Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Fújás = 1
Radiátorcsere nem megy. 100 ezer Ft. /db 3db.-ról van szó. Van sok 120mm-es PC ventilátorom.
A kazán modulálja a gáz is és a keringetőszivattyút is.
Túl melegen megy vissza a víz. Vagyis kevés hőt adnak le a radiátorok.
Szia!
A radiátor alján lennie kellene torlószelepnek. Azzal lehet lecsökkenteni az áramlást a radiátorban. A ventilátorokat alulra tenném.
Fújás = 2
Nincs torlószelep. 40 éves rendszer. A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2023
Hát igen... A 40 éves rendszerek többnyire magas vízhőfokhoz (60+C°) lettek méretezve, de keményebb telekre.
Próbáld a kazánod előremenő hőfokát levenni amennyire csak lehet. mondjuk kb 40-45°C-ra. Ha csöpög a kazánodból a víz, van kondenzáció. Ezt ha gyűjtöd, meg is mérheted mennyi keletkezik, az elfogyasztott gázhoz viszonyítva. Az lenne a cél hogy minél alacsonyabb legyen a kazánban a vízhőfok, és a lehető legalacsonyabbra moduláljon a láng. Lehet hogy így sokat fog üzemelni a kazánod, de így hatékonyabb, mintha ritkábban indulna de 70°C-ra melegítene.
Üdv! Adott egy TV-ből kijövő HDMI csatlakozó. Erre szeretnék rákötni egy világítósbillentyűzetet és egy mikrofonos fejhallgatót. Hogyan keressem ezeket, milyen címszó alatt?
Biztos, hogy HDMI-t akartál írni? Mer arra ilyeneket nem tudsz kötni.
HDMI-re egy TV okosítót (esetleg egy kis PC-t) tudsz rákötni, amire ráköthetsz bármit. A HDMI az A/V átvitelre van, nem ezekre amiket írsz.
Mivel a TV-ből Egy 5 méteres HDMI csatlakozóval jövök ki ezért írtam. Laptopot már tettem rá, de ez túl nagy lenne nekem , monitor nem kellene, hiszen ott a TV. Ezért gondolkodom valamilyen kisebb egyszerűbb megoldáson, csak ezt nem ismerem.
A legegyszerűbb, hogy veszel egy törött kijelzős laptopot és leszereled róla. Antennákat ne felejtsd el átrakni a gépbe, ha wifis.
HDMI soha nem tudott és sosem fog USBt vinni a tvbe. Meg a tv ose reklámokkal teli, lassú, rosszul kezelhető, sokkal logikusabb egy linuxos vagy windowsos gépet rákötni. Ha csak bill kell, vegyél vezeték nélkülit maximum, de én soha nem tudnám a tv osét elviselni magában. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2023
Packettán keresztül rendeltem egy csomagot Z-box automatába. Megérkezett az SMS is és a email is, hogy megérkezett a csomag. Az applikációt használva kellene majd a csomagot felvenni. De sajnos az applikációnál nem enged tovább az adott telefonszám beírása után, illetve nem jön meg a telefonomra az aktiváló sms a kód.
A blokkolt üzenetekben sem találom. Az alkalmazásnak endelyéztem már mindent. Holnap persze felhívom az ügyfélszolgálatot, de hátha valaki már találkozott ezzel a problémával. Köszönöm a segítséget!
Megnéztem nincs-e alternatív megoldás, de ez elég nevetségesnek néz ki.
"A kánikula veszélyeztetheti a kijelzővel rendelkező csomagautomaták működését. A kijelző a verőfényben nehezen olvasható, de ami még rosszabb, túlmelegedhet, és működésképtelenné válhat. A Packeta csomagautomatái éppen ezért kijelző nélkül készültek." Lehet ha nem ceruzaelemről akarnák üzemeltetni, akkor siekresek is lehetnének, de van emag meg alza meg gls meg fox meg MPL meg már ez a csomagautomata is, kezd nevetséges lenni a helyzet... Sajnos sok tippem nincs, esélyes összecsapott a dolog, majd ügyfélszolgálat mond valamit.
Ha már beszélsz velük add el esetleg nekik a forradalmi találmányt, a napellenzőt, hátha vevők lesznek rá.
Nagyon sok futárszolgálat van, és egyre rosszabb a minőségük, a szolgáltatás színvonala... A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2023
Idézet: „majd ügyfélszolgálat mond valamit.” Majd azt én vagyok a hibás, pedig nem.
Idézet: „Meg a tv ose reklámokkal teli, lassú, rosszul kezelhető, sokkal logikusabb egy linuxos vagy windowsos gépet rákötni” Én is ezt állapítottam meg nagyjából. Kezelhetetlenül kitalált, lassú, elég rosszul használható. Még amikor a telefonom "áttükröztem", akkor tűnt használhatónak(ugyanazt láttam nagyban, amit itt a telefonon, akár net, akár képek, stb) -de akkor meg érdemes a szgépet rákötni, aztán ha nem tv-adást nézünk, akkor nagy monitorként, normális számítógépsebességgel, használhatósággal bírhat (merthát ez esetben monitor csak a tv). Gondoltam először én is arra, hogy billentyűzetet rákötni (ajánlják is némelyikhez a gyári billentyűzetet), de attól még elég gyengén muzsikálna továbbra is. Ha pedig laptopot köt rá (akár rossz kijelzőst is) akkor is jobban jár. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2023
Hú! Ezek micsodák nem ismerem ezeket. Kaphatnék valamilyen leírást.
Egylapkás számítógépek. Pl. egy banana pi zeron van egy Allwinner H3 4-Core Cortex-A7 CPU, 512MB DDR3 RAM, USB és HDMI csatlakozó, kb. 30 dollár Kínából. Ez az alja, aztán lehet venni erősebb processzorral, akár 8 giga rammal, ethernettel, wifi-vel, ami csak kell.
Az egész elfér egy tenyérben, fut rajta linux, android simán, viszi nagy felbontásban a videóstreamet, és lehet számítógépnek is használni, vagy aminek akarod. Van rajtuk GPIO is, szóval egyedi dolgokat is rá lehet illeszteni. Nekem egy Raspberry PI 3+ van a TV-re kötve, YouTube, Netflix sima ügy vele LibreElec oprendszerrel és Kodival. Ebben a formában pont úgy működik (és néz ki), mint egy smart TV. A Raspberry PI már nagyon drága, olyan 30 000 Ft körül van egy 1Gb-os kiadás és csak kitben árulják szinte, viszont a Banana és az Orange Pi megfizethetőbb, ez amit linkeltem 44 dollár + posta és ezt tudja: AllWinner H6 SOC, 2Gb Ram, Wifi, Ethernet, USB, HDMI kimenet, audió kimenet, bluetooth, 8Gb integrált EMMC (SD kártyáról is bootol), infravörös vevő (távirányítóhoz) és 5,6x8,5cm-es az egész, egy ubuntu linuxot például simám elvisz. Szebb megoldás, mint egy félbevágott laptop
Hogy lenne szebb megoldás amúgy?
Konkrétan LCD hibás laptopot kapsz már 5-10 ezerért is és erősebb lesz, mint egy Pi 3, van hozzá LAN, wifi, beépített bill és egér, ha akarod egy mozdulattal elrakod, nincs egy rakás különböző kábel. Olyan laptop, ami ezekkel egy szinten van tudásban, az sokszor hardveraprón az ingyen elvihető/10 ezerért 3-4db régi laptop kategóriában van, de én akkor inkább keresnék a 25-30 ezres kategóriában és valami 4-6. generációs Intelt vennék valódi teljesítménnyel. Ha csak streaming kell NAShoz vagy másik gépet osztanál meg hálózaton belül, akkor vannak okos megoldások az általad mutatott hardverekkel is, de nem látom értelmét, amikor perifériák úgyis kellenek. Persze Rpire is lehet raspbiant rakni és PCként használni, de rendes felhasználói élményt vagy 1080p youtube lejátszást nem láttam 3B+ alatt és az is messze volt az ideálistól. Meg miniusb-n olyan áramot felvesz, hogyha picit meglököd a kábelt, rögtön sír, hogy nem megfelelő tápellátás. Persze be lehet forrasztani direkt kábelre, de akkor máris nem elegáns az sem. Pi az célfalhasználásra jó szerintem, pihole, okoscucc vezérlő, programozó, adatrögzítő, hálózati médialejátszó/ információs kijelző, de ilyen mindenre is jó PC pótlék elég gyenge.
Nekem két kábel van összesen, egy HDMI és egy USB amin keresztül tápot kap és nem sír miatta soha, hogy nem jó neki. A hálózat wifi, a billentyűzet bluetoothos. HD-ban simán lejátszik, alig foglal helyet, be is van dobozolva. Egy 4-6 magos ARM-el integrált GPU-val elég erős. Persze nem mindenre jó, vannak limitjei. Előnye éves hátránya is van. Például mivel pumpa azt írta, hogy a laptop túl nagy neki, ezért ez teljesíti azt, hogy kisebb, mint egy laptop. A kijelző nélküli laptop is kisebb, mint egy laptop, de nem teljesen ugyanaz.
A szépség persze relatív és szubjektív. Kinek melyik megoldás jön be jobban. (A laptop kép forrása a Reddit).
Felhìvtam az ügyfélszolgálatot, valami rendszerhiba volt állítólag.Mostmár kiküldte a rendszer.
Szégyen nem szégyen eddig én nem használtam még csomagautomatát, így az első csomagátvétel jó kezdődött.
Azért ha mellé raksz egy billentyűzetet meg egeret, máris ugyanakkora lesz vagy nagyobb.
A képet amit találtál, az azért vicces, mert az egy Thinkpad T430, és abból a mai napig 3db van itthon használatban, 3320M proci vagy i7-3520M NVS 5400m GPUval, 14-es HD+ kijelzővel. De kijelző nélküli darabom is ment szerverként, 3 sata van rajta, gigabit lan és van benne pcie busz is, amit ki lehet kábelezni alis vagy házi riserrel és mehet bele bármilyen pcie kártya, amit szeretnél. Használtam nasként is, NVRként, beállítottam telefonközpontnak is, de nem volt használva végül. De pl idős rokonoknak ezt a gépet szoktam adni, bőven elég gyors win10-hez és kinyírhatatlan, akármennyire nem vigyáznak rá.
En ezt használom NAS-nak: Bővebben: Foto
A konnektorból felvesz kb. 5W-ot, ha nagyon terhelem akkor 8-at (a benne levő 2Tb SSD-vel együtt).
Ez miféle jószág? A gyártó/típus pont nem leolvasható a képről...
Ez egy apró PC: ARK-1123H
PDF: ARK-1123H.pdf 4magos Intel Celeron J1900 - jelenleg XPenology van rajta, de Windows vagy Linux is megy rajta, bár arra nem túl gyors, de azért használható. Próbáltam RouterOS-el is, (2 LAN van rajta) teljesítményre simán veri pl. a Mikrotik RB5009-et. Sajna a RouterOS fizetős, csak 1 napos próbaverzióval játszottam. A forgalmazóknál horror ára van, de a hardveraprón viszonylag olcsón árultak újszerű darabot belőle. Korábban egy HP-T610-ből építettem XPenology szervert, az is jól működött, de ez kb kétszer gyorsabb, sokkal kevesebbet fogyaszt, és sokkal kisebb is. Ezt a weboldalt is ez a kis szerver szolgálja ki: https://skori.spacetechnology.net/ (vagy pl. a korábban berakott fotót is). Az itthoni internetem felfelé csak 300Mbit/s-os. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2023
Gyanítottam, hogy ilyesmi lesz. Milyen gyakran mented a tartalmát? 1db háttértároló nem az igazi, még ha ez nem is tud többet. Szerencsére van rajta USB3, így egy időszakos különbözeti mentés elég gyorsan le tudna futni rajta és az adataid is nagyobb biztonságban lehetnének.
Én évek óta egy D-Link DNS320 NAS-t használok RAID1-ben, s kb. havonta le is szoktam menteni, így onnan még nem veszett adatom Az XPenology jó választás, sokat tud, csak kár, hogy nem fut ARM procin, meg van néhány hülyesége, amihez hekkelgetni kell... (pl. a DLNA szolgáltatása nem mindegyik tévével megy jól, vagy éppen IP kameránál csak az egyik streamet képes venni)
Nekem a mai napig egy HP-T610 a letöltő gépem. 4GB ram, 1TB hdd. A win10 simán elmegy rajta, bár nem egy sebesség bajnok, de amire használom, arra tökéletes.
Nem tartok rajta fontos dolgokat, ill. ami fontos az máshol is megvan, a többi meg letölthető újra a netről. Mindegyik NAS-nak vannak dolgai, szerintem a XPenology egy egész jó kompromisszum.
Szerettem én is a T610-et, azon is XPenology-t használtam - de mindíg nézegettem, hogy ami az ami valamivel jobb kompromisszum, (pl. ár, teljesítmény, fogyasztás, zaj, szempontból) és sokáig nem találtam a T610-nél jobb alternatívát. Mellesleg az is látványosan gyorsabb SSD-vel.
Akkor adtam el amikor beüzemeltem az ARK-t NAS-nak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |