Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem a Stellarium hardver igénye valahol a béka feneke alatt lehet, de javítsatok ki, ha tévedek. Ezt azért mondom, mert ilyen kártyát tudok adni jelképes áron, és szerintem még az is elég hozzá.
Nem tévedsz nagyot. A minimum igénye kb. megegyezik azzal, amin elfutkorászik a windows XP. Egyetlen olyan, ami kicsit kirívóbb lehetne, az OpenGL verzióigénye, viszont ezt a verziót 2009-ben adták ki. Magyarul a korabeli (13+ éves) gépeken már nem biztos, hogy jól fut, mint a kérdés is mutatja, de az elmúlt 13 év alatt nagyon sok videokártyát hoztak ki, ami már mind támogatja...
Az egyedüli gond akkor lehet, ha laptopról van szó, amiben nem fog tudni ellépni az integrált kártyáról.
Ha jól emlékszem a Q43/Q45 chipset LGA775 socket-el volt partiban, szóval talán nem laptop.
Nagyon köszönöm az infót , jó tanácsot adtál ,ez lesz a megoldás , végig járom , Ez a vid.kártya tényleg nagyon karcsú.
Légyszi mondd meg hogy ez megfelelne-e a stelláriumhoz , ez van nekem régebbről , elöre is köszönöm _____ 109-A2600-00 ATI Radeon X300 64MB PCI Express DVI/ S-Video Video Graphics Card
ez a kártyám van , lehet hogy jó lenne , kérlek ítéld meg , köszönöm előre is
Szerintem ez még kevés lesz, mert csak OpenGL 2.0-t támogat... Biztos nem szeretnél egy olyat, amit én szeretnék "rádsózni" ?
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2022
Az is nevetségesen gyenge, egy HD7770-et pár ezerért kap már vagy hasonló, 7000 szériás HD kártyát is. Azoknak van driver supportja és ér is valamit pl böngésző gyorsításra is. Már egy r7 370-et is kap 20-25 között, ami 4GB-os és komolyabb dolgok is elfutnak rajta, nehogy gt710-et vetessetek vele...
Ahogy írtam, elszálltak az árak. Hardveraprón találtam r7 370-et 35k-ért. Újonnan már nem kapod meg. A 710-es a legalja kártya volt, amit az arukereso feldobott és azt is írtam, hogy évekkel ezelőtt is már 15k alatt volt az ára, míg most 25k...
Az új alkatrészek árainak elszállása magával rángatta a használtpiacot is sajnos. Egyébként meg akár egy ilyen komplett géppel is jobban járna, mint csak videokártyával: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2022
Most pont leszakadt a használt kártyák ára, ha valamikor érdemes venni, az most van. Ne a néhány éves árakhoz viszonyítsatok, ilyen alapon valamikor a gombóc fagyi is 20Ft-volt...
A fórum teljes területén szigorúan tilos az árusítás.
Bocsánat, én nem árusítani szerettem volna, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy egy olyan korú konfigurációba adott felhasználásra (és úgy tűnik nem ugrásszerűen változó igényre) nem szükséges egy drágább (túlárazott) használt kártya, ami többe kerül, mint az egész konfiguráció...
Ettől függetlenül privátban továbbra is tudok segíteni.
Magyar Windows 98 SE rendszeren nem tudom elérni a ☺ ("white smiling face") karaktert, a charmap.exe sem segít, mert annyira limitált még. Mit tehetnék?
Írsz a Microsoftnak hogy sürgősen javítsák ki ezen hibát..!
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2022
Ha másik betűtípust választasz, akkor szerintem ott is más más karakterek jelennek meg...
Köszönöm mindenkinek a hasznos infókat
Én felraknám a win3.11-et ott tuti működött 20 évvel ezelőtt is!
Régi számítógép, retro célokra, amúgy van rendes számítógépem is, csak zavar, hogy nem tudok bizonyos karaktert előszedni, ami a betűtípusok (pl. Arial) "jelek és nem alfanumerikus karakterek" részében helyezkedik el ‒ tehát nem betűtípus függő. A régi "karaktertábla" program még annyira kezdetleges, hogy csak kis részét mutatja a betűtípusoknak. Próbáltam egyéb programmal is hozzáférni a ☺ karakterhez, de semmi se tudta kezelni azt, ami a vágólapra került.
Hát ha tudod az ASCII kódját, megpróbálhatod beírni azzal...
Jobb [Alt] gomb nyomva tart + 0-255 -ig egy szám, és jobb [Alt] felenged. Bár ha a régi betűtípusok valamelyik karaktertáblája nem tartalmazza a neked kellőt, akkor nem fogod tudni elővarázsolni. A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2022
[Alt]+[1] = ☺
[Alt]+[2] = ☻ A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2022
Máig a legjobb Windows az XP!
Ez csak a numpadon beírt számokkal működik. Ha laptopon kisérletezel vele, előbb kapcsold be a numlockot.
Másrészt függ az éppen aktuális karakterkódolástól is, hogy a betöltött karakterkészlet mit tartalmaz. Harmadrészt, az 1 és 32 közötti (32 a space) karakterek un. vezérlőkarakterek, ezeket nem feltétlenül fogja kiírni a Windows.
Próbáltam, a Win98 egy "ding" rendszerhanggal válaszolt sajnos ezen karakter helyett.
Van azon a gépen Excel? Szimbólum beszúrása funkcióval megjeleníti az egyes fontokban létező karaktereket.
Nem tagadhatom, stabilitása vetekedett egy linuxxal ha nem szórták teli mindenféle felesleges dologgal.
Kérjük, hogy az OFF-ot, és az OKJ-s képzések minőségének kritizálását hagyjátok abba. Mindenkinek lehet magán véleménye róla, de ebben a topikban ez akkor is OFF.
Ezt említettem én is a második bekezdésben...
Nem egészen, de a téma szempontjából ez most mindegy. A karakterkészlet (mondjuk egy font) nem egyenlő a karakterkódolással (ANSI, UTF8 és társai).
Az álalános magyar Windows (UTF8 avagy Windows 1250) pl tartalmaz Ű betűt, de ezen karakter helyén az ANSI kódolásban Å° jelenik meg. |
Bejelentkezés
Hirdetés |