Fórum témák
» Több friss téma |
Nyugodtan, mert a 100 ohm és a két soros dióda, na meg a nyitott tranyó szabja meg a max gate áramot.
Ha viszont begyújtott a tirisztor, már nincs jelentősége. Amit írtál, hogy megduplázod az ellenállást, csak rontana a helyzeten. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2017
Sziasztok!
Rég volt nem volt hozzászólás a témához, nekem viszont végigolvasva is vannak még kérdéseim. Adott egy S51-B, 6V-os rendszerrel, ezt szeretném 12V-osra átalakítani LED, műszer, stb miatt. Előre ledes égő menne, a fék és hátsó lámpa is az lenne, az indexek is és raknék rá egy kombinált műszert.(első led, hátsó led, műszer) Arra gondoltam, hogy a világítástekercset kicserélem 12V 35W-ra, testfüggetlenítem és rakok rá egy ilyesmi fesszabályzót. Puffernek elsősorban valami nagyobb feszültségű és kapacitású elkót gondoltam, de lehet jobb ötlet az akku. Néztem ezt a megoldást is, viszont nekem ekkora töltésre nincs szükségem. Mondjuk egy graetz híddal és eredeti tirisztorral lehet, hogy ez lenne a legjobb választásom. Köszönöm előre is a tanácsokat! Idézet: „Rég volt nem volt hozzászólás a témához” Mostmár van, köszönjük hogy nem nyitottál új topic-ot.
Üdv,
A 35 wattos tekercs bőven elég. Ha az összes led egyszerre megy, se vesz fel sokkal többet 1 ampernél. Marad elég az akku töltésére. És az akku jó, álló motornál is világítasz. Néztem az első lededet, a címben még 4000 lumen van, azután már csak 1200. A teljesítménye 12 watt. Nekem ilyen ledjeim vannak, 1500 lumen (mérje meg, aki tudja) 12 watt. Ezt megmértem, 6 watt lett belőle. De ez a 6 wattnyi led nagyobbat világít, mint a 25-ös izzó. Ha megveszed a műszert és használod, írjál róla, érdekel. (Pl. nem tudom, milyen szenzorról kapja a sebesség jelet.) A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2024
A műszerhez tartozik egy szenzor, hozzá mágnesek.
Közben olvastam a gyári ELBA fesszabályzós áramkörökről, valószínűleg az lesz a megoldás. Köszönöm!
Arra készülj fel hogy a ledes irányjelzővel a villogási sebesség kb. duplája lessz az ELBA töltő/irányjelző modullal, mivel az 2x21w izzó teljesítményre van építve.Bővebben: Link
Ő ezt írja:
... Red/black ----- speed signal ... Red/White ----- sensor positive pole Green ----- sensor negative pole Ami van hozzá szenzor, az 3 vezetékes, (a képek alapján valószínűleg a középső szál nincs bekötve, talán reed-relés) inkább fordulatszámmérő. A sebesség jelet 1 vezetéken várja. Idézet: „(mérje meg, aki tudja)” Van Androidos fénymérő alkalmazás,elég korrekt,Play Áruház.
Szerintem a fordulatszám kijelzéshez kell a "speed signal" vezeték, a trafó primerjéről. A sebességmérő szenzor 3 vezetékes, plusz, mínusz és a jel.
Igen, tudom. Az is lehet, hogy veszek itthon gyártott, kisipari ELBA kockát, valahol láttam egész korrekt áron, leírással. Úgy emlékszem, az tudja a LED indexet. De ha nem ,akkor rakok mellé egy LEDhez való villogóautomatát, azon nem múlik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |