Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem tudom, de régen sárgarézből készült permetezőkkel permetezték a rézgálicot. Nekem még megvan őseimé, azon nem látszik marás nyoma.
Valóban, most, hogy igy mondod. De itt a videóban eléggé megmarta. Lehet a brutális koncentrátum miatt.
Megkérdeztem egy vegyészt: Azt mondta, hogy az attól függ, például mekkora a koncentráció, és mi van még ott.
Alap esetben nem kellene mivel a réz miért lépne reakcióba egy réz tartalmú vegyülettel?
Talán mert azt a réz tartalmú vegyületet valahogy fel kellett tölteni azzal a réz tartalommal? Amíg nem telített az a vegyület, addig még mindig fogja enni a rezet, csak a koncentrációtól, telítettségtől, hőfoktól, ... függően kisebb-nagyobb mértékben. Ha elég híg az oldat, akkor szabad szemmel észrevehetetlen lesz az anyagfogyás.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2023
Csak elektrolízisben átvándorolnak az ionok, de a medencében nem gondolnám, hogy elektrolizis fellépne.
a rézgálic vizes oldata nem zöld hanem kék. Ne tessék mindent 100%ban a youtubenak elhinni több mint a fele becsapos ez magán vélemény és tapasztalat. A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2023
A Wikipédia szerint is oldja a rezet, ott a link.
Sziasztok.
Van olyan folyadék, amit ha ráöntök pl. egy gyermekláncfű tövére, akkor az beszívódik a gyökérbe és elpusztítja a növényt, a mellette levő füvet bánthatja kicsit, de a legjobb lenne, ha csak ott hatna, amihez hozzáér? Ebben az évben inkább ezzel a stratégiával próbálkoznék, mert tavaly a "kiszúrás" ugyan sikeres volt, de túl sok időt emészt fel. Köszi. A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2023
Elvileg az ún. kétszikű gyomirtók erre vannak kitalálva.
Van egy madártövis bokrom, aminek elég macerás a "karbatartása". Olyan tövisei vannak, hogy minden alkalommal vérző sebek tucatjai borítanak.
Egy kollégám azt javasolta, hogy ha nem akarom hogy állandóan kihajtson a föld felett levágott tő, akkor fúrjak bele lukat, és fecskendővel toljak bele háztartási sósavat, az örökre vasalja. Ezt már próbálta valaki?
Nekem egy madár birs nevű fácskám van. 20 + éve mindig tövig vágom mégsem pusztul. A járdaszegélyből nő. Nem tudom kiásni.
"Felszívódós" gyomírtók csoportja. Pld.: "Medallon" ilyen, nekem egész nagy bodza csoportot irtott ki gyökerestől végleg, csak a leveleket permeteztem egyszer.
Ecetfára mondjatok valami jó kiirtási módszert. A lebetonozás most nem jön számításba.
Borostyánra is mondhatnátok. A szomszéd "bevált receptje" alapján tanácsolta, a föld felett levágást, rá gázolajos pácot, és a fóliával letakarást, de nem túl olcsó a gázolaj, hogy szétpacsmagolja az ember.
Ősszel 10-12-es furat a törzs aljába, lejtősen, hogy meg lehessen tölteni pl Glialkával. Tavasszal már nem hajt ki, így irtják az invazív fákat az őshonosok közül védett területen...
Jó a borostyánra is.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, megoróbáljuk, aztán meglátjuk.
Esetleg több furat vastagabb törzsnél, és tömény gyomirtó bele. Ettől kezdve semmit nem eszünk a fáról!
Ecetfáról amúgy se ennél semmit A mienket a magnéziumszulfátos megoldással akarom megpróbálni kiszedni, csak ne lenne olyan drága az anyag...
szerk.: közben találtam nem olyan drágán is... 1500-1700Ft/kg már viselhető érte A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2023
Az ára még csak-csak, de ezzel masszívan szennyezi a földet. A gyomírtók belátható időn belül bomlanak. micimackó tanácsát tessék követni.
Idézet: Nem tudom mi az igaz az olajszennyezés tartósságáról. Egyszer 30 liter fűtőolaj (gázolaj) folyt ki nálam a fűre egy pillanat alatt szétrepedt hordóból, vastagon állt a füvön. Föld elitta, fű kipusztult. Harmadik évben teljes erővel szépségében nőtt ott ki a fű, a régi gyökerekről. Nem azt mondom, hogy szennyezzünk, de lehet, hamar elbomlik teljesen. „ezzel masszívan szennyezi a földet”
Nekem a Total nevű gyomírtó bevált, Gialkát nem próbáltam.
Azóta a talajvízben van. Sok ezer év alatt sem bomlik le, hiszen több ezer éves rétegekből bányásszuk.
Vannak valami mikróbák amik lebontják itt fent, mély rétegekben nincsenek. Valami ilyesmit olvastam valahol.
Szerintem olyasmit olvashattál, hogy vannak mikrobák amik lebontják. De azokat mesterségesen fejlesztették és nincsenek mindenütt a talajban.
Sziasztok!
Valaki szokott BOINC-al processzort járatni? Tudományos projekteknek lehet így számítási kapacitást adományozni. Nem új dolog, van vagy 15 éve már. Télen jó, mert pl nyaraló fagypont felett tartására is lehet használni, ha jó erős proci van, és emellett társadalmi hasznot is csinál. (Talán, de ha nem, akkor is jó poén hősugárzó helyett.) Ha nagyon OFF, töröljétek. Ma viszont az a probléma adódott, hogy kiderült, az én profilomat másik gép is használja, olyan ami nekem nincs is. Feltörhették? Van valami mód arra, hogy kiüssem az idegent? |
Bejelentkezés
Hirdetés |