Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ST151 végerősítő
Mielőtt kérdezel, olvass!
ST151 weblap Itt világosan le van írva a válasz: értéke 47/50kOhm, karakterisztikája logaritmikus legyen. Jó munkát!
Hűtőborda nélkül ne kapcsold be (még ekkora tápfesznél sem!), vagy legalábbis az előfeszítést beállító BD139-et termikusan kösd össze valamelyik végtranzisztorral (hőmegfutás elkerülése miatt).
Egyébként szép munka, gratulálok hogy megépítetted próbapanelon! Ja és +/-18V-ot nem igazán ajánlom, +/-40V-ra lett tervezve, szóval legalább +/-30V kell neki a megfelelő működéshez.
Hello sixtek! Régen hallottam felőled! Kérdésem az volna hogy van e szándékodban tovább fejleszteni az erősítőt vagy esetleg tervezel valami újdonságot?
üdv ![]()
Szia,
Igen! Van néhány filléres módosítás amivel jelentősen növelhető az erősítő hangminősége. Szándékomban áll ezeket leközölni, de egyelőre nincs időm a nyák módosításához (pedig olyan picit módosul egyébként, hogy lehet hogy nem is módosítom inkább, ez a 2-3 apró módosítás az eredeti nyákon is könnyen kivitelezhető). Szóval maradjatok gépközelben ![]() Üdv.!
infó?ezt probálta már vki ? irfp 240-9240??? .én igen.kevésbé melegszik,teltebb hangkép,nagyobb teljesitmény,kirájság plusz 1400huf-ról megy
![]() Idézet: „engem a kétvégtranyos változat is érdekelne,ha van ilyen.” én úgy hallgatom.. ![]()
hát ja.!!!néztem is a multkor,fel is tünt,és ugy látom nem is átbarkácsoltad,hanem uj nyákot készitettél.viszot ott fent a középsö bd alatt azokat a kerámia kondikat (100na) ha kicseréled mkt-ra akkor még jobb lesz,elvileg.....meg én szereznék inkább egy toroid trafót. 200watt 2x24 váltó elég kéne legyen erre a verzióra...
Készülget az erősítőm. Csak végerősítő lesz. Szilveszterre kell elkészülnie. A paneleket már lepróbáltam egy másik tápról (+-35v) A rendes tápja +-42v lesz terheletlenül. Csatornánlént külön 200W toroid trafó és 2 db 10000u. A toroidokat 12V-os világítási trafókból alakítottam át hogy a szekunderüket áttekertem.
Majd ha kész leszek ráteszem szkópra és műterheléssel megvizsgálom mennyit tol le elfogadható torzításig.
Vauvauóóóó... ez nagyon szuper lett. Nagyon szép.
Grati hozzá. Ha megkérhetlek dobsz fel képeket a www.st151.uw.hu-ra is? ![]() ![]()
Feltettem a képet.
Ez egy nagyon egyszerű erősítő lesz. Az előlapon lessz minden mert a hátulja maga a hűtőborda. Lessz itt két fogóka az előlap két szélén. Középen egy pirosan világító billenőkapcsoló, alatta a földelt aljzat olyan ami a számítógépen van. Aztán lesz még két bemeneti RCA, a kimeneteknek meg két 6,3-mas jack.
Köszi
![]() Csak a fene vinné el, nem jön be az oldal... nem oldalhiba. Uw-nél van h_lyén beállítva.
Ja-ja, most nekem sem jön be
![]()
Az a gáz hogy ha ezt az oldalt, ezt a hibaoldalt nem iktatom közbe akkor az oldal tlejesen hibaüzenetekkel jelenik meg. MySQL-re épül az egész...
![]()
De most ebbe az erőmbe vagyok "szerelmes" vagy legalábbis a hangjába.
Óóó, ez sem rossz...
Sziasztok!
Megépítem én is az ST151et, +-50Vra, persze végtranzisztorok cseréjével. Mekkora olvadóbiztosítót tegyek be? 4A-es kevés? Gyors vagy lassú legyen?
Szia!
5A-F (gyors) legyen! Fotó jöhet ha van ![]()
Sziasztok.
Valaki meg tudná mondani, hogy az alábbi tranzisztor hamis-e? Köszi
Szerintem valószínű hogy Nem hamis.
Az ST gyárt TIP45 tranyót. Amúgy "toroid"! Azt hogy hamis vagy nem azt te is meg tudod saccolni ha megnézed a gyártó honlapját. Rákeresel, ha van találat akkor nagy valószínűséggel nem hamis. ![]()
Köszi a gyors választ
Szívesen
![]()
Mennyiért vetted? Árából szerintem jobban rá lehet jönni, viszont az hogy hamis-e majd használat közbe derül ki 100%-ra.
Idézet: „azt te is meg tudod saccolni ha megnézed a gyártó honlapját” Nem mondtam hogy így biztosra lehet menni ![]() Szerintem az árán nem lehet biztosabban megtudni hogy eredeti vagy sem, mint hogy a gyártónak van-e róla adatlapja, és van-e róla információja. Lehet hogy egyik boltban olcsóbb a másikban drágább. Azt hogy mennyibe kerül azt a bolt dönti el, és nem hiszem hogy beleszámítják hogy eredeti vagy sem. Vagy arra megy hogy a haszon legyen nagyobb, vagy olcsóbbért eladja csak vigyenek minál többet... ![]()
Kb 360Ft, de szerintem is az üzlet annyiért adja amennyiért akarja, és ki tudja, hogy hány üzleten megy végig a gyártótól a vásárlóig.
Na igen, a többi terhelés ami rámegy az árra.
Akkor lehet hogy egy hamis - pl. "MEV" típusú - tranzisztort beszerez egy mittomén' pesti bolt 150,-Ft/db áron, és ebből vesz egy Hmv-helyi bolt, akkor már ráterhelik a szállítást, meg még más dolgokat. És akkor lehet hogy én itt a Hmv-helyi boltban csak 350,-Ft-ért tudom megvenni. De ezt csak példaképp... Úgyhogy szerintem még inkább a gyári adatlap mint az ár... ![]()
Köszönöm, beteszek majd akkora biztosítót.
A kapcsolásban a C7es 100µF-os kondin mekkora feszültség fordulhat elő legrosszabb esetben? Ut=+-50V
Sziasztok! Az itthon talált toroid trafó sima 48v-os és 25ow, kérdésem az lenne, hogy milyen módósításokat kéne tenni, hogy működjön az st151, persze a sztereó változatot szererném megépíteni. Arra gondoltam, hogy 2 trafóból kihozzam de az már +/-96 volt, és az sok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |