Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   80 / 82
(#) merlingerin válasza tönöpö hozzászólására (») Okt 17, 2023 /
 
Szia!

Az biztos jó, mert nyitva van, van láng. Kattan is, amikor indul a cirkó, nem? Annak erőteljes hangja van... Felesleges. Úgy rémlik a trafóról közvetlen megy.. vagyis azt a tápot kapja meg..

Dugulás még lehet... Vas, vagy réz cső a gáz cső?

Nézz bele alulról, van a szelepben a bemenő oldalon egy kis szűrő rács. Ha vas cső van, az tele tud menni revével, pláne, ha ütögetik a csöveket...

Én még mindig az NTC hiba fele hajlok, hogy kontakt hibás... ne hidegen mérd.. Szedd ki, ott zsákfurat van, nem jön a víz... és úgy mérd, fűtve, hűtve...

a mikrokapcsoló is tud kontakt hibás lenni... filléres tétel...

Leálláskor megy tovább a szivattyú, és világít a piros, vagy csak világít?

Ha megy a szivattyú, akkor vélhetően hőfok baja van...
(#) VIM válasza tönöpö hozzászólására (») Okt 17, 2023 /
 
Szia! Ha mutatnál képeket a gázszelep környékéről akkor ha minden igaz lennie kell ott egy szilikon csőnek ami a gázszelepről a tűztérbe csatlakozik. Annak az volna a szerepe, hogy a modulációt a megfelelő szintű elszíváshoz igazítsa. Ha nincs meg a megfelelő depresszió, nem tud a gázszelep az adott alsó és felső teljesítmény étékek között modulálni. Be kell vagy után kell állítani a gázszelepet.
(#) merlingerin válasza VIM hozzászólására (») Okt 17, 2023 /
 
Szia! Ez egy Fi.. vagyis ha tömítetlen valahol, és épp még határeseten megy a nyomáskülönbség kapcsoló nem old még le, de tud kamu levegőhöz jutni, akkor nem ez a jelenség?

Ezt nem tudom, mert ilyen hibával még nem találkoztam, de logikusan akár ez is lehet, nem?
(#) tönöpö válasza merlingerin hozzászólására (») Okt 17, 2023 /
 
A fiam lakásán van a kazán, holnap de. tudok vele tovább foglalkozni.
Acél cső az, biza, hogy rozsdásodjon. Jó ötlet, holnap ezt is megnézem.
NTC-t nem vettem ki, holnap kiszerelem.
Ha jól emlékszem, letiltáskor égő piros mellett a szivattyú áll, ezt is nézem.
És a tágulási előnyomását is megnézem.
Nagyon köszönöm, üdv.
(#) merlingerin válasza tönöpö hozzászólására (») Okt 17, 2023 /
 
Szia!

Nyomást nem mér.. Maximum maga alá pisil...
(#) VIM válasza merlingerin hozzászólására (») Okt 17, 2023 /
 
Szia! Tudod, hogy én csak műkedvelő vagyok és csak kibicelek de azért gondoltam erre, mert HMV módban sem teljesíti a gázszelep a maximális teljestményre való modulálást, fűtésnél pedig azonnal kiáll hibára, hogy nincs gáz, mert, hogy nyugodtan világít a 3. LED.
(#) tönöpö válasza merlingerin hozzászólására (») Okt 18, 2023 / 1
 
Elnézést mindenkitől, de kicsit gyagya voltam. Jeleztem felétek, hogy fűtés üzemmódban azonnal letilt, piros led világít. Ma újra elolvastam amit írtatok, és merlingerin válaszán válaszát olvasva csaptam a homlokomra: az égőteret lezáró, kémlelő ablakkal ellátott lemez végig le volt véve, fals levegőt kapott, a nyomáskülönbség kapcsoló nem is működhezett. Felraktam, és egyből jó lett. Viszont, az etedeti hiba, hogy hmv vételezesnél, zuhanynál össze-vissza modulált, lekspcsolt, újra indult. Mint írtam korábban, minden elkót és más kondit kicseréltem, de ez mellett átnéztem a forrasztásokat, és a szokásos hibát találtam: ezeket, és ma már szinte minden panelel lévő alkatrészt ólommentes hullámfürdőben forrasztják be. Mellékeltem egy fotót, ahol a 2. sor 1. forrasztásánál az alkatrész lába körül meg van repedve az ón (ólommentes!), beindul az ónpestis, ami idővel a kontaktus teljes tönkremenetelét eredményezi. Ezen a penelon 15-20 ilyen repedt, rossz forrasztást találtam Így az egészet átforrasztottam rendes, hagyományos, 40% Pb (ólom) tartalmú forrasztó ónnal, amit csak szabályozó és más engedélyezett termékeknél szabad használni. Hát ez szabályozó áramkör a javából, mégsem a jót használják.
Szóval most már szuperül működik minden funkcióban.
És még egyszer elnézést mindenkitől, főleg aki segíteni akart. Üdv
(#) merlingerin válasza tönöpö hozzászólására (») Okt 18, 2023 / 1
 
Szia!

Lényeg, hogy jó lett

Az ötletek meg még mindig segíthetnek másoknak...
(#) tönöpö válasza merlingerin hozzászólására (») Okt 27, 2023 /
 
Szia!
Én is tapasztalom most, hogy használati melegvíz vételezésekor a fűtési előremenő cső is melegszik, átenged a szelep, ki kellene tisztítani. Holnap reggelre tervezem, de nem tudom a benne lévő O-gyűrűk méreteit. A blokkrajzon ez 114, 122 és 2x 363-as számon látható. Holnap 12-ig van nyitva az üzlet, ha tudnád esetleg ezt a 3db méretet, vagy akár a többit is, ami még kellhet, akkor azt köszönettel venném, mert reggel mindjárt ezek megvételével kezdeném. Remélem, a membrán jó, mert akkor vissza kell mennem, bár még így is 12-ig odaérnék. Van értelme a hátsó részt, az áramlás érzékelőt is szétszedni? Mind a 2db rudazat tökéletesen nyit-zár, vizuálisan jól működnek.
Köszönöm
(#) tönöpö válasza tönöpö hozzászólására (») Okt 28, 2023 /
 
Ma kiszereltem a teljes váltószelepet. Vizet a kazán aljáig leengedtem, a szelepen alul és bal oldalon lévő hollander ki, hátul o-gyűrűs csatlakozás ki, jobb oldalon 2db imbusz csavar ki, végül alul 1db rögzítő csavar ki és már kint is az asztalon. Szétszedve belül a réz fekete a revétől, o-gyűrűk (új korában zöld színű), felülete fekete, tele kosszal. Teljes kitakarítás. Én az o-gyűrűket teljes tisztítás után megtartottam, mivel ma össze akartam rakni, viszont b12 óra után már zárva volt az üzlet. Némi kondicionálás, szilikonos átkenés
után teljesen jó állapotban, puhák voltak. Összerakás után tökéletesen müködött, nem enged át egyik irányba sem. Amit ajánlhatok mindenkinek, az a lágyított vízzel való feltöltés után a Fernox Protector F1 adalék: 5 év használat után is teljesen tiszta a fűtővíz. Sajnos amikor ezt 5 évvel ezelőtt betöltöttem az új fűtővízbe, a váltószelepet nem szedtem szét. A rest ugye 2x fárad.
Bár a HMV esetében még néha mindig lekapcsol és újraindul, de merlingerin javaslatára már rendeltem egy új NTC-t. Ha megjön, azonnal beszerelem.
Üdv mindenkine
(#) tönöpö válasza merlingerin hozzászólására (») Okt 31, 2023 /
 
Szia! Ma megjött az új kék NTC, hőcsatolóval jól bekenve, becsavarva. És láss csodát, megszünt a ki-be kapcsolgatás, gyönyörűen modulál, hibátlanúl működik.
Még egyszer nagyon köszönöm a segítségeteket! Üdv
(#) xbomb hozzászólása Nov 10, 2023 /
 
Sziasztok.
Adott egy Westen Star Master 240 kazán. E03 hibával.
Kémény tiszta. Kazán bekapcsol, levegő nyomáskapcsoló fekete csövét óvatosan megszívom kattan a preosztát indul a kazán és gyújtja a gázt. Elkezdem összerakni , az égéstérre rákerül a hővédő, eltelik pár másodperc és a gáz elalszik. Olyan mintha kellene neki a levegő. Jön az E03-as hiba.
Ha felcserélem a hőcserélőn a levegő átlátszó és az égéstérből jövő fekete csövet , megfújom a feketét , tökéletesen elindul. Összerakom most már nem kapcsol le. Tökéletesen elkezd melegedni , a szobában a termosztát eléri a kívánt hőfokot a kazán lekapcsol. A probléma ez után jön ,termosztát kapcsol , de a kazán nem indul és ismételten E03-as hibára áll. Rendeltem egy Levegő nyomáskapcsolót , sajnos a gyárit már nem rendelhető. Adtak helyette egy másikat amivel helyettesíteni lehet. Bekötöttem és ugyan úgy fent áll a hiba a kazán nem akar begyulladni.
(#) Gafly válasza xbomb hozzászólására (») Nov 11, 2023 /
 
Mi a fenének tetted fel két helyre is ugyanazt a kérdést?
(#) bpms1513 hozzászólása Nov 12, 2023 /
 
Sziasztok!

A következő lenne a problémám, nekem egy Westen Quasar 24F kazánom van, lakásfelújítás miatt az elmúlt fél évben a kazán nem volt használva. Egy sima tekerős termosztáttal volt összekötve ( a típusára már nem emlékszem), akkor működött a fűtés és a melegvíz is. Most kicseréltem a termosztátot egy Computherm E400RF-re, a fűtés működik, viszont melegvizet nem ad.

Mi lehet a probléma? Az NTC szonda romolhatott el? Hibát nem jelez, egyszerűen ha elfordítom a csapot a meleg irányába nem jön semmi.

Remélem jó topicaba írtam, előre is köszönöm a segítséget.
Üdv
(#) VIM válasza bpms1513 hozzászólására (») Nov 12, 2023 /
 
Szia! A vízáramlás kapcsolója lehet felakadva ami egy reed relés kapcsoló aminek külső oldalán van a reed cső (érintkezőpár nyitott helyzetben) amit a belsejében lévő mágnes fog kapcsolni ha a vízáramlás magával ragadta és a megfelelő helyre tudta felemelni, mert ez egy gravitációs működésű kapcsoló volna. Első körben talán azt tudod kipróbálni, hogy a reedre menő tűzősarukat lehúzod és összekötöd de csak akkor ha a meleg oldali vízcsap ki van nyitva. Ha ekkor működik a HMV vételezés akkor az áramláskapcsoló belseje fel lehet akadva. Ha viszont nem jön semmi azaz víz sem akkor talán nincs kinyitva a szervízcsapja vagy a bejövő víz elzárója zárva maradt hiába fordítottad el nyitó irányba.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2023
(#) xbomb hozzászólása Nov 14, 2023 /
 
Sziasztok.

Adott egy Westen Star Master 240Fi. Kimértem az összes vezetéket szakadásom nincsen. A panelt kibontva egyedül a ventilátor reléje nem kattan.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen feltételnek kell megvalósulnia ahhoz , hogy azt a relét kapcsolja, vagy egyszerre kellene a szivattyúval indulnia ?
A szivattyú működik a reléje kattan is.

Előre is köszönöm!
(#) VIM válasza xbomb hozzászólására (») Nov 14, 2023 /
 
Megy a ventilátor? A nyomáskapcsolójának van egy reléje (azt nem tudom, hogy melyik volna a panelen) és ha az nem húz meg, mert nyomáshiány van vagy húz de nem ad át a relé érintkezője a folyamat nem folytatódik. Van a panelen bipoláris relé? Ha azt megkocogtatod nincs változás a folyamatban? A kettő nagy relét gondolom a szivattyú és a ventilátor a "kicsi" a nyomáskapcsolóé lehet és a középső a szelepmozgató motoré?
(#) xbomb válasza VIM hozzászólására (») Nov 14, 2023 /
 
A ventilátor nem indul el. E03-as hibára kiáll. Szétszedtem gyors a panelt és megnéztem melyik relé lesz a ventilátoré. Gyors lepattintottam a relé tetejét és teljesen szét van égve az ívzárási pontjain. Rendeltem is hozzá egy teljesen ugyan ilyet sorozat szám alapján. Elméletileg holnap megjön , le forrasztom a régit, megkapja az újat és remélem megoldódik a probléma.
Próbára működés közben összezártam és elindult a ventilátor.
(#) VIM válasza xbomb hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Megtennéd, hogy a reléket beazonosítod a panelen kapott számozásuk szerint? A K2. K4. relé (a Panasonic-ok) azok ilyenek a K1. (az Omron) az ilyen a K3. az is Omron de én Fujitsu-ban találtam ilyet. Melyik relé melyik motorhoz tartozik ill. nyomáskapcsolóhoz?
(#) xbomb válasza VIM hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Szia,
Csatolom a képet. A k4 relét most cseréltem ki rajta. Sajnos a problémát nem orvosolta. Behoztam a panelt és találtam pár mikró repedést , gyors újraforrasztom.
relék képe

kazán.jpg
    
(#) VIM válasza xbomb hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
A K2. relé előtt van egy nagy "elkó kondi" (nagy kék) annak mennyi az értéke, 1µF/400V?
(#) xbomb válasza VIM hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
330uf / 50v (elna) a nagyobb , a kisebb mellette pedig 100 µF / 50v
(#) VIM válasza xbomb hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
A ventilátor az a relécsere után sem indul? A tápegység feszültségeit mérted?
(#) xbomb válasza VIM hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Relé csere után sem , csak akkor kapcsol be ha lehúzom a turbó csőnél lévő fekete csövet, ami a preostátra csatlakozik. Akkor elkezd pörögni és gyújtja a kazánt egyből.
Feszültség a fekete és a barna kábelen : 20v
(#) VIM válasza xbomb hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
Nem értem. Azt mondod, hogy levegős csatlakozást lehúzva elindul a ventilátor? Nem fordítva kellene kapcsolnia a nyomáskapcsolónak vagy a csövek vannak fordítva rádugva? "Ha minden igaz" nyitott helyzetből kell zárt helyzetbe átváltania a nyomáskapcsoló mikrókapcsolójának. Szerintem most az áll fenn, hogy a kéményhuzat nyitott helyzetben tartja a kapcsolót és ha lehúzod azt a csövet az megszűnik és így el tud indulni a ventilátor. Azt csak Te tudod, hogy mi volt az alapállása csöveknek.
(#) xbomb válasza VIM hozzászólására (») Nov 15, 2023 /
 
A bekötés teljesen ugyan úgy van mint előtte. A régiben L - = turbó csőre , H + pedig az oxigén a kazánon kívülről. Amit adtak helyettesítésként ott P1 szerepel ami a H + az oxigén , P2 L - = turbó cső , bekötése nem változik 1-es 2-est bekötni , hármas üresen.
A ventilátor elindulása csak akkor valósul meg ha úgy indítom el , hogy eleve rá van kötve a turbó csövére. Majd amikor kiállít E03-as hibára, lehúzom róla és úgy hagyom, akkor indul a ventilátor és gyújt a kazán.
A logika azt diktálná , hogy a ventilátornak a bekapcsolás után amikor a termosztát jelez már indulnia kellene magától és ott húz egy vákumot , erre kapcsol a preostát, majd kapcsolja a gázt és gyújt.
(#) VIM válasza xbomb hozzászólására (») Nov 16, 2023 /
 
Én úgy tudom, hogy a nyomáskapcsolónak nyitott érintkezője az alapállás amit majjd a ventilátor légáramlata fogja átállítani.
(#) xbomb válasza VIM hozzászólására (») Nov 16, 2023 /
 
Én csak azt tudom biztosra mondani ahogy leszereltem a helyéről, amikor még működött a kazán. Mindent körbefényképeztem a biztonság kedvéért.
Sajnos addig nem bírok tovább menni ameddig a ventilátor el nem kezd dolgozni magától ,mert addig nyomáskülönbség sem lesz.
Meccs után visszarakom a tegnap átforrasztott panelt, találtam pár repedést rajta.
(#) xbomb válasza VIM hozzászólására (») Nov 16, 2023 / 1
 
Jelentem a kazán működik A relé + a panelon lévő apró repedések átforrasztása volt a siker kulcsa.
(#) VIM válasza xbomb hozzászólására (») Nov 16, 2023 /
 
Huuuh .... nehéz szülés volt! Az a lényeg, hogy sikerült megcsinálnod. Ügyes vagy!
Következő: »»   80 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem