Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3478 / 3601
(#) Gafly válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 13, 2023 /

Idősebb korban már nezebben mászik az ember bele a kádba, kifelé pedig amikor vizes és szappanos, különösen problémás lehet...
(#) Rosszmáj válasza Gery78 hozzászólására (») Márc 13, 2023 /

Én megvártam, míg a tegnapelőtti nagy szél kiborította a fát, így kényelmesen, a földön vagdalkóztam
(#) bbb válasza Rosszmáj hozzászólására (») Márc 13, 2023 /

Szerencse, hogy olyan helyre dőlt, ahol nem okozott gondot.
(#) Suba53 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 13, 2023 /

Ez így van. Mi is nemrég csináltattunk a kád oldalára egy kádajtót. Így kényelmesen ki-be lehet lépni, a kádban meg zuhanyzunk. Korábban én is szerettem a Ge Lee féle elmerülést a forró vízben, de amióta problémám van a csípő ízülettel, sokkal nehezebb felállni. Ezért le sem ülök a kádban.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 13, 2023 /

Így igaz. Nekem 25 fokban is hideg, és nincs is kedvem hozzászokni.
(#) Ge Lee válasza Gafly hozzászólására (») Márc 13, 2023 /

Na de, amikor már mászik ki, akkor mitől vizes, pláne mitől szappanos?
(#) kaqkk válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 13, 2023 /

Gafli már öreg , elfelejti hogy még nem mosta-törölte le magát elkezd kimászni és úgyjár mint a 3 éves gyerek a kizsírozott kádban . Kemény ám a kád széle ...
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2023
(#) Gery78 válasza Rosszmáj hozzászólására (») Márc 13, 2023 /

Ja, hát úgy könnyű...
(#) tbarath válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 13, 2023 /

Hogy ki mit szeret, abba ne menjünk bele.
De hogy kádban "imádok elfeküdni a kádban, olyan meleg vízben amit csak elbír a bőröm, na ilyet se lehet a tálcában csinálni. Sosem mértem meg pontosan, de saccra így sem fogy el 18-20 liter víznél több egy fürdésnél."

20 liter = 20 dm3, ami kb. 1 m hossz * 20 cm szélesség * 10 cm magasság. Vagy 1m*40cm*5 cm. Ebbe belefeküdni egy kádban, hát...
Kérlek mérd meg, érdekelne.
(#) Ge Lee válasza tbarath hozzászólására (») Márc 14, 2023 /

Saccra 3-4cm a vízmagasság ha arra vagy kíváncsi. Mi a baj azzal? Hogy nem tart fenn? Tényleg nem, de frankón melegíti a hátam míg el nem hűl. És hogy ennél is jobban szörnyülködjél, hajat is így a kádban fekve mosok, így a sampon sem megy a szemebe soha, nem úgy mint az állva tusolásnál. Szóval szerintem se menjünk bele ennél jobban...
(#) Bakman válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 14, 2023 /

Ha nem számoljuk a víz mennyiségét, kádban abban áztatod magad, amit lemosol magadról.
(#) Ge Lee válasza Bakman hozzászólására (») Márc 14, 2023 /

Igen, ez szokott lenni a másik "értelmes" érvelés. Miért, amit lemosok magamról az addig hol volt, nem rajtam? Amikor lemosom akkor az oldódik, hígul a vízben, és az egész végeztével ezt még letusolom magamról mielőtt kiszállnék a kádból.
(#) Bakman válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 14, 2023 /

Idézet:
„letusolom magamról mielőtt kiszállnék”
Ez nem szerepelt eddig.
Idézet:
„amit lemosok magamról az addig hol volt, nem rajtam?”
Azt hittem, az a cél, hogy lekerüljön.
(#) SALáta válasza Gery78 hozzászólására (») Márc 14, 2023 /

De jó lett volna nektek egy ilyen picike. 4 éve is már annak hogy egy vihar letört egy faágat. Vagy 150-200 kg volt. Ami úgy első ránézésre nem is jön le. Oké, fűrészek a tárolóba, kézi teleszkópos ágvágó is. Tároló ajtaját eltorlaszolta az a kicsinyek ág. Sok láncfűrész, egy teleszkópos eszköz én meg vágom egy lécre erősített vasfűrésszel.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2023
(#) jani1987 hozzászólása Márc 15, 2023 /

Értem én, hogy 1+1 az ritkán 3 de erre végképp nincs mit mondjak. Villany bojler takarítás után.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 15, 2023 /

Gondolom nem nálatok volt, hanem mondjuk a szomszéd néninél.
Büszke lehetsz, hogy segítesz neki.
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 15, 2023 /

Ezt örököltük az előző tulajtól és rászántam magam egy ellenőrzésre. Még ha csak egy néni lenne a szomszédban. Itt c betűs személyek vannak.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2023
(#) kaqkk válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 15, 2023 / 2

Jani én már bányásztam ki 30kg vízkövet 80l es bolylerból ez szinte semmi ...(mondjuk érdekes hogy a fűtőelemen van vastagon de gondolom az anód már régen elfogyott )
(#) tbarath válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 19, 2023 / 1

Semmi a világon, csak én magamból indultam ki. Én alapban zuhanyzok, de néha szeretek elfeküdni egy kád vízben, egy félórára vagy tovább. De ez nekem sok vizet jelent, nem 3-4 centit, ezért is csodálkoztam a 18-20 literen, mert én ennyiből épp csak vizes leszek
Szerencsére csak párhavonta jön rám a dolog, és nem merem megnézni, hogy mennyi víz megy el ilyenkor.
(#) Suba53 válasza tbarath hozzászólására (») Márc 19, 2023 /

Saccra kb. 100-150l, a kád méretétől függően.
A vízdíj meg változó, 200-500 Ft/m³. Vagyis durván 20-75Ft/fürdés.
Egy-két havonta beleférhet. Sörre több megy el.
(#) zolika60 válasza Suba53 hozzászólására (») Márc 19, 2023 /

Ráadásul tele sosem töltöd, hiszen minden vízbe mártott test a súlyából annyit veszt mint az általa kiszorított víz súlya. Legalább is Arkhimédész szerint.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Márc 22, 2023 /

A Posta szerint van egy küldeményem, az egyik csatolt kép az email, a másik képen látható, hogy a hivatalos rendszerükben tényleg szerepel is a nyomkövetési szám, de azt nem tudom, hogy honnan adták fel és mi lehet benne. Azt írják, hogy ha két napon belül nem rendezem online a vámkezelési költségek rendezését (a határidő két nap múlvára szól), akkor a küldemény kézbesítésekor fogják beszedni a szükséges költségeket. (Mivel manapság gyakoriak a Postának álcázott átverés emailek, így nem merünk online fizetni.)

Valaki meg tudná nézni, hogy honnan érkezhetett ez a különös csomag?
Kinek mi a véleménye erről?
(#) bbalazs_ válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 22, 2023 /

Menj rá az online fizetés linkre (csak az egeret vidd föléje, de ne kattints rá!)
Ha ott valami más cím szerepel, akkor átverés.
De azért megsaccolni tudod, hogy mit rendeltél és mikor?
Ha semmit sem rendeltél, akkor azt hiszem egyértelmű...
(#) Pethical válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 22, 2023 /

A posta vámkezelő oldalán meg tudod nézni a küldemény részleteit az azonosítóval és hozzáférési kóddal.

A nyomkövetési számból annyi látszik, hogy Nagy Britanniában adták fel és elvileg ez nem csomag méret, hanem levél. Érdemes lenne felvenned a kapcsolatot a Postával, mert, ha valóban megy neked egy ilyen (azaz nem csalás) és nem veszed át, a vámkezelési díjat akkor is ki kell fizetni nekik. Meg ki tudja mi van benne, jó kideríteni azt is, ha semmi közöd hozzá.
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 22, 2023 /

Bemész a postára, ott megmondják kamu, vagy nem. Nekem is jöttek ilyen posta csomagról emailek, postán mondták kamu.
(#) kaqkk válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 22, 2023 /

Idézet:
„akkor a küldemény kézbesítésekor fogják beszedni a szükséges költségeket.”
Várd meg ha megjön fizetsz ha nem hát nem ...
(#) Bronz hozzászólása Márc 22, 2023 /

Sziasztok! Ezt a vákuumszivattyút hogyan kell összekötni villanymotor RAL, milyen alkatrész kell hozzá?
(#) Bronz hozzászólása Márc 22, 2023 /

Így néz ki belülről.
(#) Bakman válasza Bronz hozzászólására (») Márc 22, 2023 / 1

Rugalmas tengelykapcsolóval, lásd melléklet. Ezeket a tengelykapcsolókat gyakran furat nélkül, vagy minimális furattal árulják, neked kell méretre fúrnod és reteszpályát készíteni bele.
(#) Udvari Zsombor válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 22, 2023 /

Kimásoltam a linket a gomb mögül (jobb klikk > link másolása) hivatalosnak tűnik:
https://posta.hu/szolgaltatasok/vam&id=UY740948018GB&code=174277
Azért furcsa, mert van egy rendelésem, aminek a visszaigazolásakor ezt írták:
Idézet:
„Estimated to ship March 22, 2023 and estimated to arrive no later than May 3, 2023”
Eszerint elvileg még itt se lehetne, fizikai képtelenség lenne.
Következő: »»   3478 / 3601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem