Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1142 / 1148
(#) img válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 24, 2024 /

A helyedben a gyártóval egyeztetnék először, már csak azért is mert ő a rendelkezésedre tudja bocsátani a szükséges fájlokat és akkor nem kell időt pazarolnod a visszafejtésével. Ha meg nem kapsz engedélyt akkor úgysem nyúlhatsz hozzá, tehát bezárult a kör és megspóroltad a felesleges munkát.
(#) Régi motoros válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 24, 2024 /

Idézet:
„object Panel1: TPanel
Left = 8
Top = 16
Width = 553
Height = 97
TabOrder = 1
object LabelBV: TLabel
Left = 48
Top = 10
Width = 11
Height = 37
Caption = ' '
Font.Charset = DEFAULT_CHARSET
Font.Color = clGreen
Font.Height = -33
Font.Name = 'MS Sans Serif'
Font.Style = [fsBold]
ParentFont = False
end

Ebben a részben átírtam a Font.Color=clBlue értéket clGreen értékre, de mégis kék maradt a szöveg.
(#) img válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 24, 2024 / 1

Én nem értek hozzá, a Google ezt találta.
(#) majkimester válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 24, 2024 / 2

Most akkor neked forrás szinten is megvan ez a program, vagy honnan vetted a formot dfm / txt formában ?

Ez egy Delphi / C++ Builder / RAD studio form editora által generált szöveges formátum, de ha kézzel módosítasz benne, akkor újra kell fordítanod a programot a fentiek valamelyikével, mert futtatás közben ez már nem lesz használva, csak a lefordított exe/dll.
(#) Régi motoros válasza majkimester hozzászólására (») Okt 24, 2024 /

Ez egy szerkesztő program (nem mondom a nevét talán felismered), amivel megnyitottam a programfájlt. Az RCData mappájában található fájlok közt van ez a forrásfájl.

Viszont nem értem, ha ez már nem lesz használatban, akkor minek van benne a programban?
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2024

RH editor.png

(#) KBal76 válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 24, 2024 /

Én innen indulnék el, régebben (WinXP idejében, vagy még régebben) simán meg lehetett változtatni programokban szövegeket vele. Vagy valami azonos nevű elődjével.
Bővebben: Link
(#) Régi motoros válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 24, 2024 /

Nyertél egy hangszórót, de sajnos épp az előbbiekben írtam, hogy valamiért nem változott a szövegszín.
(#) Skori válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 24, 2024 /

Resource Hacker - régóta és sokmindenre használtam már. Pl. amíg használtam a winrar-t, abból egyszerűen ki lehetett venni a regisztrálásra kérő ablakot... Azóta ugye kiderült, hogy a winrar valószínűleg hátsó ajtós, ezért ha nem muszáj nem használjuk, meg aztán van sokkal jobb tömörítő, ami ráadásul a rar-t is kezeli (7zip), és ráadásul ingyenes.

Egyes fordító programok sok olyan dolgot is "belefordítnak" a kódba, ami sosem fog futni benne - ez függ pl. a kódoptimalizáló beállításaitól is, meg attól is, hogy milyen módban fordították a programot. Windows-os PC-s programok esetében pedig hajlamosak "nagyvonalúan bánni" az erőforrásokkal, merthogy van bőven... vagy ha nincs, akkor veszel erősebb PC-t.
(#) Régi motoros válasza img hozzászólására (») Okt 24, 2024 /

Itt is úgy néz ki újrafordításról beszélnek, az most itt nem opció.

Ha a szöveg változott, a szín nem, lehet a színt változtatja maga a program futásidőben, pl. túlvezérlés miatt. Keress konkrétan a színre, esetleg magát a programot decompilerrel visszafejtve meg lesz hol változtatja meg, memóriacím szintjén, és akkor már megtalálod hexaeditorral (nem árt persze ha van ném programozói tudás mögötted).
(...)

Szöveget még nem próbáltam, a betűszín lenne a fontosabb.
A túlvezérlésnek nem sok értelme van, ha ugyan olyan kék mint a normál állapot.
(#) Skori válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 24, 2024 / 1

Nem tudom mennyit használtad ezt a programot, de amikor módosítasz a kódban, utána újra kell fordítani az erőforrást, és csak utána menteni. Ha csak simán mentesz a módosítás után, az nem elég (de mondjuk én sokkal régebbi verziót használtam valamikor).

Szerk: Ja látom erről is volt szó közben. De (elvileg) az újrafordítást is megoldja ám a reshacker. nem kell hozzá további progam... (régebben volt rajta compile gomb is, talán most máshová tették...)

Szerk2: nekem több reshacker verzió is megvan, ha átküldöd, akkor szivesen megnézem hátha valamelyik verzióval sikerül módosítani.

Én most letöltöttem, és megpróbáltam pár saját használatra írt tényleg apró programomon, és még a formokat se mutatja, pedig biztosan statikusak, szóval ez a program már eléggé visszafejlôdött, elgagyisodott, mint minden manapság. De biztosan vannak még jó programok. Ha tudod miben írták, akkor léteznek specifikus decompilerek is, azokkal is lehet előre lepni.
(#) KBal76 válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 24, 2024 / 1

Habár nem látszanak a betöltött formok (régebben ezt tutira mutatta az ugyanilyen névű elődje), de mivel tudtam mit írtam át, egy F5 [Compile] gombnyomás és [Save As] után benne volt a változás a programban, tehát elméletben járhatsz sikerrel te is, hajrá!
(#) Régi motoros válasza Skori hozzászólására (») Okt 24, 2024 /

Azt hiszem neked lesz igazad, nyomni kell egy PLAY gombot, és csak utána menteni.
Ha kihagyom, úgy is változik a bináris, csak nem változik a program, engem az zavart meg.
De ha előtte van Compile Script (PLAY gomb) megnyomva, sokkal több változás van a kimeneti binárisban is. Pedig már dolgoztam vele régebben, úgy látszik fakulnak az emlékek.

Ui.: Most már csak egy színpalettát kellene szerezni, hogy milyen értékeket fogad el, mert a clYellow az nagyon világos mint látszik. Próbáltam volna narancssárgát, clOrange, de azt nem ette meg,
kifagy induláskor, mondván, hogy nem megfelelő Font.Color value.
(#) KBal76 válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 24, 2024 / 1

Tallózd innen: Bővebben: Link
u.i.: De $BBGGRR formátummal is próbálkozhatsz, 3 db hexadecimális számként.

Na igen, már épp kérdezni akartam, hogy hexával nem e lehet megadni, de megelőztél.
Csak fordítva lesz $RRGGBB formátumban.
(#) Régi motoros hozzászólása Okt 24, 2024 /

:-// :-\\\\

Most már csak az a kérdés, hogy a rögzített ablakméretet át lehet e kapcsolni dinamikus ablakméretre, vagy ne is keressek ilyet? Elég gagyi megoldás, hogy a grafikont egy gyufás skatulya méretben lehet csak látni, és a főablak is csak egy negyed képernyőnyit foglal el egy FullHD kijelzőn.

Erre erőforrás szerkesztőből nem lesz megoldásod sajnos, azt a programozójának is "akarnia" kellene. A felbontás nem fog megváltozni, de mintha kompatibilitás fülön lehetne változtatni a programok megjelenített méretén (DPI), tehát nagyobbnak fogod látni.
(#) Skori válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 24, 2024 /

Biztosan van ilyen kapcsoló, de ne kérdezd melyik konfigbit
De egyszerűen nagyobbra is veheted az ablak méretét.

Pedig reménykedtem, hogy van valami tulajdonság amit fixed -ről pl automatic -ra állítva igazodik a képernyő méretéhez. Van itt a legelején egy PixelsPerInch=96 de hiába írtam át, az nem változtatott semmit.
(#) Régi motoros válasza Skori hozzászólására (») Okt 24, 2024 /

Pont azt fogom megpróbálni, csak az a baj, hogy az objektumok nem sorrendbe vannak, hanem össze vissza, így keresni kell, melyik panel hol van. Ezért lett volna jó egy WYSIWYG szerkesztő.
(#) majkimester válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 24, 2024 / 1

Ha kiexportálható a form ebben a formában (dfm), akkor az eredeti Delphi IDE-ben lehet szerkeszteni, de van külön erre program is.

Jó lesz ez úgy érzem...
(#) majkimester válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 24, 2024 /

Egyébként az Anchor property-t nézd meg, azzal lehet egy elem széleit az ablakhoz rögzíteni, akkor vele együtt fog nőni a mérete is. Ez egy halmaz, akLeft, akTop, AkRight, akBottom értékekkel.
(#) Gombszem válasza Skori hozzászólására (») Okt 24, 2024 /

Csak most látom a kérdésed.
Azt írod, hogy az 50 GB adat a rendszer partíción. Helyezd át máshova, úgy klónozd le a Macrium-al. Ami mellesleg nagyon korrekt, hibátlan program. Végigpróbáltam már az említatt másikokat is, nincs jó tapasztalatom velük. Nem véletlen, hogy nem hagy belebarkácsolni a partíció képbe. Ha kell Macrium tanács, szóljál.
Mellesleg a futó Win alatt futtatva is le tudja menteni az egészet. Azért nem használom, mert a mentett fájl nagyobb lesz. Jobb a "hideg" mentés az ISO-val.
(#) Doky586 válasza Gombszem hozzászólására (») Okt 24, 2024 /

Itt a kész hozzávaló is. Link

Félsiker. Vagyis inkább legyen háromnegyed.
Megcsináltam teljes képernyősre, de sajnos nem tudtam reszponzívra megcsinálni, csak fixre.
Kerestem az említett tulajdonságokat, de nincsenek. Így kénytelen voltam abszolút pozicionálással beállítani az elemek helyét és méretét.
A vonal színét is próbáltam átállítani, két helyen is, de nem reagált egyikre sem.

Apró hiba, hogy ha megállítom a valós idejű mérést, a grafikon elfelejti az értéket és eltünteti a felrajzolt ábrát. Érdekes módon a jobb oldali listában meg ott van minden érték, nem tudom miért nem teszi rá a grafikonra akkor. Mondjuk az se tetszik, hogy pásztázza végig, és az eleje nem marad a 0 idő pillanatban.

A másik probléma, hogy nem lehet exportálni képként a felrajzolt grafikont sem.
Aztaragyogóját, hogy nekem mennyi bajom van...
(#) Udvari Zsombor válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 25, 2024 /

Próbáld meg a "Resource Hacker" ingyenes programot, azzal közvetlenül az exe-ben tudsz kotorászni.
(#) Régi motoros válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 25, 2024 /

Ezt is azzal csináltam, de az 5.8.1 verzióban már nem lehet "futtatni" a formot.
Következő: »»   1142 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem