Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
https://forum-photovoltaique.fr/viewtopic.php?f=110&t=62475 JSY francia fórum, vannak jó linkek. Én nem beszélni FR, de google segít
Köszi,megnéztem, egyenlőre ebben sem találtam a 3 fázisúról.Különben "a kocka el van vetve", megrendeltem a 3 db 2 csatornásat jó lesz az úgy.
Tiszteletem a fórum társaknak. Segítséget szeretnék kérni, a mellékelt program futtatásában. Program LCD hibával tér vissza. Vagy négy különböző könyvtárat is letöltöttem, de egyiket sem fogadja el, a zip könyvárba feltelepülnek. Nevezett program mellékletben található. Sajnos a programozáshoz nem értek, csak használni tudom, ha hibátlan a program. Segítséget előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2024
Nem tudom, ki, hogy van vele, de egyre inkább megkedvelem a WOKWI oldalát. Egy fillér befektetés nélkül összerajzolom, amit csinálni szeretnék, megírom online a szofvert, a libeket is jól kezeli és leszimulálom a működést. Amikor már minden stabil, jöhet a hardveres szüttyögés. Igazából akkor döbbentem le, amikor soros párhuzamos átalakítót készítettem és a kommunikációt is tudtam tesztelni vele. Míg előfordult, hogy belenyúltam a Kínai únókba, aminek kisebb a memóriája. Aztán agyalhattam, hogy ugyanaz a szoftver az egyiken miért fut, a másikon meg nem.
Köszönöm a tippet, de teljesen kuka vagyok a program-hoz. Nem valószínű, hogy így 7xx -en túl már megtanulom. Ott maradtam 74xx sorozati IC-nél.
Köszönöm, sajnos a LCD16x2 cpp hibás. Inkább ezt használom <LiquidCrystal_I2C.h>, de máshol is elakad.
Szia!
Írja is, hogy miért. Lefelejtettél egy ";" karaktert az előtte lévő sor végéről. Az lcdwrite() -nak mit kellene csinálnia?
Írja a hibát... az lcdwrite elől hiányzik a pontosvessző, vagyis igazából az előző sor végéről...
Ez nem az lcd lib hibája
No meg halvány emlékeim szerint (5+ éve) az LCD init-nél kell a cím is. Az I2C kommunikációhoz kell. De ezt nem látom, vagy félreértem, akkor bocsánat. Azonban mi az LCD I2C címe? Ha nincs meg, akkor az I2C scennner ino-val meg lehet keresni. De nekem ez már régen volt, lehet félreértettem.
Valami ilyesmi kellett, nem az init-ben volt:
LiquidCrystal_I2C lcd(0x27, 2, 1, 0, 4, 5, 6, 7, 3, POSITIVE); De ez másik lib, nem az amit használt, de nem látom a címet egyelőre a kódodban sehol. Megjegyzés: Nálam ennyi sem kellett. Cím, meg még más és ment. Megtaláltam:
Nálam ez a lib vált be és így el is indult. De a tiédnek is mennie kellene, de szerintem a cím nem jó. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2024
A rózsaszin csik fölötti sor így kéne kinézzen -> lcd.setCursor(0, 0); ahogy pipi is írta.
Nem szabványos LCD shield van használva a projektben.
LCD Shield sch pdf LCD Shield oldala Arduino ELS github
Hali!
Ma megérkezett a jsy194 villany mérőkém Gyorsan ideért, márc.1.-én rendeltem. Korrekt csomagolás két papírdobozban benne a panel szivacsban, és úgy pukizacsiban.
Én 9.-én rendeltem,de az Ali mostanában gyorsabb,nemrég rendeltem pár dolgot,hiába tettem egy kosárba,mindet külön hozták és sokkal előbb.Kíváncsi vagyok milyen libet használsz,amiket néztem nem minden funkció volt bennük.
Én is úgy látom, össze lehet ollózgatni, bár nekem valószinűleg elég az árammérés
Köszönöm a segítségeket. Valamiért nem indul el, minden javaslatot kipróbáltam. Valószínű, le teszek erről, és egy másikat keresek. Ennek volt egy előnye a többi hasonlóval szemben, hogy a vágandó menet hosszát is programozta, automatikusan visszaáll, így a szinkronizálás kényelmes lenne.
Mindenkinek köszönöm a segítő szándékot.
Nem hagyott a dolog pihenni, egy másik program szerkezete adta az ötletet. Az ino elindítása után kéri, hogy könyvtáron belül legyen, ez rendben, de a többi alkönyvtárt nem hívja, meg kézzel kel bemásolni. Másolás után elindul, problémát az a frxncos kijelző okozza, mert a gyári letöltés, amit ajánlottatok biztosan hibás, mert nem ismeri fel a zipet, azt mondja, nem tartalmaz megfelelő könyvtárat. Másik könyvárral (16x2) elindul, de egy ponton, amikor a gombokat keresi, elakad, mert ebben nincs gomb definiálva. Most már csak az a kérdés honnan lehet hibátlan OLIMEXINO-328-LCD16x2 könyvtárat letölteni.
Még egyszer köszönöm a hasznos információkat. A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2024
Üdv.
Pedig de, lefordul. Nincs semmi hiba sehol.
Összecsomagoltam egybe az egész projektet. Bővebben: Link Kicsomagolni a Dokumentumok > Arduino mappába kell. Az LCD16x2.cpp - ben lett "javítva" egy sor, ami nem "hiba", csak kényelmi dolog.
Köszönöm, a segítséged. Így már nekem is megy.
Sziasztok
Három fázisra szeretnék fázishasitással melegitő ellenállásokat üzemeltetni, váltakozó intenzítással. A terv egy Lolin32Pro -ra épülne, Dual-Core beállítással. Az egyiket csak a triákok müködtetésére használnám. A másik kérdezgetne egy SDM630 -at, beállítási felület, kb ennyi. Probáltam összehozni egy kódot, sima időzítökkel, mellékelem. A kérdésem az lenne hogy esetleg hiányzik-e valami belőle, vagy van-e benne valami felesleges ? Életképes lenne ? Lehetne még gyorsítani ?
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2024
Ránézésre ésszerűnek tűnik, nyilván a dimm értékek állítgatása hiányzik. Feleslegesnek tűnik három különböző értéket számontartani, a három fázist egyformán terhelném, és akkor elég egy dimm változó.
Lehetne-e gyorsabb? Nyilván lehetne, mert az ismert, hogy az Arduino könyvtár pont a pin állítgatásnál és a timernél is jókora overheadet (idő) ad a rendszerhez. De ebben az időléptékben szerintem ez semmit nem számít. (Pl. Atmega esetén egy pin állítása ~3 helyett ~100 órajel, de a 100 órajel még mindig csak ~6 mikroszekundum, tehát itt mindegy.) Szóval lehetne gyorsabb, de egyáltalán nincs szükség rá. És úgy lehetne csak gyorsabb, ha az Arduino lib helyett a hardvert közvetlenül programoznád, ami nem éri meg a fáradságot. A tirak vezérléséhez nem értek, de ez nem olyan, hogy a 0 átmenetnél tudja csak kioltani az áramot? Mert akkor inkább úgy vezérelném, hogy T/2-kicsire is tennék egy időzítőt, hogy a félperiódus végén mindenképpen kikapcsolt legyen már a vezérlés, nehogy lekéssük a kikapcsolás lehetőségét. Tehát valami ilyesmi: PIN ISR ->timer x idő múlva bekapcs -> timer T/2-x-bizonsági_tartalék kikapcs. A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2024
Szakik, egy programozási eljárásra kérnék ötleteket.
2 kimenetet kell meghajtani D4 és D5, amik egy nagyteljesitmenyü H hid két bemenetet hajtják. Kb 50 Herzes (20ms) váltoáramot kell egyenáramból elöállitanom. A képen az elsö két piros és kék vonal. A teljesitményt kell szabályozni, de megtartani az alapfrekit, azaz csökkenteni kell a két aktiv állapotot. A megszakitás 20 ms-ként inditja a folyamatot [az IRQ 1 kHz és minden 20.-ra indul)). A második 2 rajzon kb 1/5 teljesitményt ad ki. A kérdés mivel jobb az impulzusszélességet kezelni egy delay funkcioval vagy azt is az eredeti megszakitásbol számoljam. Azaz ha az IRQ hivja a makrot ( bal oldali függöleges vonal) a t legyen valamilyen Delay. A következö kihivás ( also két grafika), a kimeneti váltoáramhoz bizonyos esetekben némi DC komponenst kell adnom ( 5-10%), de közben meg kell tartani a váltoáram teljesitményét. Ezt ugy gondoltam elérni, hogy egy w koeficienssel megváltoztatom a két kimenet ( piros meg kék ) arányát - pirosat megnyujtom a kéket meg ugyanolyan arányban röviditem . A két kimenet összegezve max 20 ms lehet, akkor amugy is a megszakitás ujra inditja. Kösz az ötleteket meg a segitséget.
Hello
Igen a dimm értékek állítgatása hiányzik, az menne a másik „Core”-ba. A három fázis különböző értékét számontartani szükségesnek látom, mert ... Napelemes rendszerre szeretném alkalmazni és egy magánháznál szinte sosem egyformán terhelődnek a fázisok, így mindegyiket külön-külön érdemes terhelni hogy a lehető legtöbbet kihozzak belőle és a lehető legkevesebbet adjak a hálozatba (nálunk amikor visszaveszem a hálózatból kell fizessem az ilyen meg olyan illetékeket). Végűl is hőenergia formájába szeretném tárolni. A másik ok amiért jó lenne a három fázis különböző értékét számontartani az lenne hogy már nem egyszer-kétszer történt meg hogy a kedves hálozatkezelők összecserélgették a fázisokat. Idde: Idézet: , még egy egy időzítőt javasolnál ? „PIN ISR ->timer x idő múlva bekapcs -> timer T/2-x-bizonsági_tartalék kikapcs” A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2024
Csak nem motor teljesítmény kezelő lenne ?
Az, de egy nagyon különleges szerkezetben. Gyakorlatilag egy váltoáramu PWM-t kell csinálni ( klasszikus TTL alkatrészekkel már megy, csak ott változik az alapfreki ami mint kidelrült nem jo és nem olyan egyszerü a DC komponenst hozzáadni. Ezért kezdtem neki az arduino meghajtásnak.
Ezen belűl, meghívhatom mégegyszer ugyanezt az időzítőt ?
Oda esetleg nem egy frekvencia váltó lenne a megfelelő ?
Az általd javasolt megoldásnál amikor alacsony lessz a kitöltés akkor a motor ereje nagyon le fog csökkeni. Nem vagyok szaki, de én a frekvencia váltót választanám. Lényegébe a fordulatszámot akarod változtatni ?, hogy ne keverjük össza a teljesítményt a többivel. A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2024
Az nem jo, mert a berendezésben van néhány mechanikus elem ami 50/60Herzre van hangolva mechanikusan azaz arra nem reagál csak a DC komponensre. Eredetileg az amplitudot változtatták, amit sokkal nehezebb megvalositani veszteségmentesen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |