régi panelhez.. Nem lehetetlen.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2021
Szia! A bérházban, ahol albérletben voltam, a nap sütött rá nagyon és magától becsengetett. Egy mechanikus fényterelőt (olyasmi mint egy esővédő palást) kapott és sokat javult. Nálatok nem tudom milyenek a fényviszonyok? Lehet, hogy sokat javulna a helyzet. Amúgy tudtommal nem érintőgomb, hanem fénymátrix...
Sziasztok !
Szeretnék egy segítséget kérni egy szerencsétlen helyzetben. adott társasházi digitális codefon rendszer, hibátlanul működik. A telefonvezetékek cseréje során, véletlenül a belső egységhez vezető kábel is át lett vágva. hibakód: "off" Ez érthető, hiszen bér központilag a szám ki van osztva a központi egység nem látja a belső egységet. Újra Bekötés során a két polaritás hibásan lett bekötve, melynek eredményként az egész házban a rendszer zárlatos lett. hibakód: "ERR" Jelenleg a készulék ki van kötve. Elektromos multiméterrel a lakásba belépő vezeték polaritása is tisztázott. Viszont, a korabbi zarlat problema, nem tudom, hogy végérvényesen megölte a belsö egységet. Ha igen, akkor egy ujabb bekötés a ház teljes rendszerét megint megöli? Lenne erre valami lehetőség kideríteni? Ami biztos, hogy a rendszerszintű zárlat a belső egység kikötése után is fenn állt ( amig ujra nem inditottak) elöre is köszönöm a válaszokat! köszönettel, Viktor
Ha vonali zárlatot csinálsz a Codefon digitális rendszerben okkor EEE betűk villognak a kijelzőn.
Ha elvágod a vezetéket, mivel nem látja a központ a lakáskészüléket felcsengetéskor OFF-ot ír. Ha fordítva kötöd be akkor is OFF-ot ír, mivel nem látja a központ a lakáskészüléket. Ezzel sem a lakáskészülékben sem a központban nem okozol kárt. Bekötöd polaritás helyesen és működik. (A régi nagy panelosnál illetve a DP 3000-nél szokott ilyen hiba lenni, hogy vonali zárlat után újra kell indítani.)
Szevasztok!
Én mindenképp megpróbálnám újra bekötni azt a régi készüléket polaritáshelyesen. Újraindítanám a rendszert, ellenőrizném működik-e? Ha ekkor is hibát ír ki, akkor a lakáskészüléket lebontanám, és újraindítanám a rendszert, hogy a többi lakónak működjön a rendszer amíg nincs új lakáskészüléked. Üdv. M. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2022
Köszönöm a válaszokat!
Valóban rosszul irtam először. A hibás polaritassal történő bekötés után "EEE" hibajelzés volt, és az egész házban életképtelenné vált a rendszer. Ekkor került kikötésre. Ennek ellenére a "EEE" hibajelzés megmaradt. A társasház szakija ezt elháritotta, tehát most mukodoképes minden. (mi kikötve) Most ott tartok, hogy beazonositottam a plusz/minuszt a kábelen, ami a lakás bejárati ajtóig eljön. multiméterrel a 14 volt DCV-n. Itt azon görcsölök, hogy esetleg nem keverem a telefon kábelel. De ha, kéteres piros/fekete kábel amin 14 volt esik, az ha jól értem annak muszáj kell a kaputelefon vezetékének lennie. Ha valaki csodálkozik, hogy miként sikerult ezt csúcs szitut összehoznom: lakásban lévő felesleges telefon vezetékeket (és védőcsöves járatukat) szerettük volna felhasználni, ethernet és coax kábel behúzására. Persze sikerult összekeverni a telefont és a kaputelefont..... Nagyon köszönök minden véleményt, hozzászólást, tanácsot! Üdvözlettel, Viktor
Üdv!
Látott már valaki ilyen hibát? Az érintő billentyűzet nem, vagy nem mindegyik gomb működik.
Billentyűzet hiba, kezdésnek szed szét pucold ki, esetleg cseréld ki a bordó plexit, ha nem oldotta meg akkor szerviz vagy csere
Codefon digitális. 2 proxy kulcsom van és egyik megy csak,másik nem.Érzékeli,csipog de nem nyit több lakónál is fenáll ez. Lehet e házban össze ér a 2 vezeték ahol lakás felújítás van. Érdemes e ujra inditani ,h a 12 voltos trafót kikapcsolni és vissza?
Ez így elég zavaros. Ha EEE ezt látod akkor biztos rövidzár. Ha a felújítással együtt lecserélték nem oda való készülékre akkor az zavart okozhat. Az egyik proxid lakásra a másik 100- ra vagy más hasonlóra van programozva. Azt nem figyeli a központ, azért nyitja. Ha hozzáférésed van a programozáshoz akkor az 5ös programlépést vedd a legkisebb lakásszám alá...kellene még infó.
A belső kaputelefont anno én kötöttem be és jó. Annyit tudok h lakásom albérléjének jó a proxy kulcsa de az enyém nem jó.Odaérintem ki ir egy számot és utánna 2mp-ig semmi a kijelzőn utánna átvált egy pontra,mindent hangal is jelzi,tehát érzékeli. Nincs eee felirat.
2 kapu van,mindkettőnél ezt csinálja. Az első kapun zár sincs igy belépni nem csak ha becsöngetek valakihez. A hátsó kapu nyitva gondolom másnál is ez lehet,h nem tud belépni. Azt tudom ház megszavazta ,h legyen kapukód és nem tudom valaki felprogramozta e már. Az lehetséges ,h aki csinálta a régi kódok nem kerültek bele csak az ujabb proxy kulcsok amik számát a közös képviselő felirt.
Sziasztok! Egy kérdésem lenne felétek... Codefon-os lakástelefonnak cseréltem panelt (mély hangú verzió) bekötése után patikán működött... Most valamiért OFF-ot ír lenn a bejáratnál + a kódra sem enged (az is OFF). Felcsörögjem az üzemeltetőt, vagy valami triviális dolog bújik meg itt?
Köszönöm a válaszokat!
Sziasztok!
Hasonló problémám van mint az előttem kérdezőnek (Phoenix225), OFF-ot ír ki a kód beütésre és a kapucsengőre is, pedig pár napja még működött, semmit sem csináltunk vele. Hívtuk már az üzemeltetőt de ő azt mondta full készülékcsere kell. Esetleg van valami más javaslatotok? Előre is köszönöm!
Ha OFF-ot akkor ír, ha szakad a vezeték a lakáskészülék felé. Másnál jó? Akkor csak a te lakásodba bemenő vezeték szakadt vagy érintkezéshibás. Ezt kellene először megnézni! Multiméterrel egyenfeszültség állásban kb 14V-ot kell mutatnia a lakásban. (persze a panel is lehet rossza a lakáskészülékben)
ilyen van a lakáskészülékben? Digitális panel
Csak nálunk van a probléma, igen. Megnézem akkor multiméterrel, viszont úgy látom digitális panel nincs ebben a készülékben.
Sziasztok!
Van egy evkt központom ami indítás után halk, majd teljesen néma lesz. a kijelző is halványabb. A 12v-os stabil ic-n 55 fokot mértem, meg is sárgult a nyák arrafelé. Tudna valaki segíteni hogy merre lehet a gond? Zárlatra gyanakszom. Köszönöm szépen.
Szervusz!
Pontosíts, tegyél fel képet is. Üdv!
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van a társasházunkban egy Codefon rendszer, és szeretném megtudni, hogy lehet-e beprogramozni hozzá RFID proxy beléptetőket. Ha a 90-es programkóddal bele próbálok lépni a proxy hozzáadáshoz, akkor kilép a menüből normál működésbe. Csatoltam lejjebb egy képet a belsejéről, tud valaki segíteni, hogy ebbe integrálva van-e ez a funkció? Kell valami jumperelés, hogy működjön a proxy része? Köszönöm!
Ez még nem RFID központ...
Akkor csak komplett főpanelcsere a megoldás?
Ennél igen. Van egy köztes típus ahol az RFID rész nincs vagy csak részben van beültetve. Ott a firmware is készen áll. De nem igazán éri meg vacakolni vele. Az összes hűtőbordás kivitel RFID nélküli. Sajnos
Köszi a segítséget!!
Ugyan kérlek!!!
Sziasztok!
Codefon lakáskészülékemet szeretném "okosítani", meglévő okosotthon-ökoszisztémámba integrálni. Első körben az lenne a cél, hogy ha valaki felcsenget, vagy kóddal nyitja a lépcsőházajtót (ergo amikor jelenleg is megszólal a kaputelefon hangszórója), valamilyen módon letapogassam mikrovezérlő segítségével. A póthangszóró bekötési pontját néztem a sorkapcson, hogy esetleg... Az lenne a kérdésem, hogy itt mi (gondolom hangfrekvencia) és kb. mekkora csúcsfeszültség jelenik meg csengetés esetén? Köszi! A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2022
Szervusz!
Egy 5 voltos mini reed-relét rá lehet kötni. Keress vissza, valahol tárgyaltuk már régebben. A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |