Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   294 / 295
(#) VIM válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 23, 2024 /

Ettől több nekem sincs róla.
(#) Richlock hozzászólása Nov 11, 2024 /

ionizációs lángőr Junkers Ceraclass

Sziasztok! Van egy ilyen kazanom: https://www.fokabt.hu/Junkers-Ceraclass-ZW24-2-DH-AE-alkatresz

Sajnos csak melegvíz megy az is csak full megnyitva, fűtés az sajnos lánggyújtás után pár másodperc után kialszik. Szivattyúcsere, fő hőcserélő savazás nem oldotta meg. 16 éves a kazán. Ma még cserélem az ionizációs elektródát, de félek hogy inkább panel baja lesz. Mit lehet javítani rajta az ionáramérzékelés környékén, vagy esetleg a gázarmatúra tekercsek vezérlése rossz? Valalmi kapcsrajz van milyen általában az ionérzékelés? Köszi.
(#) VIM válasza Richlock hozzászólására (») Nov 11, 2024 /

Szia! Hibakód nincs?
(#) VIM válasza Richlock hozzászólására (») Nov 11, 2024 /

Milyen színnel világít a szivattyú kijelzője amikor éppen "működik"? A fűtési kör szervízcsapjai ki lettek nyitva teljesen a karbantartás után?
(#) Richlock válasza VIM hozzászólására (») Nov 11, 2024 /

Sajnos nincs, bar ma egyszer dobott egy "EA"-t (Nincs ionizációs áram.) az új ionizációs elektróda berakása után, persze nem javult meg sajnos, szóval valószínű panelhiba. Már rég ég a láng, de még mindig szikráztatva gyújt. Valaki foglakozik javítással Budapesten?
(#) Richlock válasza VIM hozzászólására (») Nov 11, 2024 /

Nincs rajta semmi LED, kijelző. Nincs is rajta szervízcsap (gány beépítés), szóval jól ki van nyitva
(#) Lali24 hozzászólása Nov 14, 2024 /

Kazán Baxi duo-tech

Sziasztok! Valaki ismeri-e ezt a keringető rendszer elektronikát? Hiba a következő! A kazán működik, használati meleg víz van, a keringető rendszerig is elmegy a melegvíz. Onnan tovább viszont nem, sem a padló fűtés sem a radiátorok! Egy párszor már ki be kapcsolásra elindult, de egy pár óra után le is állt.
Most hogy ne fagyjunk meg egyenesbe kötöttem a radiátor keverő szivattyúját, fűt rendesen meleg van!
Aki összerakta, napok óta ígéri, hogy majd eljön de nem tudni hogy mikor! Szeretném megkérdezni, hogy ismeri e valaki ezt a vezérlőt, mi lehet a pontos típusa? Köszönöm a segítséget!
(#) vakrepulo válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

üdv
mostanság szerelgettem a kazánom és eszembe jutott hogy van hozzá egy extra vezérlő nyák lapom
azért van, mert egyszer elmentünk tavasszal kirándulni és mire hazajöttünk a kazán se kép se hang; azt mondták a szomszédok komoly vihar volt a héten sok villámmal, de valójában soha nem tudtam meg mi történt azon a héten
vettünk bele új vezérlő lapot, a régi/kiszedett azóta áll a polcon
kazán típusa: saunier duval themaclassic f as 24 e2
amiért ide írok:
kéne valamit kezdenem ezzel a panellal aminek új ára 80+ rugó, bontott/használt is sok-sok 10ezer
1) ha valaki nekem szívesen megcsinálja olcsóért akkor fizetek érte és lesz egy tartalékom
2) ha valaki lát benne fantáziát, megbeszélünk egy árat átadom, ő felújítja eladja
1ébként BP xv ker, gondolom jobb a személyes dolog, de végül is posta sem kizárva
(#) manual60 hozzászólása Nov 23, 2024 / 2

Immergas victrix tt

Hello mindenki ! Egy Immergas victrix tt vezérlőben E37 hibakód volt. Valahol olvastam hogy egy kondenzátor a ludas. Kicseréltem a C58 jelű kondenzátort és működik. Remélem még sokáig! Hátha segítek valakinek. Tehát C58 ,1µF 450V.
(#) Escap hozzászólása Dec 1, 2024 /

HGK-24 kombi kazán Siemens 42337 vezérlő panel 2017 es

Üdv mindenkinek.
Hajdu HGK-24
4 es hibakód,nem ad szikrát.Ventilátor működik, gázszelep kapcsol 4 próbálkozás után kiáll.
A gyújtótrafó gyertyakábelén folyamatos 85V van a földeléshez képest. Új trafóval és új gázszeleppel ua.Ki lett tisztítva,gyertyakábel nem szakadt gyertya hézag is jó. Szikra nuku...
Egy nappal ezelőtt 3x volt ez a hiba,de a reset gombra elindult. Most végleg megadta magát.
Integras Boiler control panel 2017. Siemens 42337 kombi HRE 28/24

A válaszokat előre is köszönöm.
üdv.
(#) Padlofutes hozzászólása Dec 11, 2024 / 4

5p3 hiba ariston

Üdvözletem mindenkinek!
Egy kis élményt osztanék meg veletek, mivel mindenki titkolózik de egy kis keresgéléssel meg minimális angol tudással simán meg lehetett találni a megoldást.

Hírhedt 5P3 meg gázrelé és a többi hibák ariston genus one kazánon.

Miután világossá vált hogy az elektróda és a gázszelep rendben van így a panel fele kutakodtam ahol első körben azt vettem észre hogy mocskosul melegszik egy pontja a panelnak.

A fotón bekarikáztam hogy ez a hő mely smd ellenállások forrasztásait kezdi meg, ami egy profi nagyító alatt láthatóak is.
A későbbi panelokon állítólag javították ezt a problémát de mi biztosra mentünk.
Miután cseréltük az ellenállásokat és kalibrálva lett a kazán azóta patikán üzemel!
(#) VIM válasza Padlofutes hozzászólására (») Dec 11, 2024 / 1

Profi vagy! Ennek a megoldásnak sokan fognak örülni (még így is, hogy nem írtad le az ellenállások értékeit, hogy ne kellett volna színkódot találgatni).
(#) Padlofutes válasza VIM hozzászólására (») Dec 11, 2024 /

Neharagudj, tavaly csináltuk már nem emlékszem, de ha valakinek aktuális visszakeressük! Amúgy a gyári smd-k re rá van írva szerencsére!
(#) VIM válasza Padlofutes hozzászólására (») Dec 11, 2024 /

Persze, dehogy haragszom csak úgy könnyebb lett volna a kész adattal.
(#) VIM válasza Padlofutes hozzászólására (») Csü, 7:55 /

Végül is elég jól látszik a színkód és azok szerint kettő 15Ω-os és egy 5.6Ω-os van a beépítve.
(#) Inhouse válasza Padlofutes hozzászólására (») Csü, 9:25 / 1

Köszi az infót!
Itt már nem SMD-k vannak, viszont nem tűnnek komolyabb teljesítményűnek. A csere után mennyire melegedtek?
Találtam egy orosz eredetű lengyel leírást, lehet, hogy te is ez alapján dolgoztál:
- Kicserélte a gázrelé melletti SMD kondenzátort (ezt már máshol is olvastam), elsőre 1nF-ost rakott, később ezt a stabil működés érdekében 22nF-ra módosította. Feszültségtűrésről nem esik szó, de sima 50V-os kerámiának néz ki.
- 4db SMD ellenállást cserélt a relé mellett, 1-2 watt teljesítmény igényről ír, 1x10 ohm, 2x15 ohm és 1x5,6 ohm
- a relé szomszédságában levő LM317 és BCP53 SMD alkatrészek ráragasztott hűtést kaptak
- a processzort és a memóriát újraforrasztotta, hátha ott is van repedt, de nem oldotta meg a problémát
- a gázszelep vezetékére ferritgyűrűt húzott, nem volt érzékelhető változás
- az alaktrész cserék után belépett a 234-es menübe, ott a 280-as menüpontot választotta és visszaállította a kazán beállításait a gyári beállításokra, majd elindította a kazán automatikus kalibrálási funkcióját
Azt írja még, hogy a hangos belobbanás is elmúlt, nem csak az 5P3/5P6/501 hibák.
A hozzászólás módosítva: Csü, 9:27
(#) Padlofutes válasza Inhouse hozzászólására (») Csü, 23:12 / 1

Nem nagyon figyeltem mennyire melegszik, de igazából nem is lényeges mert már tud a levegőben hűlni az ellenállás és nem a panelnak adja le, így nem repednek/ kásásodnak fel a forrasztások. Egyszer találtam egy frissebb panelról képet ahol gyárilag is hasonló méretű ellenállások voltak már.

Igen ez volt az amit linkeltél!
A hozzászólás módosítva: Csü, 23:14
(#) McGyver hozzászólása Pé, 19:15 /

ThermoMax ÖV kazán indítási probléma

Sziasztok !
Adott egy ThermoMax ÖV Amica kazán, aminél begyújtás után 3 másodperccel lekapcsol a gáz-szelep. Az ionizációs lángőr hibájára tippeltem, a többi retesz kiejtve ( max. hőfok, deflektor patron ) nem ott a baj. Valamiért nem érzékeli a lángot szerintem. A gyári adatok szerint 1,5uA-nek kéne lenni itt de nem mértem mert macerás. A szakik azt monták hogy elektronika-hiba ( Honeywell a vezérlő és a gáz-blokk is ), Azonos típus nincs, tekintve hogy 2003-as a szerkezet. Amit tudtam próbára beszerezni, az ugyanezt a jelenséget produkálja . Az utóbbi új cucc, külön testelt gyújtótrafóval.
Ötlet valakinek ?
A hozzászólás módosítva: Pé, 19:18
(#) vision61 válasza McGyver hozzászólására (») Pé, 19:35 / 1

Szia!

Nem lett véletlenül fordítva bedugva a 230 V-os dugó? Vagy nem megfelelő az égőtálca védővezető bekötése?
Melyik Honeywell vezérlő van benne? Nem nehéz összeállítani egy "tesztpadot" a kazánon kívüli tesztelésre.
A hozzászólás módosítva: Pé, 19:41
(#) McGyver válasza vision61 hozzászólására (») Pé, 19:39 /

Szia !
S4565AD 2098 1 az eredeti cucc.
amivel teszteltem: S4565 2080 1
A dugó polaritásra nem figyeltem, pedig kellene mert a fázis-nulla fix kell legyen...
Az ötledet holnap ellenőrzöm. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Pé, 19:41
(#) Hutty válasza McGyver hozzászólására (») Pé, 19:50 / 1

Megpróbálhatod ezt a megoldást, egy esetleges hiba kizárásához.
Bár akinek javasoltam a regisztrációja óta, 14 nap felénk sem nézett.
A hozzászólás módosítva: Pé, 19:51
(#) Hutty válasza Hutty hozzászólására (») Pé, 20:08 / 1

Á, most nézem, hogy másik elektronikával is...
A vezeték ellenőrzése után, azt lehetne mondani, hogy nem ér bele a gyújtólángba az elektróda ( alacsony láng, elferdült elektróda ), vagy amit előttem mondtak, fázishelyes bekötés.
(#) McGyver válasza Hutty hozzászólására (») Pé, 20:09 /

Magam is gondoltam erre, megpróbáltam felfejteni a működést és műszerész oldalról meg is erősítették ezt az ötletemet. Mármint a kondenzátor-hibát.
Köszi neked is.
Amúgy azért merek hozzányúlni mert nekem is van képesítésem, érdekel is, csak területi engedélyem nincs mert nem szerződtem.
A kazánt kitisztítottam, az elektróda jó helyen van, több mint 20 évet ment eddig probléma-mentesen, Na de most ez van...
Amúgy a két elektronika tömbvázlata teljese azonos, csak a trafó tér el és van egy plusz kivezetés ami lehet külön test is az ion-áramhoz, de akkor azt el kell szigetelnem a testtől asszem...
A hozzászólás módosítva: Pé, 20:15
(#) Inhouse válasza McGyver hozzászólására (») Szo, 11:06 / 1

Van olyan panel (nem emlékszem melyik gyártó), ahol egy 120V-os paneltrafó csinálja a lángőrhöz a tápot, ebből volt egyszer egy szakadt. Na ilyen trafó a kereskedelmi forgalomban nincs, donor panelből bontható.
Manapság már sok panelnél van úgy, hogy van 2-3 újabb verziója, és sok minden mellett, a lángőr rész is teljesen más.
Hol vagyunk már a 100nF 275VAC X2 kondenzátor lesz a hiba megoldástól...
(#) McGyver válasza Inhouse hozzászólására (») Szo, 13:01 /

Teszek fel képet a cuccokról.
A Honeywell a régi, a Resideo az újabbik.
A tömb-vázlatuk is ugyanaz.
A hozzászólás módosítva: Szo, 13:06
(#) McGyver válasza vision61 hozzászólására (») Hé, 16:53 /

Ellenőriztem a fázis-helyes bekötést. Sajna nem hozott megoldást. Mivel a két korlátozó retesz ( forráspont-védelem, deflektor ) rendben van, presszosztát nincs, egyenlőre nincs ötletem...
(#) McGyver válasza McGyver hozzászólására (») Hé, 17:33 /

Közben szert tettem egy manualra is, hátha mást is érdekel...

s4565-hu.pdf

(#) Inhouse válasza McGyver hozzászólására (») Hé, 18:39 / 1

Az egyiknél, ha jól látom kombinált a gyújtótrafó kimenet (szikráztató) és a lángőr bemenet, a másiknál külön van. Valahol itt volt már egy elvi összefoglaló erről, de nem emlékszem ennél a típusnál konkrét megoldásra.
Itt volt szó arról, hogyan oldják meg a közös elektródát.
Ha ilyen varisztoros a közös elektródás panel, akkor azt is érdemes megnézni.
Nézd meg, van-e soros ellenállás a lángőr elektródával sorban a panelen, általában több MΩ, vagy akár 20MΩ, több darabból is lehet. Van amikor megszakadnak.
Az elektróda körét is meg kell nézni, sokszor van soros ellenállás a vezetékében, ami elkorrodálhat.
A gyújtótrafó tekercse is lehet szakadt, a nagyfesz miatt áthúz, de a lángérzékeléshez kellene vezetnie, különben nem alakul ki az ionáram.
A hozzászólás módosítva: Hé, 18:40
(#) VIM válasza McGyver hozzászólására (») Hé, 20:44 /

Szia! Ezek a gyújtásvezérlők hibátlanok vagy kompatibilisek is egymással? Valahol itt a fórumon volt, hogy a benne lévő relé lába kimelegíti magát meg valamelyik kondenzátor értékvesztett lett benne de azt nem tudom, hogy 4565 sorozatú volt e amiről szó volt.
(#) Keser hozzászólása Kedd, 12:55 /

Immergas Victrix TT 2 ERP vezérlőpanel

Adott egy hibás Immergas Victrix TT 2 ERP vezérlőpanel.
- A produkált hibakódok: sok E43 - Folyamatos lángjelzés elvesztése következtében a berendezés leáll (néha E01).
- és van egy szintén ebbe a kazánba való, jelenleg is működő panel, amin viszont idegesítően sípol a trafó.
Kérdésem az lenne, hogy esetleg valakinek van e tapasztalata hogy mi lenne az amit cserélni kell a hibás panelen, vagy esetleg van e itt olyan aki vállalná a javítását?
Köszi
Következő: »»   294 / 295
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem