Fórum témák
» Több friss téma |
Electrolux hibakód service módSziasztok!Electrolux EWS 106410W mosógépet miként tudom service módba tenni? Meglepő módon a start gomb+balra mellette lévő gomb egyszerre lenyomva tartása és a programtárcsa eggyel jobbra fordítása nem lépteti ide be. A másik hasonló, de 7kg-os gépemnél ez működik. Itt nem. Nem forog a dob, lehet elpukkadt a motor elektronika triak, de gondoltam kiolvasom először. Köszi!
Na sikerült, erősebben kellett nyomni az egyik gombot, mint gondoltam. E52-t jelez.
Ez techogenerátor nem ad jelet történet, na majd megnézem. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2025
Folytatódik a javítás sztori a Electrolux EWS 106410W mosógépnél.
Triakot kicseréltem, mert volt itthon. Továbbra sem forgatja a motor a dobot. EWM2100N panelen kiforrasztottam a fehér reléket, 12V-ot ráadva szépen kapcsolnak, műszerrel sípolva ott a rövidzár az érintkezőkon, mikor kapcsolnak. Kézzel megpörgetve a dobot kisebb, 3-4V-os AC feszültséget mérek a tachogenerátoron. Ha rámérek műszerrel, kb. 170 ohm az egyenáramú ellenállása. Úgy vélem, ez is rendben. Holnap majd megnézem, jut e feszültség a motorra valójában. Amikor forognia kéne, hallok egy relét kattanni a panelen. A program kijelző hibát nem jelez, csak megáll a visszaszámlálásban. Egyelőre ennyi. SAMSUNG WW90CGC04DAELE hibaSziasztok !Lehet hogy off-ra kellene tennem. A leírt mosógép borzalmasan csattog, dübörög - centrifugálásnál. Lengéscsillapító hiba lehet ?
Vagy csapágy, vagy elszakadt az üst tartó rugója, de láttam olyat is, hogy elszakadt a dob lemeze a tengely csatlakozásánál és ezért ütött. És lehet idegen tárgy a dob külső részén, ami elhajlította a fűtőbetétet.
Köszi ! Akkor előtte szét kell szedni. Írok priviben.
Nem hiszem, hogy annyira titkos lenne az információ, hogy privátban társalogjunk. Más is segíthet és másnak is jól jöhet a tudás.
Szóval, mostanában a dobot nem igazán lehet kivenni az üstből. A dobban lévő bordát lehet néhány típusban kivenni, ott bekukucskálni, esetleg a fűtés kivehető. Több ötletem nincs. whirlpool awe 66710ÜdvSegítséget szeretnék kérni egy whirlpool awe 66710 mosógép javításához, ha van benne ruha nem indul el a centrifuga, üresen elindul, tengelyek javítva, szivattyú megy, tesztprogram c4-nél megáll, motor jónak tűnik, szénkefék rendben, kommutátor megtakarítva. Ha tud valaki segíteni mi lehet a gond megköszönném.
Szia! Ruhával próbáltad??? Mert az kell neki
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2025
Szia!
Az mit jelent, hogy "szénkefék rendben"? Ugyanis, ha a kefék hossza (a szabadon lévő) 1 - 1,5 cm-től rövidebb, akkor már nem biztos, hogy a rugó megfelelő erővel nyomja így nem adja át a megfelelő áramerősséget, ezért, mivel centrizéskor nagyobb áram kell a motornak, nem fog működni.
Sziasztok!
Na most jött el a pillanat, hogy kérek a rutinosaktól egy kis ötletet. Electrolux EWS 106410W a gép, nem indul el a motor, nem forgatja a dobot, E52 hibakódot olvasok ki, de magától nem írja ki, csak megáll a program amikor a motornak forognia kéne. A vezérlőpanel EWM2100N típus. Amit eddig megnéztem: -szénkefék hosszúak, nemrégen cseréltem újra. -a motor kiszerelve szépen pörög, persze nem nyélgázon próbáltam, hanem egy porszívóból kiszerelt fordulatszám szabályozóval -a tachogenerátor ad ki jelet, 12VAC-t mértem rajta felpörgött motornál. -Motor és az elektronika közötti kábelek egyesével átmérve, nem szakadtak, átviszik az érintkezés a panelre is. -a panelen a reléket kiforrasztotam, multiméterrel átmérve jók az érintkezők mindkét állásban. -a panelen a triakot vadi újra cseréltem. Gondolom most működés közben kéne méregetnem, ez már persze nehezebb buli. A triak meghajtó résznél szokott gond lenni ennél a típusnál? Köszönök szépen minden jó ötletet.
Közben találtam az elektrotanyán egy leírást, igaz nem teljesen ugyanaz, de azért becsatolom, később másnak is jól jöhet.
Most böngészem, hátha találok valamit. LG WD-8021cSziasztok!22 éves LG wd-8021c mosógép, aminek kb 15-17 évvel ezelőtt már újraforrasztva lett az ajtózáró relé lába a vezérlőn, mert elengette a gyári forrasztás. Akkor volt egy ordas hiba, nem lett kitöltve szilikonnal a javítás helye. Mostanra szépen lekokszolódott a relé érintkezőfelülete és szépen felmelegedett a relé lábán lévő forraszanyag, ami meg megolvadva szépen lecsurgott az alatta lévő 230V-os másik relé lába felé. Mintha valaki ívhegesztett volna.(a Fi relé vajon miért nem kapcsolt le?) Csodálatos módon a panel azért túlélte. Mindene működik, kivéve az ajtózár és a fűtés relét. Bővebben: Link Namost gondolkodok, hogyan építsem újra a kiégett részt (remélem a csatolt fotón látszik a probléma). Az új relék úton vannak. A diódák ,transzformátor, varisztor túlélte az esetet. Valakinek ötlete ilyen esetre?
Én ívekre hajtott rézvezetékkel szoktam a felégett fóliát pótolni, esetleg a legvégén leöntöm valami 2K gyantával.
Köszi! Ez a 2K epoxy eszembe se jutott. Pedig elvileg üvegszál és epoxy maga a panel anyaga is. Az lesz, hogy az átégett panel részt feltöltöm epoxyval, kifúrom a relé lábainak a helyét , majd újravezetékelés után kap még egy kis epoxy-t, és most ki lesz nyomva szilikonnal az egész.
Ha kész lesz az operáció, beszámolok róla.
Csak ne acetátos szilikonnal nyomd ki mert az mar mindent is. Egyébként heti szinten javítok ilyeneket. Semmi gondot nem jelentett idáig, hogy nincs visszaöntve az elektronika. Persze ha valahol odafolyik a víz akkor van cumi, Pl lyukas a üstszájgumi, vagy a mosószertartály koszos,eltömődött és jön a víz ki belőle...
Üstszáj kérdésSziasztok!Az lenne a kérdésem, hogy a képen látható üstszáj gumi, az jól van-e így? Emlékeim szerint, régen nem volt kitüremkedve jobboldalt fent. De állítólag ez így jó.
Nincs jól. Az üst felfüggesztés a helyén van?
Szemre olyan, mintha le lenne szakadva a belső rész.
Köszönöm mindenkinek. Sajnos nem tudom, hogyan lehet megnézni a felfüggesztést, vagy, hogy mi az. Az a rugó lenne, ami felfelé húzza?
Sziasztok!
Visszajeleznék a Electrolux EWS 106410W "E52 tachogenerator hiba" javításról. Sikerült megoldani, egy nyomorult 47 ohmos smd ellenállás volt rossz (mitől romlik el??), a képen bekarikázott. A triak lábára ezen keresztül jött a vezérlőjel, mivel túl nagy volt az ellenállása, a triak nem tudott működni, nem forgott a motor, jött az E52 hibakód.
Bocsánat, csak azért mentem át privátba, mert ez ugye ez egy elsődlegesen elektromos hibákkal foglalkozó topik...
Kicseréltem a lengéscsillapítót, megmaradt a kattogás, de csak centrifugálásnál. (és persze ha van benne ruha) A dob nem lóg, a csapágy nem hangos (dobtisztítás - 1400-as fordulat) Szóval szétszedem. És ha nem teher a topiknak, megírom a fejleményeket.
Gyakori valamiért az a gate ellenállás döglés, javítottam talán siemens szárítógépet amiben nem forgott a motor, pont ugyanez volt a baja. Keresgéltem és kiderült hogy nem egyedi eset. Bár lehet csak a forrasztás repedt meg, nememlékszem hogy végül cseréltem e.
Újabb információ. Eddig úgy volt, hogy amikor elkezdett centrifugálni, akkor ha nagyon kilengett a dob - alacsony fordulaton megpróbálta eloszlatni a ruhát. Na ma megfigyeltem, hogy ezt nem csinálja. Lehet, hogy mégis elektromos (program) hiba ? Van valamilyen érzékelő benne a mi figyeli, hogy mennyire leng ki a dob ?
Tudom, hogy off, de azért leírom. Szétszedtem a gépet. A csillagnak (keresztnek ) semmi baja, viszont a belső csapágy és a szimmering az kuka. És most jön a felháborító része: kínai 6205 2Z-s HCH márkájú csapággyal van szerelve ! Aminek kemény 500 HUF az ára
![]()
Hello! Na így már én is jártam. Kollégám hozott egy csónakmotort, (igaz, előtte motorcsónakról beszélt, mecsoda kölönbség..) Tök be volt állva, szétszedtem, begélesedett benne az akármi. Kipucoltam, a kommutátort felszabályozták a suliba, kitisztítottam, de a két szintercsapágy meg a szimering kakukk. Néztem a helyét, hogy igazából golyóscsapágy is mehetne bele. Na, elballagtam a boltba, mondták hogy colos (tudtam) és hogy SKF van három hétre megjön 1700Ft/db. Na mondtam, hogy felejtsük gyorsan el, vettem "Magyar Gördülőcsapágy" kemény 200Ft/db. szimering 50Ft. Vettem is négy csapágyat. Visszavittem a forgórészt, ledrehálták mm-esre és szépen belefért sorba mind két-két csapágy egymás után. Ment mint a schaffhausen. Már 2V-nál forgott mint a gép, 12V-nál azt hittem felrepül a kezemből.
Na most már ketten szorulunk, majd zsugázunk a kóterban..
Az a helyzet, hogy nem érdemes túl drága csapágyat tenni a szimering mögé.
A csapágy élettartamát úgyis a szimering jósága fogja meghatározni. Amint az tönkremegy, vége a csapágynak. Szimeringből meg nincs túl sok féle.
Nos a szokásos mondat: Van egy jó és egy rossz hírem: Nem csattog, nem dübörög !....viszont jó hangosak az új csapágyak... FAG C3 illesztésű csapágyakat tettem be.Rosszul tettem ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |