Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alternativ HE találkozó(k)
Puskás börzék időpontjai: Bővebben: Link
Korábbi: » Egri hobbielektronika találkozó - 2023. augusztus 13 (vasárnap) » MVM Paksi Atomerőmű Zrt. látogatás - KÉPTÁR Mostanában aktuális: » ELBAFTA - ELső BAlatonFelvidéki TAlálkozó, 2024. május 11 (szombat), Balatongyörök » Viharsarki tali - VII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó, 2024. június 15 (szombat), Békéscsaba
Őt eltudnám képzelni, csak nem tudom vállalja-e?
Amúgy, ezt mostmár minden évben meg fogod szervezni? Mert tényleg nagyon jól csinálod.
Jó lenne, azonban ilyen fényképezőgép nem is volt senkinél most.
Most azt mondom, hogy ez nem valószínű. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2023
Erre minden modernebb telefon elég lett volna..
Szerintem is kiváló program volt, nem hittem, ennyire flottul fog menni minden, a gyakorlóközpont érdekes volt, csak rövid ( ), de nem maradt bennem hiányérzet, a lényegi dolgokat így is megtudtuk. A kocsimba volt egy fiatalember, a riadót megörökítette (bzsozso vendége volt). Engem ami nagyaon, de nagyon meglepett, hogy mindenki milyen felkészült volt és kb mindenki minden kérdésre tudta a választ és em is voltak restek elmondani! Ritka az ilyen képzet személyzet (a sor végén "kullogtam" a biztonsági őrrel ő is totálképben volt minden "hülye" kérdésemmel!).
Amit sajnálok, de megértek, kérdeztem Milánt (ő volt az idegenvezető az erőműben), hogy valami autentikus ajándéktárgy esetleg lenne-e, ő adott volna szívesen pasztilla mintát, de kb 20 darabjuk volt és ő sem érezte volna fernek, mert mindenkinek nem jutott volna, gyártásban vannak az újabb ajándéktárgyak. Ez az egy peches dolog volt, de prospetkusokból és egyéb apróságokból "bespájzoltam", itthoniaknak is legyen valami... Összefoglalva: szerintem nagyon jó progam technikai érdeklődésű embereknek. Addig érdemes kihasználni a lehetőséget, amíg még lehet látogatni a reaktor, mert hallottam "pletykát" (nem említem kitől, mert mint említettem, voltak hülye kérdéseim ), hogy esetleg a bemegyünk a reaktort megnézni rész kimaradhat a programból, mert a KGYK-ban lehet látni, hogyan néz k a reaktor, az igaziban meg ott a piros kupola és ennyi. Én erre azt mondtam, hogy lehet, de mégis, az ott a piros kupola alatt működik és az élmény, ott van kb 20 méterre tőled, azért az na! Nagyon köszönöm a lehetőséget, nagyon megérte reggel 4 kor kelni!
Egy kritika érhetné Milánt: megkérdeztem tőle, hogy hol a STOP gomb, ha beütne a kaki. Diplomatikus volt, mert a zárt kapcsolókat mondta, hogy azok azok, de tudom, hogy van egy STOP gomb valahol...
Felraktam pár képet, az orosz szövegek fotóiért elnézést, de oroszul tanulok jelenleg is, vizsgára készülök, nekem érdekesség és gondoltam, hátha vki másnak is az.
Ha tényleg erre vágyol, akkor privátban egy postacím, és a tiéd.
@Többiek: Többi kép? Csoportkép? Ki írja meg a cikket? Képek szerzői jogáról az albumba feltöltéssel lemondotok a cikkhez való felhasználásra célzottan?
Egy kérdésedre tudom a válászt, csoportkép nem készült.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2023
A riadó jó lenne.
De nem tudom, hogy videó-e? Mi látszik rajta. Nehogy aztán baj legyen belőle, inkább csak a hangsáv kellene. A ködkamra és az uránérc meg van valakinél? Az is érdekes lenne. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2023
úúú, de csak ha neked van még belőle és felesleges! Küldök privit!
Videón van , bal hátulról filmezte, elkapta riadó végét, a másikat meg végig, míg mentünk a múzeumhoz. Bzsozso vendége volt, tőle kéne megkérdezni...
Képeim közt van van a "merengőről", nem tudom mennyire jól látszik rajt az urán, de voltak ott profibb gépes emberek is, akik kattingattak, én csak telefonnal csináltam (igaz, nagyon nagy felbontással , de azt az oldalon szerintem nem látni).
Ne nekem Gaflynak.
Bocs, félrement, de neki írtam amúgy!
Nem álltunk össze csoportképre, valahogy a feszített tempó miatt kimaradt. Én most nem kattintgattam, itthon maradt a fényképezőm, telefonnal meg nem volt kedvem...
Képeim szabadon használhatóak bármire.
Van ám, nem is egy, hanem kettő!
Emitten (a kép a netről szabadon letölthető):
Egyébként szerintem Milán sem tudta (mert nem feltétlenül dolga tudni), hogy hol leledzenek az üzemzavari védelmi nyomógombok.
Jegyzem meg, ha beüt valamilyen általad említett "kaki", mire az operátor odaérne, hogy nyomja a gombot, már réges-rég hullanak bele a "kuktába" a rudak, mert a reaktorvédelem teszi a dolgát. Az operátor ennek ellenére, már csak a "biztonság kedvéért is " meg fogja nyomni mindkét gombot.
Azt olvastam, hogy az automatika 5-7 másodpercig nem is engedi az operátort kézzel beavatkozni.
Sziasztok!
Hiányoltátok a nyulat, pedig ott volt most is.
A nyúl minek van? Sugármérő, vagy pörkölt lesz a délutános műszaknak?
2022-ben is ott volt már.
Meg nem üzemi terület, hanem múzeum. Van neki alma, kajája, itatója, tehát szerintem "életvitel szerűen" van ott...
Ennyi idő alatt az operátor valószínűleg oda sem ér a pultjához.
Ő a biztonság irányába mindig beavatkozhat. DE! Soha nem bírálhatja felül (kézzel, pultról) az automatikus védelmi működéseket (ez a reaktorvédelmi rendszer), tehát amiknek adott esetben végig kell futnia (működéseknek), az végig is fog futni. Utána még mindig vannak az üzemzavar típusától függő "várakozási idők", amíg a reaktorvédelmi rendszer blokkol bizonyos operátori beavatkozásokat annak érdekében, hogy ne lehessen "hülyeséget csinálni". Ez minimum 5 perc. Ezalatt kiderülhet pl., hogy a blokk (amennyiben nincs akadályozó tényező) simán ismét felterhelhető.
Lesz cikk, megírom.
Hozzájárultok, hogy a megosztott képeiteket felhasználjam? Esetleg kép várható még? A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2023
Én csináltam még egy rakás képet ,google drive link jó?Többek közt a tanreaktorban jó kis tablókról,Cserenkov sugárzás,stb.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2023
Persze jó lesz, köszi.
Jöhet privátba is. Aztán úgy érdekesebb lesz. Majd összeválogatok párat.
Mondottam korrábban: igen.
Igen, azt olvastam, csak külön nem akartam kiírni.
gondoltam, de biztosra megyek, gondoltam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |