Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   186 / 1388
(#) gulasoft válasza cimopata hozzászólására (») Szept 6, 2008 /

Ezért jó az uw led. Nem olyan meleg!
Nézzétek meg a tele-work.hu alján a nyákos videót.
Az egész panelt le lehet fújni egybe, ugye rögtön csak egy széle lesz, száradhat napokig, fekete zsákban tartottam, 2 hónapja fújtam le a videón látható nyákot, most használtam el a z utolsó darabkáit, és semmi baja nem volt.
Teljesen jól le lehetett világítani, előhívni a 2mp-es tömény előhívóval (technika a videóban)
Ajánlom mindenkinek. Fújjátok le az A4-es lemezt, és hónapokig használható megfelelő sötét helyen történő tárolás után is.
Egyszer pucolsz, egyszer fújsz, egyszer szárítasz.
(#) bbb válasza Prinner hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

sziasztok!

korábban írtatok pár dolgot a nyák megvédésére, jómultkorában még a wolf tn180-as erre kitalált vegyszerét is.
nos nekem az a kérdésem, hogy ezt a wolf tn180-at hogyan kell használni? ugyan úgy, ahogy egy sima festéket fújnék fel, két-három rétegben? vagy csak egy réteget kell ráfújni a kimart nyákra? és utána a forrasztást ez mennyivel befolyásolja? (azt írtátok róla, hogy nem rosszabb forrasztani, mintha mással kennénk le)
legvégül pedig ha én azt szeretném, hogy a kész panel (beültetés után) egyszínben pompázzon, akkor le lehet valamivel festeni alkatrészestül? (sima ellenállás-led párosokból áll az egész lap, persze a ledek maradnának ki egyedül a festésből)

a nyák vágásához is van egy aprócska kérdésem:
ha én egy kör alakú csíkot akarok csak marni, akkor a belső kört mivel lehet szépen a lehető legkevesebb roncsolással kiszedni? (gondoltam lyukfúróra, de az középre is fúr egyet, hogy megvezesse a fűrészlapot, így egy elég nagy terület tud kárbaveszni) lehet, hogy lombfűrésszel kellene ezt megoldani?
(#) gulasoft válasza bbb hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Hát tollashátú kismadár legyek ha értem amit írsz.
Ki akarod szedni a közepét, de zavar, hogy a kiszedett részbe kerül egy lyuk!
Nem mindegy? Úgyis kidobod?
Vagy egy kör alakú nyákot akarsz, és ott zavar a középső lyuk? Lombfűrésszel megnézem mennyire lesz kör az a kör (és mennyi szenvedés)
Kalkuláld bele a lukat ha az utóbbi a helyes a tipp, nyáktervezőbe, tegyél oda a restricted area helyet, és akkor arra nem huzaloz.
(#) bbb válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

miért dobnám ki, ha az egy elég nagy felületű panel, amit még fel lehet másra használni? (55mm-es kör) a most marni készült panelnál semmi gond nem lenne a lyukkal, hiszen az csak egy kör alakú csík...

viszont a másik kérdésre a válasz lényegesebb lett volna
(#) SzervízMacska válasza bbb hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Simán lefestheted a panelt, csak ne fém alapú vagy bármi egyéb elektromosan vezető festékkel. Szerintem akril jó hozzá. A legszebb persze akkor lenne, ha műgyantával kiöntenéd az ellenállások tetejéig, utána szép fényes zománccal lefestenéd a sík felületet. Kivágni a legjobban modellfűrésszel lehetne, annak elég 1,5-2 mm-es lyuk a kör vonala mellett. A koronafúróban eleve vastag a központosító fúró, másrészt a nyák vékony is hozzá. Egyébként sem hiszem, hogy műanyag fúrására alkalmas lenne.
(#) sk3tch hozzászólása Szept 7, 2008 /

lehet ez mar volt kerdes, elnezest elore is.
Szoval en regen az online24 ceggel csinaltattam a foliaimat de aztan azokkal nemtudom mitortent(elnyelte a fold) es azota nemtalaltam hasonlo ceget ami foglalkozna (olcson) nyakfolia levilagitassal. ha van ilyen pesti ceg akkor annak az elerhetoseget kernem toletek, de amugy a hazilagos megoldas is jo lenne csak en mindig sokat szenvedek vele.folian a vonalak jol megnezve lyukacsossak. mi lenne a legjobb megoldas? ja es megegy dolog, ha elohivasnal a vezeto vonalak esetleg lejonnek az attol van hogy tul eros a koncentratum(elohivo folyadek) vagy a folia a hibas? azt hiszem egyenlore ennyi
(#) Moderátor hozzászólása sk3tch hozzászólására (») Szept 8, 2008

Az egyetlen kérdés, amire eddig nincsen válasz a topicban a cégre vonatkozó!
Tök jó volna, ha megpróbálnátok önállóbbak lenni, és keresgélnétek, meg olvasnátok! Ne várja senki, hogy a sültgalamb a szájába röppen, megrágva, előemésztve, hogy csak nyelni kelljen!
Sorra tesztek fel olyan kérdéseket, amikre a választ kb. 20, de inkább 30 alkalommal leírtuk itt, a fórumban, sőt, akár ebben a topicban! És ne mondja nekem senki, hogy nem hajlandó visszaolvasni 306 oldalt, mert:
1. Nem is kell annyit, legfeljebb néhányat
2. Van az oldalnak egy igen jó keresője, ha valaki rendesen használja, pillanatok alatt megtalálja a választ!

Elnézést, ez a hozzászólás nem csak Neked szól, hanem mindazoknak, akikre vonatkozik!
(#) Pujc hozzászólása Szept 8, 2008 /

Hol lehetne olyan vékony réz fóliát venni mint a nyák lapokon van , ( mert én barbár mód letépem a nyákról a "rézbürkét") , szerintem biztos lehet valahol kapni Cu-fóliát , ha valaki tud ötletet nagyon köszönöm !
Van egy pár kép ( csak erős idegzetűeknek..) nagyon 18+ os ...
(#) gulasoft válasza sk3tch hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

tele-work.hu lap alján videó. Így kell csinálni tessék megnézni, tisztítástól a maratásig minden. Jó hosszú.
Lehet hogy rakok fel a sósavasról is egy képet, bár ott komoly vegyszerek közlekednek. Kezdőknek a tn150 gyorsmarót ajánlom melegítve.
(#) gulasoft válasza Pujc hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

Egy ekkora darab nyák pl. elektro konthában talán 200 forint lehet. Érdemes vesződni a fóliával? Egyébként alufóliát hogy lehetne pl. rátenni nyákra?
(#) gulasoft hozzászólása Szept 9, 2008 /

Ha már alufólia. Mennyire forrasztható? Arra gondoltam, hogy átkötéseknél átdugni egy kis fóliát, mikor átér kilukasztani, kiperemezni, és a peremet megforrasztani mind a két oldalon. Az elég vékony, egy 1.5-ös lyuk még lyuk lenne utána talán. (Márha forrasztható egyáltalán)
(#) Frankye válasza Pujc hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

Az egy dolog, hogy esetleg veszel ilyen fóliát, de hogyan rögzíted rá a műanyagra, úgy, hogy a kötés hőálló is maradjon, és egyforma vastag legyen alatta mindenhol?
Nem is szólva gulasoft fórumtárs felvetéséről, hogy egy ekkorka darab NYÁK-ot szinte utánad hajítanak, nem érdemes vesződni vele.
(#) Frankye válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

Úgy tudom, hogy az alumínium annyira hajlamos az oxidálódásra, hogy fémtiszta alumínium csak laborkörülmények között hozható létre, emiatt forrasztani házilag nem, vagy csak kínkeservesen lehet. (Egy Ezermesterben volt azt hiszem régen egy cikk, hogy valami kés pengéjére kent az illető forrasztózsírt talán, majd tett rá bőven ónt, és melegítés közben ezzel kapargatta az alu lap felszínét, így tudta forrasztani, de ez egy jó férfitenyér méretű lap volt, és nagyon "gányul" nézett ki utána a forrasztott felület. Szóval véleményem szerint házi körülmények között felejtős.)
(#) Sanyesz5 hozzászólása Szept 9, 2008 /

Üdv!!

Az lenne a kérdésem,mert itt igen ellentétes vélemények vannak a TN 160 as ónozóval kapcsolatban.A nyák korrózió elleni védelmére csak jó?Elméletben vékony ón réteg keletkezik,és az nem oxidálódik tovább.A másik,még nem próbáltam,de elméletbe sokkal könnyebben forraszthatónak kellene lennie utána.Ha vkinek van tapasztalata,megköszönném a segítségét.Mert én most vettem,de egyenlőre próbának csak egy réz csavart ónoztam le,az szép lett!!
(#) gulasoft válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

Azt hiszem a doboz oldalán is rajta van, hogy hány MIKRONOS réteget hoz létre, tehát a korrozió ellen tényleg jó, de másra nem igen. Magasabb hőfok kell a pákának ahhoz hogy utána forraszthass, hiszen itt egy ón rétegről van szó, aminek magasabb az olvadáspontja, mint az ón olom ötvözetnek, de utána szép lesz a forrasztás. Szoktam használni, csak az a gond vele, hogy nem mindíg lesz egyenletes a felület, tehát teleföldesnél nem hoz olyan szép eredményt mint a sima huzalosnál, mert a teleföldesnél már kijönnek a nyák oxidációiból eredő problémák. Gyári lemezen majd kipróbálom, mert az nagyon pöpec a lakkréteg alatt is.
(#) huba hozzászólása Szept 9, 2008 /

Utóbbi időbe észrevettem hogy nem úgy terül a fotólakk ahogy illik. Gondoltam felület nem elég tiszta. De nem is terülés. Hanem besötétedik és kis buborékok lesznek. Ez a dátum szerint lejárt? Még egy éve sincs meg.

P9100219.JPG

(#) fureszk válasza huba hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

Lejárt.
(#) huba válasza fureszk hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

Hogyaza. Legközelebb vásárláskor megnézem mennyit ült a polcon. Ezzel már finom munkát nem tudok csinálni, mert apró jukak leszek a panelon. esetleg ha vastagon fújom...
Mennyi kéne legyen a szavatossága? kb 2év?
(#) CHZ válasza huba hozzászólására (») Szept 10, 2008 /

Nekem 3 éves lakkom is jól dolgozik , igaz hűtőben tárolom .
(#) Ferkógyerek válasza huba hozzászólására (») Szept 10, 2008 /

Én is 2 éve lejárt lakkot használok de még mindíg tökéletes.
Viszont a hűtőben tárolása fontos.

P20.JPG

(#) huba válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Szept 10, 2008 /

Kicsit vastagabban kell fújam és akkor összefüggö marad a réteg száradás után is. A következő flakonnak lehet foglalok helyet a hütöbe
(#) zoly15 hozzászólása Szept 10, 2008 /

Hi!
Nekem van egy német fotólakkom nálam már kb 1 éve van no meg akitől kaptam ki tudja hogy hány napig volt nála. Dátum nincsen rajta.. Ezek szerint nem romlik meg?

üdv!
UI.: én csak szobahőmérsékleten tárolom egy szekrényben..
(#) K0bi hozzászólása Szept 13, 2008 /

Hali!
Igaz most vettem egy PIC programozót, mégis megtetszett az AVR ISP programozó és szeretnék épiteni egyet. A kérdésem az lenne hogy a PDF-ben megadott nyáktervet hogyan lehet méretarányosan kinyomtatni?? (bocs ha tirv a kérdés de mi nem jöttünk rá)

Előre köszi!
(#) gulasoft válasza K0bi hozzászólására (») Szept 13, 2008 /

Próbáld ki az acd see-ben beállítani 75 dpi-re.
(#) gulasoft válasza K0bi hozzászólására (») Szept 13, 2008 /

Küld el a linket megnézem én is azt az avr programozót.
(#) K0bi válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 15, 2008 /

Link -- a nyák előnézeti kép alatt: avr_isp_pcb.pdf
Nyomtató most nincs nállam de majd megnézem AcdSee-ben ..
Ja és kösz a segitséget
(#) Frankye válasza K0bi hozzászólására (») Szept 16, 2008 /

A pdf fájlnak éppen az a lényege, hogy nem kell variálni, keresgélni, hogy milyen felbontással került bele a kép, hanem "egy az egyben" lehet nyomtatni. Nem kell hozzá ACDSee se, csak Acrobat Reader, és már lehet is mérethelyesen nyomtatni.
(#) K0bi válasza Frankye hozzászólására (») Szept 16, 2008 /

csakhogy ez pont nem mérethelyes hanem A4es lapot maximálisan próbálja kitölteni ... legalábbis nekünk
(#) Directors hozzászólása Szept 16, 2008 /

Üdv mindenkinek.

Lenne egy pár alapvető kérdésem.

Vettem egy ilyen előhívót:Bővebben: LinkAz lenne a kérdésem,hogy mennyi ideig kell ebben a folyadékban lennie a nyáknak?(körülbelül)

Ilyen nyákot vettem:Bővebben: Link
Csak az enyémnek a teteje fehér színű de alatta a rézfólián rajta van a lakk.

Levilágítónak csak UV cső,UV led és Higanygőz lámpa jó?
A sima izzó miért nem jó?
Ja és még egy fontos.Milyen sötétbe kell ezt csinálni?

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.

(#) Moderátor hozzászólása Directors hozzászólására (») Szept 16, 2008

Idézet:
„Lenne egy pár alapvető kérdésem.”

Szuper!

Idézet:
„Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.”

Ott a kereső, tessék használni, vagy olvasd át a témát.

Üdv
Következő: »»   186 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem