Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!!!
Újra nyár csicseregnek a madarak... szép az idő... viszont sok volt idén kicsit az árvíz meg miegymás!!! Ergo sok a szunyog is!!! Olyan szúnyog- ill. rovarcsapdára gondolok, ami pattogó kis szikrák kíséretében kíméletesen és gyorsan nyírja ki a kis dögöket! Van valami frappáns, és nem utolsó sorban egyszerű ötlete valakinek??? Szerintem mindenkinek jól jönne egy ilyen otthonra neeeem? Na írjatok! Remélem legalább sokaknak aktuális a téma! Peti.
nekem van tippem, a m*l benzin kúton vannak ilyenek szentem ha nincs ott senki szedle
csak gáz mert non-stop
Fémrács + nagyfesz = halál
Speckó neon = UV... Odamennek a szúnyogok a speckó neon fényére... de sajna ott abba is marad a tevékenységük. Olyan 5E környékén van egy ilyen boltban.
Nekem van ilyenem, ha egyre gondolunk.
A müködési elve egyszerű: középen valami csalogató van a szunyogok számára, pl fényforrás, megfelelő hullámhosszal. Ezt egy nagyfeszültségű rács veszi körül. A rács elég sűrű, ha a szunyog hozzáér a vezetékpárhoz, rövidrezárja és onnantól kezdve már az örök vadászmezőkön röpköd. A nagyfesz miatt kell természetesen védelem, pl egy müanyag rács, ami ritkább. Szóval az egész azon múlik, mennyire csalogatja az adott fény a szunyogokat. Hát tapasztalatom szerint beválik a dolog, de nem tökéletes Más ötlet: egy forgó és föl-le mozgó lézer. A speciális frekvenciájú hang alapján, amit a szunyog repülés közben kibocsájt, beméri a dögöt és egy az emberre még veszélytelen teljesíményű lézerrel kilövi. Na jó ez a poén kategória. Azért ki tudja, lehet hogy beválna
Ja, rászáll a füledre, és átégeti a fejedet az "emberre veszélytelen lézer"
Akkor már inkább a 3,5kV-os rács rázzon meg... Egyébként a legviccesebb az, hogy ezeknek a termékeknek ráírják a hátoldalukra - aljukra - doksijukba stb, hogy: Idézet: „A készülék működéséből adódóan a rovarok megsemmisítésekor elektromos kisülés jön létre, ezért tűzveszélyes helyeken az elektromos rovarcsapdák használata TILOS!” A benzinkút mióta nem tűzveszélyes hely?? ----------------------------- Szerk: 2200Ft: [link=http://www.arukereso.hu/egyeb-kiskeszulek-c3178/hauser-bk-385-elektromos-rovarcsapda-p152120.html]http://www.arukereso.hu/[/link] Idézet: „ha nincs ott senki szedle, csak gáz mert non-stop” Hát akár hiszitek akár nem, most májusban voltam haverokkal kirándulni Váralján... És hát azt illik a halyről tudni, hogy bolt nincs. Napi kb két kiló kenyeret hoznak. És 30km-ert autóztam hogy bonyhádra beérve Lidl és Penny M.-et találjunk. És egyszer estefele olyan félnyolc-nyolc körül mentem, és be volt zárva a mol kút. Szal. Nem minden kút non-stop...
ezt hol lattad a Star Warsban?
akkor mar egy jo eros lezer fuggolegesen mozog fel le allati gyorsan (lezerfal)az milyen?
De akkor már az is jobb és olcsóbb, hogy egy hüly "gyp"-st beállítok magam mellé és ha lecsap 10 szunyit, akkor kap mondjuk 1 forintot...
Király mi??? Akkor a hálónak a rácsa mondjuk a fázis..., és egy másik rács - ami qurva közel van hozzá - az a test??? Csak ezt nehéz úgy kivitelezni, hogy ne legyen rövidzár... igaz? A 220 már megsütné őket igaz? Simán...:yes:
Láttam már ilyen gyári készüléket működni... Szépen sült rajta a szúnyog. Csattogott egy ideig...
A saját nagyfesz generátorommal meg egyszer kigyújtottam egy legyet:eplus2::hehe:
Húúúú ez nagyon korrektnek látszik - az is!
És nem is bonyolult... Csak nekem ...Hát az a trafó - meg amúgy minden amiben már egy szimmetrikus trafónál bonyibb van, az nekem már - egy picurit magas!!! Mit csinál ott az a sok dióda meg kondi???? Amúgy nagyon f@sza! De azért mégegyszer kérdezem: 220 V-al menne? Jah és mennyi az n5-ös tekercs? Hány menet? (remélem az a "me", az menetet jelentett, mellette a számok pedig átmérőt...)
Figyu? ÉS egy ilyen "sárga" trafóval...(nem tudom mi a pontos neve) de ez való kocsikba a fénycsövek meghajtására. Multiméterrel rámértem a kimenetra és kiakadt 1000 V-os méréshatárnál:eek2: !
Na ez milyen lenne?
Én az előző hétvégén csináltam ilyen rovarirtót. Hálózatról megy, biztosíték + Villard féle feszültségsokszorozó (diódák meg 3 db 100 nF-os kondenzátor, ami tölt egy 4,7 nF 1600 V-os kondit). Elvileg 3*230*gyök(2) = 975 V-ot csinál. Amikor kipróbáltam persze egy rovar sem volt a környéken...
Van otthon egy másik Villard féle fesz. sokszorozóm is, az 10 db 1 mikrós kondiból áll, elméletileg 3250 V-ot állít elő, de az igen nagyott csattan, az már madarakhoz is jó lenne.
Itt van egy leírás a Villard feszültség sokszorozóról:
[link=http://www.kronjaeger.com/hv/hv/src/mul/]http://www.kronjaeger.com/hv/hv/src/mul/[/link] Amúgy a C@nrad-nál kapható változat amit láttam csak 600 V-ot "tud". Húha!!! VAn ilyen a világon ... El sem tudtam képzelni, hogy ez meg mi lehet....:eek2: De ha jól értem ez az ablakokba való, hogy a szunyik ne jöjjenek be, igaz? Nekem meg direkte kinti üzemre kell! Hát bocs ha ezt nem mondtam Akkor mit is csinálnak a diódák és a kondik??? Simán növelik a feszültséget? Láttad a pdf-et? Hogy a fenébe csinálják? Na jó azzal a kis gyújtótrafóval vagy mivel? u.i: Engem megb@szhat az áram??????????:guluszem1:
Idézet: „Engem megb@szhat az áram??????????” Igen, ha rossz helyre nyulkálsz... Itt van leírás a feszültség sokszorozó működéséről: [link=http://en.wikipedia.org/wiki/Voltage_multiplier]http://en.wikipedia.org/wiki/Voltage_multiplier[/link] Az én rovarölőm kinti üzemű, mondjuk esőben nem célszerű használni... Egy fali lámpa búráját lecseréltem plexiből hajlított lapra, amibe lyukakat fúrtam és a lyukakba fűztem be a 2 szál drótot.
Tudnál képet csinálni...csak hogy lásuk?!
Nem, sajnos egy részt nincs fényképezőgépem, másrészt a rovarcsapda otthon van én meg Budapesten, és csak két hét múlva tudok hazamenni. Emiatt nem is tudom kipróbálni... Pedig kíváncsi vagyok, hogy hanyattdőlve leszédülnek-e a szúnyogok róla, vagy ráragadnak. Ez utóbbi kevésbé lenne szerencsés...
Sziasztok!
Nekünk is van egy ilyen régi szunyogírtónk. Amíg az eredeti égő volt benne, írtotta is a dögöket. Aztán égő lett cserélve benne, azóta egyet se öl meg. Pedig az égő az direkt ilyenbe való. Szerintetek milyen égő kellene bele? Deniel
Én láttam olyan rovarírtót ami NEM öli hanem gyűjti a dögöket . Egy ventilátorról van szó, ami mögött UV fénycső van (vagy előtte?), és egy ilyen gyűjtő zsák. A dög odarepül beszívja, ki meg nem tud jönni csak ha kikapcsolod a szerkezetet.
Nézd meg ezt
Szia !
12V feszültségről működik, a trafót megtudod csinálni, egyszerű fazékvasmag, csak tekerni kell. N5 - 6 menet. A diódák a feszültség sokszorozó. Üdv
Ezt én is megépítettem!
A müködő készülékről képek: ITT
Gyerekek nem tud valaki valami hatékony riaszót "PUCOK"ellen de valami kültéri elemest??
A 2002-es Rádiótechnika évkönyvben van vakondriasztó, az 1997-esben meg akkumulátoros rovarcsapda. A 2005-ösben meg rovar és rágcsáló riasztók.
Hali!
Két kérdésem lenne! Megcsináltam azt a feszsokszorozót! Tettem rá 24 V AC-t. Két párost csináltam a dióda-kondi párosból, tehát elvileg mérnem kellett volna kb. 100 V-ot (sima diódám volt csak: 1N4007, és 10n kondik) Nem sikerült... Rámértem mindenhol, de sehogy sem akart 33,8 voltnál többet mérni! :eek2: Miért? A másik... Ne nézz - nagyon - hülyének, de mi az a fazék vasmag??? Mert mint már említettem a trafóknál nem vagyok képbe... Majd most! Köszi Peti.
Az általam korábban belinkelt oldalakon leírják, hogy a kimenetek terhelésével hogyan csökken a feszültség. A kimenetek annál jobban terhelhetők, minél nagyobb a kondenzátorok kapacitása, és a frekvencia. A sima digitális multimétereknek feszültségmérésnél nem elég nagy a bemenő ellenállásuk, ezért inkább célszerű feltölteni a feszültség sokszorozóval egy nagyobb (több mikroFarados) kondenzátort és azon mérni a feszt. Figyelj, hogy a feltöltött kondi az elméletileg lehetséges feszültségnél nagyobbat is bírjon és hogy megfelelő polaritással kösd be! És kisütni csakis megfelelő ellenálláson keresztül!
Itt van kép a fazékvasmagról: [link=http://fenykapu.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert14/TrafoMeret.html]http://fenykapu.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert14...t.html[/link]
Szia
Bocsi de sajnos rosszak az infoid. Bonyhád--Váralja Parkerdő határ 15 km +/- 2 km. Én Mányokon laktam nemrég. Sokszor fent voltunk a tavaknál. Mivel kicsi kútról van szó nem kizárt hogy bezár éjjel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |