Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla Moderato 1037 A-1 rádiós erősítő javítása
Témaindító: rockersrac, idő: Júl 4, 2008
Témakörök:
Konkrét adatokat nem tudok prezentálni, de azért csodákra ne számítsz. Meg sem közelíti a HiFi elvárásokat. A félvezetős erősítők frekvencia átvitelével általában nem szokott igazán baj lenni, a teljesítménye 2x10-15W max, a torzítási adat meg nem túlságosan jellemzi a hangminőséget. Ha nem kell vele sokat bíbelődni, akkor felújíthatod, ha hibás (az erősítő), akkor max, ha kihívást látsz benne, a hangjáért semmiképp.
De ez az én véleményem.
Hello
Megvan az eredeti kiskönyve is a rádióserősítőnek annak a hátulján benne van az össze műszaki adat Bescannelem képként és elküldöm az e-mail címedre. Abban részletesen is megtalálsz minden paramétert üdv [Dj_Double_G]
Hello
nekem mind a mai napig ez az egyik etalon erősítőm, 27 éves, de kifogástalan állapotban van, az egészet felújítottam és a hangminősége kiváló, az akkori HIFI cuccok között csúcsminőség volt, és mind a mai napig megállja a helyét, amúgy a teljesítménye bőven elegendő egy átlagos nappaliba (20nm) két közepes érzékenységű hangfallal is. de két High End HIFI hangfallal pl EMINENCE, WHARFEDALE a hangerő a fájdalomküszöb határán mozog. szerintem tehát nagyonis érdemes vele foglalkozni, de csak ha ért hozzá az illető, másképpen nem ajánlom.
Helló
Nekem még gyári hangfalakkal van. Múltkor szétszedtem, hogy kiporoljam, de a hangszóró olyan szép állapotban van benne, mintha gyári lenne. És tényleg remekül szól.
Helló! Tudol képet felrakni a gyári hangfalairól?? Azért érdekelne mert nem láttam. Nekem csak a rádióerősitő volt meg, de sajnos szétdaraboltam használható részekre mert tönkretettem az egyik végfokját régen úgy 5-6 éve. Nem próbáltam azóta sem helyrerakni. Eléggé jó hangja volt azt megkell emlitenem csak szerintem nem a megfelelő hangszóróim voltak hozzá.Akkor ha megkérhetlek rá lefotózod és felrakod a képeket a hangfalairól??
üdv Steven
holnap csinálok róla képeket. leveszem az elejét is, hogy látszódjon a hangszóró is.
![]()
nekem eddig a véleményem az róla hogy egy kiváló rádiós erősítő bár nekem a lemezjátszó része nincs meg mert tönkrement és így kaptam h csak a rádió meg az erősítő rész van leszámítva hogy a végfok tranyó vezérlőim elszáltak azon kívül semmi baj nem volt vele eddig! nagyon szépen szól! ide s tova 5 éve van meg és meg vagyok vele elégedve teljes mértékben!
![]() ![]()
Nekem is megvannak az eredeti hangfalai, és kifogástalan állapotban, de én már azokat nem használom, amúgy 10W 4 Ohm osak és tényleg nagyon szépen szólnak.
27éve van meg az egész gyári cucc minden részével együtt és még a lemezjátszója is tökéletes ![]() Nagyon vigyázok rá. Már múzeális érték.
Hát, a fene tudja. A közelembe sem volt ilyen, vagy 15 éve, de előtte jó párat javítottam. A lemezjátszójában - ha emlékeim nem csalnak - VK betét volt, ami akkortájt 50 HUF magasságában mozgott. Ez keramikus hangszedő, annak minden nyűgjével együtt. Annyi viszont bizonyos, hogy a HiFi-hez semmi köze. Az viszont igaz, hogy egy kiváló minőségű hangfal sokat javíthat az átlagkészülék hangján.
Na a megígért képek. Bocs a minőségért, még nem tudok normális képet csinálni. majd belejövök.
![]() ![]()
Helló!
Kössz a képeket. Nah ilyen hangfalakat sem láttam még. Frankó. Jó képek lettek ahhoz képest eléggé élesek szerintem. üdv Steven
Közben rájöttem miért lettek ilyenek a képek. Manuál fókusz volt beállítva a telón, és nem auto, így nem volt rendesen ráfókuszálva.
![]()
az előfordul!
![]() ![]() ![]()
Sziasztok. Van egy Tesla Moderato 1037 A-1 rádiós erősitőm, és ha jól értettem az előbbieket akkor nekem is a végtranyó szált el. Hátul van a falon, 4db, és ez van ráirva KD 333 S60 321. Erre ugye három kábel megy rá. Egy a házra és kettő a csatlakozókra. Ugy romlott el, hogy a két csatlakozó rész üzem közben ösze lett érintve és azóta néma a készülék. A kérdésem az lenne, hogy Ha ezeket kicserélem úgy javitható-e, ill. milyet kell bele vennem és hol lehet ilyet kapni. Köszi a segítséget.
nekem nem a végtranyóim száltak el hanem a bal oldali végtranyókat ,, vezérlő " tranyók száltak el! amúgy ha jól rémlik bd241c-t írt komám(ezúton is mégegyszer köszönet neki a segítségért!)de nekem a boltban ez helyett tip31c tipusú tranyókat kaptam.valaki olyan ismerőshöz vidd el aki ért az elektro technikához!(vagy ha te értesz hozzá az is jó - bár amit írtál nem erre utal[nem szemétségből mondom] amúgy sok sikert hozzá!
![]()
Helló. Ráéreztél, nem értek hozzá ezért is fordultam hozzátok.Nem igazán vagyok otthon a témában. Amúgy köszi a segítséget. Probálkozom, remélem még meg tudom csináltatni valahol.Kár lenne érte, mellette nőttem fel.
nagyon kár lenne érte ha nem tudnád megcsináltatni! :/ sok sikert hozzá!
![]() ![]()
a "komád"
![]() ![]() Amúgy Gyurika 69-nek üzenem, hogy vegyen 4 db BD241C tranzisztort és keressen egy ismerőst, aki beforrasztja neki, ha szerencséd van, akkor jó lesz, de nem árt rámérni a tranzsztorokra is nameg a tápfeszre, de ajánlom egy hozzáértő ismerőshöz fordulj, mert nem árt érteni hozzá mielőtt nekiesel ![]() ezek a cuccok már múzeális értékek
Oké. Megfogadom a tanácsotokat. Köszi mégegyszer a segítséget.
Szia!
Nekem a tápegység adta fel szolgálatot, a műszaki rajzzal sokat segítenél, mivel igen drágán javítanák.
fent van a telljes kapcsolási rajz itt a topicban!(talán a leg elejénél keresgélj)
![]()
![]()
Szia!
Nekem szükségem lenne a rajzra, el tudnád küldeni?
Helló
A biztosítékot nézted már? Olyan mintha a bekapcsolás pillanatában kiment volna. Így még feltöltötte a puffereket, majd azok szépen lassan kisültek. ![]()
hát hiába keres visszafelé,mert az a két link már nem él! :S de majd szólok Gábornak h tegye fel valahova v mi file megosztó tárhelyre ahonnan nem törlik ki! én próbáltam data.hu ra feltenni de feltöltés után azt írta ki hogy connection refused!
![]() ![]() ![]()
pedig fent van a rajz, csak a második oldalon. PontosabbanITT
![]()
az lehet,csak hogy nézd meg a minőségét is! ami az én birtokomban van az jpg úúúgy 14016*9936*24 pixeles felbontással két részletben van meg az EREDETI kapcsolási rajz beszkennelve darabonként 14,5 mega körüli mérettel!
![]() ![]() ![]()
Köszi a segítséget, de ebből nem lett rajzom. Tud valaki segíteni tápegység ügyben? Infó bármi.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |