Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Megérkeztek a ledek, és a meghajtó áramkör.
Töltök fel képeket, ha valaki akar venni mire számítson. ![]()
Igen ez az, és a középső lednél látszik is melyik a + főleg a második képen.
sorba kötöd őket, rá a meghajtó pane,l a bemenetre 12v és kész is.
Kipróbáltam pausszal a nyomtatást (ez az epson dfx4700 teljesen más tintát használ (durabrite) ami a fólián megszáradva megreped, főleg teli nyákoknál ahol aztán jó vastagon van rajta az anyag. Meg is kérdeztem, és mondta az eladó, hogy ez a durabrite sokkal jobban fedő tinta mint a másik.
Szóval kipróbáltam pausszal, mérnöki osztálytól kaptam egy jó nagy tekercset, (egy életre elég), szépen rányomtam a nyomatot, nyomattal lefelé ráraktam a nyákra (Kicsit nehezebb a beigazítása, mert ugye tekercs, tehát pöndörödik, és nem annyira átlátszó mint a fólia), megemeltem a levilágítási időt 10 percről 15-re (saját fújású lakk), és nagyon szép lett. Fényképet nem teszek fel, de szerintem fóliás minőség 99%-ban. Szóval egy ilyen nyomtató most akcióban 14.000 körül van a tescoban, a pauszt meg gondolom nem túl drága. Szóval a fotózás drágaságát ismét sikerült csökkenteni egy tétellel (fólia) Most már csak a P20 az amivel több mint a vasalás, mert ahhoz meg vasalót és gumihengert kell venni (vasaló=levilágító,gumihenger=Sziti lefolyótisztító). Ez utóbbiból egy uborkás műanyag edénybe most kevertem be 3 litert, jól adtam a testének a szitiből, úgyhogy a szitinek így már a fele elfogyott (valami 400-600Ft egy doboz). Az uborkás edényben az a jó hogy vagy 20 centis átmérőjű a szája (meg az edény is), és kasa zárható patentos teteje van, gyakorlatilag 20*20-as nyák belefér. Félreértés ne essék, aki akar vasaljon tovább, kinek mi tetszik, csak gondoltam megosztom a többiekkel a pauszos tapasztalataimat. Tényleg pauszról levasalható a festék, vagy abba nagyon beleívódik?
Sziasztok. Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a TINA szoftverem olyan nyákot tervez amin mindkét oldalon vannak ilyen vezetővonalak. Ezt tudja valaki, hol lehetne beállítani, hogy csak egy oldalra tervezem. Vagy az jó megoldás-e, hogy vasalásos technikával a tintát felviszem mindkét oldalra és mindkét oldalt lemaratom???
Másik kérdésem. Alkatrész beültetésnél ugye az alkatrészek lábai hosszúak azt vágjam le. Forrasztásnál pedig úgy csináljam h a vezető vonalak(ott ugye köröket csinál a progi) és az alkatrész lába között érintkezés legyen??? Erről a beültetésről esetleg weboldal??? Kösz
szia megkerdezhetem ez a CREE LED neked UV-s? esetleg tudnál pontos tipust rola? érdekel engem is ez a fajta megvilagitas. a meghajtot azt vetted hozza vagy gyartottad?
A TINA-t én nem használom, abbn nem tudok segíteni, de a többiben igen.
Idézet: „az jó megoldás-e, hogy vasalásos technikával a tintát felviszem mindkét oldalra és mindkét oldalt lemaratom???” Igen, jó megoldás, de arra nagyon ügyelned kell, hogy a két pozíció-rajz (azaz a két vasalandó lap) hajszál pontosan illeszkedjen. Kezdőként inkább azt javaslom, hogy egyoldalasakkal próbálkozz. Idézet: „Alkatrész beültetésnél ugye az alkatrészek lábai hosszúak azt vágjam le.” Igen, de ne előre! A helyes technológia: Az alkatrészek lábait befűzzük, beforrasztjuk, majd a felesleget levágjuk. Idézet: „Forrasztásnál pedig úgy csináljam h a vezető vonalak(ott ugye köröket csinál a progi) és az alkatrész lába között érintkezés legyen???” Természetesen. A vezető sávok azért vannak, hogy az alkatrészek között elektromos összeköttetést hozzanak létre. A "pöttyök", vay "körök" pedig azért, hogy könnyebb legyen az alkatrészeket beültetni, beforrasztani. A villmos kapcsolatot az alkatrészek és a vezető sávok között a forraszanyag hozza létre, ami egyben mechanikusan is a helyén tartja az alkatrészeket. Idézet: „Erről a beültetésről esetleg weboldal???” Ilyenről nem tudok, de videok töméntelen mennyiségben lelhetőek fel a neten, amik forrasztással foglalkoznak. Keress rá!
www.chipcad.hu
itt vehető az uv led is meg a meghajtó panel is. A cree ledeknél keresd az árlistában.
sajnos kulfoldi vagyok szlovakiabol de probalok itt keresni valami megfelelot
![]() Idézet: „Most már csak a P20 az amivel több mint a vasalás, mert ahhoz meg vasalót és gumihengert kell venni (vasaló=levilágító,gumihenger=Sziti lefolyótisztító).” Annyit tennék ehhez hozzá, hogy én gumigörgőt soha nem használtam, vasaló meg szerintem minden háztartásban van. De én 500Ft-ért vettem egyet a Vaterán.
Szia!
http://www.chipcad.hu/ innen való a led, és a meghajtás is. -LED meghajtó Step-Down, max. 10 led 1 990Ft -XR7090UV-L1-UV8-11 395-400 nm, 210-250 mW 1030Ft
Monstam mindenki azzal dolgozik amivel akar. Örülök hogy szépen tudok dolgozni, ehhez nekem kevés a vasalás, ha neked elég, és örülsz hogy szépen tudsz vele dolgozni, akkor neked is jó. Csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy nem olyan drága ez a módszer mint aminek hiszik, nem igényel profi felzerelést.
Sziasztok!
Használtam a keresőt, de nem találtam választ a kérdésemre. Nyákot mivel a legcélszerűbb vágni? Ami mondjuk nem porolja be a fél szobát, de nem is kell reszelni sokat a széleken, hogy jól felfeküdjön a film a nyákra. Üdv Thomy
sziasztok
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Horgas végű szike + vonalzó.
Megkarcolod párszor mindkét oldalt és eltörik szépen.
Ha nem úgy kellene kitalálni mi is az a MAF115 könnyebb
lenne. Utalást találtam csak SAK115 - SAK215 Üdv!
koszi megtalaltam de sajna ide nem hinném hogy kikuldenék kerestem nalunk is de sajna csak sima cree ledek vannak UV-t nem leltem. viszont van egy ilyenem ami a képen van teljes egészében egy utcai lámpábol van illetve megvan az egész lámpa is. ne kérdezd honnan van en sem tudom de a padlason hevert
![]()
Lombfűrész. Én lombfűrész gépet használok. Így csiszolni sem kell.
A baj ezzel az izzóval az, hogy ha tényleg uv lenne a fél autós társadalom már vak lenne, mert uv c kell a nyákokhoz és az nem igazán tesz jót a szemnek.
Sajna tegnap voltam a ChipCad-nél de ha más nem vállalja (nekem kicsit messze van) akkor átutalod az árát meg a postaköltséget meg a pénzt amibe kerül, hogy kivegyem a pénzt a bankból, és megveszem neked, és postán elküldöm. Szerintem sima párnázott borítékba el lehet küldeni, nézz utána mennyibe kerül a postaköltség ajánlva hozzátok.
Én spec fémfűrésszel vágom, régen dekopírral nyomtam (abban is fémfűrész lap), csak a kétoldalas nyáknál felkarcolta a talp a nyákot, és mióta egész lapot fújok nem lenne szerencsés. De a fémfűrész teljesen korrekt.
Ez a horgas végű szike dolog engem meglepett. Hogy törik az üvegszálas nyák ha a két oldalon meg van karcolva? Nem lesz recés a széle?
Elkészült életem első nyákja EAGLE-el.
![]() Ez lenne a levilágító panelom. Valaki aki már csinált ilyet leellenőrizné nekem hogy jo-e?
Üdv!
Nyáktörés után biztos megcsiszolják ![]() Dekopír alá rakj vmi falemezt, és így nem karcol ![]() Nekem nagyjából közel van a Chipcad. Szívesen segítek bárkinek, sokaknak ajánlottam már fel ezt.
Jó neked. Bár ha Én ott laknék jó sok pénzt költenék. Tök jó cuccaik vannak.
Ha jók a távolságok (sima papírra nyomtasd ki valami piszkozatmódba), akkor jó.
Oké, köszönöm.
![]() Már egészen belejöttem a dologba, felrakom az új verziót. ![]()
sziasztok nekem azut mondták itt , hogy valakinek sikerült sima lapról rávasalni a lapra én most csinálom ezt a folyamatot ha tényleg így van akkor mondom, hogy jó. és még ez a vas klorid alkalmas lessz a maratásra?Bővebben: Link
Minden rábeszélés és egyéb dolog nélkül említem csak
1liter 30%-os-os hidrogén-peroxid 300Ft 1 Liter háztartási sósav 185Ft vízzel 1/3 arányban keverve 2-3 perc alatt lemar egy közepes méretű panelt.
Halihó mindenkinek,
Minap szeretem volna lefújni 1 nyáklapot egészében (A4), de miután eltettem a fiókba száradni ilyen trutyi lett. Elötte frankón zsírtalanítottam, coopos zsíroldóval. Amikor lefújtam aránylag szépen kezdett terülni, akkor egyből eltettem a fiókba, 10 perc múlva pedig ezt tapasztaltam:
ok
kössz de sajna már megrendeltem és ez a sima papíros vasalás az hihető |
Bejelentkezés
Hirdetés |