Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Köszi! Kipróbálom. Hol kapható? Ez az?
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2023
Egy ismerősöm vett egy hétvégi házat, ahol olajkályha volt. A maradék és szennyezett fűtőolajat, maradék fáradt olajat a tuják tövére öntötte, hátha kipusztul. Soha nem látott pompázásnak indultak a tuják... Úgyhogy a gázolaj és egyéb hasonló megoldásokkal visszafelé is elsülhet. Nem beszélve a tűzveszélyről. Apropó - a tűz is szóba jöhet, ha hozzáférhető, csak ne gázzal, mert az meg robbanhat.
Olyan tippet láttam, hogy rézcsavart kell becsavarni néhányat a törzsbe. A réz kiöli a fát.
Felénk gyorsan "megmentenék" a fákat, az erre szakosodott polgártársak.
Nálunk az ecetfa 5m-es körzetben hajtott a gyökereiről, hamarabb kellett vágni, mint a füvet nyírni. Tőben levágtam a fát, 30 cm-es fúróval telifurkáltam a tövet és a panel marató anyag (használt sósav-hidrogén peroxid) feltankoltam a furatokat. Ügyesen kipusztult és a gyökérről hajtással is felhagyott.
Nem csúnya növény, de ragadós volt és egyszer csak elkezdtek elhalni az ágai, lehet azért is szorgoskodott gyökérről szaporodni...
Nem fejlesztették mesterségesen, hanem az olajfoltoknál figyelték meg a jelenlétét. Energetikailag ha nézzük nyilvánvaló, hogy ahol nincsen levegő, ott nem lehet energiatermelésre használni, ahol meg van levegő ott lehet. Ezért levegőn előbb utóbb megzabálják, levegő nélkül pedig elvan évmilliókig.
Segítséget szeretnék kérni az itt látható elemek megnevezésében.
Ha csak cserélnéd vidd be a boltba, ilyet meg egy ilyet szeretnék kérni. Én is így szoktam.
Hegesztettem fel anyát, belefolyt a salak.
Gondoltam hogy majd kitolja a csavar, ami úgyis pontosan oda lett szánva. Nem tekerte ki, még erőltetés után sem. Megyek a boltba, hogy pontosan ilyet szeretnék. Ilyen csámpás **** mi nem tartunk. Mod: Ejnye! A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2023
Moderátor által szerkesztve
Sanyi, Béla és Kázmér a javaslatom.
De miből szedted ki és miért... A bal 2 az biztos nem romlott el, ne cseréld, a 2. vaalmi belső kulcsos elem, de nem látszik, a 3. 5 rétegű cső belső féldarabja kompressziós szerelvényhez meg van valami egyenes radiátor elzáró is. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2023
Szerintem is az a megoldás, amit sany javasolt. Hiába mondjuk meg, hogy KK közcsavar, zárósapka, radiátor szelep, de milyen méretűek?
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2023
Nekem csak azt szokta mondani, huj-jaj pontosan ugyanilyet nem tud adni, csak jobbat..
Én sem tudtam, csak bementem a"a bótba", aztán megmutattam. Mert a vízbevezetéshez ez kellett. Megkérdezték: ötrétegűhöz? Igen. Hát: ötrétegű kulcsos idom...
Vidáman megvásároltam, és már tudom a (lehet hogy nem korrekt) kereskedői nevét. nem tudhatom, miért van teflonszalagozva. Pont hogy az NEM kell hozzá A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2023
Hümm.
Ahogyan beírtam, találtam is. Lehet, hogy ez az igazi neve? Ezekből szinte mind kellett. Ötrétegű kulcsos idom Idézet: „nem tudhatom, miért van teflonszalagozva” Én meg azt nem értem miért nem lehet vas radiátorhoz vas szerelvényeket kapni? Van rézből meg van galvánozott. Nem elemet akarok építeni hanem fűtés rendszert.
Egyrészt: feltettél egy kérdést, megmutattam, mi az.
Másrészt: hogyne lehetne a lemezradiátorodhoz acélszerelvényeket kapni. Sőt, mesteremberek meg is csinálják. Nekünk is megcsinálták, elhiheted: nem fűtésszerelő vagyok, nem átmeneti hajlékba kellett fűtés, nem "lesz, ami lesz" alapon. Persze, elemépítés... Közel húsz éve (nem mondom meg pontosan, hány éve) a lemezradiátorainkhoz a lemezkazánból rézcsöveken közlekedik a víz. lehet olvasgatni okoskodásokat, sőt, biztosan kiokítanak majd most, hogy milyen lukas a fűtésem... Ha feltettél egy kérdést, hát kicsit örülj már, hogy kaptál választ. Használd fel. Ha azt keresed, miért nem is akarod, azt ne rám lőcsöld. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2023
Örülök neki ha látszik ha nem csak szeretem a boltban nevén nevezni a gyereket. Csak gyakran körbe magyarázom mit akarok ahelyett, hogy szakmai néven említeném.
Az önmagában nem is baj, sőt, értem is. Én is szoktam körbemagyarázni
De mi a baja? A képen lévő dolgok fele fizikailag nem tud elromlani.
Radiátor visszatérő szelep? Valami ilyesmi.
Ez el van törve vagy csak szét van szedve? Lehet vízkőmentesítenéd és használható lenne.
Nem is mondtam, hogy baja van csak bővítem az ismereteimet. Nehogy úgy menjek a boltba hogy egy izét kérek.
Gőzmozdonyokat nézegetve mind fekete. Miért? Legolcsóbb festék talán?
ÁÁÁÁ, a korom is fekete, így nem látszik rajta
Nem mindenhol. Vidámabb helyeken volt zöld és kék is.
Igen, még pirossal is festettek rájuk egyes országokban.
Sziasztok!
Már kezd eluralkodni a káosz a műhelyemben, és már rég óta azon agyalok, hogy hogyan oldjam meg az alkatrész sorok tárolását, hogy jól kezelhetően, kis helyen, és olcsón tudjam kivitelezni. Gyári rekeszekkel, szortiment fiókokkal nagyon drága, és terebélyes lenne a végeredmény. Ha vannak megvalósított hasonló célú szortiment megoldások sok apró cucc rendezéséhez, szívesen olvasnék ötleteket. A zacskó halmazok már elborítanak. Csak az E24 ellenállás sorokhoz 170db körüli rekesz kellene. |
Bejelentkezés
Hirdetés |