Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem értemIdézet: „Eredeti Makita dc18rc akku akksi aksi akkumulátor töltő” Többször találkoztam már ilyen nyelvezetű hirdetésekkel, szerintetek ezek a megnevezések egy mondatba tömörítve több, jobb eladhatóságot biztosítanak, esetleg valami nem kiforrott algoritmus számlájára írható?
Csak annyi, hogy bármelyik szóval kereshető legyen.
-Az is rátalálhasson, aki akksi -az is, aki akku -az is, aki aksi szóval keres. És természetesen az is, aki normálisan akkumulátort keres
Számomra ez egyet jelent a pongyola kifejezések használatának bátorítására.
Érdekes módon a fórum többi részén ezt nem tolerálják, egyébként nagyon helyesen..
Persze, hogy pongyola -és csak a hirdetőhöz hasonlóan rossz helyesírásúaknál ér el némi eredményt. Sok "akku, akksi, stb" fog megjelenni, még "töltő" is.
De ha valaki (helyesen leírva) akkumulátortöltőt keres, az nem fog e hirdetésre ráakadni.
Látnál termék megnevezéseket olyan helyeken, mint pl. Amazon vagy Aliexpress, vannak olyanok, amik tulajdonképpen kifejezés halmazok, hogy a lehető legtöbb lehetséges módon keresve megtalálható legyen az adott termék.
Idézet: „Látnál termék megnevezéseket olyan helyeken, mint pl. Amazon vagy Aliexpress,” Bevallom töredelmesen, láttam már a fentebbi online piacterek hirdetéseit. Tolakodóak,de próbálok ellenük védekezni a különféle blokkolókkal,s ha van ami engem érdekel, akkor annak a pontos megnevezését használom, és nem írom be a keresőbe hogy gumi, mert akkor a dömperkerék köpenyétől az óvszerig bezárólag mindent a képembe nyom... Bár lehet csak begyepesedett szemléletű vagyok.
Az apróhirdetés moderálásával kapcsolatban továbbra sem a fórumban kell panaszkezelést indítani, arra mindenkinek megvan a lehetősége a moderálási kérelem formájában.
A törölt hirdetés pedig egy fűnyíró, ami egyértelműen az elsődleges apróhirdetési kategóriákon kívül eső termék (lásd szabályzat). Ez a pontos indoklás az érvénytelenítés szövegében is megtalálható, ami tisztán látható a Saját menü / Apróhirdetéseim oldalon az érvénytelenített hirdetés sora alatt is. Ezen felül mindenkire (még a régi tagokra is) vonatkozik, hogy moderálással kapcsolatos észrevételre a moderálási kérelem részleg való, egyéb műszaki webes problémára pedig a Hiba jelentés. Ezen felületek előnye, hogy azok olvassák, akik érdemben a kérdésben tudnak választ is adni, ami minden esetben hasznosabb, mint a fórumban reklamálás, amiről a moderátorok ráadásul nem is kapnak értesítést, ellenben a normális erre való felületeken tett észrevételekről igen. Köszönjük. A fórumszabályzatnak megfelelően, az apróhirdetéses reklamáció törlésre került. vásárlásSziasztok!Ez vicc vettem 4db elektrolit kondít 2200µF ost mondom párba válogatom őket. Egyik se érte el az 1000µF ez mondom zsír új lévén kuka mind a 4. Ezzel jól meg jártam potya pénz kidobás volt.
Szia! Mielőtt kidobnád, formázd le az egyiket és úgy mérd meg!
majd meg nézem hogy kel formázni mi kel hozzá
Én hasonlóan jártam nemrég 10.000 µF-os snap in elco-val. A 10.000 µF helyett 6.700 körül mértem rajtuk többszöri méréssel is, aztán az eevblogon találtam hogy teljesen ki kell sütni és formázni, pár uA-es ellenirányú árammal amíg 0-ra nem megy a feszültség, majd utána rövidrezárva félre kell tenni, majd rövidzáras pihentetés után szabad mérni újra. Úgy már 9.000 µF feletti értékeket mértem mindegyiken. Ami ahhoz képest, hogy még a nichicon is +-20%-os toleranciájú, szerintem egész jó.
Biztos itt valaki hozzáértő megírja, hogy miért / hogyan kell formázni jól, nekem a fenti megoldás bevált, de mivel a pontos okot nem írták, hogy miért így (miért kell ellentétes feszültség), szerintem előbb várd meg a formázással hozzáértőbb válaszát
Akkor ezek alapján az én korábbi kapacitás problémám a kondival nem az oxidréteg hiánya volt (főleg hogy új kondi volt), hanem a nem teljesen kisütött kondenzátor ha jól értem. De akkor ez valószínűleg két különböző probléma, én mérési hibát követtem el. Bocsánat akkor, hogy bele kot-kot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |