Fórum témák
» Több friss téma |
És megy a számláló is rendesen a lejátszáskor!
Megnéztem a fej alatt lévő kivezetést is, 3 vezeték van kontaktban a szalagkábel bal szélén, 3 a jobb szélén. Tehát itt sincs szakadás, vagy kontakthiba!
A fejdobon vagy meg van jelölve vagy ugy van kialakitva, hogy pontosan, hogyan kell beszerelni. Nem tudjuk mit csináltál, mert leirásaidbol, csak az olvashato ki, hogy fogalmad sincs hogyan müködik a videorekorder és mit piszkáltál a gépen.
A fejdobon a 2 fö lejátszo/ felvevö fej nem 180 fokban van egymástol, hanem 179 fokra. Ennek több oka van, de ez most nem lényeges. Azaz, ha rosszul raktad vissza a dobot, akkor egyik fej sem tudja követni a szalagra felvett srég mágneses sávokat. A kepen bejelöltem egy irányt, amit be kell tartani ha leveszed a dobot. Ha ezt nem jelölted meg elöre, akkor baj van. Ha valoban szétszedted a dobot, akkor probáld meg ellenkezö irányba visszarakni. A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2022
Ami nekem van, abban nem így van megoldva.
A dobban van két csapágy, azt rátolod a tengelyre, akárhogyan is állhat, nincs lehetőség irány meghatározásra. A tengelyre egy réz gyűrűt kell rátolni, ami a felső csapágyat leszorítja, , ezt oldalról egy imbusz csavar szorítja a tengelyre. Ebben a gyűrűben van két menet tengey irányban, ide fogatod fel a motor paneljét, azt csak egy irányban lehet feltenni, különben nem stimmel a szalagkábel csatlakozója! Előtte még fel kell tenni a motor mágnesét, ami viszont el van kötve a fejhez képest, egy kis pöcökkel. Raktam fel képet, azon láthatod, hogy néz ki fentről. Ezért nem értettem, miről írsz!
Akkor nagyon ugy néz ki, hogy a videofejek a dobon halottak. Uj dob kell.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2022
Mi tud azokon elromlani?
Tegnap csak az alját mértem, hogy van e szaakadás, a felső részt nem néztem meg alaposan, késő volt már! A fejben nem csak elektromágnes tekercsek vannak? Tudok ott valamit mérni, szakadást esetleg?
Eltörik ( a tisztitáskor) elkopik, megszakad rajta az a néhány menet stb. A szakadást elvben meg tudod mérni a törést nem.
Szerinten nagyon nem érted a működését.
Talán ez segít.
Ez a videofej, csak az a két néhány tized milliméternyi fekete ferrit darabka illetve a hézag közöttük. ( piros vonal). A többi a képen már csak a tarto szerkezet, amiröl az a ferrit letörik, kicsorbul, vagy elkopik.
Alatta meg jol felnagyitva látni a tekercselést is.
Megnézem majd a fenti tippeket, meg mikroszkópozom, mert nem sokat lehet látni belőlük.
Nagyjából a működését értem, nemrég néztem a szegény ember hi-fi-je videót, abban elég jól ki van fejtve a téma, csak más így, pl az egyik álló fej a jobboldalon a mono hang, és a bal oldalon lévő mit csinál? Közben eszembe jutott, hogy előfordulhat az, hogy másik videóval készült felvételek nem kompatibilisek már ezzel a videóval?
A stacionáris ( állo) fejek egyike a törlöfej a másik meg kombinált felvevö/lejátszofej az analog hangra meg a CTL jelekre.
Minden elöfordulhat, de azt mi nem látjuk, nem tudhatjuk.
bbb linkelt videójában messzemenően részletesen el van magyarázva.
A "bulk erase"-re gondolsz? Az a lejátszáshoz nem kell.
Azon a skálán amina kétfejes felvételek 4 fejes kompatibilitási problémáit értékelik, a nagyon nem valószínű, és az elég valószínű skálán, hol helyezhető el!?
A készüléke Hi-Fi sztereó, LP-SP kompatibilis, így nem lehetne gond a lejátszással.
Sziasztok!
Új tag vagyok, ez az első kérdésem. A VHS magnókon ki lehet kapcsolni a fehér szalag automatikus eltekerését? Tehát, ha úgy teszem be a kazettát, hogy fent van a fehér szalag (az elején), akkor ne pörgessék el. A hangkazettás magnók sem tekerik automatikusan előrébb a kazettát, ha a fehér szalagtól kezdjük a lejátszást. Nyilván ilyenkor nincs hang, de viszi a fehér (vagy piros) bevezető szalagot is. Azért szeretném, hogy ne tekerjék el a videomagnók, mert a rendesből (a barnából) is eltekernek valamennyit, olyan részt is, ahol már nem üres (azaz van rá felvéve).
Szia!
A videomagnók onnan tudják, hogy vége van a szalagnak normál vagy gyorstekeréses üzemben. Ez a funkció nem befolyásolható, mert az infravörös érzékelők működését kellene módosítani. A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2022
Nem lehet, söt tilos.
A forgofej soha nem érhet más anyaghoz mint a mágneses szalag, nem is beszélve a ragaszto esetleges maradványairol. Az meg nem igaz, hogy oda tekerik ahol már felvétel van, mert ez a bevezetö szalag szabványos, azaz minden magno ugyanoda tekeri a szalagot és csak ott kezdödhet a felvétel is.
Nem mindegyik tekeri ugyanoda. Vannak felvételek egy olyan magnó által készítve, amelyik korábban kezdte az elején a felvételt, és amelyek később kezdik a lejátszást/felvételt, azok a felvétel elejéből valamennyit nem mutatnak meg.
Azt sem lehet beállítani, hogy tényleg csak a fehéret tekerje el, a barnából viszont ne?
Azt a magnot a kinai piacon vetted? A bevezetö szalagok hossza meg az infrakaouk hekye szabványos.
Inkább az lehet a helyzet, hogy a magno belsö elektronikája igényel több idöt a szinkronizáciora, vagy a szalag a szabványok be nem tartása, vagy a kopás miatt már használhatatlan a végein.
A szalagok végei nem használhatatlanok. Egy Daewoo ST230K típusú videó az, amelyik korábban kezdi az elején, illetve a végén is később áll meg. Ez is eltekeri a bevezetőt, és lehet, hogy csak azt tekeri el, mert a barnát játssza a legelejétől a legvégéig. Ha ennek a felvételét kezdem (szalag elejétől) játszani Funai 31D850 típusú magnóban, az később kezdi az elejét, illetve hamarabb megáll a végén, így egyes képek még/már nem látszanak ebben a magnóban.
Na az egyik jobb mint a másik márka. A funait majdnem ingyen osztogatták anno Londonban. Hogy azok mennyire tartották be a szabványt az ma már fekesleges vita tárgya.
Mennyi információ veszik el az "elején" meg a "végén"? Stopperrel mérhető? Nem tudom, ezért áruld el kérlek, milyen valós helyzetben számít 1-2 képkocka egy VHS felvételen?
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2022
Pár másodperc. De mindegy, mi van ott, ez azt mutatja, hogy nem ugyanott kezdődik és ér véget egy kazetta a különböző magnókban.
Értem, hogy a fehéret el kell tekernie, de azt sem lehet beállítani, hogy tényleg csak azt tekerje el, a barnát kezdje a legelejétől (és a végén is, csak akkor álljon le, ha elért a fehérig)?
Nekünk sose tekert a videomagnó magától, csak ha mi azt nyomtuk, hogy tekerjen, legalábbis én nem tapasztaltam, hogy magától tette volna. Vagyis "kopptól koppig" volt lejátszva minden kazetta, kivéve ha manuálisan mást nyomtunk.
Akkor tekeri magától, ha a kazettát úgy teszem be, hogy a legelején van, és (kézzel) ki van tekerve a fehér szalagig (vagy új kazetta behelyezésekor, azok is a bevezetőig ki vannak tekerve gyárilag). Tehát behelyezem, és pár másodpercig pörget (lassan), és ezután áll meg, vagy kezdi a lejátszást, ha ki van törve a fül. Ezt a pörgetést magától csinálja, még ha Stopot nyomok sem áll meg addig, míg nem tekert annyit, amennyit szokott. És mint már feljebb írtam, ezzel az a baj, hogy nem csak a bevezetőt, hanem valamennyit a rendesből is elforgat, így olyan magnó felvételéből, amely kevesebbet forgatott el, az első (illetve a végén az utolsó) pár másodpercet nem játssza le.
De ezt már irtam, hogy ez normális, alapmüködés. Alapbol nem szokás a bevezetö szalagon kezdeni a felvételt. Jobb helyeken ( még a mai modern digitális rögzitök is kb 5 másodperccel elöbb kezdik felvételt mint a programozott müsort.
Ezzel nem tudsz semmit kezdeni, maximum kinyirod a videofejeket, ha sokat spekulálsz. Ráadásul ezért kapsz ingyen és bérmentve pár méter extra szalagot ( pl. a 180 perces kazetta általában 186 percnyi hosszu, pedig csak 180 percért fizetsz ).
Szia!
Milyen típusú magnó volt ez? |
Bejelentkezés
Hirdetés |