Fórum témák
» Több friss téma |
A kedves hozzáértők válaszát várnám, hogy milyen készülékekben használják a képen látható váltószelepet, köszönöm a segítséget.
Ez egy AEG matricázású gép, de ilyet már donornak nem találni, gondoltam hátha valakinek ismerős a belseje más márkából. Három évente cserélem a gumi membránt benne, egyszerűen szétmállik a vízben. Gondoltam fabrikálok szilikonból egyet, ezt javasolnád?
Ha kell 1 mm-es transzparens szilikongumi lemez, esetleg tudok adni.
Ha véletlenül tisztítani kellene a hőcserélőket van ITT róla egy videó.
Köszönöm, igen erről van szó. Itt egy kép az atomjaira esett membránról:
Köszönöm van nekem is, de még utoljára beraktam egy "gyárit"
Bocs ha nagyon off de ez fűtéssel foglalkozó topik és "elektromos törölközőszárító" topikot nem találtam.
Fennti szerkezet, teletöltöm vízzel. De ez tágulni fog, kb. 1-2 decit. Ha meg felfűtött állapotában dugózom le akkor ha kihűl, vákum lesz benne. Valószínű nem fogok egy picike zárt tágulásit felszerelni Hogyan kell ezt üzembe helyezni, vagy csak én spilázom túl?
Olajradiátor légmentesen le van dugozva, ott nem töltik "csurig" olajjal, az a tágulási tartály...
Szia!
Azt a vízzel töltést azért át kellene gondolni. (nem vízzel!) Mi van a készülék leírásban? Mit javasoltak az üzletben, ahonnan származik a készülék? Nem vagyok szakember, de némi keresgéléssel előkerülhetnek megfelelő információk. A töltési mennyiség is fontos, mert kell némi tágulási puffer hely benne, de ez csak egyszerű fizika. A "teletöltöm vízzel" tuti időzített bomba, azt semmiféleképpen ne csináld, mert gyorsan ki fog derülni hol van a leggyengébb láncszem. Üdv.
Lángőr oldalán FÉG Komfort alkatrész - membránok címszó alatt próbálkozz.... Elég kihaló félbe lévő dolog...
A váltószelep fotódon nem látható részeire céloztam...
"hátha ismerős a belseje"-re linkeltem a FÉG váltószelepét (hátha NEKED ismerős).
Sziasztok! Az új tágulási tartály (csere után) nem fért be a burkolat alá. A mester a képen látható módon oldotta meg. Rendben van ez így? Nem kellene ennek függőlegesen állnia? (Immergas Zeus Maior)
Szerintem nem jó.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2023
Csak úgy odadobva???? A cső tartja a "helyén" ???
Ha mekkmester volt, akkor oké
Nem, az a piros is ott van. (Van egy padlófűtés-kör, meg egy radiátor-kör, plusz HMV) Ez a kazántesten belüli lenne, csak nagyobb, mint a kiszerelt régi (képeken), így nem fért "vissza" a lemezburkolat mögé. Így hát feltette felülre. De engem az aggaszt, hogy nem kell ennek függőlegesen állnia? A víz-levegő-membrán tartályon belüli megfelelő elhelyezkedése miatt?
Szia! De miért geboval van bekötve?
Hát nem is tudom de én alulról hoztam vollna ki a kazánból és flexibilissel és oldalt rögzítettem volna sk vagy Hilti szalaggal alul megtámasztva egy dűbellel rögzített tartóvasra ültetve. A levegőt mindenképpen felülről kell bele nyomni. Minden esetre Te még szépíthetsz rajta ha akarsz, mert ez az "alja munka".
A cső másik vége hová lett bekötve?
Az a cső meg ilyen: Bővebben: Link
A gáz bekötőcső az nem ártana ha le lenne cserélve az előírásszerűre. A tágulási tartályt célszerű állítva elhelyezni, mert a légtelenítő az nem igazán tudja vízszintes helyzetben elvégezni a feladatát ami a tágulási felső végére van felszerelve. A képen nem látszik a szelep a gebo cső bekötési oldal mellett így azt gondolom, hogy az a másik oldalán van a tágulási tartálynak ami nem előnyös ha fújtatni kell majd bele. A vízoldali bekötés (ha minden igaz) lehetővé teszi, hogy tetszőlegesen lehessen kiválasztani a légtelenítő illetve a vízbekötés melyik oldalra essen. A készülékbe (kazán) a légtelenítő az felül van a rendszerbeli oldala pedig alul csatlakozik a szivattyúhoz és alul van az autós szelep is.
Nem lesz baja, ami kis + levegő van a bekötőcsőbe az úgyis belediffundál a vízbe 4-5 hét alatt.
Ilyen esetben én hanyagolom a gyári kiváltását, elviekban bárhová el lehet helyezni a tágulásit. Fiamnál is ez volt, a gyári egy horror összeg lett volna, a kisszobába a radátor aljáról flexicsővel bekötve egy normál méreűt kiegyenlítő, be lett dugva a radiátor melletti szekrénybe. 3 éve teszi a dolgát félár alatt, 3x űtrtartalommal.
A gáz bekötőcső, az rendben van, nem látszik a fotón. A tágulási helyzete miatt aggódom. Köszi a választ!
A gázbekötő cső az látszik (a kazán bal oldalán a sárga elzárónál) de nem a most elfogadott sárga színűvel van bekötve a kazán hanem flexibilissel amiben a "gumi" elöregedése miatt porózusossá válik és szivárgásra hajlamos lesz az a szakasz. A többit nem részletezném ezzel kapcsolatban. A tágulásit már csak esztétikailag sem hagynám úgy ahogy azt ott hagyták meg azzal a csővel. Nem tudom, hogy a szivattyúra kellett e egy ív vagy hollanderes könyök vagy csak begörbítette a gebót "oszt jóvan".
Kedves VIM, a membránt gyárival kicseréltem,a váltószelepet összeraktam, de most a melegviz nyitásakor a radiátor melegszik, hideg a csapvíz. A membrán rudazata megnyomja a mikrokapcsolót, a láng begyújt de nincs melegvíz. csak a fűtést bekapcsolva jól működik a masina. Mit ronthattam el?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |