Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Codefon kaputelefon
 
Témaindító: ovaozse, idő: Márc 24, 2013
Lapozás: OK   30 / 30
(#) halacs45 hozzászólása Jún 22, 2024 /
 
Sziasztok! Codefon kaputelefonokhoz elvileg lehet másolni az RFID TAG-eket. Tudja valaki, hogy pontosan mi a típusa ezeknek a TAG-eknek? Az is érdekelne, hogy milyen adatok vannak rajta, miket kell egyikről a másikra átvinni a másolás során. Lehetséges volna, hogy a kaputelefon a TAG azonosítóját nem is nézi csak a statikusan ráírt adatokat? Mifare Classic kártyák ilyenek azt hiszem, de azt már a gyártó se ajánlja beléptetésre. Köszi!
(#) Lucifer válasza halacs45 hozzászólására (») Jún 22, 2024 /
 
Nem lehet másolni, a központra lehet feltanítani több kártyát úgy, hogy a kártyàk egyedi azonosítóját tanulja fel.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2024
(#) halacs45 válasza Lucifer hozzászólására (») Jún 23, 2024 /
 
Közösképviselő épp tegnap mondta, hogy a Mister Minitnél például lehet. Gyors guglizás után szintén találtam erre megoldásokat. Magyarázat hiányzik hozzá.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2024
(#) vision61 válasza halacs45 hozzászólására (») Jún 23, 2024 / 1
 
Szia, nem vagyok kaputelefonos, csak utána néztem, hogyan lehet a lakásokhoz már meglévő kártyákat "sokszorosítani". Nemcsak elvileg, gyakorlatilag is lehet másolni, de ehhez szükség van egy eredeti, a kaputelefon által már megtanult RFID TAG-ra.
Kell írható TAG, illetve egy másoló. Ezeket én Alin vettem, kemény 2 500 Ft volt a több frekvenciát is tudó másoló, és 10 db EM 125 kHz-es kulcs. típusnak csak ennyi van megadva: Super IC/ID Replicator. 5-6 kulcsot írtam vele eddig, más típusú kaputelefonhoz is, mindegyik jó lett.
(Vagy ha megvan a telepítő kód, akkor a szerviz menübe belépve megtanítható a központtal egy új azonosító.)
Idézet:
„Magyarázat hiányzik hozzá.”
?
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2024
(#) halacs45 válasza vision61 hozzászólására (») Jún 23, 2024 /
 
Köszi az infókat!
Magyarázat alatt azt értem, hogy milyen típusú a TAG amit használ és hogy tudunk e arról valamit, hogy mit ír a kaputelefon tanításkor a TAG-be és vajon miért nem használja a TAG saját ID-ját is az azonosításhoz. Tudtommal a TAG-ek ID-ját nem lehet átírni, legalábbis én még nem láttam ilyet. Androidnál is rootolni kell hozzá a telefont általában hogy a telefonnal be lehessen hazudtatni bármilyen ID-t NFC-n. Eddig annyit találtam, hogy a Codefone talán 125kHz-es TAG-eket használ az meg más freki mint amit az Androidos telefonok "beszélnek". Olyan apróságokra is kíváncsi lennék, hátha valaki tudja, hogy miért ilyen gagyi másolható TAG-eket használnak, miért nem olyat amit nem lehet másolni (létezik). Egyik nagy cég új irodaházánál sikerült beépíteni olyan TAG-eket amiket a gyártó sem ajánl beléptetésre. Lett belőle "pici" cirkusz és teljes beléptető rendszer csere. Azt tudom még elképzelni, hogy ez egy nagyon olcsó TAG típus volt már annak idején is amikor kitalálták ezt az egészet és "örökség" gyanánt marad mai napig.
(#) wolf66 hozzászólása Jún 24, 2024 /
 
Sziasztok!
Hátha találkozott már valaki hasonló hibával és tud tanácsot adni a javításra.
Egy DP 3000-es központ néha random lakásokba csenget. Csak pár tizedmásodperces nagyon rövid csengetés, de éjszaka elég zavaró tud lenni. Meg néha pattognak a beltéri telefonok.
Ez egy kis ház, 6 db beltérivel, egy központtal.
Javítható a központ?
Köszönöm
Zoli
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2024
(#) vision61 válasza halacs45 hozzászólására (») Jún 24, 2024 /
 
Próbálok sorban válaszolni a kérdésekre.
A TAG tasakján EM125 van típusszámként megadva, és az hogy újraírható. Mindegyikben van gyárilag saját azonosítószám, de nincs belegravírozva, mint azoknál, amiket nem lehet újraírni. A másolóval, amit vettem, kiolvasható ez az ID, manuálisan megadok egy újat, akkor azt írja bele, vagy átmásolható egy lakáshoz rendeltből is.
A kaputelefon szerintem nem ír bele semmit, csak megtanítható a TAG-ben lévő azonosítóra az adott lakáshoz. Ezt abból gondolom, hogy a társasházunk 3 lépcsőházához tudom használni ugyanazt TAG-et, amit a szerviz módba belépve, mindhárom helyen hozzárendeltem egy (egyébként nem létező) lakásszámhoz. DP3001-es kaputelefonok, ezeknek ismerjük a telepítői kódját. Ez a "mester kulcs" egy talált, nem újraírható darab, tehát a központok ennek a számát tanulták meg.
Szerintem a Codefon is a TAG azonosítóját rendeli az adott lakáshoz, nem ír bele semmit. Ehhez való meglévő kulcsot másoltam már, azok is működnek.
A többi kérdést passzolom.
(#) DonThomasino hozzászólása Jún 30, 2024 /
 
Minden Codefon készülék támogatja a
EM4305 írható chip es bilétát ?
(#) Tamas_ hozzászólása Júl 2, 2024 /
 
Sziasztok!
Codefon digitális kaputelefonhoz kapcsolódó kérdésem lenne.
A társasházban sok éve lett kialakítva a mostani rendszer, és a lakásokhoz kapcsolódó kódokat több lakó nem kapta meg, így a proxit használjuk kizárólag. De hasznos lenne tudni a négyjegyű kódot is, hogy billentyűzettel is be tudjunk jutni.
A proxit ki tudtuk olvasni egy kártyaolvasóval (hexa kód).
A kérdésem, hogy ebből valahogyan ki lehet-e kalkulálni a belépő kódot, vagy ehhez mindenképpen szerelő kellene?
Köszönöm előre is!
(#) elactrofan hozzászólása Sze, 17:01 /
 
Üdv
Társasház kaputelefon csak nálam nem műkődik, szomszédoknak myilikk.
Ja beírom a nyító kódót vagy ha az érintőkulccsal akarom nyitani mindig "off" ir ki de ha csak felakarok csengetni akkor is ez az üzenet. Lakas telefon szétszedtem, se nem lehet mérni semmi betáp feszültséget.
Állandó betápot kap vagy csak akkor ha nyitani akatok?
Tud valaki ebben segítení?
A hozzászólás módosítva: Sze, 17:02
(#) bati1147 válasza Tamas_ hozzászólására (») Sze, 22:14 /
 
Nem lehet. Teljesen független tőle és máshol is tárolódik.
(#) bati1147 válasza elactrofan hozzászólására (») Sze, 22:17 / 1
 
Akkor ír OFF-ot, ha nem látja azt a számú készüléket a vonalon. (Szakadás, vagy kötés hiba ha eddig jó volt.)
Következő: »»   30 / 30
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem