Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok!
Olvastam a BSS-elektronikán hogy a TDA2003 a 10W-ot 2 Ohm os terhelésen adja le... Valaki meg tudná erősíteni ezt? Vagy megcáfolni? Ha igaz akkor 8 Ohm-on kb 2-3W-ot adhat.. igaz? üdv!
Szia itt van egy, de van még ha kell...
köszi, esetleg megépitetted már? vagy valaki??
Én még nem építettem meg egyiket sem, de valaki a topikból talán...
Köszönöm!
Akkor szerdán lesz nyák gyártás végre Szerinted érdemes-e ehhez koppanásgátlót és DC elleni védelmet gyártani? A hangfalacskáimat nem szeretném egy esetleges IC zárlatosodás miatt kiégetni.. üdv!
Ha egytelepesre állítod be (mint a rajzon), akkor nem kell DC, csak a csatoló bírja a teljes tápfeszt. A koppanásgátló az más kérdés, a hangszórón keresztül történő csatolókondi feltöltődést kell meggátolni, praktikusan egy ellenálláson 4,7-10 Ohm. Tehát a relé váltóérintkezőjére rákötni a kimenetet, behúzott állapotban a hangszóró, elengedettben az ellenállás kapcsolódjon rá. kb. 3-4 másodperces meghúzáskésleltetés.
Idézet: „Ha egytelepesre állítod be” Miért be lehet kötni szimmetrikus tápfezre is az IC-t? üdv!
Igen. Bővebben: Link
Ezt nem. Azt csak úgy általánosságban mondtam. Van itt NYÁK-terv hozzá.
Ez a 2003, nem a 2030. Ennek az adatlapján nem szerepel ilyen beállítás.
Jaah, bocsi elnéztem. Megyek vissza aludni inkább.
Értem..
De én nagyon görbén nézek ezekre az IC-s végfokokra Valamiért nem tetszenek.. Az igazi nekem egy tranyós lenne jó... ami 8 Ohm on kb 5-6W-ot adna. De az istennek nem lehet találni sehol :no: Találtam egy 8W-os tranyósat de az A osztály és én nem akarok fűteni Az IC st csak kényszerből csinálom mert a hangfalacskákat nem csak nézegetni szeretném... Ha valaki esetleg tud a fent említett kritériumoknak eleget tevő kapcsolást kérem ossza meg velem! (lehetőleg szimmetrikus tápfeszű lenne a legjobb ) üdv!
Találsz itt a gyüjteményben is illetve a "hifi erősítők építése" könyvben is.
Zoli! Miért nem próbálsz Gyári dolgok "koppintásával"? Ott van pl. az M531-es magnó. Nem túl komplikált "vége" van, BD 241/242-vel kivitelezhető. Ez egytelepes. De sok ilyen rajzot el lehet érni.
Próbálok Neked "ollózni' valahonnan ilyeneket.
Szia Imi!
Én koppintgatnák de nekem nincsen olyan készülékem amiben tranyós erősítő lenne csak ezek a vacak IC s cuccok! üdv!
Szia!
No, itt látható az M531S magnó végfokozata. A végtranyók egyformák, Pl. BD 241 is jó. A kis jelű tranyókra sem kényes.
köszönöm!
Van amit sajnos nem tudok kiolvasni Közben bogarászok a Googlével! Eddig ezt találtam de ez szerintem bőven 1W alatt lehet a puffereket és a tranyókat nézve.. Vagy tévedek?
Gondolom, a szilicium diódák típusát. Az Lengyel, olyan itt úgyse lesz. 1N914 Pl.
Szia!
Ha nem rokonszenvezel az ícés erősítőkkel és valami ígazán fincsit szeretnél csinálni nézd meg pl. a Hiraga erősítőt.Bár ez is A osztályú (asszem) Bővebben: Link Van itt egy fetes is... Milyen hangsugárzón fogod hallgatni?
Zolynak egyenlőre ez tanulóerősítőnek kéne.
Zoli, azok GERMÁNIUM tranyók. Azzal már soha ne építkezz, mert vackok.
Viszont át lehetne számolni kis BD-kre 135-136-ra.
Ez már tetszik de kicsit bonyolult lenne a nyákja
De keresgélek tovább! Tudom hogy a GE tranyák már elavultak de én nem nevezném "vacakoknak" Tudtam hogy a GE tranyák gyengék de hogy ennyire.. Bassmester: mint írtam nem szeretnék "kazánt építeni"
Ebbe is kis BD-t tennék, egyszerűbb hűteni, mint azokat csillagozni.
Itt is egy egyszerű fetesBővebben: Link
Itt meg egy full tranyós 10 W-os Bővebben: Link Nézelődj hátha találsz kedvedre valót Bővebben: Link
A Ge tranyók multivibrátornak valóban jók. Erősítőbe - ahogy lehetett - azonnal áttértek a sziliciumra. Rettenetes pocsék a hőstabilitása, és képes arra, hogy minden ok nélkül meghibásodjon.
Hűűha!
Ilyet nem is tudtam a GE tranyákról! Még melegedés hatására"öngyilkos" lesz.. Ez nem semmi! Van egy G tranyós TV-m (kukáztam) meg szerettem vonla javítani de lehet hogy így hozzá sem kezdek.. üdv!
Junoszty, az volt tele Ge tranyókkal. Nézz bele a prividbe.
Köszi!
Szemezgetek közöttük! Ez még tetszik is de azokat a végtranyókat még a HQ videóban sem lehet kapni.. :no: No meg a tápfeszt sem tudni.. üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |