Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Órák csőből - Nixie, VFD, stb.
A pénztárgép kijelző még csak most kerül sorra , az RS485 ös kommunikációt használ ..
Persze ha elkészül kipróbálhatod
Szuper! Köszi!
Sőt ha van kedved a fejlesztésben is segíthetsz ...
Szia! Ha HW oldal., az nem gond, de SW oldalon sajna velem sokra nem mész..
A szinte csak teszt lenne amiben segíthetsz, és az ötletelés (milyen + funkciók ....)
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2022
Szia! Persze. Rendelek PIC-et, most néztem, nincs a chipcad-ben se DIP se SMD.. Szóval marad az ali.. Jelentkezem, ha megérkezett.
Csak egy pár a legutóbbi "találmányaink" közül ...
Szia! Néztem,nekem is van ilyen (vagy hasonló) kijelzőm, az illesztő után sima RX-TX van, nem szórakozok RS485-el.
Másrészt meg van valami adatlap,ami leírja, hogy milyen parancsok,utasítások vannak,amivel lehet kezelni kiírni,törölni,stb ? Előre is köszi.
Sajnos adatlapot nem találtunk hozzá ASCII kódokkal próbálom életrekelteni. Ez a kijelző a törlés parancsot és a sorléptetést nem nagyon akarja , ezért a törlés vizszintes tabulátorokkal (teleírom) a kijelzőt , és sorban adom ki az összes adatot .
Nekem ebből van pár..
Bővebben: Link kis segítség lehet.. De ezek mind kompatibilisek, lenovo, meg az IBM is ment nekem linux alatt, pont így, ahogy Te is írtad, ASCII vezérléssel..
Úgy néz ki hogy nem kell az ASCII kódból semmi ... Most stringben küldöm az adatokat 1 másodperces frissítéssel (a trükk hogy 40 karaktert kell küldeni)
És ahogy ráküldöd, nem látszik a "frissítés"? Nekem linux alól az volt, hogy bármit küldtem rá, szépen lehetett látni, ahogy kirakja a karaktereket, és elég lehetetlenül nézett ki..
Mostmár nem , a frissítésnek is megvan a "trükkje" Egyszerre megy ki a 40 karakter ...
Idézet: Tudnál egyet nélkülözni közülük ? Ha igen az anyagiakat beszéljük meg privátban „Nekem ebből van pár..”
Szia! Írok privát...
A kapcsirajz-hex és a videó a működésről ... 3s ig kell nyomni a menügombot a belépéshez és a másodperc kijelzésnél mutatja hányadik menüpontnál jár a beállítás , kilépéskor nullázza a másodpercet így teljesen pontosra lehet állítani .
Szia! Köszi! A pic-et megrendeltem, rtc van itthon. Ha megjött, kipróbálom!
Ar RS232 ic-t se felejtsd el ..
Hát, az van sok...
És mégegy .. Mostanában termékeny a KMB Team .. Már kétfajta előlap is készüt hozzá
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2022
IN-12 Nixie csőnek mennyi lehet az élettartama egy órában? IN-12-t tervezek venni, és abból órát építeni.
Attól függ milyen anódfeszt-előtétellenállást-programot használsz . Ha nem hajtod túl -éjjel pihenteted -és használsz a programban csőregenerálást akkor hosszú életű lesz . Az Atosz által publikált 6csöves óránk nem használta sem a regenerálást-sem a pihentetést , használt csövekből építve elment 6 évet kikapcsolás nélkül .
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2022
Szia! Nagyon sok... Nem szabad túlhajtani, meg multiplex is jót tesz. Igaz, nem ruszki, hanem rft cső van 2 órámban. Az egyikben az uborkás üvegek (z568m) megy 1996 óta. Éjjel-nappal. Semmi bajuk. A másikban z560m megy 12 éve. Mint az újak. In12 órám is van, igaz, az nem tetszik olyan nagyon.. de 3 éve megy..
Titok, hogy ne legyen túlhajtva..
Ezzel a kittel szeretném használni, és ezt akarom bedobozolni. Legalább nem kell ezen kívűl semmi elektronikára költeni, sem fogalatra. Igaz sajnos a kapcsolás sem ismert.
Valószínűleg hosszúéletű lesz (gondolom a tervező mindent kiszámolt)
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2022
Kapcsolási rajzot nem láttam, így ezt nem tudom.
Miért nem választasz egy bevált tervet itt a cikkek közül ? Ha probléma merül fel itt a cikk író tud segíteni , egy ebay ről beszerzett kitnél meg magadra vagy utalva ...
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |