Fórum témák
» Több friss téma |
A felvezetőben irtam, rele, triak rendben. Vezeték jó.
Most már ha kikapcsolom gombról is tolja a pilogást és szivattyúzást. Jól jőnne egy kapcsolási rajz. Az ULN 200x tápján megvan a 12v ,mig a tápon csak 6,xxV.
Talán lapulhat ilyen panel (is) a dobozomban...
Az ilyen hozzáállású szerelőt el kell kerülni. Körül nézel a yutubon, tele van olyan videókkal ahol a "nem bontható" mosógépekben csapágyakat cserélnek. Van egy orosz srác, sajnos nem mentettem el a linkjét, lépésről lépésre bemutatja a csapágycserét. Azért néztem meg, mert nekem is felültöltős elektrolux van, mondom utána járok a dolognak még új korában. Illetve igyekszem védeni azzal, hogy nem pörgetem 1000-rel a centrit hanem csak 600-zal, így talán a csapágyak is tovább fognak élni.
Ja, és azért vettük pár éve ezt, mert olvasgattam a témában, és a "hozzáértők" szerint a whirlpool-t egyáltalán nem szabad megvenni, mert néhány év alatt széthullik. A szomszédé ezt nem tudta, 11 éve megy neki...
Csak a betáp feszt. Kapcsolási rajz nélkül nehéz lesz folytatnim. + - 12 v van rajta . A z ULN gnd és a tápegység földje közt egy kondi van , a tápegység felől 6.3v az IC felől 12v. A nyák nem szakadt, lekövetem a relléket az ULN ig, nem szakadt a nyák. De mire az ICén kimenő jelt tudnék mérni a motor vezérlő relléig , addigra már a szivattyú rellé kapcsol.
Akkor még egyszer. Az ULN t kimérted, vagy cserélted? Mert szokott az is pukkanni.
Rajzot nem fogsz találni. Nem igen adják ki. Itt egy rajz az ULN ről 9--10, 11,12,13,14,15,16 Lábak közt diódavizsgáló állásba kilehet mérni.
Szia! Sajnos a tengely tört el. Igen néztem videókat.Még nem bontottuk ki a csapágyházat. Bár tudom semmi értelme,de kíváncsi vagyok hol adta meg magát.
Sziasztok!
Vettem kemény 5eFt-ért egy Electrolux EWS 106410W mosógépet. (keskeny gépem még nincs itthon ) Most nézem át, üresen megpörgettem centrifuga 1000 f/p állásban. Azt vettem észre, hogy mintha nem lenne állandó a centrifuga fordulatszám, ingadozik kicsit időnként. A szénkefét megnéztem, kb. 10-12mm-rel rövidebb, ezt azért kicserélem. Kommutátor nincs megégve, normális állapotú. A tachogenerátorra multiméterrel rámértem, 170 ohm az ellenállása és kézzel forgatva kb. 5V AC feszt termel. Gyanítom ez jó így, nem szakadt. Most jön majd sorra az elektronika, gondolom keressem meg a reléket és forrasszam át a lábaikat, stb. Mi a rutinos öreg rókák tapasztalata, mit nézzek még meg ezeken kívül? Köszönöm szépen a tanácsokat!
MILYEN MOSÓGÉPET VEGYEK?
Abban kérem a segítségeteket,hogy milyen tipusú,gyártmányú mosógépet vegyek?Előző Whirlpool 7évet bírt, azután Zanussi ZWP581 8évet bírt(csapágyházas lett,a szerelő azt mondta,hogy nem éri meg javítani ,mert a dob inoxid,de a csapágyház ötvözet,talán szilumin). Felültöltős, 5-6kg-os tipusra gondolok.5tagú család,heti 1mosásra gondolok. Köszönöm.
Szia! A tachogenerátor mágnesét ellenőrizzed nem e forog meg a tengelyen. Ilyet akkor is csinál ha a forgórész tekercselése szakadt. ( ugrál az áramfelvétel) de lehet a relé is kontaktos és a triac is qka vagy a forrasztásaik kirepedve.
Szinte mindegy. Mind ilyen. Persze lehet drágán is hasonló technikát venni. Ezért azt javaslom a legolcsóbb, neked megfelelő tulajdonságú gépet vedd meg.
Szia! Ha felültöltős akkor whirlpool A tető rohadni fog 2 év után de minden alkatrész kapható hozzá. A tengely is ami meg van csapágyazva a dobon. Zanussi, electrolux,aeg gépeken ez cserélhetetlen.
Ha elöltöltős akkor LG DD hajtású és ne török legyen. Csodát ettől se kell várni de kapható hozzá minden és bontható a dob. Az elektronikája stabil.
Köszi, megnézem hamarosan!
Szénkefét raktam bele újakat, ismét teszteltem 1000 és 700-as fordulatokon is, egyre többet akadozott a centrifugálás, végül meg is állt a program közben. Van egy bontott tök ugyanilyen motorom, (felültőltős, leszakadt csapágyas Electroluxból) felcserélem gyorsba' tesztelésre. Ha azzal jó, akkor egyértelmű, hogy motor vagy tacho.
Sziasztok!
Beírom ide, hátha másnak is jól jön: Az Electrolux EWS 106410W a BTB16-700BW triak cseréje után meggyógyult. Egyben találtam egy másik, apró hibát a program végén. A kis sípoló piezo ketyere jelzi a befejezést. De ez alig jelezte, szinte néma volt, majd rekedten kicsit sípolt párat. Kicseréltem egy másikra, de a hiba maradt ugyanaz. Gondolom a körülötte lévő smd cuccokat kell átnéznem, biztos valami kis 1kHz-es oszcillátor lehet. Ha van ötlete valakinek, továbbra is megköszönöm.
Sziasztok!
Egy Indesit IWDC71660 szárítós mosógépben szeretnék fűtőszálat cserélni, de sajnos kiszerelés közben elakadtam. Fújtam rá szilikonolajat, de a gumitömítés nem akar átjönni a lyukon. Valaki tudna segíteni?
Bár a konkrét típust nem ismerem, a fűtőszál tartón van egy anya, azt illik teljesen lelazítani, majd a tőcsavart amennyire lehet, benyomni. Ugyanis ez a csavar szorítja össze a körben futó gumiperemet, ami széttágul és tömít.
Fűtőszál...
1.) A 71660 számról mutass egy képet is!
2.) Melyik "fűtőszál"?...mert 2 db is lehet benne! A szárításhoz fent, lent meg a vízhez...
A vízmelegítő fűtőszálat szeretném cserélni. Alulról megnéztem a szennvíz-szivattyú csövének helyén, hogy a másik végén nincs rögzítés. Az előző cserét nem én csináltam, akkor letörtek egy darabot a műa. üstházból feszegetés közben. Az anyát teljesen levettem, azt lehet hogy fent m kellet volna hagyni a végén? Amikor gumihoz ér, kihúzásnál ott elakad.
A vízmelegítő fűtőszálat szeretném cserélni. Sajnos a kép nem túl éles.
A fűtőbetétnek a fém részét középen fogd meg egy kombináltfogóval és húzd ki a betétet a gumi már engedni fog, bár egy kicsit nehezen jön, de húzni kell.
Ennek a fűtőszálnak már úgyis mindegy, lehet barbárul cincálni
"Nem túl éles", de nem is 71660 szám van a képen. A mosógépen csak olvasható a ...80-as ?
Az anyá nem kellett volna teljesen letekerni... Bővebben: Link
Sziasztok!
Dobcsillagot hol lehet a legolcsóbban venni manapság? Orczy gondolom horror Javítok egy Electrolux EWS106410W-t, nem volt ugyan csapágy gondja, de egy korábbi tapasztalat alapján inkább szétszedtem és nem is csalódtam, rendesen megette a mosószer a dobcsillag közepét, lásd két kép, itt-ott át is lyukadt. A harmadik képen egy korábbi gép javítása látható (apósnak), ott kitakarítottam a problémás csillag közepet és kiöntöttem epoxigyantával. Így meg van erősítve és nem tud tovább rohadni. Végső soron a mostani géppel is meg lehet ezt tenni, de ha tudnék szerezni egy bontott, jó dobcsillagot, az mégiscsak elegánsabb lenne. Köszönöm a tippeket.
Végül nem jött ki egy darabban, szétvágtam, úgy jött ki.
Köszönöm mindenkinek a segítséget,
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. Az indesit IWSC 5105 mosógépem nem centrifugál. Csak akkor, ha a centrifuga programot választom. Amúgy semelyik program nem végzi el a centrifugálást. Ugyanezt csinálja a tesóm Indesit W104T mosógépe. Szóval ez típushiba lehet. Megköszönném, ha valaki adna ötletet, merre induljak el.
Szia!
A motor szénkeféit ellenőrizd mindkét gépnél. Valóban tipus hiba, mert minden motorban elkopik a kefe, amelyiket használják. A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2024
Hát ez szuper, ha csak ez a baja... Egyszer már cseréltem benne szénkefét, annyira nem bonyi. Kis forrasztás, Népszínház utcában fillérekért árulják, olcsóbb, mint a orczy-nál. Köszi!
Korábban más volt a hibajelenség: "6 éves Indesit mosógépem nem forgatja a dobot.Csak egy halk kattanást hallok, amikor elkezdené forgatni, és a másik kattanást, amikor leállna a forgatás. Mindegyik programnál ezt teszi. Kézzel tudom forgatni a dobot. Ékszíj nem lehet, mert síri csend honol, tehát nem forog a motor sem." A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2024
Természetesen ez nem tuti biztos, hogy kefe baja van, de nagyon valószínű. Az még a kérdésem, hogy a centrifuga programot rakottan is viszi, vagy csak üresen próbáltad? Ha csak üresen viszi, akkor nagyobb esélye van a kefe kopásnak, de amúgyis azt ellenőrizd.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |