Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Labortápegység készítése
Egyéb népszerű labortáp témák:
- SMPS labortáp
- Labortáp javítása
Lapozás: OK   103 / 843
(#) proli007 válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 29, 2008 /
 
Hello!
Nekem meg született néhány új áramköröm ill. ötlet a véletlen kötések miatt, amit aztán tovább fejlesztettem.
üdv! proli007
(#) Doncso hozzászólása Okt 29, 2008 /
 
Kedves mindenki! Hirtelen megijedtem amikor proli mester a BC-t emlitette, de utánnanéztem, ez a kép egy későbbi változtat beültetési képe, a nyákon nem így van, a képen jól látszik, hogy megy az a bázis oda ahova kell, és a nyák jó, erre a nyakam teszem, mivel háromszor nézet át és elsőre ki is jöttek a hibák, a nyákot pedig a rajzhoz képest vizsgáltam úgy hogy alkatrész lábtól alkatrész lábig, ami jó volt azt satíroztam a rajzon, a nyák jó, ez ezer százalék, nem az itt a gond szerintem, az a fő gond hogy SPafi ezt az életbe nem építette meg, csak megtervezte és ő maga mondta hogy lenne még mit csiszolni rajta és nem egy profi tápnak szánta. Ez itt a gond sajnos.
Az 1nF-os kondi az 1,1K-val párhuzamosan eredetileg a nyákba nincs beletervezve mert ezt utólag javasolta Spafi, ezért nekem utólag lett beforrasztva, csak úgy mint a 3K3 az árampotinál.

Idézet:
„A 47nF-ot meg én, nem látom hol van.”


Melyikre gondolsz? Nem a 470pF-re? Mert az ott van alul. Én a rajzon nem látok 47nF-ot isten bizony.
Higyjétek el a nyák jó, ez biztos. Kerestem azt a LAY-t amiről nyomtattam a most használt nyákot, de kiderült nincs meg mert módosítottam, talán Hapro mesternek még megvan, azon jól látszik a beültetés is, ott minden stimmel.

Szóval az az igazság hogy még törhetjük a fejünket mert bár úgy tűnt hogy találtunk valamit, mint kiderült mégsem.

nyák.jpg
    
(#) Doncso válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 29, 2008 /
 
Idézet:
„Pedig tényleg nagyon törtem rajta a fejem hogy mi lehet a gondja Doncsonak a táppal, de mindig arra jutottam hogy márpedig ennek egyszerűen működnie kellene.”


Kedves Attila, a helyzet változatlan, ennek működnie kellene, mert nincs elkötve, az előző hsz-ből és a képből kiderül miért. Szóval ezen még mindig van mit agyalni sajnos. Hogy úgy mondjam Hapro mesterrel megint építettünk egy rakás ****rt
(#) Doncso válasza hapro hozzászólására (») Okt 29, 2008 /
 
Puffer csere után milyen a szkóp ábra? Jobb lett nem? Négy vezetékessel mennyit esik a fesz teljes terhelésen? Ez nagyon érdekelne.
Üdv.
(#) Doncso válasza proli007 hozzászólására (») Okt 29, 2008 /
 
Idézet:
„Tudod mi jutott eszembe a tegnapi hsz-ed kapcsán, az hogy ugye az egész cirkusznak az volt tulajdonképpen a kiváltó oka, hogy kapott egy impulzus rövidzárat és az egyik nagy BD elszállt, mégpedig a legelső (korábban azt hittem az összes elszállt de nem) , úgy a legelső hogy a legközelebbi a kimenethez, na most , arra gondoltam, hogy elképzelhető-e az, hogy amikor megkapta a hirtelen rövidzárat, ő nyitott a leggyorsabban és rajta folyt át a puffer nagy energiája, a többi meg még nem nyitott és ez ölhette meg? Azért kérdezem, mert ez a bal oldali táp, a jobb oldalin a legelső BD-n ott figyel egy 47nF os B-C kondi, zavarszűrésnek, szóval hogy az nem lehetséges hogy esetleg ez a kondi miatt birja a jobb oldal és ennek hiányában nem birja a bal oldal?
Lehet hogy hülyeséget írok de hátha.
Üdv: Doncso”



Erről mi a vélemény? Közbe rájöttem melyik 47nF-ról beszéltél, azt azért nem látod mert utólag tettem be közvetlen az áteresztő lábára.
Üdv.
(#) hapro válasza Doncso hozzászólására (») Okt 29, 2008 /
 
Ha ez a nyákod, akkor az az 1nF-os kondid nem ott van ahol kell lennie...
nem párhuzamos az 1,1kohm-mal, hanem a BC547 B-E között van. Nem pedig BC547 B és BD249c -E között.
Szóval a 0,68ohm másik lábára van forrasztva, ha az 1nF másik lába abban a vastag vezetősávban pihen.

Puffer kondit még nem cseréltem, majd talán jövő héten.
Hogy feszültség mennyit esik?
A kijelzőm tizedes pontosságú, azon nem volt feszültség esés 4A terhelésnél.

Proli a 47nF-os zavarszűrő kondit kereste a nyákodon, de azt gondolom keresheti is, mert nincs rajta, csak az alkatrész lábára forrasztottad.
(#) Doncso válasza hapro hozzászólására (») Okt 29, 2008 /
 
Hapro mester, te nem olvastad
  1. #297555
ezt a HSZ-t nem az a nyákom. Annak viszont örülök hogy nem esik a fesz, és előtte esett ugye, mármint amielőtt nem volt négy vezetékes? Ha jó akkor mostmár én is megcsinálom ezeket a módosításokat, bár egyébként is megcsináltam volna
Üdv.
(#) Demson hozzászólása Nov 1, 2008 /
 
Helloztok! emlékeztek mikor irkáltunk hogy mijen elenállás kellene a TL431hez müködjön meg a tekercsek, na hát msot már müködik a labortápom a 10Aos csak a kijelző még mindig villog, de a szabájozás tökéletes csak az egy hibája van kösz mindenkinek a segitséget, 1év után meglett.
(#) jdani hozzászólása Nov 2, 2008 /
 
Demson nekem se 100-as az a kisebbik labor.
Nade azt szeretném megtudni, hogy miért van az, hogy a kisebbik labortáp , amikro bekapcsolom, és megnézema terhelését nem 0-án áll, hanem .030 vagy valamikro .090 de nem .000-.001. Miért leeht ez? És jóformán semmi A nem ad ki.
(#) Attila86 válasza jdani hozzászólására (») Nov 2, 2008 /
 
Nem tudom, nálam ilyet nem csinált. Méricskélni kellene, hogy megtudjuk honnan ered ez a feszültség. Vissza kellene követni az ICL7107 bemenetétől a söntig.

Üdv.!
(#) jdani válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 2, 2008 /
 
De valamikor (nem tudom miért, vagy hogy mitől) a terhelés 0-án áll, és akkor jól működik az egész. Bár az A állító poti sem reagál. ha teljesen le, vagy fel van tekerve, akkor semmi különbség nincs.
(#) Attila86 válasza jdani hozzászólására (») Nov 2, 2008 /
 
Ez normális! Hiszen ha nincs terhelés, akkor hiába is állítod az áramkorlátot, nincs mit lekorlátoznia.
(#) Doncso válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 2, 2008 /
 
Fuuuu
(#) jdani válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 2, 2008 /
 
Azt elfelejtettem odaírni, hogy terhelés alatt
(#) Attila86 válasza jdani hozzászólására (») Nov 2, 2008 /
 
Az jó, mert az előző hozzászólásodban pont az ellenkezőjét állítottad.
Az nem baj ha nem érted vagy nem értesz hozzá, de legalább a mondatot fogalmazd meg érthetően! Szívesen segítek, de csak ha átgondoltan, érthetően és világosan leírod a problémádat. Tényleg szívesen segítek, de arra nem vagyok hajlandó hogy azon törjem a fejem hogy vajon mire gondolhattál. A #300105-ös hozzászólásod a "terhelés alatt" szavakkal együtt is értelmetlen sőt, így már önmagának mond ellent.
(#) hapro válasza Doncso hozzászólására (») Nov 3, 2008 /
 
kicseréltem 10.000u-ra a kondikat a tápban, így olyan 3-4mV-nyi zavar látható a szkópon 4A terhelés esetén.
Egész jó így már. most kiöntöm az egész dobozt műgyantával, és körbe heggesztem, nehogy hozzá kelljen nyúlni valaha az életben.
(#) Frankye válasza hapro hozzászólására (») Nov 3, 2008 /
 
Idézet:
„most kiöntöm az egész dobozt műgyantával, és körbe heggesztem, nehogy hozzá kelljen nyúlni valaha az életben.”

Ez jó volt!
(#) jdani válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 3, 2008 /
 
a lényeg: a kimeneten NINCS terhelés, de a mérő mégis azt mutatja, hogy 30-90mA terhelés van. Ilyenkor ha próbálom leterhelni egy izzóval, alig bír világítani az izzó, és az áramkorlátot állító potit, hiába tekerem bármerre, semmit nem reagál.(ha teljesen letekerem, akkor ki kellene aludnia az izzó fényének,de nekem ez nem így van.) És a másik: a kimeneten nincs terhelés, és a panelmérő 0-1-2mA terhelést jelez(ami normális), ekkor egy 12V-os izzót réteszek, és egyből erősen kivilágít, bár ekkor se működik az áramkorlát.
Szokott olyan is lenni, hogy rákötök egy 12V20W-os izzót, és előbb halványan, majd fokozatosan lassan elkezd erősödni a fény, de én semék potit nem tekergetem el.
(#) SALáta válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 3, 2008 /
 
Sziasztok. Szerintem Atilla86 tápja jó mert már páran utánépítették, gondoljatok bele nagy munka volt a nyákot kapcsolást összehozni. Igen van egy óriási nagy hibája ez a példány sorozatgyártásra tervezett nem amatőr kezekbe (egyfajta alkatrész építhető bele (trimmereknél én nem találtam hasonló méretűt, függőleges panelra a kondiknál sincs ez a hiányosság megoldva) és nos 2 A 30V nos ha többet kell kihozni akkor legegyszerűbben is drótozni kell sajnos ez a minden egy panelon dolog csak akkor működik ha csak ennyit akarsz nem többet pl 5 10 A kihozni. Hasonló táp szimmetrikus kialakításban működik már nálam (áram fesz generátor+ nagy áramú +visszajelzés része Rádiótechnikába leközölt, panelmérő szintén itt leközölt ) és működött elsőre. Igen hibakeresés élesztése abból volt a nagy tápomnak egyszerűbb h külön panelon van minden sok sok vezetékkel ügyes elrendezéssel. Nem egy kapcsolást láttam ahol 3 féle méretű alkatrész építhető be minimális panel méretváltozással. Ha nagyobb áram kell ebből akkor többet kell drótozni mert nincs külön a a gratez és a puffer, és akinek csak csavaros kondija van nos ez sem megoldott. Ha ezen a kapcsoláson külön lenne minden akkor most nekem is egyszerűbb lenne a hibakeresés. Nálam semmilyen funkciója sem működik. A kimeneten 31 V áramgenerátor dióda állandóan világít... A panelmérő sem működik. 6 x i nekifutásra találtam beépíthető alkatrészeket az üzletben talán ez is hiba ezt egy délután alatt össze lehetne hozni de így nem megy a dolog 3 hónapig építettem (4 csatornás Quad+védelem+csúcsindikátor tartott kb 2 hétig alkatrészbeszerzéssel együtt) a kapcsolást. A másik tápot 5 hétig pedig ott 10 panelt kellett csinálnom 1 félét tervezni. Csak javaslat Atilla86 nak h részegységenként felépítve jobb lenne, okok : szép panelokat tervezel, más kapcsolásban is fel lehetne használni, könnyebb a hibák behatárolása, moduláris rendszer miatt 2 4 6 8 10 ... A is kihozható lenne. Ellenérvek is vannak: nagyobb, több panelt igényel drótozni kell. Mindenem modul rendszerű eddig kivéve ez , majdnem minden megépített cuccom eddig működött elsőre ha nem akkor moduláris volta miatt hibakeresés egyszerűbb volt, és hibát nagyrészt még élesztés előtt észrevettem.
Mindenképp sikeres munkát és kitartást kívánok neked Atilla86. Nos én maradok a jól bevált rt-s paneleknél.
(#) mutatvanyos válasza SALáta hozzászólására (») Nov 3, 2008 /
 
Attila tápjai úgy jók ahogy vannak, ha figyelmesen építi meg az amatőr (pl:én) akkor elsőre működőképes.
Alkatrészek is elég könnyen beszerezhetőek rendeléssel, amelyben szintén segített a kapcsolás összehozója. Én az előszabályzós tápját építettem meg, és TÖKÉLETES. Hibátlan. 0-50V 0-10A . Atomstabil.
(#) Attila86 válasza jdani hozzászólására (») Nov 3, 2008 /
 
Idézet:
„ha próbálom leterhelni egy izzóval, alig bír világítani az izzó, és az áramkorlátot állító potit, hiába tekerem bármerre, semmit nem reagál.(ha teljesen letekerem, akkor ki kellene aludnia az izzó fényének,de nekem ez nem így van.)”


- Változtasd a kimenő áramot, és közben mérd meg hogy a kimenő árammal arányosan változik-e az RC4136 14-es lábán a feszültség! (A GND-hez, azaz a kimeneti POZITÍV ponthoz képest!)
- Tekergesd el P2 trimmert (ekkor nem kell leterhelni a tápot), és mérd meg hogy a tekerés hatására változik-e a feszültség az RC4136 13-as lábán!

Idézet:
„Szokott olyan is lenni, hogy rákötök egy 12V20W-os izzót, és előbb halványan, majd fokozatosan lassan elkezd erősödni a fény, de én semék potit nem tekergetem el.”


Ezzel nem tudok mit kezdeni. Valami reprodukálható mérési eredmény kellene.

Mind a két mondatot te írtad, ugyan abban a hozzászólásban:
1.:
Idézet:
„a kimeneten NINCS terhelés, de a mérő mégis azt mutatja, hogy 30-90mA terhelés van”

2.:
Idézet:
„a kimeneten nincs terhelés, és a panelmérő 0-1-2mA terhelést jelez”

Most akkor melyik igaz?!
(#) jdani válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 3, 2008 /
 
Hát nem érted hogy mindig másat mutat? valamikor 0, valamikor 90mA valamikor 50 , 20 , 30 mikor mennyi. amúgy még nem érkeztem méregetni, madj csak később
(#) proli007 válasza SALáta hozzászólására (») Nov 3, 2008 /
 
Hello SAláta!

Hát ez a hozzászólás és hozzáállás, tényleg saláta volt.

Ha az Attila azt válaszolná rá, "hogy ha az öreganyjának kereke lenne akkor mos Ő lenne a villamos!" hát nem csodálkoznák.

Jó hogy nem vonod felelőségre, hogy miért nem tud a táp 10A-t, mikor neked arra van szükséged, meg csavaros kondira....

Szóval jól elvetetted a sulykot! Én a helyedben megkövetném. :yes:

üdv! proli007
(#) proli007 válasza jdani hozzászólására (») Nov 3, 2008 /
 
Hello!

Idézet:
„Hát nem érted hogy mindig másat mutat?”


Bocsi, de én nem értem, hogy miért vagytok ilyen agresszívek?
A hozzászólásaidban semmi következetesség és konkrétum nem volt, amiből bármire is lehetne következtetni.
Talán abból kellene kiindulni, hogy ha nektek valami nem sikerült, lehet Attila azért nem felelős.

A hibakeresést, pedig a problémák ésszerű felsorolásával kellene elkezdeni, nem ide-oda csapongani a hozzászólásban. A tápot akkor lehet egy fekete doboznak tekinteni, ha már működik rendesen. Nem az élesztés alatt.
Volt a hozzászólásodban egyetlen mért feszültség, vagy valami? Nem emlékszem rá!

Bocs, hogy ilyeneket írok, de nem tudom nézni, ahogy ostorozzátok azt aki vette a fáradságot és közreadta önzetlenül a munkáját. Lehet ez nem az én feladatom, hanem a moderátoré lenne, de néha nehezen viselem el ezeket a hozzáállásokat.
De a szabályzatban is mintha lenne egy "kis" utalás a dologra.

üdv. proli007
(#) SALáta válasza proli007 hozzászólására (») Nov 3, 2008 /
 
Nem nem vetettem el a sulykot. Hasonló tápom tökéletesen működik. Csak a hibakeresés,élesztés egyszerűbb. Zavar pl h a 7805 közel van a kondihoz... Tuti olvasod az RT-t nos láthatod hogy több konstruktőr is olyan kapcsolást tesz fel amiben az alkatrészeknél több forrszem van éppen azért mert lehet h te boltban ugyanolyat mint a konstruktőr nem kapsz. Igényes és szép munka csak némi módosítás a nyákon és maga a tökély, de utánépítem némi módosítással. Ebből én is csak 2 A szeretnék kihozni több nem kell.Nem lehet mindenkinek jó amit a másik csinál. Nem vonom én felelősségre sőt több ilyen hobbista kellene de hát ez nem a legjobb utánépítésem volt. Nemsikerült ez van .
(#) Attila86 válasza jdani hozzászólására (») Nov 3, 2008 /
 
A hozzászólásaidat nem fogalmazod meg érhetően. (Az, hogy nyelvtanilag sem tökéletes az nem akkora baj mert igyekszem kihámozni hogy mit akartál mondani.) Emellett nincs semmi konkrétum, semmi reprodukálható(!) mérési eredmény. Ha néha ezt csinálja, néha meg azt az nem reprodukálható! Ilyen hibával (pl.: kontakthiba) nem tudok mit kezdeni.

Emlékeztem rá, hogy voltak már gondjaid ezzel az áramkörrel és vissza is olvastam a topikot;
Kb. egy éve hasonló súlyú problémáid voltak és akkor többször is mondtam hogy hagyd ezt az áramkört és inkább próbálj meg előbb valami egyszerűbbet építeni. Anno mutattál fényképeket is a tápról, ami alapján kiderült hogy a nyákod és a forrasztásaid nagyon rosszak. Szerintem most is ilyesmi oka lehet a tápod hibáinak.
Láthatnánk pár fényképet a nyákról? (mindkét oldaláról)
(#) jdani válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 3, 2008 /
 
Már ugyanmind1. nemsokára szétszedem, és egy normális nyákot próbálok meg készíteni. azt már suliban fogok, jobb körülmények közt (UV világítással)
Amúgy a másik tápodat szeretném majd megépíteni.
Ott szerintem a nyákkal már nem lesz gond, hamarabb a forrasztással. amúgy azt szeretném megkérdezni, hogy ott muszáj hogy mindegyik kondi fólia legyen?
Amugy bocs mindenkinek az eddigiért, de én azt amit tudok, itt a HE-n szereztem, mert az iskolában ilyenekről még nem tanultunk.
(#) Attila86 válasza SALáta hozzászólására (») Nov 3, 2008 /
 
Üdv.!

Ezt a labortápegységet magamnak építettem.
Tetszett az Urbán-os táp, de nem volt hozzá panelmérő és sok volt hozzá a vezeték, ami nekem nem tetszett. Ja és jött ez az ötletem hogy így összeforrasztok merőlegesen két nyákot. Ezért terveztem ezt a tápot anno, de már a megépítése közben tudtam hogy soha nem fogom használni, mert nekem ennél jobb kell. De ha már az alkatrészek megvoltak akkor gondoltam beültetem hogy lefényképezhessem és közzé tehessem, hátha netán valaki meg szeretné építeni.

Tehát elsősorban magamnak készítettem ezt a labortápot, az nem igazán volt szempont hogy mindenki a maga ilyen-olyan kondijait beletehesse meg ilyesmik... (hozzáteszem, minden alkatrésze szerintem beszerezhető)
És igen, ez a táp 2A-t tud csak. Azért, mert én azt akartam hogy 2A-t tudjon! Akinek 5A meg 10A kell az keres másik kapcsolást.
Az pedig a legfontosabb szempont volt, hogy a tápot úgy tarthassam a kezemben, hogy közben működik és nem lóg róla semmi kijelző, potméter vagy kapcsoló. Tehát hogy egyben legyen az egész.

Egyébként készülőben a Labortápegység II, ami már úgy mond a "közkívánat" szerint lett megtervezve.

Üdv.: Attila
(#) proli007 válasza SALáta hozzászólására (») Nov 3, 2008 /
 
Hello!

Akkor gond egy szál sem! Ha valami másképpen van, vagy mást szeretnél, akkor áttervezed.
Azt viszont szerintem rosszul látod, hogy ha több részegységből áll valami könnyebb éleszteni-kivitelezni. (Ha valamit az ember elbaltázott, akkor könnyebb módosítani a koncepciót. Ez igaz, de nem egy kiforrott kapcsolásra értendő.)

Attilának az az álláspontja, hogy nem szereti a vezetékeket. Megjegyzem, így sokkal nehezebb tervezni a nyákokat. Legfőképpen pont az profitál Attila munkáiból, akinek nehézségbe ütközik még a számítás tervezés méretezés. Annak ott van az 1:1 megépítés.

Én személy szerint, csak üdvözölni tudom azokat, akik nem fogadják el mások által elkövetett dolgokat és újragondolják, újraszámolják, újratervezik, próbálják a hibákat kijavítani, vagy az általuk fontosnak tartott funkciókat, követelményeket megoldani módosítással.

Az "eszetlen másolás" nem növeli a tudást, csak a kézügyességet. De kezdetben nincs más megoldás, mindenki a kopertázással kezdi. És az üzembehelyezési problémák is csak előnyére válnak az építőnek. (Csak nem úgy kell hozzá állni, hogy sírdogálunk... ) Ha valaki logikusan meg tudja fogalmazni a problémáját, az már egy szint. Onnan egy ugrás, hogy maga meg is tudja oldani, hiszen a kérdésekben mindig ott a válasz. Ha, nem keverjük a szezont a fazonnal.
Közben megtanul mérni, gondolkodni logikusan hibát keresni. És az így megszerzett tudás a leg értékesebb, hiszen a leg maradandóbb.

Hogy mitől stabilan után építhető valami?
- Hogy nem lehet a huzalozást rosszul elkövetni. (lásd erősítő építés és kínlódások földhurok miatt)
- Hogy a méretezésnél, az alkatrészek tolarenciája is figyelembe van véve.
- Hogy kellő tartalékkal rendelkezik az áramkör. (villamosan és termikusan)

Tehát ha úgy látod, hogy a stabilizátor közel van a kondihoz, akkor az lehet jogos hiba is meg nem is. Kérdés, mekkora hőt termel a stabi. Ehhez már számítgatni kell.

Úgy gondolom, mint hogy nincs üdvözítő megoldás, kapcsolás semmire, csak követelmények és kompromisszumok vannak. Azt is át kell gondolni, mire van szükségünk egyáltalán és mit áldoznánk érte. Ennek eldöntése minden építőnek szíve joga, de ne kérje számon a tervezőtől, akinek esetleg más volt a koncepciója, vagy igénye. Persze javasolni más megoldást és segítséget kérni természetesen lehet, Csak követelődzni nem.

Na, ezt jól kitárgyaltuk, (nem is szeretnék ebből vitaalapot képezni) és biztos hogy nem minden mondatom neked, vagy rólad szólt.

üdv! proli007
(#) Attila86 válasza jdani hozzászólására (») Nov 3, 2008 /
 
Normális nyák az jó dolog, de mellette gyakorold a forrasztást is!

A kapcsolóüzemű előszabályozós tápomat meg nagyon nem javaslom neked! Ha ezt az egyszerűt nem sikerül immár kb. egy éve összehozni, akkor az aztán biztos nem fog sikerülni. (Ne haragudj meg hogy ezt mondom!)
Azért írtam oda mindegyik kondihoz hogy fólia, mert fóliakondinak kell lenniük! Van pár kondi az áramkörben ahol mindegy hogy fólia-e vagy sem, a kondik nagy részénél azonban fontos hogy fólia legyen, bár elvileg kerámiával is működnek. Van azonban pár kondi, ami ha nem fólia akkor az áramkör igenis nem működik!! (Pontosabban lehet hogy működik, de hibásan.)

Néhány emberke már abszolút zéró elektronikai ismerettel sikeresen utánépítette a nagyobbik labortápomat (javaslatom ellenére), de az ő nyákjaik és forrasztásaik kifogástalanok (és teljes amatőrségükhöz képest szemérmetlenül jók) voltak és az építési leírásomat betűről betűre betartották. Szerencsére 1-2 kivételtől eltekintve mindegyik első bekapcsolásra tökéletesen működött, de ha Te ezzel a sokkal egyszerűbb és érzéketlenebb áramkörrel nem boldogulsz már kb. egy éve, akkor neked szvsz tuti nem fog elsőre működni. Utána pedig ha hasonlóan tartalmas hozzászólásokat írsz, akkor annál a tápnál meg aztán még kevésbé tudok segíteni.

Előbb építs egyszerűbb áramköröket!
Következő: »»   103 / 843
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem