Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   11 / 244
(#) csikosgabi hozzászólása Jún 17, 2008 /

Sziasztok.Valaki használt már Elektro voice cobalt co 04 hangszermikrofont???mert most vennék eggyet.
Üdv.
(#) djboxy válasza gabenx hozzászólására (») Jún 18, 2008 /

Hi!Info
KV2 Audio
Es széria (mi ezt használjuk)
3utas top 1100w
frontos mély 1800w
sub 2500w

epakok 2500w-osak
(#) djboxy válasza DMZ hozzászólására (») Jún 18, 2008 /

én az Outline DVS rendszerét hallottam Sopronban a Colossoban!
Egy kalap sz.r az egész!Lehet hogy csak a beállitás miatt!
(#) djyuri válasza shalafi66 hozzászólására (») Jún 19, 2008 /

Igaz....de annyi évig volt gyári stk végfokot használó erősítőm,hogy nem feltételeztem azonnal ilyet.

Már jön az új végfok...majd lehet lecserélem fetesre őket idővel.(keressek pénzt előbb)

Nem csak fesztüske volt kint...(lehet nekem jelent a tüske rövid időtartamot) hanem konkréten a tápfesz volt/van kint. Szétszedtem az stk-t és kimértem,hogy a végtranyói fele zárlat,fele zakadt. Ui.: Szerintem a 4Ohm volt neki a gáz bekapcsoláskor. (valami visszacsatolás léphetett fel )

sound.man ugyanazt tudom mondani Tudod...holtáig tanul mindenki...ezalől az űrlények se kivételek
(#) kissbazsi1984 hozzászólása Júl 2, 2008 /

Szijasztok!

Egy olyan kérdésem - kérésem lenne, hogy ki használt már, vagy látott már úgynevezett Mic/Line Splitter-t (egyszerűen egy kütyü ami egy vonal vagy mikorfon jelát kettéosztja két kimenetre - keverőre).
Egy Minta Ez ugyebár kicsit drága, van-e alternatív megoldás?

Kérdésem az lenne, hogy mi lehet ebben illetve ezt szimplán helyettesíteni lehetne egy XLR "Y" kábellel?

(Dinamikus mikorfonnál, hangszereknél nincs gond, de mi van a fantomtápos kondimukrofonokkal)

Üdv. Várom az ötleteket..... Jah egy kicsit sürgős
(#) shalafi66 válasza kissbazsi1984 hozzászólására (») Júl 6, 2008 /

attól függ, hol van az a két bemenet.
(#) jocko hozzászólása Júl 27, 2008 /

hello .találkozott már vki ezzel a szörnnyel?tapasztalat?.600watt rms 1 db.15colos hsz.omnitronic pas-15 neve,bár több vátozat is fut ezen a néven ha jol tudom.
(#) DJ_Tacee válasza jocko hozzászólására (») Júl 28, 2008 /

Szia!

Még csak katalógusban sajna De ha lesz szerencséd kipróbálni akkor nagyon kíváncsi lennék hogy szerepel!
(#) DJ_Tacee hozzászólása Júl 28, 2008 /

Nahh kicsit feldobnám a topicot ha nem baj. Egy jó hónapja megint fejlesztések történtek a házunk táján, szeretném megosztani a tapasztalatokat, hátha némelyik fórumtársam épp hasonló eszközök vásárlása előtt áll, és nagy kérdőjelként áll az óriási kínálat előtt a somogyitól az outline-ig.

Mivel mi sem vagyunk eleresztve pénzzel (csak amit megkeres rá az ember), de mégis lehetőségekhez mérten meg kell jelenni, sok gondolkodás után az alábbiakra jutottunk: Elsőnek egy Omnitronic P-1500-as végfokot szerettem volna, mivel már volt szerencsém hozzá. Nagyon megbízható kereskedő és szakember ismerősöm aztán pár perc alatt le is beszélt róla. Igazolta is, hogy még csakcsak kiszenvedi a 2*750W-ot, de semmi (!) tartaléka nincs, na ezt nem szeretjük, gusztustalan ha egy nagyobb impulzusnál leffulladsz. Igaz, akciósan a 70eFt nagyon (!) jó ár érte, ha pl. 2*500-ig hajtod névlegesen.

Végülis a választás a Phonic MAX-2500-as modellre esett. Ez oldalanként színuszban tudja a 2*750W-ot 4ohm mellett, és hídban egy 4ohm-os szerkezetre 2200W-ot hajlandó ugyanígy kiadni. Na ez már emberes(!). Árban pedig egyszázpárezer Ft. Mivel nekem már vagy öt éve van ebből egy kisebb (MAX-860) modellem, ami "mindent megélt" darab, bátran belementem az üzletbe. ÉS NEM CSALÓDTAM! Hatalmas jót szól, van tartaléka, bátran belehúzhatod plusz pár dB-be, jól fog a peak-limiter benne.

Kapott a cucc még egy behringer CX-2310-es crosst, árához képest verhetetlen, és nem igaz hogy rossz hangja van meg az ilyen tévhitek, nagyon jó kis crossover.

A két új hangfal kiválasztása volt a legnehezebb döntés. Végigtúrtuk, táblázatban összesítettük a pénztárcánkhoz legjobban illő modelleket hangnyomás, terhelhetőség, ár alapján. Végül a fényképről kicsit csúnyácskának tűnő Wharfedale EVP-X15-ös lett. Na élőben egyszerűen gyönyörű. Nagyon csal a kép. 200W teljesítménnyel hajtva akkorát alakított egy jó nagy rendezvényteremben, hogy jujj. Szóval megéri az árát.

Tolok fel képeket, csak a másik gépen vannak, pill...
(#) DJ_Tacee válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Júl 28, 2008 /

Íme az ígért képek. Az első fotón a szubládám (101dB/W/m) és az új szerzeményű Wharfedale látható, csúnya szóval seggbed.gva (állványon). A másik képen a pult Aranyos. A harmadik képen a két végfok, crossover, meg pár apróság látható.
(#) djyuri válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

Le a kalappal!...98dB és mélynek 101dB!Fantasztikus!

Milyen rendezvények mennek nálatok? lemez fanatikusok gyülekezete
(#) DJ_Tacee válasza djyuri hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

Sajnos eléggé pangás van. Az előbbi fotók pl. egy esküvőn készültek. Pontosabban lakodalomban. De marha jók voltak a 80-as slágerek vegyítve egy rakás klasszikus funkyhouse nótával.

Jaja, a 101dB egész szépen meg tud szólalni. Egy 1600-as digit végfokról szoktam kajáltatni, de ezzel a phoniccal szerintem még jobban is szól. És ugye még kettőt ráköthetek elvileg, mert 2ohm-ig lehet terhelni.

Amúgy érdekes a dolog, mert egy évvel ezelőtti phonic katalógusban még megadták a 2ohm-ra a teljesítményt, ehhez viszont már nem. Viszont azt megadják hogy hídban 4ohm-on 2200W, tehát fizikailag tudnia kell az 1100W-ot oldalanként, ha nem tévedek. Találtam képeket a kicsike beléről, nem spóroltak az anyaggal, beleértve a trafót sem, ha megnézitek...

Hát ez nem vidít fel Akkor nem is tudom majd kihasználni a sajátomat

Biztos jó lehetett

Egy picit a hídba kötés más,mint oldalanként leterhelni.
Valami olyasmi rémlik,hogy teljes kivezérlésnél megoszlik a feszültség a hídba kapcsolt végfokoknál,így csökken a veszteség. De ez ősrégi emlék,ne vedd 100%-nak.

Rém ismerős a belseje a cumódnak...mutatom is honnan:
úgy közép tájékon keresd a végfokokat

valaha nem így néztek ki ám azok a panelek....hanem így mint az alábbi képen:
(#) DJ_Tacee válasza djyuri hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

Kétlem hogy a Phonic magyar fejlesztésű modulokból rakná össze a végfokjait. Mert tudomásunk szerint egy amcsi cég.... De javítsatok ki ha tévedek. A hídbakötéses témára nem szólok, én nem gondolom így, de lehet mögötte valami. mindenesetre most elég, majd egyszer kipróbáljuk 2ohmon is

Egy szóval sem mondtam,hogy ők tennék össze

Csak,hogy rém ismerős...ergo csak jó lehet,ha ennyien alkalmazzák és még cég is alapul,aki sorozatba gyártja amatőröknek és szakiknak.

De az mnc big bull is amcsi..és mégis magyaroknál tették össze De ez nem számít....nem kérdőjelezem meg,hogy honnan való.

Majd mindesetre számolj be nekünk a sikeredről
(#) shalafi66 válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

"Jaja, a 101dB egész szépen meg tud szólalni."

Mitől 101, mer ráírták?
(#) djyuri válasza shalafi66 hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Idézet:
„Íme az ígért képek. Az első fotón a szubládám (101dB/W/m)”

Idézet:
„Mitől 101, mer ráírták?”

Most mindenkiről feltételezzük,hogy hazudik?

Bizonyára PA szubládája van. De ha végignézted a képeit...,akkor legalább annyit megadhatsz neki,hogy nem feltételezem,hogy olyan kezdő minőséget vesz,mint én vettem.
(#) shalafi66 válasza djyuri hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Nem, csak gondolkodni nem árt, és vannak határok, amiken nehéz túllépni. Az árhoz meg mindennek semmi köze.
(#) DJ_Tacee válasza shalafi66 hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Nem tudom mi nem hihető vagy érthető abban hogy 101dB/W/m. Nincs ebben semmi extra nagy dolog. Egy sima mélyreflex nemalegolcsóbb szub is tud 98dB-t. Ez pedig egy hatodfokú bandpass láda akkora hangszóróval (18"), hogy egy kézzel nem tudod levenni a polcról (cirka 30cm-es mágnes van rajta, illetve 110mm átmérőjű lengőcséve). Mivel ez egy bandpass láda, az üzemi tartományában (40Hz-kb.120Hz) simán tudja a 101dB-t. Süketszobában kimérve 63Hz mellett 100%, nem gagyi cucc. Ja és nincs ráírva semmi, mivel ez egy angol licensz alapján hazánkban gyártott motyó. De ha nem hiszed nekem, gyere és hallgasd meg, nem fogsz csalódni.

Anno volt nekem somogyi spa-40-es hangszóróval szerelt labirint rendszerű hangfalamból 4db. Katalógusadat szerint 95dB-t írtak rá. Erre tényleg "ráírták". Ezek párosával párhuzamban mentek egy 2*300W-os Phonic (MAX-860) típusú végfokról. (1*8ohm párhuzamban 4ohm, tehát darabonként cirka 150W-ot kaptak.) Hogy lásd nem kamuzok, két kép csatolva. Namost szólt, szólt, de a maga szerény hangnyomásával háááát gáz. (Félreértés ne essék, akkor kb. 10eFt volt egy ilyen hsz, azért a pénzért simán jó volt!) Bátran merem állítani, hogy két ilyen somogyit egy darab ilyen bandpass (ez meg sokkal kisebb) simán lealáz, előtte méterre is rendesen mozgatja a farmerod. Akkor 4db hangfalat cipeltünk ami azthiszem 60*60*73cm volt, és nem tíz kiló, és összesen ette 600W-ot. Most két darabot cipelek, 50*50*50cm, 1500W-ot kajálnak, és többszörösen odavágnak neki. De még ugyanannyi, 600W-al is csuklóból lenyomja. Nem kamu, ha nem hiszed mint írtam, gyere, hallgasd meg.
(#) DJ_Tacee válasza shalafi66 hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Akkor majd nézd meg egy bandpass láda (hatodfokú) karakterisztikáját. Mint látszik a rezonanciafrekijén ugye egy csúcs lenne, ezt "simítják el" jó tervezéssel és hangolással, hogy egy nagy csúcs helyett (rezgőkör) egy kétpupú, kisebb kiemelésekkel rendelkező valami legyen. Simán "rádob" jópár dB-t a hangszóró hangnyomására egy ilyen láda, és egy 97-98dB-s jó minőségű 18" 600W hangszóró is megáll 40-50eFt-ba. Erre rászámolva a dobozt és az egyebeket, nagyjából meg is van az ára amennyiért vettem őket.

Mellesleg például egy nem bandpass, olcsóbb kategóriás láda (Wharfedale EVP-X15B) is tud 99dB-t...
(#) szabi83 válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Idézet:
„ez egy angol licensz alapján hazánkban gyártott motyó”

Ki rakja össze? KISO?
(#) DJ_Tacee válasza szabi83 hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Nem tudtam róla hogy KISO hangfalakat gyártana, de lehet tévedek. Az illető Filimon Előd, a cég a Stage Voice, és Keszthelyen lehet megtekinteni és kipróbálni a hangfalakat ha érdekel valakit.
(#) DJ_Tacee válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Javítom magam, utánanéztem, KISO (Nagykanizsa) valóban gyárt(ott?) hangfalakat is. Ezekhez még nem volt szerencsém, nem tudok véleményt mondani.
(#) bendoroland hozzászólása Aug 1, 2008 /

sziasztok nekem van 2 garry stroke 600 meg egy hl mpa 1204 végfokom avégfokba nem megy a ventillátor de azt kivettem adtam neki 12voltot és úgy megy segítsetek!!!!!!!!!
(#) DJ_Tacee válasza bendoroland hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Ha van a trafón külön alacsonyfeszültségű szekunder tekercs amiről a venti is kapja a cucut, akkor ott az egyenirányító után méregess a stabilizátoron át egészen a ventillátorig. Ha hőfokszabályzós a cucc, akkor esélyes lehet a szabályzó tranyó halála is. Ha nincs külön szekunder (amit kétlek, lehet hogy segédtrafó van, mert azért kell a villany a koppanásgátlónak meg másnak is...), akkor is az alacsonyfeszültségű részen kotorássz (nem a +- akármennyiről amiről maga a végfok jár). Multiméterrel lépésről lépésre a trafótól a ventiig. Ez egyszerű hiba, könnyű kimérni.
(#) djyuri hozzászólása Aug 1, 2008 /

össze ne vesszetek

Nehéz túllépni?...hát...minden hangnyomásversenyen megpróbálják...szerintem minden évben egyre sikeresebben.

plusz egy rakat b&w szerű kiállításon előrukkolnak valami csodával a hangtechnikus fanatikusok. Vagy egyszerűen hangmérnökök és társaik

Az ár meg igazad van!..maximálisan. Árban kisrészt az alapanyag ár van benne...nagyrészt a belefektetett tudományos munka és marketing.
Tömeggyártásban minden olcsóbb...A ritka lehet drágább...pláne,ha tényleg ritka.

jó éjt

(#) vtsoftware hozzászólása Aug 1, 2008 /

Hali

Én eddig olyanokat hallottam emberektől hogy a Somogyit el lehet ásni.

Nem tudom... nem volt még sajét hangcuccom (mikor meg stúdiós voltam akkor meg szinte semmit nem nagyon tudtam a hangtech-ről mostmár komolyabban érdekel, lesz is egy saját cumó ) ezért kérdem hogy:
itthoni hangosításra 2db ST151-el 2x100W-al jó-e ha 2db ilyet veszek?

Ha nem jó, akkor ne hordjatok le most ismerkedek a hangtechnikával...

Azért is kérdem meg mert ahogy olvastam a téma első két oldalát, háát nem tudom. Van írva ez is ... az is.
(#) DJ_Tacee válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Otthonra? Persze. Hogy 100W-ot hogy bír, nem tudom. Nekem a 40cm-es SPA-k épp megettek 150W-ott, ha tényleg mélyre használtad őket. Amúgy ezek a kevlárnak mondott somogyik szép mélyet adnak, otthonra tökéletes. Sőt, még sztem házibulikba is, mi is somogyival meg emenszível kezdtünk.
(#) vtsoftware válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Oké, akkor a hangfal is letudva... mármint alkatrészileg.
Köszi
(#) sound.man válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Nekem RH Sound van. Érzékenyebb mint a somogyi valmivel meg bírja amit ráírnak és nem sokkal drágább.
Következő: »»   11 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem