Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   193 / 219
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 15, 2023 /

Persze, hogy tudom, rá is faragtam.
De el kell kezdenie, inkább segíteni igyekezzünk, ne lebeszéljük.
Ui:
(Persze, csak ha akarja)
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2023
(#) gyuszo válasza szs hozzászólására (») Jan 15, 2023 /

Ma csak annyi időm volt, hogy rámértem, amiket bejelöltél, de sehol nem tudtam 12 V-ot mérni.
A diódákat vizsgáltam, azok jónak tűntek. Tehát a szekunder oldal lehet jó és továbbra is a primer oldalon lesz a hiba.
(#) gyuszo válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 15, 2023 /

Azt a 0,1 ohmot visszateszem és mérek majd akkor is, meg a zénert is.
(#) antiktelefon válasza gyuszo hozzászólására (») Jan 15, 2023 /

Rakj új zenert szerintem.
Ha előtte ment, akkor valamit elronthattál, mert ezzel a hibával utólag nem tudna elromlani, ha túlélte a dolgot elsőre. Nincs ónpaca, levert, repedt alkatrész? Source ellenállás nem nyúlt meg?
Megvan a 0.1ohm és a primer testje között a 320V dc körüli fesz?
(#) szs válasza gyuszo hozzászólására (») Jan 15, 2023 /

Semennyit sem?
Akkor igen.
Elképzelhetően elromlott az
-SSC3S121A is. De nem láthatjuk, és még senki nem árulta el, hogyan kell kimérni.
Amit írtál a 0,1Ω/1W ellenállásról: az így kiszedve bizzosan jó?
Akkor érdekes, hiszen ha a zener (az 5,1V-os) zárlatba ment, hát azt kellett volna elégetnie...

(A szekunder oldalt nékem is mondták, de nem azzal volt baj)

De ha végképp nem találsz megoldást, mutatok egyet. Működött, a szemét tolvajnál (vagy aki megvette tőle néhány borért) ma is működhet. Mondom ezt azért, mert a Philips-nek is ez lett a végső megoldás.
Csak oda kell ülnöm a géphez.
(#) Nándee30 válasza szs hozzászólására (») Jan 16, 2023 /

Levettem a hátulját, utána át kell fordítani, hogy leemeljem az lcd kijelzőt?
(#) kadarist válasza Nándee30 hozzászólására (») Jan 16, 2023 /

Szia! Nézzél meg egy-két Youtube videót a backlight repair témában, mielőtt eltöröd a kijelzőt.
(#) szs válasza Nándee30 hozzászólására (») Jan 16, 2023 /

Még ne. Vannak címkék ott, a képernyő hátoldalán. Fényképezd le. (De úgy, hogy azért látsszanak a feliratok.
És akkor (talán) rá tudunk mutatni, hogyan tovább, mihez nyúlj először.
Én nem biztos, hogy most, erősen útközben vagyok, mist is csak épp megálltam.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2023
(#) antiktelefon válasza Nándee30 hozzászólására (») Jan 16, 2023 /

Teljesen típusfüggő, de arra figyelni kell mindnél, hogy ha pöcköket akasztasz ki, a keretet húzd kifele, ne befeszíts valamit, mert ha benyomod a másik elemet, az lcd törik. Ez olyan, hogy rendes fénynél felméred mi hogy megy össze és logikával kezded bontani, videóból sem jön át a dolog jól. Ha a keret és esetleges fém keret lejött, akkor a tcont óvatosan előre felhajtod az lcd elejére jó nagy rádiusszal és leragasztod, utána lehet tapadókoronggal vagy 2 oldalú ragasztóval felrakott fadarabbal leemelni, gyakorlat esetén a hosszabb oldal közepétől lekapni. (Ha 2 oldalast használsz azt nézd meg, alkoholtól elváljon az lcdtől, mert elég zavaró a kép közepén a csiszolt cserépléc)
(#) Vadász Csaba válasza kovacspista hozzászólására (») Jan 16, 2023 /

Szia!
Sajnos ez kijelző hiba.
(#) Nándee30 válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 16, 2023 / 1

Nos, köszönöm mindenkinek a segítséget. Leszedtem a hátulját, a hangszóró, meg az infra vevő, meg a led betáp sorkapcsokat szétszedtem, majd a kijelzőhöz való szalagkábelt eloldottam, ezután a külső keret le lett feszitve, majd a kijelző alá vékony, nagy felületű műanyag lappal leemeltem, ezután jött a led sor csere, majd minden vissza és ment rendesen. Csak mindenkit meg kell figyelni alaposan☝️
(#) szs válasza Nándee30 hozzászólására (») Jan 16, 2023 /

Na, segítség nélkül is ment
Így is a legjobb, ha magadtól fel tudtad fedezni.
Én örülök, hogy sikerrel jártál.
(#) antiktelefon válasza Nándee30 hozzászólására (») Jan 16, 2023 /

Ugye nem adtál 12e-t egy ledért, ami lengyelektől 5 nap alatt ideér 3-5e között?
(#) Nándee30 válasza szs hozzászólására (») Jan 17, 2023 /

Köszönöm, meg a másikhoz a hozzá állást☝️
(#) Nándee30 válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 17, 2023 /

Éppen nem.. Fehérgyarmaton, meg tudtam venni 1pár ledsort 6e ft ért, nagy keresgélés után
(#) antiktelefon hozzászólása Jan 25, 2023 /

Van valakinek Samsung rajza vagy tapasztalata L32SOX táppal vagy hasonló rajza PFC tekintetében? PFC halott, fet zárlatos a gate fele is.
spc7011f ic
mde11n60 fet
A fetet kiszedve a gate 20kohmra van, de azért, mert egy 20k és egy párhuzamos BZX84C22 22V-os zener testre húzza, ezt követi sorosan egy ellenállás, ami 0 ohmos, felirat nélküli smd, ami nem szakadt, ebből feltételezhető az, hogy gate felől/fele nem folyt olyan áram, ami kinyírta volna az ict? A test fele gatet lehúzó zenert még nem mértem meg, az ha nem szakadt, akkor az icnek jónak kéne lennie, nem?
Illetve mitől halhatott meg, van valami extra oka, ic hiba stb?
1kV 101 kék kondi van rajta 4db is a feteknél, azok jók, de cserélem majd azért.
Csak mert az ic hqban 6 ezer, ami elég pofátlan ár egy pfc icért.
De ha valakinek van, privátban írhat, elcserélgetjük Egyszerűbb, mint gondolkodni megúszhatta-e.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2023
(#) antiktelefon válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 25, 2023 /

Közben nézelődtem meg rendeltem fetet és biztit meg egy rakás egyebet máshoz.
Bővebben: Link
Itt, és a mikrokontroller német fórumon és az orosz videóban
Bővebben: Link
is megúszták csak a FET cseréjével. Érdekes, mert ezeken más FET van, azok is 11n60 félék, de akkor csak alul lenne méretezve a hűtése?
(#) proba válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 25, 2023 /

Ismerősömnek pfc ic / fet kidobva, tökéletesen működik anélkül is. Talán LG monitor...
(#) antiktelefon válasza proba hozzászólására (») Jan 25, 2023 /

Sokan így javítják, de ez nem korrekt megoldás. Meg DC busz feszültsége is más azért. De szerintem menni fog már, de a GLS-t ismerve ez jövő héten derül ki .
(#) proba válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 25, 2023 /

10 éves monitor, többet nem érdemel. Meg gyorsan kellett karácsony előtt.
(#) Auth Zsigmond válasza kadarist hozzászólására (») Jan 29, 2023 /

Köszönöm a segítő szándékot, sajnos fotózni csak holnap tudok. Üdv, addig is!
(#) Auth Zsigmond válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Jan 29, 2023 /

Köszönöm a segítő szándékot, sajnos fotózni csak holnap tudok. Üdv, addig is!
(#) bélabé hozzászólása Feb 1, 2023 /

Szevasztok! Van egy problémám a TV-vel. Ha csatlakoztatom a konnektorhoz, kb 15 perc alatt lép
stanby módba / gyullad ki a led/, majd a távkapcsolóval indítás után eltelik még 10 perc mire
bekapcsol.Viszont pontosan 45 percenként bekapcsol magától.
Még annyit, hogy Samsung kb. 15 éves led TV-ről van szó. Javítható-e, vagy kuka? Ha lehet nem
dobnám ki. Ha valaki tud segíteni, köszi!
Egy barátom azt mondta, a tápnál lévő kondik szálltak el. Csak mondjuk miért kapcsol be magától
45 percenként? Amúgy ki van kapcsolva az elalvás funkció.
Köszi a segítséget!
(#) kadarist válasza bélabé hozzászólására (») Feb 1, 2023 /

Szia! Kukkantsd meg a tápegységét. Látsz valamilyen szokatlant?
(#) antiktelefon válasza bélabé hozzászólására (») Feb 1, 2023 /

Tudtad, hogy 15 éves Samsung tv leírás alapján nem lehet segíteni? (De ha 15 éves és tényleg LED, az nagyon meglepne, mert akkor LED kiijelzők nem léteztek és LED backlight sem volt jellemző)
A kondikat meg lehet mérni és labortápról is lehet próbálni, csak backlight nem lesz.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2023
(#) Fész hozzászólása Feb 1, 2023 /

Sziasztok!
Az alany egy samu UE55TU7102K kb.2 éves tv.
A tünet se kép se hang,nincs készenléti led sem.
Elmondás alapján menet közben egyszercsak megállt.
Szétkapva szemmel láthatóan semmi hiba.
A melegoldal és hidegoldal főbb alaktrészei(ic kivételével) multival ellenőrizve..ok.
Ez egy kombi lap,már a táp sincs külön.
Volt már hasonlóval valakinek dolga?
A típusa:BN9651850E
Mivel nincs készenlét sem azzal kezdeném,csak a bibi,hogy itt ha jól látom nincs külön trafós köre a stanby-nek..
A főtrafó vezérlő pvm ic táp pufferén pulzáló 12V -ot mérek ha a negatívat a betáp greatz negatívjához teszem.
A tv-ben nagyon kevés üzemóra van....
Please help
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2023
(#) kadarist válasza Fész hozzászólására (») Feb 1, 2023 /

Szia! A pulzálás zárlatot sejtet a szekunder oldalon. A kimeneti egyenirányító diódák jók?
(#) Fész válasza kadarist hozzászólására (») Feb 1, 2023 /

Ha jól tévedek a képen középen lent,a 3db SMD kettős dióda a táp vége,utána 2db 470µF/25V elko.Itt nincs zárlat,utánuk van egy smd bizti ami ép.Majd csinálok több közeli fotót a nyákról.
Köszi!
(#) Fész hozzászólása Feb 1, 2023 /

Egyébként hogy lehet megoldani a stand by-t dedikált trafó nélkül?Csak nem soros ellenállás kondival??
Esetleg alacsony teljesítményen ketyeg a főtáp?
(#) deebo válasza Fész hozzászólására (») Feb 1, 2023 /

Idézet:
„A főtrafó vezérlő pvm ic táp pufferén pulzáló 12V -ot mérek”

Gyakran azért, mert a kondenzátor halott és az IC teljesen lerántja amikor indulna. Szkóppoal mérve 1 és 20V közötti ugrálást is lehet látni ilyenkor.
Következő: »»   193 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem