Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   2433 / 2525
(#) Baxi válasza reloop hozzászólására (») Jan 16, 2023 /

Rendben, köszönöm kipróbálom!
(#) zoz11 válasza tothbela hozzászólására (») Jan 16, 2023 /

Köszönöm szépen a segítséget, sokat tanultam ebből az összerakásból, életem első csöves erősítője, amit saját magam raktam össze és élesztettem. Még vannak dolgok amit nem teljesen értek, de tanulom, és próbálom megérteni.
Nem fogom tovább bántani, bedobozolom, és hallgatom.
(#) david87 hozzászólása Jan 17, 2023 /

Sziasztok!
Még mindig kinlodok T. Amp s150mkii erősítőmmel.
Hiba az hogy az egyik oldal gyengébben szól a másik oldalhoz képest híd üzemmódba jó mind a 2 oldal csak sztereó ba nem.
Elő fokról rajz nincs sajnos mellékelek 2 db képet róla.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2023
(#) david87 válasza david87 hozzászólására (») Jan 18, 2023 /

Egy kicsit méricskéltem Erősitő jó oldal
Rossz oldal
(#) mek-elek válasza david87 hozzászólására (») Jan 18, 2023 /

Nem az én műfajom a javítgatás, de az a két ellenállás szerintem túl melegszik a jobb oldali képen. És már tapasztaltam olyat, igaz bakelit panelen, ha elszenesedik, vezetni képes.
(#) david87 válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 18, 2023 /

Amit ki szúrtál 2 db ellenállás az csinál az ic számára 12 voltot
(#) mek-elek válasza david87 hozzászólására (») Jan 18, 2023 /

Milyen IC-nek?
(#) david87 válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 19, 2023 /

A müveleti erősitőknek. Sporoltak a 78l12 ic kell. Bár lehet azok kificenének ekkora tápfesztől.
(#) mek-elek válasza david87 hozzászólására (») Jan 19, 2023 /

Kellene a darabszám, meg a katalógus szerinti áramfelvétel. És lehet egy ellenállást is hűteni. Ha megnézed a füleserősítőknél az EVAmp-ME építésemet láthatod. Nálad is lehet ehhez bakot csinálni valahogy, szerintem, amennyiben....
A hűtőfelületet persze illik földelni.

Ez a legkevesebb ez a 4 db ellenállás nem tudom hogy hol veszlik el a jel.
most mértem hídba is egyet és ott se tökéletes.
(#) btamas81 hozzászólása Jan 19, 2023 /

Megint egy STK-s gyönyörűség. Működik, bar szerintem a másiknak jobb a hangja.
Észrevettem benne valamit. A kapcsolás a szinte ugyan az mint az adatlapon. Viszont, a bemenő kondi fordítva van (a minusz néz a bementre), és hiányzik a 0,33 ellenállás, a két kimenet össze van kötve. Ez min változtat, vagy miért lehet ilyen? Vagy a szitázást rontották el a gyárban?
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2023
(#) Baxi válasza reloop hozzászólására (») Jan 19, 2023 /

Isten vagy! Működik a varázslat! Köszönöm!!!
(#) btamas81 válasza btamas81 hozzászólására (») Jan 19, 2023 /

Ja és ez ragacs miért van a kondik környékén? Meg mivel lehet leszedni?

Ha jól értem azok tápellenállások. Ha ez igaz, akkor nem lehet a "legkevesebb". Mérted az IC-k táplábain a feszkót, hogy megvan-e?
(#) mek-elek válasza btamas81 hozzászólására (») Jan 19, 2023 /

Nem akarnék beleokoskodni a dolgodba, de egy 80 éves néninek, már nem kemény a cicije. Szóval, ragadj pákát, és ki az öreg csotrogányokkal, és rögtön jobb lesz a hangja.

Igen mértem meg van mindegyiken +-12,4V
(#) btamas81 válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 19, 2023 /

Nyilván kicserélem, csak érdekes, hogy fordítva van. Kap egy remix fóliát, annak mindegy hogy áll.
(#) mohinger válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 19, 2023 /

Szia!

Milyen kimenő és hálótrafókat használsz hozzá, honnan lettek rendelve? Ezek is kínaiak?

Szerintem innentől a reloop lenne jó segítség Neked. Én még parasztosan leszedném a végfok bemenetét, és direktbe megnézném, hogy mit mutat...

Arra már én is gondoltam csak rajz nélkül nehéz lesz mert nem tudom hogy hol megy a végfokra a jel
van egy gyanúm de szerintem az nem az.
(#) reloop válasza david87 hozzászólására (») Jan 19, 2023 /

Szia! A JRC4558-as műveleti erősítőkön keresném a jelet. Az 1-es és a 7-es láb a kimenetek. Persze nem az IC lábára helyezzük a tapogató csúcsot, ahol megvan a veszélye a szomszédos lábbal való összezárásra, hanem a lábról jövő vezetősávon keresünk egy jól elérhető forrpontot.
Mérőjelre lesz szükséged. 50 Hz-től 1 kHz-ig bármi megfelel, találsz ilyet például a YouTube-on, de vannak jelgenerátor programok, illetve telefonos applikációk is.
A méréshez szerencsés esetben használj oszcilloszkópot, vagy olyan multimétert, amely mV nagyságrendű AC feszültség mérésére alkalmas Bővebben: Link. A kényszer szülte megoldásokról csak akkor írok, ha az előbbiek elérhetetlenek számodra.
Készíts nagyobb átfogású képet a készülék belsejéről, hogy lássuk milyen kaptafára húzható. Ilyet találtam, de nem igazán hasonlít a tiedre.
(#) david87 válasza reloop hozzászólására (») Jan 19, 2023 /

Ez a 2 műszerem van jelenleg én a pirosal mértem eddig.
egybe kép a készülék belsejéről csinálom a JRC mérését
(#) Ódenka válasza btamas81 hozzászólására (») Jan 19, 2023 /

Az STK típusát írd le.
Én már láttam mindkét iránnyal jelölt elkókat gyári erősítőnél. Meg 2, szembefordított elkókat a bemeneten, kvázi polarizátlan. Az ár és a hely, kapcsolástechnika miatt is dönthettek utóbbi esetben így.

A CN101 csatlakozó megy a hangerő potikra?

igen az megy a potikra.

A JRC mérése rossz és jó oldal között.

A két kép teljesen egyformának néz ki. Biztos így akartad?
(#) david87 válasza david87 hozzászólására (») Jan 19, 2023 /

jó oldal 2 egyforma kép most vetem észre itt a rossz

ROSSZ.jpeg

(#) btamas81 válasza Ódenka hozzászólására (») Jan 19, 2023 /

STK 463
(#) btamas81 válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 19, 2023 /

Na ennek kemény volt a ciceje. Hiszed nem hiszed, jó volt benne az összes kondi. Azért cseréltem mert nagyon vegyesek voltak a két oldalon. Meg egy 100µF helyett 10µF-volt. A gyári 40-45 éves Delcon kondik is rendben voltak a teszter szerint. A becsatolótól kicsit mintha szellősebb hangja lenne, de semmi különbséget nem hallok. De lehet ezt is csak bebeszélem magamnak.
(Úgy csináltam, hogy a jobb oldalon cseréltem a kondikat, és mindegyik után hallgattam, váltogatva a jobb és bal oldalt)
Következő: »»   2433 / 2525
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem