Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Egy ideje a saját oldalán sincs.Remélem nem nagy a baj.
Sziasztok! Egy adásvétellel kapcsolatban támadtak kétségeim. Hirdettem egy terméket a jófogáson. Jelentkezett egy vevő. Találkoztunk, a terméket kipróbálta. Ezután közölte, hogy csak revolutról tud utalni. A tranzakció nem ment végbe, azt írta a telefonja, hogy holnap érkezik az utalás. Erre én azt mondtam, hogy akkor holnap - ha már a pénz a számlámon van -, viheti az árut. Kérdésem az lenne, hogy a revolutnál van-e olyan, hogy a pénzt utólag önkényesen visszakérik, mint a paypal esetében tudtommal van erre lehetőség. Például olyan ürüggyel, hogy nem érkezett meg a termék, vagy sérült. A másik, hogy nem nagyon láttam hajlandóságot adásvételi szerződés készítésére, pedig szerintem ez fontos, mivel egy drónról van szó…
Szerintem megfelelően jártál el. Ha a számládon a pénz, akkor add az árút. Fogalmam sincs mi az a revolut.
Addig ne postázd szerintem, míg nem fizet! Ráadásul, ha személyesen ott volt, miért nem vett ki a revolutról előtte, hogy ki tudja fizetni?
Nyugodtan írd meg a papírt, s fotózd le (lehetőleg dátumbélyegző legyen a képen) a drónt mielőtt elviszi. Amikor nálad a zseton, és a papírt is aláírta, viheti. A revolut honlapján két perc alatt megválaszolják a kérdésed:
csalókról visszatérítés
Köszönöm szépen a válaszokat! És a linkeket is. Kár, hogy a visszatérítésről szóló angolul van, de hátha otthon a pc lefordítja.
Sziasztok!
32-es KPE csőben lévő víz hőmérsékletét kellene mérnem DS18B20-al. Van erre valami gyári megoldás? Kerestem, de nem találtam sehol. Autó tuning boltban találtam hűtőcsőbe ilyen közdarabot, de az jóval vastagabb ugye...
Vagy esetleg ilyen végdugó és abba egy lyukon beletenni merülőhüvelyt a T idom szabad ágán. De lehet ez kókány megoldás lenne.
Ahhhh, szuper, merülőhüvely, ez a kulcs szó, ezt nem tudtam!
Jo lesz ez, máshova is tudom tenni. Igazából a merülőhüvely kifejezés nem volt meg, hogy így hívják, de így már boldogulok, köszi nektek.
Sziasztok. VLC videólejátszó programban hogy lehet kikapcsolni, hogy lejátszás elején ne mutassa a filmben a fáljnevet? Köszi.
Eszközök>Beállítások>Feliratok/OSD>A média címének megjelenítése a videó indításakor.
Köszönöm, jó is lett. Nem jöttem magamtól rá.
Hogyan rögzítenétek gipszkarton falra falvédőt? A falba kellene valami, ami stabil, ágy mellett lenne a falvédő és nem szeretném, ha az alvás közbeni óvatlan forgolódásomtól kijönnének a falból, amikre rá lenne akasztva. Esetleg lehetne-e itt is szögelni, vagy valami más kellene?
A jelenlegi helyén szögekre van akasztva, viszont ott rendes téglafal van.
Ugye hallottál már a gipszkarton tipliről ? Ha elég hosszú a falvédő megkeresheted a karton függőleges tartóidomjait azokhoz is rögzítheted + ban a gyalult lécet ami a falvédőt fogja tartani .
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2023
Úgy érted, hogy "gipszkarton dűbel"? A közelünkben lévő barkácsüzletben ilyet javasoltak, mikor azt mondtam, hogy gipszkarton falba kellene. Csak hát ebbe nem lehet csavart hajtani, így vannak dolgok, amiket nem lehet ezzel felrakni...
A falvédőre gyárilag karikák vannak rögzítve, ezeket kellene felakasztani. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2023
Vannak gipszkarton menetes tiplik minél vastagabb, annál jobb. Ebbe mehet csavar egy nagy fakötésű alátéttel amire a karika. Vagy olyan csavart keresni, aminek kampós vége van. Nálunk csak egy kicsike gipszkartonozás van, ahogy elnéztem a gipszkartont, nagyon gyenge valami. Kézzel szétmorzsolom.
Akkor "bevittek a málnásba" a dűbel javaslatukkal? Menjek vissza és kérjek ténylegesen tiplit?
Mert szerinted a képeden lévő cuccba mi megy, ha nem csavar? De millió módszer van rá, szétnyíló tipli, elforduló tipli, szarnyastipli szétnyíló metrikus tipli. Lehet hinni kéne a boltban az eladónak, ha nem úgy néz ki 3 napja kezdte a munkát. Plafonba nyilván a gipszkarton hátán szétnyíló opciók a jobbak, de falra akármi megteszi kb, de ha nagyon tépni akarod akkor a metrikusszétnyílós tipli a legjobb, de sokkal drágább és soha ki nem szeded a falból utólag és nem tudod a síkjába süllyeszteni. Persze nem mondtad milyen vastag a gipszkarton, mert egy dupla 15mm lapra bármivel, 9.5mm alatt meg mindegy, úgyis kiszakad.
Ilyet adtak, ebbe a fajtába nem lehet csavart hajtani, nekem nem sikerült.
Azért az ilyen típusú nem szakadna ki, kb. 1 cm alatti gipszkartonból sem .
Mire gondolsz? A linked kisebb rakat különféle terméket listáz.
Erre gondoltam. Bocsánat.
Aha, akkor majd nézek valami hasonlót.
Mert szerinted mit lehet ebbe csavarni, csavarhúzót? Nem a legjobb rögzítőelem, de teljesen jó ilyenre. De amire válaszoltál 5+keresőszót tartalmaz alternatív rögzítőelemekre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |