Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1157 / 1157
(#) xxxyyy válasza Gombszem hozzászólására (») Csü, 11:15 /

Az Intel CPU-k iGPU-i már generációk óta nem támogatják a CSM-et.
(#) Skori válasza xxxyyy hozzászólására (») Csü, 12:17 /

Az nem minden SSD-hez jó, csak a konzumer szériákhoz. Az ipari szerver SSD-ket (pl. Samsung PM883 stb...) nem kezeli. Mondjuk nekem még sosem kellett szerver SSD-n firmware-t frissítenem, pedig használok ilyeneket.
(#) xxxyyy válasza Skori hozzászólására (») Csü, 12:29 /

Olyanon még valóban nem frissítettem firmware-t. Jó tudni.
(#) Gombszem válasza Doky586 hozzászólására (») Csü, 18:42 /

Tudnál linket mutatni? Mert én mást találtam: Legacy ISO bootolva Linux alatt fut a Firmware frissítés. Pont ez a gondom.
(#) Gombszem válasza xxxyyy hozzászólására (») Csü, 18:46 /

Ez lehet. De akkor miért nem ezt írja? Mi köze van ennek a videokártyához? Hacsak az nem, hogy a kártya processzorát használja valahogy a bootoláshoz.
(#) Doky586 válasza Gombszem hozzászólására (») Csü, 20:54 /

Keress rá: Samsung Magician. Letöltöd használod.
(#) img válasza Gombszem hozzászólására (») Csü, 21:05 / 1

Azért kell hozzá diszkrét VGA mert az iGPU-k csak grafikus UEFI vBIOS-al rendelkeznek, így nem tudják a sima szöveges boot menüt megjeleníteni, amit a dVGA-k igen.
(#) Gombszem válasza Doky586 hozzászólására (») Pé, 16:21 /

Letöltöttem, telepítettem. Elfoglal 700 MB-ot, de ilyen menüpont, vagy ráutaló hivatkozás nincs benne.
Hacsak az nem lehet, hogy virtuális gépre raktam, amiben nincs Samsung meghajtó, és így elrejti a Firmware lehetőséget.
Ekkor marha nagy programot nem rakok fel a gépre, mert soha többet nem lehet maradéktalanul eltávolítani. Ez más hasonló programoknál kialakult tapasztalat.
(#) Doky586 válasza Gombszem hozzászólására (») Pé, 17:07 /

0.7 GB = "marha nagy program"
Bal alul update. Nálam nincs frissíthető.
Nyilván virtualboxban sem lesz. Legfeljebb ha usb-n adod be neki.
(#) martin66789 hozzászólása Szo, 20:55 /

Gigabyte GA-H61M-DS2 alaplap

Sziasztok

Kaptam egy fellelt állapotú Gigabyte GA-H61M-DS2 alaplapot, Intel Pentium G2020 SR10H 2.90 GHz processzorral és Spectek 4GB DDR3 1333 CL9 memóriával. Megtakarítottam a processzor érintkezőit és a memória érintkezői izopropil alkohollal, az alaplapot portalanítottam ecsettel. Szemrevételezéssel hiányzó alkatrészt nem láttam, a kondik nincsenek felpúposodva, kifolyva, bios elemet cseréltem benne.

Próbáltam feléleszteni de nem sok életjelet ad. Bekapcsolás után újraindulgat kép nélkül, a 3. újraindítás a mellékelt képet adja pár másodpercig, majd újraindul és ez ismétlődik. A proci kicsit elkezd melegedni, memóriát eltávolítva sípolja a memóriát. A procit és a memóriát többször is újra illesztettem, de nem hozott változást. Integrált videokártyával próbáltam. Bios beállításokat töröltem.

Mi baja lehet?
(#) user1914 válasza martin66789 hozzászólására (») Szo, 21:03 /

Van benne HDD is?
A saját telepítése?
Üdv. M.
(#) martin66789 válasza user1914 hozzászólására (») Szo, 21:06 /

Nincs csak az alaplap, proci, és ram. Billentyűzet és égér rá van kötve, a cpu hűtő is be van kötve.
(#) Suba53 válasza martin66789 hozzászólására (») Szo, 21:06 /

Van bele való másik procid, meg memóriád? Csak úgy tudod kiszűrni, hogy melyik a ludas, ha ki tudod cserélni, és megnézni hogy mit csinál egy másikkal.
Ha nincs változás proci, meg memória csere után sem, akkor az alaplap maga döglődik.
Ezen a lapon minden kondi már szilárd elektrolitú, azok nem púposodnak, de ezer más baja is lehet.

A tápegység hibátlan? Annak a bizonytalansága is okozhat újraindulásokat.
A hozzászólás módosítva: Szo, 21:07
(#) martin66789 válasza Suba53 hozzászólására (») Szo, 21:09 /

Sajnos jelenleg nincs hozzá másik cpu és memória sem.
(#) Suba53 válasza martin66789 hozzászólására (») Szo, 21:31 /

Van a közelben valamiféle PC szerviz? Elviszed nekik, és ha jó fejek egy próbát megcsinálnak így.
Esetleg eladják neked a procit vagy ramot, ha kiderül, hogy a tiéd rossz. ilyen öreg alaplap is lehet hogy hever náluk a lomosban.
(#) img válasza martin66789 hozzászólására (») Szo, 23:17 / 1

Szia!

Annak idején nem egyet keltettem életre BIOS írással mert ezeknél gyakran sérült a tartalom.
(#) uniman válasza martin66789 hozzászólására (») Vas, 8:58 /

Több videó is van erről az alaplapról a youtube-on. Úgy tűnik ez egy eléggé problémás cucc...
(#) img válasza uniman hozzászólására (») Vas, 9:17 /

A Gigabyte hardverek úgy általában problémásak, vagyis inkább ők maguk a probléma. Pl. Giga VGA-t sosem vennék mert a frissen vett kártyáknál is a forróság és az önsúly feszítő erejének hatására reped ill. törik a panel a PCIE csatlakozónál, szakadnak fel a vRAM chipek a B1-től kezdve és van, hogy maga a GPU mag alatt is a BGA pad-ek. Most is van nálam egy RTX3090 ami némi artifactolás meg fagyogatás után eljutott abba az állapotba, hogy már a driver sem látja a kártyát.
(#) Leraz válasza Leraz hozzászólására (») Vas, 17:10 /

Szervusztok!
Megint segítséget kérnék. Még mindig gondom van ezzel a megjelenéssel. Van amikor 2 hétig is rendben megy aztán egy nap 2-3 alkalommal is megzavarodik.Gyenge angol tudásomban nem bízva vajon szoftver vagy hardver gondja van?
Köszönöm ha tudsz segíteni.
(#) xxxyyy válasza Leraz hozzászólására (») Vas, 17:43 /

Erre keressél rá a google-ben: video tdr failure nvlddmkm.sys, lesz bőven találat.
Több böngésző is le tudja fordítani neked a találatokat.
(#) img válasza Leraz hozzászólására (») Vas, 19:29 /

Az Nvidia videokártyádhoz tegyél fel újabb (vagy régebbi) drivert "a puding próbája az evés" alapon: ha stabilan működik akkor jó.
(#) wbt hozzászólása Vas, 19:40 /

power off

Sziasztok!
Nem életveszély, csak idegesítő: I3-as gép, W7-el. Ha kikapcsolom (kilépés), akkor felpörög minden ventillátor és nem kapcsol ki. Volt anno egy frissítés, azóta csinálja. Power management-et néztem setup-ban, semmi ilyen, logikusnak gondolt beállítás nincs. Mi lehet az oka?
(#) Leraz válasza img hozzászólására (») Vas, 19:47 /

Köszönöm de azt már próbáltam. 2 hétig jó volt aztán megint rájött az ki-be kapcsolódás. Most az előbbi hozzászóló oldalakat próbálgatom de mindegyikre azt kapom, hogy nem kompatibilis az én kártyám és nem tesz fel semmit.
(#) img válasza Leraz hozzászólására (») Vas, 20:00 /

Az Nvidia oldaláról való drivert tedd fel. Milyen kártyád van pontosan?
(#) img válasza wbt hozzászólására (») Vas, 20:17 /

Vagy a tápegységed adta meg magát. Mindazonáltal a PWM ventilátoroknál az a normális ha a vezérlés megszűnésekor teljes fordulatra pörögnek fel mert a működési módjukból adódik, ugyanis a vezérlés csak lassítani tud rajtuk.
(#) Leraz válasza img hozzászólására (») Vas, 20:29 /

Most egy NVIDIA GeForce GT 740 van a gépben. Azt hiszem vagy a tápot kell lecserélnem vagy valami más kártya után kell nézzek.
(#) wbt válasza img hozzászólására (») Vas, 20:31 /

Ohhh, ezt nem is néztem, hogy vezérlés nélkül 100%-on megy, megint tanultam valamit. Különben minden tökéletes, egy VHS digiző gép, ritkán használom. A tápegység (esetleg csere), lehet, hogy megoldja. Köszönöm az iránymutatást! (de fura, hogy egy win7 frissítés után kezdte el ezt játszani).
(#) img válasza wbt hozzászólására (») Vas, 20:39 /

"Ha kikapcsolom (kilépés)"

Nem kilépéssel kell kikapcsolni, hanem leállítással: csak elírás vagy tényleg így csinálod?
Következő: »»   1157 / 1157
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem