Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Robot porszívó - Roomba
Segítséget kérek az alábbi tipusú robot porszívóval kapcsolatban.
Roomba robot Model:17070 19-24V= 1,25A, A beépített akku: Li-ion20 14,4V 1800mAh. Javításra hozták hozzám, 3éve nem volt használva.A töltő leadja a feszültséget,fél perc mulva automatikusan kikapcsol a töltő. Kivettem az akksit, 0V feszültséget mérek, tehát rosz lehet már az akksi. Mi a megoldás?Ebben kérem a segítségeteket.
A készüléket nem ismerem, de ...
Egy megoldás segíthet, ha szét tudod szedni az akkut: cellánkénti ellenőrzés/feltöltés. Garancia nélküli, de olcsó megoldás ez minden, több cellából álló akkupakk esetén. A cellákat töltheted C/20 árammal, labortáppal, vagy TP4056 modullal, amit átalakítasz C/20 áramra. Fontos: csak állandó felügyelet mellett! A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2022
T! Massawa és nedudgi!
Köszönöm a válaszokat.Roncsolás nélkül nem tudom szétszedni az akkupakkot. Még az a kérdésem,hogy érdemes-e új akkut venni bele, ha egyáltalán kapok és mennyiért?
Lehet, hogy olcsobb lesz egy uj gép. Sajnos manapság sok ilyen szerkezet csak egy “akku életre “ lett tervezve.
Kb. 10-15000 egy gyári akkupakk ezekhez a gépekhez, egy normális robotporszívó pedig 80-120000. Típus alapján rá kell keresni melyik való bele, youtube pedig biztosan megmutatja hogyan kell kicserélni.
DreameBot L10 ProSziasztok!Nem találtam jobb topicot a problémámnak. Van nekünk egy DreameBot L10 Pro jószágunk, a legfrissebb FW-vel, de nagyon nem vagyok vele elégedett! A problémám az, ahogyan kezeli, "optimalizálja" a takarítandó terület bejárását!! Ebből a legnagyobb baj, hogy csúszik a "térkép" a virtuális falak, no-go zónák viszont ott maradnak, így előfordul, hogy egy idő után bemegy olyan helyre is ahova nem kellene, és onnan nem tud visszajönni! Aztán kikerül olyan dolgokat amik már nincsenek ott...de közbe minden alkalommal frissül (és torzul) a térképe! Pl. elmegy kitakarítani a konyhát, ami annyira keskeny, hogy 3 kör neki, tehát az egész művelet nem lenne 10 perc. Odatalál egy percen belül, de visszafelé menet meg fél órát kóvályog a nappaliba, mire hazatalál, pedig a bútorok nem vándoroltak el.. Szóval keresnék erre a pusztulatra valami olyan FW-t akár 3. kézből is, ami ennél okosabb!! Vagy hülyébb ![]() Köszi ha tudsz segíteni!
Olyan főzött firmware-ról én nem tudok ahol ki van cserélve a navigációs stack is.
A Valetudo az igazából a cloud backendet emulálja, a navigáció ugyanaz marad. Jó lenne amúgy egy ilyen projekt, én a Gen1 Xiaomimat akarnám felokosítani, hogy tudja tárolni a szobákat és hozzá a no-go zónákat. A vicc az, hogy ez a legrégebbi és ebben van a legtöbb vas (RAM + flash), később kioptimalizálták még úgy is, hogy szoftveresen több feature került az újabb modellekbe.
Egyenlőre az is érdekelne, hogy korábbi FW-t hogy lehet visszavarázsolni, mert erre többen is panaszkodnak a világhálón!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |