Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3476 / 3599
(#) Gafly válasza Suba53 hozzászólására (») Márc 6, 2023 /

Jobbulást!

Saját példa. Szakorvos mondta, hogy 13.-án hétfőn 9-re jöjjek vizsgálatra. Vércsoport kell hozzá.
Másnap elmentem vérvételre, úgy elhajtottak, hogy papír nélkül szó sem lehet róla , de még akkor is több hét.
Visszamentem a szakorvoshoz: menjek a háziorvoshoz.
Háziorvos mondta hogy ő tutira nem adhat vércsoportra laborbeutalót, soron kívül meg semmire sem. De van magánlaboratórum is az épületben, ugyan fizetős, de próbáljam meg ott.
Legalább valami papírt adjon már, hogy mit kérjek tőlük, mert sokféle laborvizsgálat van, a fene tudja hogy pontosan mi kell nekem? Végülis nem kaptam papírt.
Másnap reggel elsétáltam a magánlaborba (ugyanaz az épület, ugyanaz a szint mint az állami, csak egy ajtóval arrébb van). Várni sem kellett, mert éppen nyílt az ajtó, más nem akart bemenni, hát bementem én. Mondom hogy azt mondta a szakorvos, hogy vércsoport kell a vizsgálat előtt. Elkérte a papírt, minden adatot onnan bepötyögött a csaj, elkérte még az email címet is, igazán mást nem is kérdezett, csak hogy készpénz, kártya vagy átutalás? 17 700.- volt, sürgősség nélkül. Másnap délelőtt már jött is a lelet emailban, csatolt PDF fájlban.

Megfordult a fejemben, hogy elfogadja-e a szakorvos pecsét és aláírás nélkül a leletet (nem volt belőle gond). Az is megfordult a fejemben, hogy ha nics a zsebemben éppen húszezres, nincs email címem, vagy nem tudok nyomtatni, akkor mi történt volna?
(#) Suba53 válasza mek-elek hozzászólására (») Márc 6, 2023 /

Köszi vén kecske!
Más nem volt ilyen szégyenlős.
(#) Rosszmáj válasza Gafly hozzászólására (») Márc 6, 2023 /

Csúnyán hangzik, de ha nincs pénzed, beledöglesz.
A lányom most megy műtétre. Labor, ultrahang, MR, stb. bő egy hét. Persze jó pénzekért. Végül az 1 napos sebészeti ellátás épp megállt egy milla alatt.
Államiban fél év lett volna.
(#) Suba53 válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 6, 2023 /

Az ügyfélkapun is, meg másutt is nagyon sok helyen már látszik, hogy próbálnak 21. századi ügyintézést bevezetni, ami kényelmes, gyors, tényleg "felhasználó barát".

Ezért is megdöbbentő, hogy miért ragaszkodnak mégis sok helyen az elavult, bürokratikus, időrabló módszerekhez, amikor ott a rengeteg jó követhető példa.
(#) Suba53 válasza Rosszmáj hozzászólására (») Márc 6, 2023 /

Ez a tényleg bicska nyitogató állapot. Egy életen át fizettetik veled, meg a munkahelyeddel a nem kevés társadalom biztosítási adókat, de amikor tényleg szükséged lenne az ellátásra, akkor jön a fekete leves.
Nekem is meg lehetett volna a műtétem két hét alatt, ha fizetek durván 2,5-3 milliót a magán kórháznak.
(#) diamik hozzászólása Márc 6, 2023 /

Sziasztok.
Abszolút nem villamos topic

Kályha mögé szertnék valami hőálló dolgot tenni a falra, hogy ne potyogjon le (konkrétan a kürt mögé). Eddig csempe volt, de az kicsit ódivatú, illetve nem szeretnék ugyazzel próbálkozni (lemezzel szintén nem).

Van valakinek ebben ötlete/tapasztalata?

Eddig delap-ot néztem, mert úgy tűnt az hőálló, de kiderült, hogy nem az.

Köszi,
Miklós
(#) tufatofu válasza diamik hozzászólására (») Márc 6, 2023 /

Hőtükör fólia talán. Bővebben: Link
(#) Gafly válasza diamik hozzászólására (») Márc 6, 2023 / 1

Van olyan kő, ami kő.
Arra azért számoljál, hogy amikor felrakod akkor szép lehet a burkolat, de takarítani esetleg problémás...
(#) tufatofu válasza Gafly hozzászólására (») Márc 6, 2023 /

A fugázást is kibírja az ember röhögés nélkül.
(#) kameleon2 válasza don_peter hozzászólására (») Márc 6, 2023 /

Kell egy detektor, ami érzékeli a kamerát, amikor feléd fordul és bekapcsol egy infra reflektort. Győzzön az erősebb!
(#) nagym6 válasza diamik hozzászólására (») Márc 6, 2023 /

Van a "hővédő lemez", kályha és fal közé, hősugárzást felfogja, nem jut a falra.
Hasonlóra gondolok.
Ilyet barkácsolni is lehet méretre pld.: vékony horganyzott vaslemezből.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2023
(#) don_peter válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 6, 2023 /

Jaja, ezen agyaltam én is, talán humánusabb megoldás is mint bármi más. Csak akkor kapcsolna, ha felém fordulna a kamera. Most amióta bemutattam a kamerájának, mint ha megszűnt volna, a direkt felém fordulás, bár lehet csak én érzékelem így, de most nem látom és érzékelem, hogy figyelne. Ettől független szereztem egy 1watt-os kék lézert. De egyelőre nincs értelme használni, remélem nem is kell majd.
(#) dokidoki válasza don_peter hozzászólására (») Márc 6, 2023 /

Egy infralézer kicsit nyitottabb fókuszszal felderíthetetlenebb lenne. Esetleg pár darab impulzus üzemben hajtott infra dióda távirányítóból... Foncsor tükörben.
(#) kameleon2 válasza don_peter hozzászólására (») Márc 6, 2023 / 1

Azért ha kék lézer jut valaki szemébe, az nem annyira egészséges. Az infrasugárzót észre sem veszi. Vagyonvédelmi infravetők
(#) mnyugger hozzászólása Márc 7, 2023 /

Mondjátok. AZ Aliexpressen megszűnt a PayPal lehetőség?
(#) bbb válasza mnyugger hozzászólására (») Márc 7, 2023 /

Nem. Mindössze eladó válogatja, hogy elfogadja-e, vagy sem.
(#) mnyugger válasza bbb hozzászólására (») Márc 7, 2023 /

Fel sem kínálja a lehetőséget. Kártyát kér.
(#) tufatofu válasza mnyugger hozzászólására (») Márc 7, 2023 /

Tőlem az Ali mindig kártyát kért.
(#) mnyugger válasza tufatofu hozzászólására (») Márc 7, 2023 /

Mindig PaPallal fizettem. Most nem tudtam. Mindegy megrendeltem WEB kártyával.
(#) Ódenka válasza diamik hozzászólására (») Márc 7, 2023 /

Üdv!
Nekünk az egyik mögött az valami darabokban kapható üledék lett fellegózva a másiknál olyan csempe, ami "gyárilag" csempe méretű. A kandallók mögött nincs meleg, csak a csöveknél, ezek közönséges fa tüzeléses kandallók. Az első kép a mesterséges fény miatt ilyen hóka, valóságban színesebb...Kb. 15 éve vannak odaragadva.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2023
(#) bbb válasza mnyugger hozzászólására (») Márc 7, 2023 /

Mint írtam, eladó válogatja. Van olyan eladó, amelyik elfogadja a paypal fizetést, van amelyik nem. Eddig szerencséd volt és olyanokat kaptál ki, amelyiknél lehetett, most olyat, amelyiknél nem lehet.
(#) mnyugger válasza tufatofu hozzászólására (») Márc 7, 2023 /

(#) tufatofu hozzászólása Márc 8, 2023 /

Járt már így valaki? A febr 27.-én feladott csomagom tegnap megérkezett kínkeservesen az MPL automatába, de se egy emailt, se egy sms-st nem küldtek a nyitókóddal. Egyedül a posta nyomkövető felületén látható, hogy az automatában van. Vajon hány nap múlva szülnek egy kódot hozzá szerintetek?
(#) don_peter válasza tufatofu hozzászólására (») Márc 8, 2023 / 2

Szerintem telefonálj. Nekem nem rég olyan volt hogy nem volt hely az automatába és lerakták a postán. SMS nem jött, mert nem volt az MPL rendszerében mint automatás csomag. Ha nem hívtam volna őket, vissza küldték volna a csomagot sikertelen kézbesítéssel.
(#) tufatofu válasza don_peter hozzászólására (») Márc 8, 2023 /

Köszi! Telefonáltam, és megmondta a nyitókódot az ügyfélszolgálat, már ki is rámoltam.
(#) Kovidivi válasza don_peter hozzászólására (») Márc 10, 2023 /

Nem lehetséges, hogy a kamera okos kamera és a mozgásra azonnal odafordul? Láttam már ilyet, követi a mozgást, meg négyzettel be is jelöli, ha embert érzékel. Lehet a szomszédod meg sem nézi a felvételeket, nem is azért rakta fel, hogy téged kukkoljon, csak védeni akarja magát. Aztán ha valami bűncselekmény történik az utcán, milyen jó lesz majd, hogy van róla felvétel, elkérheted a szomszédtól.
Ha mégis zavar a kamera dolog, akkor én a helyedben felszólítanám először szóban, hogy: "Kedves szomszéd, kérlek fordítsd el a kamerát a telkemről, mert ez szabálysértés (vagy ami), és nagyon zavaró". Várj egy hetet, ha nem történik semmi, akkor ismét szóbeli felszólítás, hogy ha 1 héten belül nem lesz változás, az önkormányzatnál be fogod jelenteni.
Egyébként lehetséges, hogy az egész kameramozgás automatizált, és nem tudja bekorlátozni, hogy meddig lásson el, meddig foroghasson.
Plusz megoldás lenne, ha a kerítésed tetejére felszerelnél mondjuk valami műanyag lemezt, mint átlátásgátló, de csak oda, ahonnan a kamera hozzád át tud látni. Így akárhogy is fordul a kamera, hozzás nem lát be. Ez nem egy fix kerítés, ha valaki problémázik, leszereled, következő nap meg fel. Esetleg megoldás lehetne, ha a kamerát lejjebb helyezi el a szomszédod, akkor már csak az esőcsatornádat látja. Ez is ötlet. Vagy a szoftverben ben lehet állítani, mettől-meddig foroghat. Muszáj lesz vele beszélned, keresni valami megoldást, mert gondolj bele: életed végéig egy ilyen majommal akarsz veszekedni? Minden hétvégéd idegeskedéssel teljen? Én biztosan nem szeretném, akármekkora majom is a szomszéd, békés megoldás kell. Lehetséges, hogy ő nem is tudja, hogy ez téged zavar. A sértő középső ujj mutagatása a kamerába meg el sem jut hozzá, ha a kamera automatikusan forog. De egyébként nagyon gyerekes. Ha problémád van, mondd el neki. Magától honnan találná ezt ki? Meg ezek a gyerekes próbálkozások a lézerrel, meg lelőni a kamerát, hát ne haragudj, de szerinted mit fog kiváltani? Dupla annyi kamerát fog felszerelni, hogy lássa, ki teszi tönkre a tulajdonát. Te meg azt gondolod, téged akar duplán figyelni. Kicsit kívülről is érdemes lenne az eseményekre ránézni.
(#) PetAd hozzászólása Márc 10, 2023 /

Airsoftozik itt valaki?
A CO2-es patronok között van olyan, ami rozsdamentes acélból kèszül? Nem találtam erről infót a neten.
(#) tufatofu hozzászólása Márc 10, 2023 /

Sziasztok! Vásároltam Daewoo EP-PTC tipusú "önszabályzó intelligens fűtőfóliából", ami 1m széles és 220W teljesítményű négyzetmétere. Egy 2x2m-es lyukba szándékoztam berakni. Mielőtt beépítettem volna, beüzemeltem a fóliát úgy csupaszon kiterítve. A 2 négyzetméteres darab teljesítményfelvétele 390-420W között ingadozik, viszont a felületi hőmérséklete a fóliának 20 foktól nem megy feljebb, ami igen elkeserítő, mert éppen nem hűt a helyiség hőmérsékletén, de fűtésnek jóindulattal sem nevezhető, pedig kint is 15 fok volt. Valaki tudna erről mondani valamit, esetleg próbálkozott hasonlóval, netán ez csak fogyasztás növelésre való, vagy rosszul használtam? Köszönet a válaszokért!
(#) antiktelefon válasza tufatofu hozzászólására (») Márc 10, 2023 / 1

Biztos jó típusút vettél? Van kisebb teljesítményű is. Mondjuk itt a kulcs az önszabályzó, a teljesítmény csak maximum, nem folyamatos. De fűtőfólia inkább csak hőérzetet javít, nem lesz rohadt hideg a padló, d ebe nem fűti.
Fogyasztást növeli nyilván, de nem lopja el a felvett áramot, abból hő kell keletkezzen...
(#) nagym6 válasza tufatofu hozzászólására (») Márc 10, 2023 / 1

A kb.: 400W kevés oda melegíteni. Gondolj bele pld.: 4db. 100W forrasztópáka melegítene egy kis helyiséget?
Következő: »»   3476 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem