Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok. Évek óta használok több helyen hikvision felvevőt, de eddig egyiken sem tudtam olyat beállítani, hogy egyszerre rögzítsen állandóan, és mozgásra is. Tehát ki lehet választani visszanézéskor hogy az állandó felvételt mutassa, vagy csak azt amikor mozgás van.
Ez felvevőfüggő? Enyémben nem találok ilyen beállításokat.
Srácok !
Következő kérdésen rágódok, légyszi' osszátok meg véleményeteket, tapasztalatotokat : Mi a különbség az általam felszerelt, és egy vállalkozás által telepített kamerarendszer közt ? Mi indokolja a többszörös árat ? -Neki vannak szerszámai a telepítéshez - nekem is -Esetleg vállal garanciát - ha valami nem működik én is vissza tudom küldeni -OK ő a profi, tudja hová célszerű tenni a kamerákat, rögzítőt. - ezt elismerem, meg azt is, hogy nem fog órákat küzdeni a rögzítő konfigurálásával... Előfordulhat, hogy egy káresemény esetén a biztosító (vagy a nyomozók) nem fogadják el a felvételt, mert nem "szakember telepítette" a rendszert ? Elfogadom, hogy a szakibácsinak is meg kell élnie, de kicsit túlzásnak tartom, hogy 4 rendszert is tudnék venni (NETen néztem) annyiért amennyiért Ő telepítene egyet ...
Leginkább hogy meg szeretne élni.
Ha számlás akkor iszonyat elvonás van...
Én csak egy valamit mondok!
27% ÁFA !!
Köszi Srácok !
A "b" kérdésre van valakinek érdemleges gondolata ? Idézet: „Előfordulhat, hogy egy káresemény esetén a biztosító (vagy a nyomozók) nem fogadják el a felvételt, mert nem "szakember telepítette" a rendszert ?”
Eddig akárhány rendőrségi feljelentést tettünk kamerakép alapján, sose foglalkoztak azzal, hogy ki szerelte fel.
Esetleg azért mert nem jó helyre néz....
Ott van jelentősége a szakember telepítésnek, hogyha jogi útra kerül egy kamera felvétel, ahol a privacy mask-ok, közterületre kilátás, szomszédhoz átlátások merülhetnek fel.
Szakember / szakcég ugyanis kizárólag a jogszabályokat betartva telepíthet ilyet, tehát például nem nézheti a szomszédot, közterületre kilátásnak is vannak szabályai, felvétel rögzítésére és tárolására is vannak jogszabályok, szakcég csak így adhatja át. Testvérem tapasztalata, hogy csak akkor foglalkoznak ezzel, ha a kamera által rögzített esemény - kár - lopás, a Te/valaki mulasztásod miatt következett be, akkor megvizsgálják azt is, hogy volt-e jogod rögzíteni azt az adott eseményt, volt-e jogod látni. Csak hogy konkrét legyen, ha a hullarészeg a szembe szomszédban azért töri el a lábát, mert a járdát nem takarítottad, akkor Te vagy a hibás és a szembeszomszéd (testvérem) akinek a kamerája csak rögzítette hogy a szomszéd "ártatlan", végül szintén megütötte a bokáját, hogy nézhette a közterületet, a járdát nem takarító szembeszomszéd pedig hiába köszönte meg a felvételt, végül ő is el lett marasztalva, és a hullarészegnek lett mindenben igaza.
Én csak arra használom a kamerámat, hogy kilássak a kapunkhoz, ahova amúgy nem látnék oda, rögzítés nincs, csak egy kis méretű video monitorra megy közvetlenül a kép.
Akkor most az a kérdés, hogy mennyire törvényes az online közterületre "kikukucskálás" ?
Ha kiülök az erkélye és bámulok kifelé..., na de ha a wifi kamerát hagyom kint és a bámulom a képét a mobilomon a szobában/ vagy egy másik városban a villamoson az szabályos vajon? A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2024
Szia!
Magánterületi megfigyelés esetén közterület ill. más tulajdonában álló terület, épület még részlete sem kerülhet a kamera képére. Főhangsúly a rögzített felvételek kezelésén van. Fontos még az adatvédelem és a tájékoztatás is. Egy összefoglaló leírás: A kamerás megfigyelés jogi szabályozása | Oktel Kft
Olyankor mi van ha írunk egy papírt a szomszéddal hogy részben átlátok az ő udvarába, ezt ő tudomásul veszi és megengedi. Tanúkkal aláírat és 1 képpel hogy pontosan mit is lát pontosan a kamera. A megfigyelhető területre amúgy is pont rálátok mikor kimegyek a folyosóra vagy az udvarra. Ilyen esetben mi történik? Amúgy van egy kamera ami pont az udvarra néz. A ház falát látom ami fehérre van festve.
Köszi. Akkor csak "nézni" lehet,de rögzíteni nem.
A szomszéd házat az "arany fokozatos" ingatlanos úgy videózta le 4-5 méter magas kamerabottal, hogy udvarom fele rajta volt. Szemembe röhögött, mikor felszólítottam, hogy törölje. A Youtube-ra is felkerült, azoknak is hiába írtam, a felvétel maradt... Rengeteg közterületre néző privát kamerát látok, szállások, üzletek előtti közterületekre néznek. Az önkormányzat által telepített az rendben van, az szabályos, de a privát cégek rögzíthetnek közterületen? Lehet ilyen engedélyt kapni?
Majd, ha a szomszédhoz látogatókat "lekapod", azzal gond lehet...de ha nincs fotó, videó, akkor meglesheted...
Szomszédnak is van kamera és ki is van rakva a tábla. Tehát tudják már a járdáról hogy ott ha belépnek le lesznek videozva. Nem lesni akarom azt bármikor megtehetném de nem vagyok kíváncsi rájuk.
Idézet: „Rengeteg közterületre néző privát kamerát látok, szállások, üzletek előtti közterületekre néznek” Ezzel kapcsolatban : Több bolt dokumentációjába volt szerencsém belenézni, legtöbbször a bejárat előtti járdaszakasz a bolthoz tartozik (ez a közforgalom számára megnyitott magánterület) ... Ha e járdaszakaszra -elméletileg- csak az az ember lép be aki egyébként a boltba igyekszik ? Ha jól sejtem telepítéskor kell alkotni egy dokumentumot*, amiben fel van tüntetve, mit látnak a kamerák, hol van a rögzítés, ki és milyen okkal tekintheti meg a felvételeket. *Gondolom ez is benne lehet a legelső kérdésemben megjelölt magasnak tűnő költségekben...
Hali!
Van a családban, aki hívatás szerűen foglalkozik kamera rendszerek kiépítésével. Ő azt mondja, ki láthat a kamerád a portádon kívülre is, (közterület, szomszéd) de az ott látottakkal nem élhetsz vissza. A másik szomszédnak sem mondhatod el, hogy mit lát a kamerád. Ugyan akkor, a hatóság bármikor kérheti tőled a felvételt, ha bűncselekmény gyanúja áll fenn a látott területen. És igen, köteles vagy a kamerával megfigyelt területet ki táblázni. Tapasztalatból írom a dolgokat. Be vagyok én is kamerázva, és több helyen túllátnak a kamerák. A kamera és a szomszédBár gépi fordításos, de pont erre a problémára reflektál...Hikvision DVR nem kapcsol beSziasztok! Segítségeteket kérem! Nem tudom bekapcsolni a HIKVISION DS-7208HQHI-K1 DVR készülékem. 2 hete a HDD-je elromlott, ezt sípjelzéssel közölte. Való igaz a PC sem látja az 1TB WD HDD-t. Rendeltem egy újat, addig pedig egy 500 GB SSD-t tettem be amivel hibátlanul működött egy hétig. Akkor megjött a HDD, beszereltem (2 csavar az aljáról) de azóta a készüléket nem tudom bekapcsolni. A panelen levő piros LED világít, tehát áramot kap a DVR. Visszatettem az előző SSD-t de már azzal sem tudom bekapcsolni - félórája pedig azzal működött. A távkapcsolóra sem reagál semmi. Már mindent kihúztam-cseréltem, monitort, kábeleket, kamerákat. Belebarmolva nem volt, szerelőnél sem volt a 7 év alatt, sértetlen minden. A 1220 gombelemet is kicseréltem újra (le volt merülve) de semmi változás. Reset lehetőséget nem látok a készüléken. Az előlapon levő fehér jelnek is világítani kellene ha be van kapcsolva.Gondoltam előbb megkérdezlek titeket, milyen irányban keressem a hibát.
Csere-bere alkalmával lehet valamit lelöktél, vagy rövidre zártál...stb
Próbáld meg ssd/hdd nélkül úgy mit mutat.
Ugyanaz. Piros LED világít. Csatlakozók rendben. Nem először cserélek meghajtót.
Egy biztosnak látszik az irásod alapján, amig az új hdd-t nem tetted bele, működött.
Én ebbe az irányba indulnék ezért. Miben más az új HDD mint a másikak amiket használtál ? Összehasonlítanám az áramfelvételt, mert az is lehet, hogy a hdd tápvonalában sérült alkatrész a nagyobb terhelés miatt...stb emiatt nem megy már azzal sem amivel előtte. Ez csak ötlet, mert bele te látsz egyedül. Nem először cserélek meghajtót. Ezt értem és el is hiszem, de igy hatvan felé 40 év szakma után engedd meg, hogy azt mondjam a túlzott önbizalomnak néha ára van.
Ami elromlott WD 1 TB HDD volt. 7 évig ment. Most vettem egy 2 TB de luxus lett volna azt beépíteni. Kiszereltem a PC-ből egy 500 GB-s WD HDD-t formáztam és azt akartam bele tenni. Kikapcsolt állapotban, természetesen. De ekkor nem indult. Leellenőriztem, nincs-e kontakt hiba a csatlakozóknál. Utána visszatettem a félórája még benne működő SSD-t, de akkor sem változott.
A megjegyzésedhez: 1973-ban már saját építésű erősítővel, keverővel csináltam a DJ-t. Kénytelen voltam megtanulni mert lóvé az nem volt kész cuccra. És tudod, hogy van - még kész sincs, már másikon jár az agyam...A PC technika még csak 25 éves, ez már más világ. Nem barkácsolunk, panelt cserélnak. Csak ecseteltem, némi előzményem van. Csak a haverok akiktől tanultam, sajna már mind elmentek...
Ha idés még, néha-néha előfordul a fordítva rádugott csatlakozó. Az szokott "üzemszünetet" okozni. Tudom van rajta pöcök, de nem mindegyiken, vagy nem mindkét végén. A másik gyakori hibaok, a kapcsolóüzemű tápok azon furcsa tulajdonsága, hogy kondenzátor hiba miatt az első kikapcsolásig tökéletesen működnek. ( bár ha egy hete újra indult akkor illene neki most is.)
Köszi a választ, Sata. Nem lehet eltéveszteni. A héten elkezdek méregetni de nincs sok reményem hozzá. Ha nincs benne a HDD akkor is kellene üzemelnie csak sipákol olyankor.
Nézd meg azt a 2TB-os meghajtót mennyivel.nagyobb az áramfelvétele mint az ssd-nek.
Már volt benne a 2TB meghajtó ? A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2024
Mint előbb említettem 1 TB WD volt benne. Amikor elromlott (2hete) tettem bele ideiglenesen egy 500 Gb SSD-t. Vettem ugyan egy 2 TB HDD-t de inkább a PC-mből kivettem egy 500 GB WD HDD-t és azt akartam a későbbiekben használni. Amikor a cserét végrahajtottam azóta nem működik se a HDD-vel se az előbbi SSD-vel sem. Még annyit, hogy rámértem - a HDD tápon megvan az 5V, a processzor hűtőbordája langyos-meleg, tehát elvileg működik. A 1220 elemen megvan a 3V. A mai többszöri próbálkozásnál egyszer egy rövidet sípolt. De csak egyszer. De semmi változás. A panelen a piros LED világít. Távvezérlő jó, az infrája pislog. Ha képet kértek, semmi akadája.
Szia
És meg van a 12V is a HDD tápcsatlakozóban? Esetleg keress a panelen pici smd biztosítékokat, általában zöld színűek.
Köszönöm szépen a segítségeteket! Sikerült megtalálni a hibát. A külső tápegység volt a hunyó. Bekapcsolásnál 4V-al indult és felmet 7V-ig. A zavaró az volt, hogy a ventillátor működött, sőt ma be is kapcsolt a készülék, az SSD-t látta de a HDD-t nem. Annak kevés volt az 5V. Tomi20 is ezt kérdezte. Ekkor lett gyanús a táp. Lecseréltem egy komolyabbra. Minden tökéletesen működik, mint előtte. Lehetséges, hogy a táp hiba vágta tönkre az 1TB HDD-t? Köszönöm, hogy reagáltatok kérésemre, lehet enélkül feladtam volna. Megvettem volna egy újat - 50-nél kezdődnek...
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2024
Kezdő, komplett kamerás rendszerA segítségeteket szeretném kérni, hogy milyen irányban érdemes elkezdenem nézelődni. A kamerarendszerekről nem tudok semmit. Gondolkodom rajta, hogy hétvégi házban elhelyeznék max 3-4 kamerát felügyeletnek. Internet, wifi megoldható. Tudtok márkát, termékvonalat ajánlani, ami jó ár-érték arányú? Ahogy a polcokon látom pl. a TP-Link is ráállt az otthoni hobbikamerákra. Belépő kategória, otthoni felhasználásra, de azért nem egy emagos szutyok, kb. 50-100 ezres eszközigénnyel. 2-5Mp körüli felbontással, hang nem fontos, a szín sem, de mindenképpen előny.Inkább az autonóm üzem, a tárhelykímélő működés és a ritka kezelés a fontosabb és hogy meglegyenek a felvételek több napra eltárolva, ha volt valami esemény. 1. Van olyan opció, hogy a kamerák külön-külön memóriakártyát tartalmaznak, csak mozgásra aktiválódnak és kb. egy hétig elvannak önállóan is (táp lehet kábeles) és emellett tudnak esetleg wifi csatlakozást, hogy távolról hozzáférhetőek legyenek, de több napig megvannak a rögzített felvételek bennük, akár napi 4-5 óra aktivitás után is? (A felhőben, gyártó által adott online tárolási lehetőséget kerülném). 2. Vagy mindenképpen kell a rendszerbe egy hálózati videórögzítő, ami folyamatosan menti az összes kamera képét? A kamerák pedig megoldhatóak minimális vezetékezéssel egyetlen POE-s etherneten, vagy inkább egy dugasztáppal elvannak és wifin megy minden? |
Bejelentkezés
Hirdetés |