Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Én is kedveltem.
Szerintem azért nem látjuk mostanában, mert majdnem 80 éves, és voltak gondjai is. Ihaj-csuhaj. :DMilyen jót lehet borozni a palack visszaváltó automaták mellett. Jó nem mindenütt. Egy kis vidámság vásárlás alatt.
Igen, hatvan és Miskolc közt már sajnos rohan az idő. A magánéletéről semmit sem tudok.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2024
Nem Anti vagyok. Az asztalt nem tudom, a macska viszont statikus.
Délután megyünk bevásárolni (mostan éppen órarend miatt keddre van ütemezve a családi).
Két szatyor "Re" cucc a kezemben. Automata bedugult a túlterhelés miatt. Bevásároltunk, mondom hogy akkor még teszek egy próbát, hátha kidugították. Kezemben a két szatyor, slattyogok az automatához. Nagyon helyes fiatal lány odajön, hogy "Visszaváltani megy?". Kis lefagyás után kinyögtem, hogy "igen". Akkor vigye vissza ezt is, és kezembe nyom egy üdítőset. Még hosszabb lefagyás után kinyögtem, hogy "kéri az ötvenest"? "Nekem nem kell, én ennyért be nem állok a sorba." Ekkor döntöttem el, hogy megborotválkoznom, mielőtt holnap bemegyek a főnökhöz fizetésemelésről tárgyalni.
Ingyen van....Ja nem is.
Még ha majd benzines vagy egyéb palackot is bedobnak. A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2024
Ajjaj, ne adjunk tippeket mert valami elvetemült még tényleg megteszi. Pontosabban mással tetteti meg. Otthagy ilyen flaskákat valahol, más összeszedi és beváltja, aztán repül az egész a levegőbe. Szerintem hővel zsugorítják ezeket a műanyagokat. MIkor váltok vissza többet, akkor érződik az olvadt műanyag szag.
Ki van írva rájuk, hogy veszélyes anyagot tartalmazott palackot tilos bedobni.
Ez a vagabundokat soha nem tartotta vissza...
Minden szabály annyit ér, amennyit betartanak belőle.
Nem ! Egyszerűen összenyomja a gép , hőről szó sincs . A kicsorgott maradék cefre szagát érezni a gépnél ..
Hát nem tudom, de határozottan meleg műanyag szaga érzik amikor több flaskát váltok vissza.
Én visszatekert kupakkal dobtam be kb:10 flakont. Ha csak préselné -- durrogna rendesen. Baromi nagy nyomást bírnak ki (lásd: vízirakéta , vagy egy autó átmegy rajta nem biztos hogy kidurran.
A cefreszag jöhet az előtérbe tett tárolók tartalma .
Ha én csinálnék ilyen gépet, akkor tutira lyukasztana is a nyomószerszámja, és maga a gép be lenne kötve a lefolyóba is (úgy még tisztítani is egyszerűbb)...
A másik ami nem tetszik, hogy ha már úgyis összetör minden üvegpalackot (is), akkor mondjuk a befőttesüvegre mondhatná azt, hogy ez nem visszaváltható, kéred vissza, vagy benyelhetem ingyen? Tudom, ez már felhasználói döntést igényel, meg csak plusz költséget a MOHU-nak. De ugyanakkor az automata mellé kitett két szemetes sem igazán jó megoldás a nem visszaváltható cuccoknak. Tényleg, azokkal mi a fenét csinál a bolt? Ha boltos lennék, simán beleüríteném a MOHU-sba. Aztán válogassák a törméléket, ha akarják.
Gopndolom a rendszer van annyira intelligens, hogy tudja a flaskák súlyát. Gyakorlatilag dekára pontosan tudhatja az üzemeltető, hogy mennyi üve4gnek kell lennie. Kérdés persze, hogy az ürítéskor vagy utána van-e mérés. Ha nincs, akkor járható út, de ha mérik, akkor kiderülhet melyik bolt trükközik.
Én már láttam, hogy ürítik és viszik el.
Ősi egyiptomi technológia. Flakon visszaváltásEz ugyan egy cseppet sem vicces, de a visszaváltó automaták kapacitása túl kicsi. Egy kis faluban lakom, háromszor kíséreltem meg visszaváltani palackokat. Abból egyszer megtelt a gép és várni kellett valakire aki üríti egyszer simán ment egyszer pedig egyáltalán nem működött a masina. Szerintem ez statisztikailag sem jó.
Most már szerintem ne legyen off. Inkább menjünk át az off topikba, mert ki fogunk kapni.
És ez nem vicc. Mo-hu-huuuuuu. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2024
Egyszer riporter kérdezgette a visszaváltó vásárlókat. A riportalany bácsio visszakérdezett. Tudja miért Mo-Hu a nevük? Mert Morbid Humor amit művelnek.
Az is egy jó meglátás, én a "Magyarország-Hu(ngary)"-ra tippelek.
Egy forgalmas bevásárlóközpontban lévő automatába szoktam visszavinni az üdítős flakonokat, az idáig 10 alkalomból 5x volt rossz az automata. Volt olyan, hogy egy nap kétszer is megpróbáltam mert amikor elsőre nem sikerült elmentem vásárolni, majd amikor pár óra múlva visszamentem, már újra rossz volt a gép.
Egyébként az arányokkal tényleg gond van mert odamenni és sorbaállni egy nagy zsákkal amibe csak 10 db 2 literes palack fér azért, hogy kapjon az ember érte 500 forintot, eléggé kontraproduktív mert annyi idő alatt jóval többet keres bármilyen munkával amitől ez elveszi az idejét. Mindezt azért, mert előtte egy nagybani gyümölcslé fogyasztó van a sorban akinek az ugyanakkora méretű zsákjában sokkal több árpafőzetes dobozka fér el, amiket jóval több ideig tart egyenként az automatába helyezni. Főleg akkor, ha nem mindig sikerül a lukat eltalálni. Közben a környezete élvezheti a markáns gyümölcs illatot, ami a testéből árad...
Egyébként a törött üveg nagy kincs, lényegesen olcsóbb és energiatakarékosabb beolvasztani, mint homok-szóda-miegymásból újat gyártani.
Ez nem vicc és móka, kőkemény gazdaságosság. A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2024
Úgy tudom, hogy a szelektív hulladékba gyűjtött üvegből készítik az üveggyapotot. Nem üvegpalack és síküveg gyártásra forgatják vissza.
Én eddig kétszer mentem el leadni a műanyag flakonokat, mindkétszer el kellett mennem a kisboltba, ahol kézzel olvasgatják be őket, mert a Lidliben lévő két automata éppen bedöglött. Az meg amúgy külön zseniális, hogy én itthon kerülgethetem a flakonokat, amiket aztán a gép úgyis összetapos...
Legyen vigasz, hogy nem minden palackot taposnak össze. Országunk legokosabb emberei elhatározták, hogy az ilyen többutas palackoknak a visszaváltási díját kerekíteni kell 5 forintra.
Bővebben a 24.hu-n, index-en, stb. oldalakon olvashatsz.
Pedig ha külön szednék a szines üveget a fehértől, akár azt is lehetne.
Hőszigetelésnél engem nem igazán érdekel a szine, úgyis megy rá a nemesvakolat... Ablaknál viszont inkább, és fehérből bármikor lehet szineset csinálni, fordítva macerásabb.
Szétválogatják a fehér üveget a töredékből. (optikai válogatás, levegővel fújják le)
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2024
Gyorsan megtelnek a gyűjtők. Haza kellet ballagnom az Intersparból , mert mindkét gyűjtő tele volt. Utána visszamentem vásárolni, de már messziről hallottam , hogy az üzemzavar hangjai jönnek ki még mindig a gyűjtőkből. Jött egy nő egy nagy zsáknyi palackkal. Mondtam neki , hogy ne menjen tovább , mert tele vannak. Az a probléma, hogy zsák számra hozzák a palackokat. Hirtelen megtelnek így.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |