Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Samsung tv Sonos soundbar csatlakoztatása HDMI kábellel
Témaindító: mekkk, idő: Ápr 8, 2023
Témakörök:
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Samsung és a Sonos csatlakoztásánál melyik irányba megy a jel. A tv-én van HDMI Arc ajzat. A HDMI kábelemen jelölve van a jel iránya. Melyik irányba nézzen? Kérem a segítségeteket.
Helló! Ha a tévéből megy a jel a szandbárba, akkor a nyíl hegye a bár felé mutasson.
Most úgy van, de láttam rajzokat a neten amelyiken fordítva van.
Sonos a csak a gyártó neve! Honnan tudjuk, hogy mid van: Era, One, Five, Ray, Beam, Arc, Roam, Move ...vagy netán Playbar ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2023
A vezeték bedugásánál két eset lehetséges , ha az egyikkel működik akkor miért is nyitottál egy témát ?
Mindkét irányban működik csak nem tudom melyik a helyes
Ha mindkét irányban működik, akkor mindkét beállítás helyes.
A full Hdmi kábel oda-vissza tartalmazza az összes vezetéket, ezért nincs iránya. De ezért drágább is. Vannak butított kábelek, ahol csak az egyirányú kommunikáció biztosított. Ezekbe nem minden vezeték van meg, de médiaforrás és megjelenítő között minden adatot át tud vinni. Van olyan is, ahol csak a szükséges adatok mennek át. Én ilyet kaptam a beltérihez. A Tv-vel jól működik, de máshova nem jó. Még az iránya sem mindegy.
Ha az egyik dugaljba dugom a porszívót akkor is megy ha a másikba akkor is melyik konnektort használjam ? A vezeték csak vezeték ha működik akkor megvan benne minden ér ami kell az adat átviteléhez . Ha fordítva is működik mégjobb (a dróton mindkét irányba mennek az elektronok ) De még mindig nem értem a (sőt egyre inkább nem) a témanyitás okát . Akár ide is befért volna a kérdésed
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |