Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Hát kár volt ennyiért ilyen előhívót venni, ezért az árért 2 doboz szitit kaptál volna ami 3 évig elég egy átlag felhasználónak.
Az hogy meddig kell lenni benne? Amíg a vezetékezés még nem sérül, de a lakk mindenhol lejött ahol nem kell. A fotólakk UW-C érzékeny, ami a felsoroltakon kívül van a napsütésben is, de sima lámpában tuti nuku. Nem kell sötétben csinálni ha már rajta van a maszk, akkor gyakorlatilag mindegy, olyannyira, hogy van aki a napfénnyel hívja elő, csak persze az hosszabb idő. Adig kritikus, amíg a maszk nem kerül rá, mert ha 2-3 percig éri valami uw-c és utána rakod rá a maszkot, akkor az előhívó ott is leszedi ahol nem kéne. Ha meg uw-c-s lámpát csinálsz akkor a saját szemed világának érdekében érdemes olyan helyen levilágítani ahonnan nem jön ki az UW-C fény, ergo nem megy be sem ilyen helyre a fény. Nézd meg a tele-work.hu alján a videót.
Huh... elég drága helyen élhetsz
![]() Nálunk ebből 4 doboz szi-ti jön ki. Egyébként hogy medig kell bennehagyni, én erre csak ezt szoktam mondani: hidd el, érezni fogod ![]()
2 doboz sziti?
4 doboz sziti? Ez 30 liter előhívóhoz elegendő ![]() Az bárhogy is saccoljuk, kb 1,5 élet... ![]() Nekem is hasonló van, csak az 600ft volt ![]()
Igen 1.5 életre elég. Főleg ha töményet csinálsz és a lakk 90%-a vízben jön le.
Nálunk 310Ft egy dobozzal, de én bőven szoktam csinálni, hogy tudjam mozgatni benne a nyákot anélkül, hogy bár hol is kiérne belőle. Kb 1-1,5L -t szoktam használni, ez 2-3 kanál SZI-TI nálam
![]() ![]()
Mekkora nyákokat szoktál csinálni?
Nekem eddig a max méret (mióta fotózok) kb 5*6cm volt. Kínai dobozban ez elfér, és elég hozzá kb fél deci víz ![]()
Általában 2db 10x16-osat, de nálam az a baj, hogy van egy frankó edényem, viszont ez elég nagy, ebben 1 liter víz kb. 2cm magasan áll.
![]() ![]()
Fólia drága?
Mennyi? Tintasugaras?
Hát...
Tintasugarashoz való felénk 110Ft / A4-es lap. ![]()
Hello!
Egy hülye kérdés hogyan kell türözni a nyáktervet? csak horizoltálisan, vagy vertikális vagy mind kettő? Köszi bocs a hülye kérdésért?
Csak egy irányban kell!
Ha két irányba tükrözöd, akkor az olyan, mint ha elfordítanád síkban 180 fokban.
Bp-n kb 70ft-ért vettem egy éve vagy tizet, de én ekkora méretekhez eddig elhasználtam 4 oldalt...
Jó neked, Hol vetted? Ha megyek arra, lehet megézem.
Köszi szépen!
Petőfi híd, kiskörút, Mester utcával párhuzamosan van kis sétálóutca, ott van egy írószer, én véletlenül tévedtem be, vettem is egy rakással, csak elosztogattam.
Sziasztok!
Beszereztem egy CNC-s kollegától egy aranyos kis gépet. Az előnye, hogy kicsi, olcsó, gyors és könnyen be tudom fogatni az alkoholos filcet. A munkaasztalt két irányba mozgatja és föléhajló tollat egy elektromágnes mindig kiemeli, amikor kell, így képes rajzolgatni. Most újítgatom fel, az elektronikáját szépítgetem, de láttam már működés közben és szépen rajzolt bútorlapra filctollal. Igazából nyák maratáshoz szeretném vele felrajzoltatni a tervet. Amint sikerül pontosan beállítani és készítek vele rajzolatot, belinkelem az eredményt. Ha egy 0.5 mm-es pontosságot sikerül vele elérnem, akkor én már nagyon boldog leszek. ![]() Üdv.
Nem látom ugyan jól a képet, de úgy tűnik a "gyengéje" a sínek merőlegessége, és a toll merevsége. Próbálj meg csőtollat használni, az korrekt. Meg valami "azonnal fogó" tipust.
Ezek egyszerű fiók sínek, de az tényleg fontos, hogy pontosan be legyenk állítva.
A legvékonyabb hegyü alkohol is jó, könnyen be lehet állítani...
Sziasztok!
Ma készítettem egy "teszt nyákot" hogy kitapasztaljam a levilágítómat... Készítettem egymás alá 6 db ugyan olyan "tervet" és elláttam perc beosztással (1-6 percig ez látható a "terv" nevű képen) Az lenne a kérdésem hogy a 0.1mm-es vonalat könnyebb alávilágítani mint a vastagabbat? Mert van olyan rész ami még az 1 és a 2 percnyi levilágításnál is meg tudott marni a TN-150. Feltételezem hogy ha vastagabb vonalakat "világítanák le" akkor több idő kéne? Vagy ha nagyobb méretű nyákot készítek akkor tovább kéne világítani? ![]() üdv! UI.: a tranzisztorok és az a kondit csak poénból tettem oda ![]()
Sziasztok
Szeretnek probalkozni a vasalos technikaval. Ezt lehet egyszeru papirral is csinalni vagy valami speci papir szukseges hozza ? Koszi WaRL0
Műnyomó papír szükségeltetik hozzá..
üdv!
Hello
Es olyat honnan tudok beszerezni? Es mire figyeljek? Koszi WaRL0
papírboltban kapható én anno 90G/m2 essel csináltam úgy van ráírva hogy 90G.
Nagyjából ennyire kell figyelni..
Szia!
0,1mm-es vonalvastagság eléréséhez nagyon bevált és bejáratott módszer kell még fotolitográfiás nyákkészítés esetén is. Ha a maszkot a festékes felével teszed a nyákra (és persze leszorítod) akkor az alávílágítás nem jelenthet problémát. Nagyon vékony vonalak esetén az alámarás inkább a felelős a vezetősáv részleges eltünéséért. A levilágítás idejét (ha egyszer már megfelelően kitapasztaltad) nem szabad változtatni sem a nyákméret sem a vonalvastagság változásai miatt. Nagyobb méretű nyák esetén nagyobb méretű kell legyen a levilágító, a fénynek pedig egyenletesnek kell lennie mindenhol. A nyák "arrébb húzogatása" sem jó mert nem lesz egyenletes a levilágítás. Bár a fotón nem látni jól (a nyákra merőlegesen kellene fotózni) de talán 1 és 2 perc közötti idő lenne az ideális. Ha ilyen kicsi a levilágítás ideje, legalább 5mp pontossággal kell belőni. Szerintem azért egy darabig még elégedj meg a minimum 0,2mm-es vonalvastagsággal.
Szia!
Köszönöm a válaszodat akkor a kétségeimet megválaszoltad ![]() Én csak azért csináltam 0.1mm-esre hogy ne legyen nagy a teszt darab de nem gondoltam volna hogy olyan kicsi lesz ![]() A leszorítóm a képen látható ez csak egy hirtelen ötlet volt de nagyon bevált! ![]() ![]() üdv!
Hát időnként úgy túl tudjátok bonyolítani
![]() Ott a tele-work.hu-n a videó a hungarocelből készült levilágítódoboz, meg az üvegestől vett jó vastag üveglap, és mégis megy vele a 80 lábú kocka ic nyákja (miliméterenként 2 láb). Ezekkel a fix dobozokkal az a baj, hogy nagy helyet foglalnak, de az a lámpa, az nagyon brutál benne. Nem fűti be a dobozt?
6 perc után jó langyos a hegesztőpajzs üveg..
A lámpa feletti búra szó szerint forró :yes: a doboznak nagy a felülete ezért még langyosnak se langyos.. Túlbonyolítani? Neked LED-el van nekem meg HgLi-vel.. Ez is vitte ezt a picike tokot csak alávilágított legjobb az 1perc-es... A lámpa belsejében 1100Cfok uralkodik mikor kikapcsolom az elektródák izzanak üdv! ![]()
Sziasztok!
1-1.5 A-re eleg az 1mm-es csikszelesseg? Oks, a rezreteg vastagsagatol is fugg, de az majd olyan vastagsagu lesz amilyet kapok az eppen utba eso elektro boltban. udv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |