Fórum témák
» Több friss téma |
Azt példálul úgy nézhetem meg, hogy bedugom a kazánt, de nem gyújtom be, és úgy is van-e fázis a termosz felől?
Szia! Köszi, váltóban ennyi volt. Most jutottam oda, hogy bekössem teszt jelleggel és működik.
Nincs mit! "váltóban ennyi volt." Mondjuk ezt nem tudom mit jelent..
![]()
"Valóban" akart lenni
![]() Köszi még egyszer! Azóta már a falban van a másik helyiségben. Kipróbálva, működik. "Várjuk a telet" (amúgy nem).
Ja, így már értem. Na, attól én is kiütést kapok.
Sziasztok, a rendelkezésemre álló eszközökből szeretnék egy kis télikertet temperálni. Egy 100W izzó lenne a fűtőtest, egy Vaillant VRT-ZA termosztát kapcsolgatná.
https://www.libble.eu/vaillant-vrt-za----9145/online-manual-621252/ A termosztát 5-24V felirattal bír, tehát gondolom a 230V_ot nem szereti.. Adott még egy 14V-os AC/DC adapter.. Tudna valaki segíteni, hogy mi kell még hozzá, és mit hová kössek?
Szerintem ez pont arra nem jó, pontosan azért, ahogy gyanítottad.
![]() De idény van, minden hülye most olvassa bulvárlapokban az okosítást, és szereli fel ész nélkül az "okostermosztátot", wifivel meg minden. ![]() Lejmojál ingyen (max. postaköltség) öreg termosztátot...
Szia!
Ez nem alkalmas erre a feladatra még az AC/DC adapterrel sem, mivel ezek a fűtőkészülékkel a saját protokoll szerint "beszélgetnek". Nem egyszerű relés kimenete van. Vegyél egy egyszerű kattogós termosztátot, ezt pedig eladhatod az apróban. A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2023
ez a vaillant se mai gyerek..
más termosztátok ezek szerint máshogyan működnek. Ott egyszerűbb volna a bekötés menete?
mondjuk egy Delta TC7E, vagy Computherm Q3 egyszerűnek számít?
Abból a szempontból igen, hogy egy relé a vége, amivel kapcsolhatsz majdnem bármit.
Sziasztok.
A képen látható módon bekötöttem az RF termosztát vevőegységét. Mikor kapcsolt a relé se kép se hang, és azóta nem kapcsol be az egység. Lehetséges, hogy megsütöttem?
Hali!
Ebből semmi nem látszik, melyik madzag honnan/honnan hová. Talán ha szájbarágósan szín szerint kőbe vésnéd?
Hali, persze,megpróbálom.
3 eres kábel jön ki a gázkazánból. A barna megy an L jelzésbe, a fekete az N be. (Azt gondoltom ezek a betápok a vevőnek) A sárga megy a NO-ba és kapott egy áthidalót az N és a COM között.
A kazánnak kapcsolt nulla kell az induláshoz?
Nem tudom mire gondolsz, sajnos full amatőr vagyok. A régi termosztátot leszereltem és ezt a három kábelt kaptam. Itt a fórumon olvastam, hogy átkötéssel kell megoldani.
Plusz a vevő bekötési ezt mondja: Abban az esetben, ha a vezérelni kívánt eszköz nem rendelkezik termosztát csatlakozási ponttal, úgy a vezérelni kívánt eszköz tápellátásának vezetékét kell megszakítani, és a termosztát NO és COM csatlakozási pontjaiba kötni
Mennyire volt régi az a termosztát amit levettél? 230-at kapcsolt, vagy kisfeszültséget? Mi a kazán típusa?
Az új termosztát típusa?
Így nézett ki a régi termosztát ha ez segít.
A kazán tipusa is sokat segítene.
![]() Kis szerencsével elég lehet csak biztosítékot cserélni, ha nem kisérletezel tovább. ![]()
Egy ősrégi FÉG ZC 18.1 es gázkazánra próbáltam kötni.
Érteni vélem.
Akkor ez a termosztát megkapta régen a fázist, és a nullát, és a kettő között pedig van a kapcsoló szál. Jelen esetedben ez volt a Zöld/Sárga. Ebben a bekötésben, amikor bekapcsol, szerintem tesz egy szép rövidzárat a nulla és fázis közé. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2023
Köszi a hozzászólást.
Ezt már szerelő fogja megcsinálni, de érdekelne a helyes bekötés esetlegha meg tudod mondani. Reménykedem, hogy biztosíték csere megoldja.
Ha visszolvasnál ebben a topikban, többtucatszor le lett már írva...: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2023
Ismétlés a tudás tudás jó *** mamája.
![]() De legalább másféle (primitív) képi/népi ábrázolásban, majd csak oszlik a köd. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2023
Moderátor által szerkesztve
L -> Fázis
N -> Nulla Com -> Fázis No -> Vezérelt Elméletileg a piros vezeték a fázis, zöld-sárga a vezérelt, fekete a nulla. De bekötés előtt érdemes lenne kimérni. Ha jól látom a nulla lett bekötve a vezérléshez a fázis helyett. De majd a szerelő úgyis megmondja mi volt a hiba.
Üdv, egy BRH motoros zonaszelepet tudok kezzel kapcsolni nyitot állapotba vagy mindenkepp áram alatt kell lennie? Alapesetben zart.
Szia. Sikerült bekötni a Bosch GS 4000W 24 C 23 tipusú kazánhoz a Q7-es hőmérséklet szabályzot ?
Sziasztok!
"""De idény van, minden hülye most olvassa bulvárlapokban az okosítást, és szereli fel ész nélkül az "okostermosztátot", wifivel meg minden""" Pont ez a helyzet, ahogy az idézetben írtátok! Egy VAILLANT kazán VRT-ZA termosztátját szeretném lecserélni COMPUTERM E280-ra. Wifi hozzáférés, érzékeny hőfok beállítás, stb... Ahogy nézegetem a netet úgy tűnik, hogy a kazán 7,8,9 pontjáról jön a 3 erű vezeték a szabályzó 7,8,9 test jelű pontjaira. Hogyan kell ezt a 3 eret az E280-ra kötni (már ha lehet). E280 L N pontjára nyilván hálózati feszt kell kötni a konnektorból. Kérek választ, akkor is, ha nem alkalmas az E280 erre a célra! Előre köszönöm! gylaca
Szia!
Beköthető, de mivel a VRT a 21 V-os tápfeszültséget a kazántól kapja, illetve saját "nyelven beszélget" (eBUS), ezért a kazán vezérlő panelen kell egy átkötés, illetve az új termosztátnak a 230 V-os táp. Mi a kazán pontos típusa? A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2023
A gyári termosztátból gondolva egy régebbi VU, VUW készülék lehet, az azokban lévő vezérlő panelhez adok egy szerelési doksit. Ide vonatkozó rész a 11. oldalon van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |