Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Igazából igazad van (nem tudok angolul ) és itt a HE-n
olvastam ezt a "magyarosítást" Ezentúl majd sas nak hívom ! (de azért a sólyom jobban hangzik)
Az EAGLE úgy nyomtat, ahogy beállítod. Ha tükrözve állítod be, akkor tükrözve, ha nem, akkor nem!
Az alap beállítás szerint az Eagle a vasalásos technikának megfelelően fogja kiadni az alsó (Bottom) réteget.
A felső (Top) réteget azonban a vasalás előtt tükrözni kell (Mirror opcióba pipa), különben nem lesz jó. A kérdező erre volt kíváncsi (szerintem :gumicsirke: ).
Akit érdekel egy pár "új" alkatrész az >>> ITT <<< találhat egy párat...
Üdv!
Pár napja kezdtem el ismerkedni az Eagle-lel, nagyjából kezdem kitapasztalni, de még van pár / jó pár/ sötét folt. Ebben kérnék egy kis segítséget! Gondolom nagyon alap dolog, de hogy lehet beállítani, hogy az ic-k tápkivezetéséhez is berajzolja a nyákra, mert ez eddig részemről nem sikerült, pedig az ERC is kiírja a hibát. Előre is kösz!
Hát, el kell kezdeni elolvasni a fórumon az Eagle topikokat! Pár alkalommal volt róla szó. De, hogy kézzelfogható segítséget is adjak: a hozzászólásokban keresd az "invoke" szót!
Hi!
Kezdő vagyok eagle-ben és azt szeretném kérdezni,hogy lehet egyik rajzról a másikra másolni. És,hogy lehet egész blokkokat mozgatni/másolni. segítségeteket előre is köszönöm
Hello!
Használd a Group és Cut ikonokat majd zárd be a rajzot, a másik rajzot megnyitva a Paste ikonnal csalogathatod elő a kivágott részt.
Tisztelt moderátorok!
Lenne egy javaslatom. A két utóbbi hozzászólás is bizonyítja, hogy a fórumozók egy része, főleg az újabban regisztráltak, nem olvassák el a régebbi hozzászólásokat, ugyanazon kérdés többször is megjelenik egy-egy topikban, és van aki azokat többször is megválaszolja. Mindezen okokból kérlek benneteket, az utolsó néhány oldalon kívül töröljétek a régebbi hozzászólásokat. Azokat a kutya sem fogja elolvasni és a 93 oldal elolvasása tényleg elrettentő. A kereső használatának többszöri megemlítése is hiábavaló volt. Sokan a seggükön ülve várják, hogy mások keressék meg a választ a problémájukra, pedig a többségük itt már le van írva. ) :google: Köszönöm
Kedves elektrocad!
Nagyon díjazom, hogy szivügyednek tartod a HE jobbá tételét. Mindazonáltal, úgy vélem kár lenne kukába dobni ezt a hatalmas tudásbázist, csak azért mert van 1-2 forumozó aki lusta olvasni! A kereső ezért jó mert több válasz esetén mindenki eldönti, hogy mi a jó neki és nem csak egy választ talál a kérdésére, hogy "ezt így kell csinálni és punktum!" Mégegyszer köszönet a felvetésért! Kép: Hivatkozás
Szia Vicsys!
Köszi a választ. Valóban kicsit irónikus volt a hozzászólásom, de tényleg ki kellene találni valamit az ismétlődő kérdések ellen. Egy kérdésem azonban nekem is lenne a keresővel kapcsolatban. Hogyan lehet keresni egy adott topikban? A kereső eddigi használatával az mindig az összes topikban, vagy más beállítások szerint keresett, de egy adott topikban való keresésre nem sikerült beállítanom. Lehet, hogy ez mások számára is megkönnyítené a kereső használatát. Üdv
Ott van felül a bekeretezett K-betű!
Köszönöm, közben megtaláltam egy-két kereséssel egy másik topicban az erre lévő utalásban. Itt most jól jött, hogy mindenhol keresett. Jó lenne valahova feltenni a kereső használatának leírását a fórum szabályzatához hasonlóan. Könnyebben lehetne hivatkozni a kereső használatára és a fórumozók is ki tudnák használni a kereső minden lehetőségét.
Hali !
Lehet, hogy a kérdésem triviális, de nem boldogulok vele : Az 5.0-ban hogy lehet újraterveztetni a NYÁK-ot ? A régi verziónál : - Group (kijelöltem az egész NYÁK-ot) - Ripup (a fóliák eltűntek, és maradt a gumi összeköttetés...) De most, ha a Ripup-ra kattintok, egyszerűen nem csinál semmit (a kijelölés visszaáll). (Egyesével, tudom törölnia fólia szakaszokat..) Köszönöm.
Habár egy kis kereséssel ebben a topicban is meglelted volna, leírom, hogy a Ripup ikonra kattintás után a jelzőlámpás (fenn, a menüsoron, Run néven) ikonra kattintva, és egy biztonsági kérdésre adott igenlő válasz után az összes, eddig létrehozott kötést felbontja. Ez régen is így működött, és most is.
Nagyon köszönöm, Frankye.
Bevallom, csak 40 oldalt olvastam végig... igaz a keresőt nem használtam Egyébként megesküszöm, hogy a korábbi (4.11) verziónál nem így működött ! Különben minek terheltem volna a csapatot a kérdésemmel...???
Akkor ott (4.11) valami gebasz kellett, hogy legyen, mert ott is, meg a 4.16-ban is (amit én használok) ugyan így működtek/-nek a dolgok!
Sziasztok!
Eagle-lel való ismerkedés céljából szeretném megtervezni a főoldalon levő szobahőmérő nyáklapját. Sajnos elakadtam, mert a benne szereplő DC-10-es LED-bart nem találom az Eagle-ben. Megnéztem a program honlapját, de vagy vak vagyok, vagy nincs ilyen library. Ha valaki tud más megoldást, mint a "rajzolj magadnak egyet", azt nagyon szívesen venném. Előzmény1: google-t néztem, de nem jutottam semmire. Előzmény2: felvettem a kapcsolatot a hőmérő tervezőjével, ő SprintLayout-ot használ, sajmos nem állt módjában segíteni. Előre is köszönöm.
Sajnos nem jártam sikerrel. Sem a "bargraph", sem a "ledbar", sem "DC-", sehogyan sem találtam...
Olybá tűnik, hogy a hivatalos dokumentáció letöltése után meg kell rajzolnom...
Igaz, hogy 4.11, de sokszor azonosnak tűnnek a lib-ek: a LED könyvtárban LED BLOCK leírással van egy pár, van köztük tízes is, nézd meg, van-e neked ilyesmi.
letöltöttem. Van ott egy lb10(led-bar10?) néven, siemens DIL-jelőléssel.
Elméletileg jó lehet, ha: a DIL azt hiszem, a DualInLine rövidítése, vagyis 2 soros tokozás. Nem tudom, hogy a siemens mérete azonos-e a kingbright-éval (valszeg igen, merthogy raszter-pontosnak kéne lenniük. Másrészt, a shema-megjelenése a siemens félének 2 X 5 sor LED, míg nekem 1 X 10 soros kéne. A board-képe már jó, ott 1 sorban van 10 led. Nagyon hálás vagyok az eddigi útmutatásokért mindkettőtöknek, köszönöm, hogy időt szántatok rám! Idézet: „...a shema-megjelenése a siemens félének 2 X 5 sor LED,...” Mert a 10 LED egymás után túl nagy helyet foglalna el a schema-n.
vélhetően. Na mindegy, elkezdtem a "segíts magadon, Isten is megsegít" módszert. A schema-ból kihagyom a ledeket, simán rajzolok egy téglalapot 1inch X 0.4 inch felbontással. Mivel az útmutatót, hogy hogyan kell az Eagle-ben új alkatrészt elkészíteni innen töltöttem le, amint elkészülök a lbr-el, közzéteszem. Elág macerás, ha preciz akarok lenni, mert pl a ledbar lábainak sortávolsága 0,295 inch. A preciz tokozás elkészítéséhez, ez azt jelenti, hogy a megrajzolásnál, a láb a központi fehér kereszthez képest 0,1475 inch-re van, vagyis 0,0025-ös raszteren kell dolgozni.
De csinálom, hétvégére sztem készen leszek.
Ezekszerint az lb10 nem jó? a méreteivel van gond?
Mex, nem tudom, hogy jo-e. Meg kéne keresni, hogy az lb10 melyik siemens alkatrészre vonatkozik. Kikeresni a siemensnél vagy datasheet-et, vagy valami egyebet, amiből kiderülnek a tizedre pontos méretek. Elég, ha a két lábsor 1-2 mm-el arrébb van, akkor már nem fekszik fel, ferde, esetleg egyik erre, másik arra billen, vagy feszegessem a lábakat, stb. Ráadásul, ezen a kapcsoláson 3 van egymás alatt, tehát akkor szép, ha azok tized-miliméterre pontosan egymáshoz fekszenek. (A kingbright figyelt arra, hogy a két szélső led után a tokozásból pont annyi van, mint a ledek közti távolság fele. Vagyis ha két ledbárt sorban egymás mellé teszel, akkor az illesztésnél (vagyis a 10. és a 11.LED között)a távolság ugyan akkora mint a bár-on belül, mondjuk a 4. és az 5. között).
Ezért lehet mutatós a darab. Na most ha én ezt 1-2 mm eltéréssel tudom illeszteni, az már nem lesz szép, ha a bar-ok felülete nem kerül egy sikba, mert egyik picit erre vagy arra nyeklik, az engem zavarna. Persze, lehet, hogy butaság az egész, mert a siemensé ugyan olyan. De ha már időt kell vele eltölteni, akkor inkább gyakorlom (tanulom) az eagle alkatrész-készítését, minthogy keresgéljem a siemens pdf-jét - hiszen Frankye is azt írja, előbb utóbb úgyis beleszaladhatunk olyan helyzetbe, hogy magunknak kell alkatrészt rajzolni...
Egyszerű kideriteni. Nyiss egy boardot,válassz egy lb10-et és a rasztert állitsn az előbb általad leirtak szerint. Igy leellenőrizheted az esetleges eltéréseket.
Bár az alkatrészkészitéssel csak tanulsz (meg felidegesited magad). |
Bejelentkezés
Hirdetés |