Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Persze, hogy elolvassuk, jó, hogy leírtad, köszi szépen a történetet. Így legalább képben vagyunk, hogy miért nem bízol bennük. Igen, ez sajnos egy elég kellemetlen történet volt, de én nem vagyok biztos benne, hogy nem lett volna bajod belőle, ha nem szólsz nekik, és nem egyeztetsz velük. A történetedből látszik, hogy simán le akartak húzni 500eFt-al a jogi szabályok mögé bújva. Mint írod is, hogy korruptak. Megkérdezhetem mennyibe került az alap bontása és újraépítése? Gondolom több volt, mint 500eFt.
Ebből az esetből tanulva, én a helyedben utánanéznék PONTOSAN, hogy ebben a kamerás esetben milyen jogi lehetőségeid vannak, ha párod jogász akkor Ő biztosan jól utána tud nézni ennek a jogtárban, és akár tud is írni a szomszédnak egy ügyvédi levelet, hogy bepereled, ha nem fejezi be amit csinál. Az ügyvédi levelet azért nem lehet félvállról venni, szerintem kezdetnek sokkal jobb lehet, mint ezek a kilátásba helyezett retorziók. Ha nem használ az ügyvédi levél, akkor a pontos jogi ismeretekkel a birtokotokban lehet azért fordulni a jegyzőhöz, ismét ügyvédi levélben, ha már ilyen műveletlenek, hogy a saját szabályaikat sem ismerik. Akkor talán összekapják magukat egy kicsit. Ezt az egészet Neked kell menedzselni, hogy minden rendben legyen, és sajnos nem látok mást, mint a jogi utat ennek a rendezésére ezzel a hatósággal. Pontosan nézzetek utána a jogi lehetőségeknek. Úgy tűnik ez a szomszéd egy szemét alak, szerintem bármire képes lesz, és ezek a bemutogatások, meg lézerrel világítás a kamerába csak elmérgesítik a helyzetet. Ja, és csinálj videókat, hogy legyen bizonyítékod, hogy mindig Rád fordul a kamera, ha történik valami, akkor nem mondhatja azt, hogy csak a kaput figyeli. Tesztelheted is, indítsd el a felvételt, és röffentsétek be a mocit, akkor egyértelműen látszani fog, hogy fordul is Rád a kamera. Ezt a szomszéd is látni fogja, hogy rögzíted, és talán észbe kap. De az ügyvédi levél mindenképpen kell. Ne a szintjére süllyedj le, hanem légy sokkal okosabb nála, és járj túl az eszén. Ilyen nincs, hogy felszerel egy kamerát és Téged figyel, ez egy komoly jogsértés. A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2023
Akkor felétek az ellenkezője van mint nálunk, itt a polgármester és a jegyző is ismerős, haver, tegeződés van, fiatalabbak mint én. Bünti sincs még akkor sem amikor már lennie kéne. Új szomszéd, telke mögött önkormányzat akácosa, szúrja neki a szemét mert hát az pénz. Kihívja a polgármestert hogy kéne neki az a fa, az meg mondja neki hogy nem lehet, de egye fene, az öregeket meg a szárazakat kivághatja belőle. Fogta, letarolta az egészet, semmi nem lett belőle (újra nő az is mint az ember haja). A földutak egy része eltűnt mert a mg vállalkozók elszántották, meg a fa védősávokba is bementek amíg csak lehetett, na akkor szóltak nekik hogy ezt talán mégse kéne. Udvarokon melléképületek gombamód nőnek, nem szólnak érte. De szerintem jobban is van ez így mint ha úgy lenne ahogy vázoltad.
Az én olvasatomban ez emberi, és nem műszaki probléma.
Az emberi részével kapcsolatban csak azt tudom mondani amit a pszichiáter is szokott: "Beszéljenek". Erre tökéletes megoldás, legközelebb (ha már úgyis ott vannak) meghívni a kocsmában egy sörre (az sem baj, ha nem négyszemközt vannak). Majd közben véletlenül felvetni a dolgot: "Te Józsi, ne fordítsad már rá mindig a kamerádat az asszonyra, mert nagyon zavarja hogy állandóan sasolod." A műszaki részével kapcsolatban, mivel a magánszféra elleni harc azonos fegyverekkel történik, elég egyszerű saját oldalon kitapasztalni a zavarás lehetséges módjait. Nagyobb teljesítményű látható tartományba eső lézereket (amivel a repülőtér környékén szokás a le és felszálló gépek pilótáit elvakítani) nem javaslom. Proli007 féle gyertya LED leddel vezérelt véletlenszerű fényfüzér szerintem tökéletes műszaki megoldás. Egyből három, a sok IR LED közé lehet tenni piros, zöld és fehér LED-et is. Ekkor ha meg is kérdezik hogy mi ez, lehet mondani hogy: "Magyar ember vagyok, Március 15-re/Augusztus 20-ra/Október 23-ra emlékezek. Magyar hősök szívdobbanásat szimbolizálja a villogás." Karácsony környékén lehet irányfény is, rénszarvasoknak. Azért van a sok IR benne, mert Rudolf éjjellátót használ a navigáláshoz, a többiek meg kötelékben követik az orrát." Ha el nem is vakítja, legalább állandó mozgás van. Folyamatosan megy a rögzítés, jön a riasztás, meg ugye kézzel ki is kell válogatni az állandó zajból a "pikáns" tartalmat. Arról nem is beszélve, hogy a kamera automatikát is jó esetben meghülyíti, nem biztos hogy tud rendesen fókuszálni, érzékenységet állítani, stb... Jó lenne tudni a kamera(rendszer) típusát, konkrétabb tanácsokért. A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2023
Elképzelhető, mennyire szívathatnak olyan becsületes polgárt, akinek a családjában nincs jogász.
Elég csak a végrehajtó maffia mocskos ügyeire gondolni. Nem folytatom, mert az már kőkemény politika lenne, ami ugye itt tilos.
Lehet nem is a szomszéd figyel, hanem a fél Kína és aki akar, a hozzáadott ingyen alkalmazással.
Az ember egy pöcs. Eleinte jóban voltunk, segítettem is neki több esetben, szerettem volna jóban lenni mert földim a srác és szar egyedül mikor az ember senkinek nem tud szólni ha segítség kell vagy csak dumálna egy jó. Komolyan örültem, hogy végre egy normális szomszéd költözött ide. Aztán később úgy 6 hónap elteltével kezdődtek a bajok. Egyre agresszívebben viselkedett a családjával még előttünk is. Majd a gyerekemre is párszor úgy szólt rá, hogy köpni nyelni nem tudtam. Majd ezek utána köszönni sem akart, majd flegmázni kezdet és mikor meglátott bennünket vagy a gyereket pofákat vágott. Egy alkalommal megbeszéltük, hogy együtt elmegyünk egy utca buliba és írtam neki, hogy ők mit visznek a buliba, hogy simulni tudjunk és mi is valamit össze állítsunk. Ekkor jött a meglepetés, mikor 2 vagy 3 üzenetet írtam és kint voltam az udvarom, hogy elkezdet üvöltetni a telefon pityegésére. Megjegyzem ez összességében nem lenne gond, de egyértelműen az én írásomra és nekem címzetten vulgáris kifejezésekkel tarkítva. Nah ekkor bepukkadt az agyam és mikor kijöttek én is kimentem és közöltem vele, hogy túl nagy a pofája. Nézet mint borjú az új kapura. Majd ezt követően mivel leblokkolt ismét jeleztem neki, hogy jól hallotta amit mondtam. Erre a felesége helyeselt és igazat adott nekem. Még ezt is elengedtem volna, de később egy hinta végleg betette az ajtót. A történet az, hogy van előttük egy diófa azon volt egy hinta, néha kimentünk a gyerekkel és felültettük, de egy kezemen meg tudom számolni mert nagyoknak való a hinta a gyerekem meg még picike. Aztán egyik napról a másikra levették. Oké, gondoltam jön a tél leveszik. De a láncot ott hagyták hónapokon keresztül. Majd ezt követően ki vittem a saját gyerek hintámat és rá tettem egyetlen alkalommal. Mondtam páromnak, hogy ha leveszik a láncot, akkor tuti a hintát is azért vették le, hogy ne használjuk. Hangsúlyozom, hogy a fa közterületen van, nem az övék, de előttük, akarom mondani ez egy ikerház és az ikerház határán van a fa. Néhány nap múlva tűnt csak fel, hogy a láncot is levette a fáról. Ezt a gyerekem ellen irányuló gonoszságnak vettem, és mindent lenyelek, e ezt már nem tudom.
Arról nem is beszélve, hogy a dióért itt ölre mennek a lakók. nevetséges mit művelnek 2 szem dióért is. Ennyit csávóról és előéletünkről. Jog és hatóság. Újabb történet, bocs csak hogy érthető legyen: Tesómnak van egy kimondottam értékes autója. Az autó az udvarában parkol. A szomszédjának a háza nincs megfelelően karban tartva ezért hullik a házról a vakolat, cserepeket lefújja a szél és a hátsó vályog fal életveszélyesen düledezett. Azért múlt idő mert már két fal ki is dőlt az egyiknél szerencse volt csak, hogy a gyereke nem volt ott mikor kidőlt mert mindig ott szokott játszani. A másik kevésbé veszélyesen dőlt ki, de húzhatta volna a ház többi pontját is, szerencsére nem így lett. Korábban egy alkalommal a tesóm autójának szélvédőjére (panoráma szélvédő) egy szilánk rávágódott és berepesztette. Az ablak megsérült, amelynek cseréje 2MFt. Tesóm korábban többször szóban figyelmeztette a srácot, hogy szüntesse meg a balesetveszélyes állapotot. Nem foglalkozott vele. Majd a szélvédő miatt már nem volt más hátra, ügyvédez fordult és levélben szólította fel. Ezzel sem foglalkozott, az illető nem akarta átvenni a levelet sem. Majd további feljelentés, ügyvéd által elindított ügy lett belőle. Tesóm kifizetett egy rakat pénzt az ügyvédre meg az illetékekre és tudjátok mi történt? Semmi. Az ember nem foglalkozik vele a hatóság nem foglalkozik vele az ügyvéd meg tartja a markát és jeli, hogy nem tud mit tenni. Tesóm jóban van a polgial, önkormányzati felszólításra sincs semmi, jegyzőre sem...stb. Szóval aki azt hiszi, hogy a rendszer mi miattunk van azt el kell keserítsem. A polgár addig jó és kell, ameddig az adókat befizeti, ezt tűzzel vassal át kell vinni, a többi nem számít. Magán jog? Magán tulajdon jog? Ugyan már. Bocs még a korábbi építési hatóság kapcsán pár pontosítás mert elírtam pár dolgot. 1. gátoltságtól - > Tűzoltó parancsnokságtól kértünk szakvéleményt 2. a szomszédnak nincs a hátsó udvarában semmilyen építménye és valszeg nem is lesz, mert úgy van kialakítva nekik minden, hogy oda csak komoly előmunkálatokkal lehetne építeni. De korábban velük egyeztetve nem volt kifogásuk az építés ellen. 3. mikor magasabb szinteken is elkezdtük firtatni a hivatkozási alapjukat, miszerint a szomszéd jövőbeni jogait nem korlátozhatjuk, akkor kiderült, hogy nincs ilyen és a jog az alap állapotra tud csak hivatkozni, ilyen hogy "majd ha" nincsen. 4. nem tudni biztosra, hogy miattunk, de 1 évvel korábban az összes hatósági, építési és építés felügyelet vezetőségét leváltották.
Ez már nagyon szövevényes lenne.. De jól rejthető.
Sajnos igen, ez még rosszabb, ha nincs jogban jártas ismerős aki segít. Nekünk ez nem volt gond, de ilyenkor sem biztos semmi, ahogy a példa is mutatja. Elképesztő, hogy ugyan azt a jogszabályt mennyi félekepépen értelmezték. Pedig elvileg a jog olyan, hogy annak csak egy értelmezése lehet, de ezt is sikerül megerőszakolni. Anno mikor ez az eset zajlott egy jogász csapat megvizsgálta a jogszabályokat és egyöntetűen mellettünk álltak az értelmezésben. Komoly ennek ellenére is ami történt.
Gery78: Lemaradt. 500eFt-ba került újra építeni. Azért is esett a választásom erre, mert vagy befizetem vagy inkább a munkásoknak adom. Utóbbit találtam jobb megoldásnak. A bírság pontos összegére már nem emlékszem, de azt hiszem 486eFt volt a vége. A 2x-es szorzóra megtaláltuk a HÉSZ-ben a kitételt, az még egy komoly dolog. Úgy szól a HÉSZ, hogy, ha a birság összege eléri a 200eFt-ot, akkor 2szeres szorzóval kell számolni. ~240eFt-ra jött ki. A bírság összege pedig úgy keletkezik, hogy a építmény készültségének és nm-ének szorzata, amely egy táblázatban van nekik felírva. A teljes felépítmény becsült értékét már akkor 7MFt-ra becsülték, ebből százalékosan meghatározták az alap és szerelőbeton értékét és ezt valamilyen büntetési osztóval majd határ felet szorzóval megállapították. Az teljes építmény, amúgy tán 2MFt-ba volt. Ez utóbbi is azt hiszem sokat elárul..
Nem tudom el is olvastad-e, amit linkeltél, de csupa marhaságot írnak Kezdve azzal, hogy rakj fel te is kamerát és figyeld te is a szomszédod, ahogy téged figyel
Az szerintem nem is annyira hülyeség. Aki szeret a homályból kukkolni, azt általában zavarja, ha őt is kukkolják. És talán így rá lehet venni a kompromisszumra.
Persze, rakéta -> ellenrakéta -> rendőrség... Tudod az ilyen tuskó nem rest ám elmenni a hatósághoz, ha nyűgje van. Ráadásul úgy adja elő onnantól, hogy ő az ártatlan, addig, míg kimennek hozzá, elfordítja úgy a kamerákat, hogy ne legyen neki belőle baja, s mutogat majd. Szóval de, ez hülyeség
Meg ne haragudj rám egy életre, kedves fórumtársam, de:
Az eddigi életemben azt tapasztaltam, hogy azok nem hisznek a jogban, a jog szerinti elintézésben, akik maguk sem szeretik, ha velük szemben jog szerinti intézés van/volt. Egyre hosszabb történeteket írsz, nem fejtem ki végig, csak azt az utóbbit írom le: Nem is csodálom, ha az "értékes autó" dolgot senki nem vette a súlyánál komolyabban. Ha láthatóan veszély fenyegeti az értékes tárgyamat, akkor nem állítom nap mint nap oda. Mert a jog (helyesen) ezt is figyelembe veszi: megtettem-e én is mindent, amit tehettem, amit láthattam, ami kiszámítható volt? A kamerás dolgot pedig tényleg először emberrel kell (javasolt kocsmázás), ha nem megy, akkor jogi úton kell. Hülye majmok pofozkodással is szokták, de az csak olyannak sikeres, aki 20 év múlva is erősebb a másiknál, és most is több rokona van Szerintem megkaptad azokat a válaszokat, amik követendők, kár többet foglalkozni e dologgal.
Látom van tapasztalatod az ügyben.... A logikus gondolkodás meg mindig jól jöhet. Sokan úgy vannak vele, hogy kényelmesnek tartják a felszínen utazást. Ám amikor léket kap a csónak, akkor találkoznak a víz alatti élethelyzettel. Igazságszolgáltatás? Maradjunk Jogszolgáltatásnál. Az meg olyan, mint szakmunkát igénybe venni. Azok a "jóemberek" is csak ebből szeretnének megélni. Eljárási díj, ügyvédi munkadíj, szakvélemények költségei, stb... Nos, ha valaki nem veszi a fáradságot, hogy utána nézzen, úgy nagyjából egy peres ügy sorsának, ne számítson kedvező eredményre. Lehet tapasztalatot szerezni hallgatóságként, és a jogszabályok olvasgatásával. Ha ésszel belefog az ember, végzettség nélkül is felfedezhetők a bizonyos jogszabályok átjárhatósága más feltételek szerinti ügymenetbe. Azonban ezeket nem rosszindulatból, hanem egyedi esetek korrektebb tárgyalási eredményei miatt hozták. Viszont ezekkel jól vissza lehet élni. És egy fontos dolog: a jogi nyelvezet nem azonos a civil nyelvtan[/b[b]] szabályaival. Magában egy beadvány jogi megfogalmazása alapvetően meghatározhatja egy tárgyalás lehetőségeit. És amikor egy, Bírót nem tartanak "kalodába" a tényekkel, bizonyítékokkal, akkor olyan irányba mehet a jogszabályok között, amerre neki tetszik...
Pereskedjetek bátran, holmi vélt igazságokért... A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2023
Másik opció, ha a szép szó nem segít: önkéntes polgárőrködés, önbíráskodás. Ebben az esetben nem lesz kalodában a bíró, egyenes utat fog követni...
Én láttam kirendelt ügyvédet BTK-s tárgyaláson. Ne akard, hogy Téged "védjen"!
Igen, mindenre van példa és az ellenkezőjéről is. Ha minden úgy működne, ahogy a panaszosok leírják, már rég tele lennének az utcák halottakkal és terhes nőkkel.
Én meg azt hittem beszélgetünk, de akkor ezek szerint még sem..
A legtöbb gond mindig azzal van, hogy találgat az ember, mert hiába írok le mindent, olyan pontossággal lehetetlen, hogy ne legyen legalább egy valaki, aki tovább görgetné a dolgot. A kocsi 4 méterrel arrább a saját udvarában állt. Azon a szakaszon lehetetlen máshol parkolni csak mindenki a saját udvarában. Még is hogyan védekezett volna ez ellen azon kívül, hogy éveken keresztül szólt és jelezte feléje, hogy gond lehet a háza állagából. És ügye ez csak egy autó, de mi van ha véletlen a kutyájára vagy ne adja isten megsérül a gyereke. Akkor az lenne az indokod, hogy miért engedte oda a gyerekét vagy a kiskutyákat? A gyermek is van hogy szófogadatlan a kutyának meg hiába mondja. Ne tegyünk már úgy mint ha direkt a ház alá parkol, hogy kára legyen és pereskedhessen egy életen keresztül. Remélem soha nem kerülsz ilyen helyzetben és nem kell megtudnod, milyen egy ilyen jó szomszéd.. Jog: Szerintem nem olvastad végig a beszélgetést, ha igen, akkor pedig figyelmen kívül hagytad azt, hogy jogkövetőek vagyunk főként mert van jogász a családban és olyan helyen dolgozik, ahol a fedhetetlensége alap elvárás. Tovább felesleges lenne ecsetelnem. Nem haragszom, beszélgetünk.
Ma egy kis gép szellőztetés. A 70 es furat trükkös volt. De siker.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2023
Srácok! Van e valakinek Békéscsabán, környékén ponthegesztője?
0,6-os lemezt kéne összepontozni. 5-6 csípés.
Szenzációs. Mesterséges intelligencia.
Én aggódom.
Eddig legalább a szememnek hihettem, de most már bizonytalan vagyok. És akkor még nem is említettem a politikai vonzatát, ahol akár bemutathatják nekünk a képernyőn, hogy ezt vagy azt nyilatkozta valamelyik vezető, aminek hatására elindul egy csomó döntés, és közben az egész hitelessége megkérdőjelezhető.
Évek óta létezik a dolog, van egy oldal (címére nem emlékszem) ahol felnőtt film jelenetekbe vannak ugyanígy beillesztve pl. celebek, híres színésznők arcai. Meg ha jól emlékszem létezett egy olyan oldal is, ahova a megfelelően körbe videózott arcodat feltöltve a saját arcoddal is lehetett hasonlókat művelni.
Kis adalék a magyar egészségügy körüli mocsárról.
Tanulságos idiotizmus kis hazánk 21. századi fejlett bürokráciájáról. Kaptam egy csípő protézist nemrég. Ma lett volna a varratszedés, ahova beteg szállító vitt volna. A házi orvos ki is állította a betegszállítási utalványt pénteken. De mivel nem tudtunk érte menni, átküldte emailben, hogy majd kinyomtatjuk és jó lesz. Kinyomtattam, és nyugodtan vártam. Megjött a beteg szállító, majd közölte, hogy nem tudják elfogadni a nyomtatott verziót. Veszekedtek egy jót a házi orvossal, majd szépen itt hagytak. Állítólag az OEP nem fizeti ki nekik a fuvart, csak eredeti példány alapján, és még azt sem tudtam velük megbeszélni, hogy jó, majd utólag megkapják az eredetit. Kínomban csak röhögni tudok ezen az egészen. Ez ma Magyarország.
Érdekes -és nem is értem a hozzáállásuk..
Nekem is volt szükségdm betegszállítóra, naponta hordtak fel a kezelésre. Nem kellett papírt vinnem, ott volt a betegszállító sofőrjénél, csak aláírni kellett. Telefonon rendelte meg őket a doktornénim (akkor még ott voltam), előre mind a 7 hétre, és biztosan mail-ben küldte át az átküldeni valót nekik - én csak akkor láttam, mikor aláírtam. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2023
Én sem értettem. A házi orvos átküldte nekik az igényt, az egy hivatalos dokumentum.
Ami bosszantó, hogy semmiféle kompromisszumra nem voltak hajlandóak. Se az, hogy ha hazaérünk addigra ott lesz az eredeti, se az, hogy az orvos kiszalad és hozza, se az hogy a rendelő felé fordulnak, és ott átveszik, semmi. A háziorvos felhívta őket, és a nagyfőnökük is értetlenkedett, szerinte is lehetett volna megoldás, de állítólag a szállítókat közvetlenül irányító nő, kategorikusan megtiltotta nekik, hogy elvigyenek. Na mindegy, ezen nem bukik semmi. Holnap reggel megint jönnek, kopogtatnak, és addigra már itt lesz az eredeti PAPÍR !!
Beteg ember gyógyuljon, ne elmélkedjen! Majdnem mancsoltalak negatívban az előzőekért, aztán elszégyeltem magam. A betegség kiszolgáltatja az embert, és ezért szélsőségesebb tud lenni. Nem szerencsés az általánosítás semmiben. Igen, sokfélék vagyunk... És, hogy ki miben hibázik azt nem könnyű átlátni olykor. És az oktatás hibái nem azonnal érlelik meg a maguk keserű gyümölcseit.
Én nem betegszállítóval, hanem autó adásvételivel jártam úgy, hogy géppel töltöttük ki a nyomtatványt, majd kinyomtattuk és aláírtuk kézzel +tanúk is. A kormányablakban a hölgy nem fogadta el, mert nem "kézzel írott". Most nem tudni, hogy annak a nőnek a személyes mániája volt ez a "kézzel írás", vagy valóban előírás, de le kellett körmölni kézzel is, hogy meg tudjanak szabadítani közel 100 ezertől. Egyébként, gyógyulást kívánok!
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |