Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Mi elnézzük, de a modik...
De hogy én ne offoljak: Attila! Nagyon jó a táp, főleg a kék kijelző fogott meg elsőre! Jó ötlet! Nem a már megszokott unalmas színek.
A modikat majd jól megvesztegetem...
A kijelzők tényleg jók, nekem is van hasonló... (csak dicsekvés képpen)
Óra...gondoltam volna...
Idézet: „A modikat majd jól megvesztegetem...” ...na ezért már adnék egy sárga háromszöget...
Jól néz ki :yes:
Pesze mi más lehetne mint egy óra.
Akkor én is hagy dicsekedjek: Kék kijelzőim
Ha már OFF, legyen kövér:
Idézet: „Óra...gondoltam volna... „A modikat majd jól megvesztegetem... ” ...na ezért már adnék egy sárga háromszöget...” Sárga háromszög? Legyen! :felkialtas:
Nagyon szép. Csak gratulálni tudok Remélem lesz belőle egy szép kis cikk, mert ezt szivesen megépíteném. Még Úgy sincs labortápom...
Nem is vettem észre, hogy tettél fel új képeket a labortápodról (szokásomhoz híven)
Nagyon tetszik , remélem hamarosan el fog készülni, mert már szükségem lenne egy ilyen tápra Nagyon szép munka, grat!
nah 600 oldal szép hamár a számoknál vagyunk akk forrasztó ónnal matekozni
remélem nembaj hogy felrakom a képet.
Hát ez fantasztikus, hogy mit építettél majd küldd csak el a kapcsolási rajzát is, megépítem majd én is
csak az a baj hogy vagy 6 oldalad kapcsolási rajza van és csak 2 órámba került mire összeirtam mi kell hozzá.
Sziasztok!
Összeraktam egy egyszerű CCIR -> OIRT konvertert, hogy a régi rádióimat is munkába tudjam néha fogni. A kapcsolás az 1989 szeptemberi Rádiótechnikából van. (NYÁK-ot kicsit átterveztem) Tudom, hogy nem igazán szép, de működik, és az építése egy kis délutáni elfoglaltságnak pont megfelelt. (az elem majd belekerül a dobozba)
Gratula!
A jó öreg SO42P-vel stabil cuccokat lehetett csinálni. Rádióépitős korszakomban én is használtam.
Még augusztusban elkészült a labortápom, de néhány módosítás miatt még nem éreztem befejezettnek a dolgot.
Az "electronics-lab"-os tápot építettem után, némi változtatással, melyért ezúton is köszönök a labortápos topikban nyújtott segítségeitekért. 0-33V 0.002-3A (4A-t még átvisz rövid időre gond nélkül) Stabilitás (hála a 4 vezetékes mérésnek, a honlapon közölt 0.01 % helyett még ~2 tizeddel jobb lett: 1.995V üresjárat -> 1.994 0.8A 13.90V üresjárat -> 13.90V 2A A ház és a hűtőborda SPafi Kollégától, a trafó pedig a vateráról való. Bővebben képek itt. Párszor olvastam, hogy szivesen veszitek, ha kezdetekbe is bepillantást tehettek. Próbáltam ekként válogatnia a képeket. Sajnálatomra a ház eredeti megjelenéséről nem készült fotó, pedig megérte volna..mit vakartam a fejem, hogy miként használjam ki a meglévő réseket, ablakokat, hogy még mutatós is legyen a végeredmény
Minden elismerésem! Ez tényleg nagyon szép munka, külön dicséretes, hogy a vasalástól a maratáson át a beforrasztásig minden lépés dokumentálva.
Az analóg műszerek pedig - ahogy Zoli barátom is mondotta volt - igazán sokat dobnak a megjelenésén! Egyszóval megérdemled ezt: :kalap:
Üdv.!
Érdekes, hogy a dobozt állítva használtad fel. De így jobb is, mert jobban hűl a borda és a táp kisebb helyet foglal az asztalon. Viszont egy tanácsot hagy adjak: A táp tetejét én a helyedben letakarnám valamivel, mert a sok kis lyukon beeshet belülre akármi. Most látom elég szép rend van az asztalodon, de ha 'elszabadul a pokol', akkor meglepő helyekre tud az ember alkatrészeket lerakni... (És most nem csak magamból indultam ki...)
Hadd gratuláljak, nagyon szép munka! Én is ezt a tápot építettem meg duál kivitelben, nekem közel sincs ilyen pontos, mint a tiéd.
Üdv!!
A legutolsó munkám,ez 3-4 wattos rádióadó,PLL egységgel,egyenlőre csak behányva a dobozába,tesztadás végett.
Szia!
A végtranzisztor és a csatlakozó között ugye nem kéteres sima vezetékkel vitted a jelet? Mert ha igen akkor ez a végtranyó korai halálához vezet.
Köszönöm! Örülök, hogy nektek is tetszik az analóg műszer. Talán kicsit oroszos beütést ad neki, de hangulatosabb
Az alapos dokumentáció többek közt annak köszönhető, hogy hosszú idő után ez az első -ráadásul- teljes, dobozolt építményem. Régről több panel állapotban lévő kapcsom van. A vasalós technika pedig a második. Az első kb. egy héttel korábban készült, de nem tükröztem és újat vasaltam. A vasalás után azért rajzoltam át filccel, mert az elsőnél enyén porózusos lett a réz felszíne. Mintha nem zárt volna rendesen a rávasalt rajz. A dobozt én is szivesebben tettem volna fektetve, de -ahogy Te is mondtad Attila86-, a hűtőborda kötött, ahogy az asztalon lévő szűk hely is, és fektetve olyan alacsonyan lett volna, hogy nem jó a deprez műszer rálátása. Talán egy polcon mutatott volna jól. Igy maradt állva, de meg is barátkoztam vele. A letakarásban igazad van, majd valamit kitalálok oda. Köszi! zaky : Köszönöm! Hidd el, ez sem volt pontos. 12V-on 1.5A-en simán esett 2-300mV-t is míg 2 vezetékes volt. Ha gondolod privátban v. itt szivesen segítek/segítünk. A kapcsolás alkalmas a fenti pontosságra. Azt megkérdezhetem, hogy Te mekkora trafót alkalmazol?
Most készültem el egy ultrahangos távolságmérő egyik paneljával (3db lesz, + mikrovezérlőt tartalmazó panel). Most jön a programozás.
Bocs a rossz képekért de a rendes fényképező nincs feltöltve ezért webcam-al csináltam a képeket
Húha.de igen,viszont nem sokáig,de köszi az tanácsot,lecserélem,árnyékolt,koaxra
Jol nez ki.
Sajat? Milyen pontossagra szamitasz?
Félig saját. Az srf04 terveit használtam fel és módosítottam rajta egy keveset. Pontosság a programtól függ. Szeretnék elérni 3cm alatti pontosságot.
Sziasztok!
A hétvégén elkészültem a led-mátrix kijelzőmmel. Pic16F876 vezérli,a kijelzésre pedig közös katódos 5x7es led mátrixokat használtam. Csatolok pár képet és egy videót(bocs a video minőségéért,sajna csak a telcsi volt a kéznél) Később még teszek fel jobb videót. Üdv! ja,és köszönöm mindenkinek a segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |